יש כאן הורים שילדיהם היו אמש בצופים

בנוסף- יש לי רעיון:

לכל ההורים, במקום לשבת ולבקר.. יש הורים שמתנדבים ובאים לעזור בטיולים.. באים לטקסים ובאמת נותנים מעצמם ומראים נוכחות.. אני חושבת שלא יזיק לכם לבוא לאיזה טקס שאנחנו מארגנים או להיות שותפים בעשיית טיול (כך גם תוכלו להיות מעורבים בנעשה ולהיות עם ילדיכם) אני ממליצה בחום ואולי באמת תשתנה לכם הגישה לצופים. אחרי הכל גם אתם הייתם בצופים לא? ( כפי שרשמתם..)

אאאא29

New member
חנה

ואולי תסתכלי על זה מהצד השני? העובדה שילדים בני 16, שנמצאים כרגע בשביתה, לוקחים על עצמם לארגן מסיבה לילדים קטנים על מנת לסבסד להם טיול יקר מאוד. אני לא צריכה להזכיר לך את הסיפורים המזעזעים שנשמעו בחדשות בעקבות שעמום של נוער מהשביתה, אז במקום זה, הצופים גורמים לילדים שחיים את השביתה להשקיע את מירב זמנם במסגרת חינוכית, כמו הצופים, להרים טיולים בצורה הכי טובה, מעשירה ומחנכת לחניכים ולעצמם. באשר לתפקוד הניהולי, אני רשגדית בשבט הדר, אני מזמינה אותך לבוא ולראות כיצד אנחנו מרימים מפעל בשבט, באחריות ומסירות שבאמת אין דומה לה בשום מסגרת אחרת. אותנו מלווים מרכזים צעירים ובוגרים ומוודעים שאנחנו עושים הכל בצורה הכי בטיחותית שיש. כך שלפני שאת מאשימה כך את המסגרת הזו ואת התפקוד בה, בואי ותראי, תבחני מקרוב את הפעילות ואת תפקוד השכב"ג בה, ואח"כ תעבירי ביקורת נוקבת כמו זו.

