יש כאן הורים שילדיהם היו אמש בצופים

../images/Emo124.gifיש כאן הורים שילדיהם היו אמש בצופים../images/Emo35.gif

אני מעוניינת לשמוע דיעות ומחשבות על מה שהתרחש שם אמש.

שמש אבי

New member
אין סיפור! יש פה אמא פולניה לילד פולני

קראתי, ארוך ומיגע וסיפור אין. הוא אמר היא אמרה. גם אני הייתי במחנות עולים בצעירותי ככה זה.... כן חנה! ככה זה..... לא הכל מסודר לא הכל פולני כפי שאת רוצה. וטוב שכך. לא היה פה מחדל ודרמה כפי שאת רוצה לייצר כל הזמן. לא כל החיים זה דרמה. צר לי. גם לי יש ילדים בתנועת נוער ואני לא רץ לשם כל הזמן. אצל נראה לי שכל הזמן ילדיך בסיכון תמידי. בתנועה, במדדכה, לא ישנים בלילה בגלל פחי הזבל. הכביש מסוכן, שוצמן מסוכן, הדתים נוראים, הכל נורא! אני מאחל לך שבת שלום ובהזדמנות זאת מזמין אותך לבית הכנסת הערב, אולי תקבלי פרופורציות על החיים.

ניטרוי

New member
ובביאת המשיח ניגאל

בואו נמשיך לטייח, להתעלם, למרוח וביקור בבית הכנסת יסדר את הכל.

ארזS

New member
../images/Emo32.gifבית כנסת

אחד המקומות הקדושים ביותר ליהודים. בתמונה המצ''ב זהו בית הכנסת הגדול ברעננה, מקום שגם הרבה יהודים שאינם דתיים מרבים לבקר בו בשבתות ובמועדי ישראל, כמו כן עורכים במקום הזה "עליה לתורה" לרגל בר מצווה או "שבת חתן" , וגם להבדיל, אומרים שם "קדיש" על אבא או אמא שהלכו לעולמם. לצערי הרב יש בני אדם [שהם כנראה יהודים ,[לפחות על פי שמם התנ''כי] אשר כל מה שמזכיר להם יהדות או דת גורם להם לכתוב תגובות מוזרות. שבת שלום על כל עם ישראל.

אגב, אבי, נראה שרע לך בחיים

נשמח לעזור. אתה מבין, אנחנו מציפים בעיות ופותרים אותן, משתמשים בחושים כדי לתקשר ובהרבה רגש לפעמים. אתה נשמע (או נקרא, למעשה) די כועס וממורמר. עזוב, החיים יפים. תנהג כמונו ותראה שלא הכל מושלם אבל יש לנו חלק ביצירה, וזה הזמן בעצם לאהוב.

"למעצבנת האחת"

יאנוש קורצ'אק אמר "ילדים אינם גדלים להיות אנשים הם כבר אנשים" אז תפסיקי לזלזל

qrst האחת

New member
הצופים של פעם זה לא הצופים של היום...../images/Emo163.gif

כמו שהקיבוץ של פעם שונה בתכלית מהקיבוץ של היום...וכד' גם אני שלחתי את ילדיי לצופים - צעד אוטומטי של ההורים שחיים בנוסטלגיה משהו... הבכור שלי, הבין מהר מאוד שהוא מעדיף לשחק כדורסל מאשר להתפרע בגינות ציבוריות... הבנות שלי חזרו צרודות אחרי כל פעולה - משום תנאי השדה...מדריכתם בכלל איבדה את קולה לא פעם... עד אשר ליוויתי אותן בטיולן הראשון, שהיה באיזה ערוץ נחל באיזור חיפה(לא זוכרת את שמו...) אני מודה שמתחילת הטיול ועד סופו - לא יכולתי להשתלט על הבעת פניי-הבעת תמיהה ממושכת... והסיבה לכך הייתה אטימותם של המדריכים ובכללם ראש השבט דאז, הגב. רותי מילשטיין... ובכן, הילדים שנדרשו להגיע לטיול עם אוכל , בגדי החלפה, שלושה ליטרים של מים, ועוד ועוד ועוד...- אותם ילדים קטנים ובעלי עמוד שידרה רך... בנוסף על התיק הכבד שסחבו לאורך כל הטיול, - נדרשו לסחוב, כל אחד בתורו, ג'ריקן של מים עם תכולה של 4 ליטרים נוספים... והיו מספר לא קטן של ג'ריקנים... ורגע, עוד פרט חשוב - באותו יום ירד גשם זלעפות לאורך כל ציר הטיול, הילדים החליקו אחרי כל צעד חמישי - נסו לתאר את הילדים שסחבו בנוסף לתיקם גם את הג'ריקן?! מיד פניתי למדריכים, שענו לי בצורה שאינה משתמעת לכמה פנים - כי הן המדריכים והן החובשים - לא סוחבים ג'ריקנים!!!... וכי זו ההוראה הברורה שניתנה להם וכי היא נהוגה בכל סניפי תנועת הנוער - "הילדים בלבד רשאים לסחוב את הג'ריקנים!!!" ולא משנה מה גילם...לא משנה שירד גשם והייתה סכנת החלקה ממשית לכל אורך הדרך...חוק הוא חוק... כאשר ראיתי כמה אטומים המדריכים - סחבנו אנו ההורים את הג'ריקנים לא לפני ששפכנו את כל תכולתם, שכן גם אנו היינו בסכנת החלקה, והרי גופנו אינו גמיש כשל הילדים...חוצמיזה- עם הגשם שירד, אין מצב שהיינו מגיעים למצב של התייבשות או לצורך לכבות שריפות בנחל...חזרנו הביתה רטובים אך מרוצים...ומאותו טיול בנותיי הבינו שזה לא זה... ובני הקטן- אפילו לא הגיע לנסות את הצופים, שכן הוא כבר התרשם מהמקום מסיפורי אחיו... לצערינו- הצופים של היום - זה לא הצופים של פעם!!! ועזבו את הנוסטלגיה...ואגב- להורים שבכל זאת קשה להם בלי הנוסטלגיה - תחסכו מילדיכם- יש צופים גם להורים ...!

