יש כאן הורים שילדיהם היו אמש בצופים

תגובה לqrst ובכלל..

יש לי כל כך הרבה מה להגיד.. אבל את הרוב כבר אמרו פה חברים שלי.. אני לא רוצה סתם לחזור על דברים אבל בגדול כולכם תפסיקו לכתוב דברים שאתם לא יודעים על מה אתם מדברים. אם את לא יודעת את הסיפור האמיתי, המלא, עדיף שתשמרי את הדעות שלך לעצמך. בקשר ל"ילד שלא חזר מהטיול" לדוגמא... אני מצטטת אותך "אך לצערנו , כפי שקרה עם הנער שנסע לטיול צופים ולא חזר...ישנם מקרים שאף אחד לא תיכנן - ויכול להיות שהיה אפשר למנוע...ועם דרך ניהול נכונה אנו עשויים למנוע מקרים קלים כבחמורים..." את לא באמת יודעת מה קרה שם (גם אני לא דרך אגב) אז אל תגידי סתם דברים! במיוחד שחברים של אותו הנער קוראים את הדברים האלה ונפגעים. בקיצור, אם את לא יודעת על מה את מדברת אל תגיבי. ודרך אגב זה גם נכון לגבי חנה בית הלחמי שלא שמעה בכלל את הסיפור מאנשים אחרים חוץ מהבן שלה, שדרך אגב את יכולה להיות בטוחה שהמלאך שלך מתנהג אחרת כשהוא לא לידך והוא ליד החברהה' המגניבים שלו!

תגובה לאמא המזועזעת

קראתי בבעתה כל מילה שלך ורציתי להגיד לך שגם "ילדה גדולה" בת 16 מדריכה בצופים יש לה אמא שמאוד נלחצת כשהיא מקבלת טלפון מבתה ( שמקדישה שעות מזמנה החופשי לצופים) שעשרות ילדים "קטנים" בני 11.5 12 מקללים צורחים באגרסיביות ובמילים מאוד פוגעות ולא יפות 'תביאי לי את הכסף חזרה'. אם לזה את קוראת מודעות צרכנית אצל בנך וכך את מחנכת אותו אבוי לנו.במקום לעודד את בנך שמשום מה לדברייך לא משתתף בפעילות של תנועת נוער את עוד מעיזה להטיף מוסר ולבוא בביקורת על הפעילות שהנוער הזה עושה שם. אני מזמינה את בנך לקחת חלק בפעילות המבורכת של תנועת הצופים בכלל ושל שבט הדר ברעננה בפרט ואני סמוכה ובטוחה שבתי וחבריה (מיטב הנוער) יוכלו להעניק לו חוויות מעשירות ולהפוך אותו לאזרח לעתיד טוב יותר. ואגב לידיעתך הכסף שנאסף במסיבה היה מיועד לתרומה לסייע לילדים שיד הוריהם אינה משגת לשלם עבור הטיולים על מנת שלא תחסך מהם החוויה הנפלאה הזאת.ואם זה אינו חינוך לערכים אני לא יודעת מהו חינוך לערכים. ממני צופה,מדריכה ורשגדית לשעבר.

אתם סתם שופטים!