מופנה בעיקר לחנה ולQRST האחת

בתור שכב"גיסטית בשבט זה שנה שלישית [בכתה י' הדרכתי ד', בכתה י"א הייתי רשג"דית ד', והשנה אני מדריכה את שכבת ט'- השכבה הבוגרת ביותר בשלוחה], וחניכה בשבט כבר שנה 9, (נאמנה לשבט כבר מהפעולה הראשונה בכתה ד'), אני יכולה להגיד לכן שפה קיבלתי את הערכים שלי, פה בניתי את האופי שלי, פה גדלתי והתפתחתי. ותשאלו את מי שתרצו- אני אחלה בן אדם! כנראה, שהחינוך הזה בצופים כן עושה משהו. בשביל שהוא יהיה אפקטיבי- החניך צריך לרצות את זה גם. האינטרס הזה לחינוך והקניית ערכים הוא של המדריך, של החניך, ושל הורי החניך. אז לעיתים חניכים לא רוצים... ותפקיד המדריך, לטעמי, הוא לא לחנך את הילד מה זה להיות בשקט, ולמה לא להיות אלים. עם הדברים האלו הם באים מהבית (לא באה עם אצבע מאשימה לכל ההורים, אבל מהיכרות אישית- בכתה י' הדרכתי 11 בנות בכתה ד'. אחת מהן הייתה נורא אלימה, ולא הסתדרה טוב עם כל הבנות בקבוצה, ובעצם עם כל מי שהיה סביבה- היא זרקה הערות לבנים ובנות שעברו לידה, התגרתה בהם. <לא עברתי על זה בשתיקה, אבל זה לא העניין>. כשהם היו מרביצים לה בגלל שהתגרתה בהם, היא הייתה מחזירה להם. ואז לא הייתה מבינה למה אני כועסת. כשאמרתי לה 'מבחינתי כששני אנשים מרביצים אחד לשני, זה כבר לא משנה מי התחיל, שניכם לא בסדר', היא אמרה לי "אבל אבא אמר לי שזה בסדר, שאם מרביצים לי להחזיר לאמאמא שלהם!". ) ואז, כמובן, שהכעס מההורים האחרים מגיע למדריך. שהמדדריך לא בסדר, הצופים לא בסדר, שוקה לא בסדר. עם כל הכבוד, בואו אתן תנסו להיות אחראיות על 1000 ילדים (או אפילו על 120 ילדים, שזאת רק שכבת ט') ונראה אם תצליחו לשלוט בכל רגע נתון בכל דבר שקורה. תנסו להיות אחראיות על 1000 איש בכל יום בכל שעה, לדעת איזה 20 אירועים של הצופים (פעולה, מסיבה, שיחה אישית, ישיבות צוות, טיול, ישיבות בהנהגה... וכו'...) מתרחשים. בדיוק בשביל זה יש רשג"דים ומדריכים ומרכזים. בכוונה ישנה החלוקת אחריות. ואם אתם שולחים את ילדיכם לצופים שלא בפעולה הראשונה לשנה, רצוי שתדעו מי האחראי על ילדיכם. שוקה איש עסוק, לא בטוחה אם יש לו זמן לשבת מול מחשב ולקרוא דברים לא נכונים שכתובים שצורה עמצבנת והאמת שדיי מיותר לכתוב פה בצורה כזאת, כי אולי, אם יש לכן רעיונות והצעות לשיפור- הייתן באות ואומרות לנו. אני אישית, לא יכולה עכשיו לקחת ממה שאמרתן שום ביקורת. להיפך- זה רק גורם לי להרגיש יותר טוב עם מה שאנחנו עושים. לדבר על המקרה של אריק בצורה כזאת זה לא נכון, מה שאת אומרת לא נכון- אני לא מאמינה שהמידע שכתבת הגיע אלייך מההורים שלו. ועמיר, בתור אחד שהיה שם, ונשאל ע"י העיתונות ואח"כ קרא בעיתון דברים שהוא ואף אחד מחבריו לא אמרו, לדעתי יכול בהחלט לגבש דיעה על כתבים. שמרתי את כל הכתבות מאז, אם תרצי אראה לך את כולן ותראי שיש לפםחות 7 גרסאות שונות, מה שכבר אומר שיש מידע שקרי. אחרי שתראי את הגרסאות השונות, דברי עם עמיר, או עם מישהו אחר שהיה שם, ותראי שאפילו גרסא אחת מהעיתון אינה נכונה. זה נושא רגיש, אצל כולנו, ובמקרה קוראים פה כרגע המון מהשכב"ג שלנו. אין סיבה שתעלו את זה כאילו כלום ובטח- אל תשוו את זה למסיבה בשבט. בבקשה- שהדיבורים על הנושא יפסיקו. רק אוסיף שבתור השבט שאיבד חניך בתקרית כ"כ מצערת- אתן יכולות להיות בטוחות שהמודעות לבטיחות היא הכי גבוה שיש. בבקשה, אם יש לכן משהו להגיד, תבדקו את כל הפרטים ותבואו ותדברו כמו מבוגרות ולא כמו ילד בן 12 שיוציא דברים מהפה שלו בלי לחשוב כי הוא עצבני. גוני סער, שמיניסטית בשבט הדר.

ענברילן

New member
חנה- מופנה אליך

יש המון המון מחשבות בנושא שעוברות לי בראש עכשיו ואני נמנעת מהעלות אותן על הכתב משתי סיבות עקריות- הראשונה- שהרבה מאוד מאנשים שאני מכירה (וגם שאני לא מכירה) ניסחו אותן כבר בצורה מספקת וברורה לחלוטין כבר לפני.. השנייה- ופה החידוש- היא שבתפיסה שלי את אפילו לא שווה את ההתייחסות שלי. אני חושבת שבדברייך את הוכחת שאת אפילו לא ראויה לקבל את תגובתי. את חסרת בושה, בעלת מזג מזעזע, בעלת ערכים שבכלל (למרות שכביכול היית בתנועה) לא תואמים את הצופים. הולכת ותוקפת ומטיחה אישומים דרך בלוג- זה נראה לך כמו דרך לטפל בבעיה? אני חושבת שאם היית לוקחת רגע לפני שכתבת את זה או לפחות מבררת קודם בדיוק מה קרה שם גם עם אחרים, היית חוסכת להרבה מאוד אנשים עצבים, כעס, וזמן מול המחשב.. ואת רואה, בסוף כן הגבתי כי פשוט לא יכולתי לעצור את עצמי.. בנוסף, אני חושבת (למרות שהדעה שלי לא ממש אובייקטיבית בגלל שאני חברת שכב"ג בשבט הדר) שהשבט הוא שבט מצוין. נכון, הוא לא מושלם, ובעיות תמיד יש, אבל לזלזל בו, פעילות שלו, בערכים שלו או בניהול שלו- זה משהו שיכול לנבוע אך ורק מתוך בורות. אל תשלחי את הבן לצופים אם את לא רוצה.. הפסד שלכם בלבד

linor1301

New member
לחנה ולכל אותם ההורים הממורמרים..

