../images/Emo26.gif הלידה מנק' המבט שלה
ראשית, כמו שכבר כתבו פה בעמור איפשהו, היא הסבירה איך היא "קוראת" יולדות בלי לגעת בהן בכלל ויכולה די בדייקנות להעריך באיזה שלב של הלידה הן. לדעתה כשהגעתי למרכז הלידה כבר הייתי באזור פתיחה של 4-5 ובלידה פעילה מאוד. העובדה שהשלב השני לקח שעה וחצי הפתיעה גם אותה וגם את הדולה. שתיהן חשבו שאני "אסגור עניין" די מהר – בייחוד אחרי שראו שאני "לוחצת טוב" [היא גם הביאה איתה עותק בשבילי של הטפסים ובהן כל הפרטים של הלידה כפי שהן רשמו אותה – רואים מה קרה כל 5-10 דקות בערך, יש שם המון פרטים טכניים ויש גם טור להערות שלהן – זה ממש מעניין (יותר ממכתב שחרור ביתחולימי ובו 3 שורות, מתוכן 2 לא מדויקות...). כמובן שההערות הכי ממלאות-גאווה הן אלה שבהן כתוב "דבי לוחצת היטב
". אבל לא לאורך כל צירי הלחץ מופיעה ההערה הזו. היא הסבירה שחלק מהעיכוב נבע מה"שפה" העודפת הזו בצואר הרחם שלקח לה זמן להימחק סופית. היא אמרה אגב שהיא ניסתה להיפטר ממנה עם האצבע אבל שאני הקמתי מהומה גדולה כי זה כאב לי ודרשתי שהיא תפסיק ולכן פשוט חיכינו וזה לקח זמן [אני לגמרי לא זוכרת את זה – אבל בהחלט יכול להיות, המושג לעשות מהומה כשמכאיבים לי איננו זר לי...
]. אחרי שכבר נמחקה השפה המעצבנת – עדיין למרות שנראה היה להן שאני לוחצת היטב – הן לא ראו התקדמות. היא שאלה אותי אם היו לי כאבי גב בהריון כי חשדה שהסיבה היא אולי שהעוברית עם הפנים קדימה (אני זוכרת שהיא שאלה, ושעניתי שלא במיוחד). היא הסבירה לי בדיוק את הדרך שהראש של הילדה עשה. לדבריה במקור למעלה היא היתה עם הפנים אחורה (המצב הנפוץ והנוח יותר) אחר כך היא הסתובבה עם הראש ב-90 מעלות. ושם היא נתקעה בעצם החיק זמן ממושך בעוד אני לוחצת יפה והיא מנסה לעבור את העצם, ובסוף ממש היא הסתובבה עוד 45 מעלות. בקיצור היה מעניין. היא גם סיפרה איך כשהיא כבר היתה למטה באזור העצם אז היא ראתה אותה עם הפנס מסובבת את הראש מצד לצד בנסיון להצליח לעבור את העצם הסוררת (ישר נמלאתי גאווה אימהית אווילית – ילדה עם תושיה...ניסתה לעזור לי/לנו מהצד שלה
היא סיפרה על ההתלבטות שמלווה אותה תמיד כשיש חשד לדימום או בעיה. מצד אחד היא תמיד שואפת שהחוויה תהיה כמה שיותר טובה ליולדת, מצד שני יש לה אחריות לשלומה. היא סיפרה שהרבה פעמים היא מחכה 5-10 דקות ועוקבת אחרי הדימום בלי לפעול – והרבה פעמים זה באמת מסתדר לבד. וזאת מכיון שזה כבר השלב שהתינוק בחוץ והאם האב והתינוק מחובקים ונהנים מהחיים – אז מבאס אותה להתחיל להכאיב/להלחיץ. אבל במקרה שלי היא אמרה שלא התלבטה שניה כי היה ברור שאין מה לחכות וזה לא מצב שייפתר לבד. היא שאלה אם אני מרגישה שזה הרס לי את חוויית הלידה (ממש לא, וזה אפילו לא זכור לי כדבר הכי כואב בעולם – צירי השלב השני היו גרועים בהרבה).