חנה ובכלל כולם.., אני חושבת שממש הגזמתם עם התגובות! הטרדה מינית... נוער מדרדר.. אני חושבת שאתם מסתכלים לצד אחר ומדברים. אני לא יודעת לאן אתם חושבים שהכנסתם את הילדים שלכם.. אבל תאמינו לי שזה למקום יותר בטוח מכל דבר אחר שהם יעשו.. אנחנו יושבים וחושבים כל הזמן על הילדים שלכם ואיך יהיה להם יותר טוב..., איזה פעולות נעביר להם ולאיזה ערכים כדאי לנו להתייחס יותר כדי לחנך את הילדים שלכם לטוב! מאז שאתה נכנס לתפקיד הדרכה או בכלל לתפקיד אתה לא מפסיק לחשוב על צופים! זה באמת נהיה החיים שלנו! ושלא נדבר על טיולים..! אנחנו יותר ממודעים שהילד הוא האוצר של הוריו ושצריך להחזירו שלם ובריא ואנחנו שומרים על הילדים שלכם הכי טוב שאנחנו יכולים! בקשר לזה שיש היררכיה בין ילדים בגיל 16-17 לילדים בני 12 שעוברים את הפעולות... אני חושבת שאין מי שיכול להעביר לנוער פעולות חוץ מנוער..! עובדה שזה עובד ועובר! כי אנחנו מדברים באותה שפה והמורים לא נראה לי עושים עבודה יותר טובה.. או בכלל מבוגרים.. ואנחנו באמת מצליחים לשנות ולהשפיע ולהשתיל ערכים מכל מורה אחר שינסה לבוא ולעשות את זה. ובנוסף ראש השבט הוא אדם רגיל בהתנדבות.., נכון, הוא צריך לדאוג לדברים.. אבל גם לו יש חיים והוא לא גר בשבט! באמת שכשהוא יכול הוא בא ועוזר ותומך.. אבל לא תמיד הוא יכול להיות בכל מקום! אז אתם באים ושופטים על מקרה אחד קטן(לפעמים) שקרה.. (גם לגבי טיולי חניכים..) דברים גדולים שאולי בעתיד תסתכלו עליהם ותגידו לעצמיכם " היה שווה"(לשלוח את הילד לצופים או משהו בסגנון..) כי יש לזה השלחות לטווך ארוך ולטובה. ולא צריך ישר להתנפל ולהתעצבן.. כי אני, ואני בטוחה שגם כל בעלי התפקידים בשבט תמיד חושבים על הילדים שלכם ועל טובתם. זהו.

עוד משהו..

פעם הבאה תסתכלו על עובדות לפני כן.. זה מעליב שאתם מזלזלים בעבודה שאנחנו עושים וזה מעצבן. אחרי כל המאמצים שלנו.., תעריכו בני נוער שבאמת איכפת להם.

qrst האחת

טיולים בצופים הם ממש לא טיולי הישרדות, הם טיולים שמלמדים שאם אי פעם נקלע למצב שבו ניאלץ להסתדר לבד בשטח אז נדע איך עושים את זה. וזה נורא מעצבן, כן זה מעצבן, לראות אותך כותב שוב פעם על המקרה של הילד שלא חזר הביתה שאין לך אפילו מושג וחצי מושג על מה שקרה שם באמת. אני מציע לך לדבר עם החברים שלו ולשאול אותם על המקרה ואולי אז הם יוכלו לצייר לך תמונה של מה שקרה שם. אבל בינתיים זה סתם מציק לראות שאת אומרת על זה סתם דברים שאולי קראת בעיתון וראית בטלויזיה, שהם הדברים הכי שיקריים ולא נכונים שאפשר לבקש.

qrst האחת

New member
על המקרה של הילד כתבתי בעיתון - דיברתי עם

הרבה מאוד אנשים כולל ההורים של הילד לפני שכתבתי את הכתבה... אני מרשה לעצמי לומר שאני יודעת פרטים על המקרה הרבה יותר ממך... אריאל, אין בנינו ויכוח על מהות טיולי הצופים... ואני זו שכתבתי שאנו לא חושבים שטיולי הצופים הם טיולי הישרדות , ולכן אני לא מבינה מדוע אתם מציינים שבכל הטיולים כולם מגיעים שלמים ובריאים... אנו מנסים למנוע את הפעם הראשונה... כשאני קוראת את התגובות שלכם - אני מרגישה שאנו בדו שיח של חרשים... אנו ההורים, מעריכים ומוקירים את עבודתכם
אני מציעה שתקראו שוב את מה שחנה ואני אומרות, ותבינו שאין אנו מלינים עליכם - אלא על התנהלותו של האחראי עליכם... ולא... אתם לא צריכים להחתים עצומה להשאיר את שוקה בתפקיד...- רק שיעשה את שהוא צריך לעשות...

עם כל הכבוד....