לא פעם יצא לי לשמוע הורים שנדהמים מהנוער שמוצג לפנינו. כבר לא פעם שמעתי ילדים בכיתה ד' מדברים ועושים דברים שאני גיליתי עליהם רק בסוף כיתה ז'. מכירה ממקורות ראשונים לצערי אנשים שמעדיפים לבזבז את זמנם על הסתובבויות ברחובות במקום לקרוא ספר טוב או אפילו להגיע לפאב "מגניב" ולצאת עם חוויה מינית ראשונה באחד מתאי השירותים. הנוער של היום הוא לא הנוער שהיה פעם.. אתם אפילו יכולים לאמת את דברי. אבל אתם מחפשים שינוי? מחפשים את האור שבקצה המנהרה, לא? במקום לשבת מאחורי מסך ולהתגונן בעזרת המקלדת אולי זה בדיוק הזמן שלכם לצאת לעולם הגדול בזעקה שאנו משחיטים את הנוער ולא להפך. כי נכון... אתם צודקים. אלפי ילדים לא עשו שינוי של 180 מעלות בעקבות הצופים. לא קרה לעולם שילד קיבל משמעת, חינוך וערכים רק בגלל התנועה הקרובה לביתו. הרי ילדים נחשפים הרבה יותר לעולם ולמשמעותו, להיסטוריה שלו ולשורשי עמו ממש בבייתו מבעד למסך הטלוויזיה. נורא קל להורה לדאוג לילד שלו, לתינוק הניצחי שלו שהוא עצמו ברא. אני רוצה לחדש לכם משו... ואני מרשה לעצמי לדבר אחרי שנתיים של הדרכה בתנועת הצופים בשבט בנתניה והכרות אישית עם מעל 500 ילדים... שהילד שלכם- הוא לא מה שאתם רואים בבית. הילד שלכם הוא הכי טוב, הכי יפה והכי מוצלח. אבל כשהוא נמצא בבית הספר או אפילו בחצר מתחת לבניין- תהיו בטוחים שהוא יתנהג אחרת. לילד נורא קל לעשות מניפולציות על הוריו כדי לקבל את רצונותיו.. יש פרק שלם על זה בפסיכולוגיה, מוזמנים להשכיל קצת. אני בטוחה ומשוכנעת שמה ששמעת שקרה שם לא היה ולא נברא, והכל היה הגזמות ברורות מפיו של הילד. אנו, שכבגיסטים מכל רחבי התנועה, משקיעים את זמננו וצעירותנו בהתנדבות מתמדת למען הקהילה. אני בקושי זוכרת איך נשמעים חברי לספסל הלימודים ובאיזה צבע צבוע החדר שלי מרוב שאני מבלה בשבט האהוב שלי. כולנו נותנים את השנים היפות בחיינו למען טיפול בילדים המפונקים שלכם.. למען עתיד טוב יותר. אם את חושבת שהמקום הזה הוא מפגע ציבורי את מוזמנת להשאיר את ילדיך תחת שמלתך.. הרי רק שם בטוח, נכון? יש רצון אך אין סבלנות לילדים כאלו שבטוחים שמגיע להם הכל. וראש השבט, מתנדב ולא אמור להיות מעורב בהכל מכוון שלעומתנו, הוא לא בונה ומפעיל שום דבר בשבט מעבר לכספים ויציאות מחוץ לשבט. לראשי השבטים בדרך כלל יש עבודה שהם עובדים בה והם לא יכולים לתמרן את כל זמנם למען השבט. אם כל כך חשוב לכולכם לשנות, להשפיע ואולי אפילו לכם יש רעיונות טובים יותר כדי לשפר את התנועה.. אולי זה בדיוק הזמן ללכת ולנסות גם אתם להיות חלק מאותן התנועות שפועלות בהצלחה כל כך הרבה שנים? אני מכירה לא אחד ולא שנים משבט הדר- צופי רעננה ויכולה להבטיח לך שאם תחליטי כך- ילדך יהיה בידים טובות. תפסיקו להשמיץ ותתחילו לנסות לקבל. הרי גם מערכת החינוך קורסת... מישו כאן חשב לא לשלוח את ילדו לבית הספר? בתודה, לינור. שביעיסטית בשבט בזק-נתניה. מדריכת ד' כילדה בת 16 וראשגדית ה' כילדה בת 17, שיודעת קצת יותר מכם על החיים מעבר לגיבנת.