shian

New member
הבת שלי נסעה היום לטיול של הצופים ../images/Emo4.gif

קשה להגיד שאני שקטה. גם לא ברור לי למה לטיול של יום וחצי (בקושי) צריך להרחיק עד הנגב. שעת המפגש היתה 2 בצהריים - הווה אומר לא יוצאים לפני שלוש, כמה שעות נסיעה אז כמובן שהיום לא מטיילים ונשאר רק מחר. בשביל זה לנסוע כלכך רחוק??

Konq

New member
בת כמה הילדה שלך?

לפי מה שהבנתי היא בכיתה ט', באיזה בית ספר היא? אפשר אולי גם לשאול מי היא? קודם כל נוסעים יום קודם בשביל שנתחיל את המסלול מוקדם בבוקר, אחרת החניכים יחזרו הביתה הרבה אחרי 12 בלילה. ואם זה לא מספיק טוב, בשבילכן. בנוסף לזה מתלווה הכיף, שינה באוהלי 11 (אוהלים צבאיים), בישול על מדורות, א"ש לילה, גיבוש עם הקבוצה והחברים. אני לא יודע אם אתן יודעות, אבל במדבר, בלילה, השמיים בהירים, ורואים המון כוכבים מדהימים, נוף שיכול לגרום לך להחסיר פעימה. אם את לא מבינה עד כמה החוויה חזקה, וכמה שהם נהנים, את יכולה לשאול את אותם ילדים שלקחו חלק בטיול, את בתך לדוגמא. ואולי צריך לקחת את זה צעד קדימה? כידי שבאמת תבינו את זה. לארגן איזה משהו לכל ההורים שהם כביכול "נגד" הצופים. אתם תראו את התהליך שהם עוברים בטיול, את כל מה שהם עושים בלילה. ואז אתם תהיו פרו-צופים, ותבינו כמה טעיתן לפניכן. אגב, הייתה לי תגובה ממש מגוננת, נגד חנה, אפילו דיי תקפתי אותה, אבל הבנתי, מה אני צריך להשקיע בה מזמני, היא חושבת שהיא חכמה מכולם, חושבת שהצופים הינו מפגע חברתי. הייתה לי הכרות איתך, הדרכתי את הבן שלך כשהוא היה בכיתה ד', עובדה שבזמנו הוא היה "מורעל" צופים, ולא פיספס שום מפעל בצופים, חס וחלילה! נימרוד רוזג, שמיניסט ומדריך ט' שבט הדר.

qrst האחת

New member
נימרוד, כל מי ששולח ילדו לצופים- היה בצופים..

כך שאין לך מושג מה אנו ההורים יודעים... התלונה אינה על התנועה...התלונה היא על דרך התנהלותה... והרי מדובר בבריאות ובטיחות ילדינו... ואגב, חנה היא אישה חכמה מאוד ודעתנית מאוד - והיא בן מתי מעט- לצערי ... אני מעריצה מספר אחת שלה בשל היותה עניינית וישירה!!! הבעייה שנוצרה כאן היא, שבמקום לקבל ביקורת בונה,אתה בוחר להתקיף...ממך נימרוד, בשל גילך הצעיר- אני עוד יכולה לקבל, להבין ולסלוח לך על הדרך... אולם, מראש השבט שלך, שוקה - אני לא מוכנה להבין, לקבל ולסלוח וממנו אני דורשת שיפנה את מקומו לאלתר...רק זה, אולי יציל את תנועת הצופים שאתה מגן עליה... מי שזה קצת פוגע בו - כדאי שיסתכל מאחור...אולי יש לו גיבנת?!

Konq

New member
את לא הבנת אותי נכון...

כשדיברתי על הצופים, דיברתי על שבט "הדר" כיחיד, ולא על התנועה. אתם לא רואים/יודעים מה קורה בשבט, אם הייתם עומדים במקום שאני עובד אז ממש לא הייתם חושבים ככה. אתם מגוננים יותר מידי על הילדים שלכם, אני חושב שזה חשוב אבל אתם מגזימים, הם לא בגן... ואני ממש לא מנסה להתקיף, זה יהיה לי ממש חשוב אם תשלחי לי הודעה פרטית עם כל הביקרות הבונה שיש לך על השבט. בנוסף, את מבקשת משוקה שיפנה את מקומו? את יודעת מה הוא עושה למען השבט שאת אומרת את זה? בלי שוקה השבט הזה לא היה. נימרוד.

ממש לא!

המסיבה היתה מיודעת לילדי כיתות ה' ו'.. ושאלה קצת אישית: qrst האחת - האם יש לך ילדים (או היו) בצופים?

qrst האחת

New member
אני, אישי וארבעת ילדיי היינו בצופים...כל אחד

בזמנו... אם היית קוראת שירשוריי הנ"ל - ישנו פירוט...

ארזS

New member
כעקרון אינני קורא בלוגים

אבל לפעמים יש לי חריגה מהעקרונות, במיוחד אחרי שראיתי כאן כמה תגובות. ואני חייב לציין שאין חדש תחת השמש. פרטים אפשר למצוא בשרשור אחר שבו הגבתי בין השאר על התנהגות הנוער בימינו וחבל להוסיף מילים מיותרות.

למעלה