לאור ניסיוני המר עם עיתונאים בנוגע למקרה (כולל אלימות מצד העיתנאים תוך ניסיונות להגיע אלינו, שקרים בדיווח, שימוש בדמיון פורה, בניחושים פרועים וספקולציות פוגעות) אני מוצא את עצמי חסר יכולת להאמין למילה אחת היוצאת מפיו של עיתונאי בכלל ובנושא בפרט ולכן כל ניסיון לדון עם אנשים שהיו במקום מצד עיתנואים נדון מראש לכישלון מצד כולנו. ולפיכך הדיון בנושא הזה הוא עקר, חסר תועלת ואין כל טעם להמשיכו. אריק אנשטיין הגדיר זאת במילים הרבה יותר טוב ממני: עיתונאי קטן/ אריק אנשטיין הם כותבים בעיתונים מה שהם רוצים מסרסים מלכלכים בלי שום רחמים נכנסים אל המיטות מציצים מהחורים ואין מה לעשות אין פה רחמים מלבינים את הפנים פוגעים במשפחה אם היום היה תורי אז מחר יהיה תורך המלך הוא עירום כולנו ילדים שרואים לו את הטוסיק שותקים ולא קמים אז איך אתה ישן בלילה עיתונאי קטן שלי איך אתה נרדם על מה אתה חולם בלילה אחרי שפיכת הדם איך אתה נרדם בן אדם, איך אתה נרדם הם הורגים עם המילים משחקים בנשמה לאן אני שואל הלכה האהבה שברו לו את הלב שברו את הילדה אז בטח שתהיה פה תהיה פה מלחמה אז איך אתה... הם כותבים בעיתונים מה שהם רוצים מסרסים מלכלכים בלי שום רחמים נכנסים אל המיטות מציצים מהחורים ואין מה לעשות אין פה רחמים אז איך אתה...

qrst האחת

New member
וואלק...אין מילים...מה תפקידך בכוח עמיר לביא?

בחור לפני צבא וכבר יש לך דיעה מגובשת על עיתונאים...?! אני תוהה אם השיר המקסים של אריק איינשטיין הפך להימנון האישי שלך...יודע גם לנגן את השיר...?! השתלחותך חסרת הרסן בהכללה על עיתונאים מוכיחה עד כמה אתה זקוק לעזרה... שלא כמוך ערן, - בדיון הזה אנו ראשית כל הורים לילדים...ורק משם יצא קולנו...

מה את יודעת?!

מה את יודעת גם לבחור שלא מכבר מלאו לו 19 אביבים יש דעות מוצקות, מה את יודעת הוא יכול גם לתרום לחברה, להצביע לכנסת, להחזיק נשק, להגן על המדינה וכו' אני בוגר שבט הדר מדריך במשך שנתיים וראש גדוד. את השנה האחרונה העברתי בהתנדבות בתור מרכז שבט נחשון אלפי מנשה ואפילו שאני לא הורה ההיתי אבא ואמא ל150 ילדים אהבתי אותם, דאגתי להם וחינכתי אותם וכל זה ממרומי גילי המופלג - 19. סיגנון התשובה שלך מעיד על כך שנגעתי בנוקדה רגישה שהצליחה להוציאך משלוותך. הודעה זו שלך רק מחזקת את דעתי המגובשת על עיתונאים, כשאין להם משהו קונקרטי הם יורדים לפסים אישיים ושלוחים כל השאר לקבלת עזרה....

אם...

תמיד שלמבוגרים אין מה לומר אז הם אומרים "כשתגדל" אבל אם זה עושה לך טוב לומר את המילה האחרונה - בבקשה.

טל שורץ

New member
לחנה שלום..