qrst האחת

New member
וואלק...?! תשמעי...?! אולי בנתניה הילדים -

מתנהגים שונה בתנועה, ושלא כמו בבית... אצלנו ברעננה הילדים הם איכותיים... וההורים, אולי שלא כמו בנתניה - מעורבים מאוד בנעשה עם ילדם... לא נעים לי לומר, אך מילדה בשביעית - אני מגחכת כאשר היא מטיפה לי מוסר... קחי את הביטחון העצמי שלך למחוזות אחרים...יש לך עוד הרבה ללמוד על החיים - אלה, שהגבנת שלך מסתירה!!!! - התלונה איננה על המדריכים, אשר עושים עבודת קודש!!! אנו מלינים על אלה שאמורים לקחת אחריות אם אחד מהמדריכים מועד...

ענברילן

New member
פשוט מזעזע

תוציאי את הראש מהחול ותסתכלי מסביב אני וחברי לצוות ההדרכה של שבט הדר עובדים קשה מאוד כי להוציא את הילדים (וכן, גם את עצמנו) מהבועה שנקראת רעננה אבל כנראה שהבעיה הרבה יותר חמורה ממה שדימיינו- הורים מרעננה שלא רק שהם לא מסוגלים לראות מעבר לבועה הזאת- הם לא יודעים מה קיים בתוכה. קודם כל- אני לא מכירה את הכותבת משבט בזק, אבל גם בלי להכיר אותה אני חושבת שאין לך שום זכות לזלזל בה ובמקום ממנו היא באה. אני פשוט חושבת שאת לא מודעת להתנהגויות של חלק נהילדים והנוער ברעננה, ולכן את מתייחסת אל כולם כאל גוש איכותי אחד. אבל במציאות- זה בכלל לא כך. הילדים (וגם אני בתוכם) מתנהגים אחרת בתנועה- הרי זה חלק מהטבע האנושי להתאים את ההתנהגות שלך לסביבה שאתה בתוכה.. אז למה שזה לא יהיה תכף גם על ילדים בצופים? אז כן, הילדים מרשים לעצמם לקלל יותר ולעשות עוד כל מיני דברים שעם ההורים לא היו קורים.. (אני לא מכלילה.. אני מדברת על הרוב..) אני חושבת שהדיון הזה מתגלגל למקומות מיותרים- הייתה מסיבה, אולי המדריכים מעדו ואולי לא (עניין של השקפה), וזהו לקחים נלמדו ויישמו בעתיד..

qrst

אני מציע לך לשים מצלמת מעקב אחרי הבן או הבת שלך (אם יש לך), או לצורך העניין אחרי כל ילד אחר ולבחון את הטענה שהילדים לא מתנהגים שונה בתוך הבית ומחוץ לו. את עיוורת. ובנוגע לדברים האחרים שאמרת, אני פשוט לא יכול להאמין לך. יכול להיות שאת דוברת אמת, אבל יש לי מן מחסום שאומר לי שבן אדם שלא מזדהה בשמו ומרשה לעצמו לדבר בהתנשאות יתרה על ילדים בני 16-18 הוא פשוט לא שווה את האמון שלי. אני מזמין שוב, בואי אלינו לשבט, תראי איך אנחנו מתנהלים. הציגי את עצמך בשמך האמיתי ואולי מישהו יסתכל לכיוון שלך ויקח אותך ברצינות. עד עכשיו כל מה ששמעתי ממך זה טענות חסרות רגישות וזלזול מוחלט בכל מה שאמרנו. ואת ממש לא יכולה לבוא בטענות לשוקה, שוקה הוא בן אדם גדול, היה לך מזל אם היית מגיע לו לקצה הקרסול, או לכל אחד מאיתנו. אני אפסיק כאן משום שאיני רוצה להתבטא בצורה חריפה מדי.

דיי

דיי לחשוב שאת יותר טובה מכולם ושהילדים שלך יותרטובים מכולם מה הקטע לעזעזל להשוות את הילדים בנתניה לילדים ברעננה הם עוברים דברים אחרים משאנחנו עובריםאז דיי כבר

noamdor1

New member
שלום.

