בת כמה הילדה שלך?
לפי מה שהבנתי היא בכיתה ט', באיזה בית ספר היא? אפשר אולי גם לשאול מי היא? קודם כל נוסעים יום קודם בשביל שנתחיל את המסלול מוקדם בבוקר, אחרת החניכים יחזרו הביתה הרבה אחרי 12 בלילה. ואם זה לא מספיק טוב, בשבילכן. בנוסף לזה מתלווה הכיף, שינה באוהלי 11 (אוהלים צבאיים), בישול על מדורות, א"ש לילה, גיבוש עם הקבוצה והחברים. אני לא יודע אם אתן יודעות, אבל במדבר, בלילה, השמיים בהירים, ורואים המון כוכבים מדהימים, נוף שיכול לגרום לך להחסיר פעימה. אם את לא מבינה עד כמה החוויה חזקה, וכמה שהם נהנים, את יכולה לשאול את אותם ילדים שלקחו חלק בטיול, את בתך לדוגמא. ואולי צריך לקחת את זה צעד קדימה? כידי שבאמת תבינו את זה. לארגן איזה משהו לכל ההורים שהם כביכול "נגד" הצופים. אתם תראו את התהליך שהם עוברים בטיול, את כל מה שהם עושים בלילה. ואז אתם תהיו פרו-צופים, ותבינו כמה טעיתן לפניכן. אגב, הייתה לי תגובה ממש מגוננת, נגד חנה, אפילו דיי תקפתי אותה, אבל הבנתי, מה אני צריך להשקיע בה מזמני, היא חושבת שהיא חכמה מכולם, חושבת שהצופים הינו מפגע חברתי. הייתה לי הכרות איתך, הדרכתי את הבן שלך כשהוא היה בכיתה ד', עובדה שבזמנו הוא היה "מורעל" צופים, ולא פיספס שום מפעל בצופים, חס וחלילה! נימרוד רוזג, שמיניסט ומדריך ט' שבט הדר.