שלום, קוראים לי נועם ואני חניכה בשבט הדר. [בכתה ט']. קראתי את כל מה שהיה לכולכם להגיד ונורא חשוב לי להגיד כמה דברים על הנושא. ראשית אני חייבת לציין שהצופים זה הדבר הטוב ביותר שקרה לי מימיי! הצופים נותנים לבן אדם כ"כ הרבה דברים שאי אפשר להסביר את זה במילים, רק מי שעובר את כל התהליך הזה של הצופים יכול להבין על מה אני מדברת. ולהגיד את האמת, אני בטוחה שאמא שלי מפחדת עלי בכל יום שלישי או שישי שהיא שולחת אותי לפעולות, ואני גם בטוחה שבאותה מידה היא גם מפחדת עלי שהיא שולחת אותי לבית ספר בכל יום. השבט שלנו הוא שבט בטוח ומוגן ויש אנשים בוגרים ששומרים על השבט בכל ימי הפעילות שלו. ובקשר למסיבה, אני לא הייתי במסיבה הזאתי של המקרה אבל המסיבה הזאתי היא לא המסיבה היחידה שנערכה בשבט. ביום חמישי שעבר נערכה מסיבה נוספת לכיתות ט' כפי שהייתה המסיבה לכיתות ה' ו' [המסיבה של המקרה]. למסיבה שלנו אני הגעתי ואני חייבת לציין שזאת הייתה מסיבה נהדרת. ובעצם כל מה שהבטיחו למסיבה של הילד הבטיחו גם למסיבה שלי. וקיימו! הייתה מוזיקה נהדרת! והפעלות? היו אבל אנחנו לא רצינו. אז המשיכו עם המוזיקה. אני הייתי ילדה, ולמען האמת אני עוד ילדה ואני יכולה להגיד לכם שככה זה ילדים. כאשר אנחנו מתעצבנים על משהו, אנחנו בטוחים שאנחנו צודקים בכל ולא אכפת לנו עם זה נכון או לא. וכאשר הילדים בקשו את הכסף חזרה אני בטוחה שזה היה אחרי שהם נכנסו פנימה רקדו, "התפרעו", שחקו, צחקו, ואז החליטו שזהו, לא כיף להם יותר. וכפי שזה אצל הילדים אני בטוחה שכך זה גם היה המקרה, ילד אחד החליט שהם צריכים לקבל את הכסף בחזרה כי הם לא נהנו והם לא קיבלו את כל מה שהבטיחו להם ואז כל הילדים הלכו אחריו. ובדוגרי זה לא ככה.. הם נכנסו למסיבה שכתות יא' הרגנו והשקיעו מלא זמן [ואני יודעת שהם השקיעו מלא זמן!] ותרחו כדי שיהיה לילדים שלכם הכי כיף שיכול להיות, ובסך הכל הכסף הזה הולך לתרומה הוא לא נזרק לפח. וכאשר הילדים ביקשו מהם את הכסף, ולפי מה שהבנתי זאת הייתה חבורה גדולה מאוד של ילדים שדורשים את הכסף בחזרה, הילדים שהם בסך הכל בכתה יא' שזקוקים לכסף של ילדיכם, שהשקיעו ותרחו כדי שיצא להם מסיבה טובה צריכים לעמוד מול חבורה של ילדים בני 11 - 12 שרוצים את הכסף שלהם בחזרה!? "אז הם אמרו שהם יקראו למשטרה".. אני לא חושבת שהם ידעו איך לעמוד מול הילדים באותו רגע, ואני לא חושבת שאתם הייתם מסוגלים לעמוד במצב כזה, ובטח שלא לשפוט את הצופים בצורה כזאת איומה. חוץ מיזה יש גם דרך לומר את מה שחושבים ולא לנסות ול"חפש" את הצופים בכל המעשים הרעים ולהשפיל את השבט כי אין אף אחד שהוא מושלם, וכל דבר יש גם חסרונות. ואני יכולה לומר לכם, בביטחון מלא! ששבט הדר, הוא שבט מדהים! ואם לא ביקרתם בו, ולא הייתם שותפים למעשיותיו אתם לא יכולים להגיד שום מילה רעה על השבט שלנו, כי שבט הדר הוא המקום הטוב ביותר לעבור בו את הילדות. והוא כבר הפך להיות בית שני לכל ילדי רעננה שהם בצופים. ודבר אחרון.. אני מציעה לכולכם לשלוח את ילדיכם לצופים שלנו, אני מבטיחה שגם אתם וגם הם לא תתחרטו לעולם :] תודה וערב טוב, נועם.

אני חושבת

שגדולים ממני הסבירו לפניי ,והסבירו טוב לפניי. שמיניסטים,שביעיסטים,שישיסטים-מדריכים שלי. חלק משכב"ג הדר הנהדר שגם אני אזכה להיות חלק ממנו. אני מצטערת שאני בכל כך איחור, אבל הייתי חייבת להתייחס. ולשתי נקודות- האחת, תקשורת משנה דברים, מטה דברים לטובתה,לאיזה כותרת ראשית-למכור כמה שיותר,וכאן אני מחזקת את עמיר לביא. יש עיתונאות טובה, ויש עיתונאות פחות טובה-ללא צל של ספק. בתור אחת שנפגעה מכך -אני רק מבינה את עמיר וחבריו. השנייה- הצופים זה אחד הדברים שאני לא אוותר עליהם בחיים. אם הייתי יכולה להתחיל להסביר כמה הצופים נתנו לי, הקנו לי ערכים, בנו אותי. בזכות המסגרת הזו אני מי שאני עכשיו. טיולים חוויתיים,מדורות לילה,מפעלים,ערבי שיא,פעולות,ההווי הזה בשבט- החברה הזו שמתגבשת. אני לא אשקר ואגיד שבשבט הדר צומחים אנשים משכמם ומעלה-זו החברה שרציתי בשבילי, וזו החברה שאני נמצאת בה היום. אנשים שמתחנכים על פי ערכי התנועה המדהימה הזו-בלי הבדל דת,גזע או מין. שמבטיחים להיות אנשים טובים יותר ולעשות כל שביכולתם להדריך גם אחרים להיות כאלה. אם זו לא החברה שאת רוצה בשביל בנך ..באמת שצר לי. בקשר להפגנות ,לאירועים חברתיים .אנחנו לא בתחרות עם תנועות אחרות, ואני גם לא חושבת שאנחנו צריכים להיות. מחנות העולים או השומר הצעיר מייצגים משהו משל עצמם, ואנחנו משלנו. להשוות בינינו זו שטות. אני לא חושבת שאני צריכה לגונן פה על השבט ,כי מי שנמצא בו מבין על מה אני מדברת. ואני לא יודעת מה הצופים היו פעם, בדיוק כמו שאת לא יודעת מה הצופים היום.. החלטה של הבן שלך לא להיות חלק מדבר גדול ומדהים כמו זה, רק חבל שבעקבות זה-הכתבה הזו, ילדים אחרים גם יחמיצו.

חנה תתביישי לך!!!!!!!!!!!!!!

באמת מכעיס אותי שאני קורא עיתון ביום שישי ופתאום אני רואה מולי כתבה ממילים של אמא שלא היתה שם ומותחת ביקורת על דברים שהיא לא יכולה להיות בטוחה שקרו כי בכל זאת המקור היחידי שהיא דברה איתו היה הילד שלה וחברים שלו שהם ילדים בכתה ו' אבל בכל זאת כל מי שקורא את מה שכתבתי והטיח פה ביקורת כאילו אין מחר היה בכתה ו'ואת יודעים שהילדים לא בדיוק רואים את הדברים כמו שהם ובטוחים שהם תמיד צודקים אבל הם לא כי אריי למי פה מההורים לא באו הילדים שלהם פעם אחת או יותר ואמרו המורה הזאת שונאת אותי אבל היא לא באמת שונאת אותו ומה שאני מנסה להגיד פה זה שהילדים לא רואים הכל כמו שהוא באמת והם צריכים להתחשב גם בדרכים אחרות חוץ מזה אני יכל להבטיח לכם שלא איימו על אף ילד ובטח שלא הרביצו או השתמשו באלימות נגד איזה שהוא ליד בנוסף לזה הילדים שביקשו את הכסף לא היו צריכים לקבל את הכסף חזרה כי הייתה מוזיקה והיו הפעלות זה שהם לא היו מרוצים מזה זה בעיה שלהם כי אם אתם באים לסרט ואתם לא אוהבם את הסרט לא מחזירים לכם את הכסף וזה ככה גם בהצגות הרצאות או מסיבות וחנה אני מבקש שתפרסמי הודעת סליחה כיכמו שיכולת להאשים בלי סיבה את יכולה גם לבקש סליחה ואם את לא אז לדעתי אין לך זכות לחנך את ילדייך

למעלה