קראתי את מה שכתבת והתייחסתי לדברים מאוד ברצינות, רק חשוב לי לציין ולהגיב על מס' דברים שאני לא מסכימה איתך לגביהם. שמי טל ואני מרכזת צעירה בשבט, אני חייבת לציין שהייתי במקום באותו הזמן שהייתה המסיבה בשבט. חניכים, בעיקר מכיתה ו' החלו להתפרע כאשר הדברים לא היו בדיוק כמו שציפו. המדריכים במקום כן ניסו להעביר הפעלות ומשום מה החניכים לא שיתפו פעולה והחליטו לשבת בחוץ. למרות שאותם מדריכים שמו מוזיקה והכינו הפעלות ממש נחמדות, החניכים החליטו שהם מורדים יושבים בחוץ ודורשים את הכסף שלהם בחזרה. בשלב מסוים זה הגיע לפסים לא נעימים, החניכים התחילו לצעוק ולעשות בלאגן, ולא משנה איך שניסו לדבר איתם, חלקם פשוט לא היו מעונינים לדבר. שלא לדבר על זה, שהם התחילו לצעוק ולזרוק דברים לכל עבר, הם גם לקחו כרית ופוצצו אותה כך שמאות כדורי קלקר קטנים טינפו את המקום. אני חייבת להגיד שלא כל מה שהחניכים אומרים הוא הנכון, ואני מאוד מעריכה ילדים בגיל 11 ומאמינה באינטילגנציה שלהם, אבל, יש עוד צדדים לסיפור, החניכים לא הקשיבו התפרעו ועשו מה שבראש שלהם, ודרשו את הכסף שלהם בחזרה כאילו גנבנו להם! מה שלא היה!! החניכים קיבלו תמורה לכספם, הם שבחרו שלא לשתף פעולה.. מעבר לזה שבשבט שלנו מאוד מקפידים על ערכים, בטיחות וקהילה. המסיבה נעשתה במטרה טובה- לסבסד טיול לאנשים שלא יכולים לשלם עליו! החניכים עוברים מידי שנה פעולות על ערכים כמו כבוד, עזרה בקהילה ועוד.. כך שאני לא כל כך מבינה את האימרה: " צופים זה לא מה שהיה פעם". אנחנו בשבט שואפים לחברה ערכית יותר, להפוך כל ילד בישראל לאזרח טוב יותר- זו המטרה של תנועות נוער! וזה מה שאנחנו עושים! בעניין הבטיחות, את נתפסת למקרה אחד, וכמו שאומרים- " מקרה אחד יותר מידי", אבל, את לא היית שמה ואת לא יודעת באמת מה קרה, וכמו שאריאל אמר- דברי עם אנשים שהיו שם, הם יוכלו לתת לך תשובה הרבה יותר טובה ממני. בנוסף, אני יכולה להגיד לך שהשבט שלנו מאז אותו מקרה למד המון, ובטיחות זה דבר ראשון אצלנו, כך שאני פונה אלייך ואל כל ההורים- אתם יכולים לישון בשקט כשאתם שולחים את הילדים שלכם לצופים! אנחנו עושים הכל כדאי להחזיר את ילדכם בריאים ושלמים מימי פעילות וטיולים. ומאז אותו מקרה אנחנו ממשיכים בפעולות ובטיולים, בדרך הבטיחותית והערכית הטובה ביותר. כך שאני רק אסיים במשפט ואני בטוחה שעוד הרבה יסכימו איתי- " יותר צופים יותר טוב"

תכלס...

במקום להתחבא מאחורי המקלדת, להרגיש גיבורה, לכתוב ביקורת מלוכלכת וחסר בסיס, וקריאה לפיטוריו. אני קורא לבוא לשבט באחד מימי הפעילות לראות את העשייה בעיצומה ולהתאמת עם כל הנוגעים בדבר.

סליחה..

שוקה לא יבוא אלייך לבד.. ואף אחד לא מסדר פה שיחות.. אם את רוצה לדבר כ"כ עם שוקה..., ואם זה ירגיע כ"כ תיזמי איתו את שיחה כמו שהזכרתי כבר למעלה, כי זה ממש מעצבן שאת יושבת באמת מאחורי המקלדת מבלי לדעת עובדות נכונות, מעליבה אנשים וגם די מתנשאת מעליהם (סליחי לי אך זה נכון) מבלי לדעת מה את כותבת. אני חושבת שהחבר'ה פה הסבירו ומסבירים את עצמם יפה מאוד, ואם אתם בוחרים לא להקשיב לנו ושוב להיתפס על דברים שקרו אז תהיו בריאים, תישמרו על עצמכם ושבת שלום. אדם שחי בעבר לא יתקדם לשום מקום... בהצלחה!

qrst האחת

New member
חמודה...יש לי את מספר הטלפון של שוקה...

ואני יכולה לדבר איתו באופן אישי...אני לא צריכה שיבוא אליי... הפנייה אליו הייתה לאקונית... נראה, שלא הבנתם את שורש הבעייה.. תמשיכו לעשות עבודה נפלאה....ואני מתכוונת לכך במלא הכנות... וכל הורה שלא מעניין אותו - שישלח או לא את ילדו לצופים... אתם 100%

לחנה

אני מתה מעייפות, אחרי יום מפרך שהייתי סבצופים, ניקיתי ארגנתי ובניתי פעולות... את לא מתארת לעצמך כמה זמן אנחנומ משקיעים בצופים (2 ההורים שלי היו מרכזים והם בשוק מכמות האנרגיות והזמן שאני מוציאה!)! ובכל זאת חשוב לי מאוד להגיב לך- כמו שאריאל אמר: לא ביררת את העניין יותר מלהקשיב לבנך בן ה 11 וחצי- שבו אין לי כל זלזול, אבל בכל זאת יש נטייה להגזמה להסחפות ובעיקר להתבסס על שמועות... אז אןם כל הכבוד לפני שאת מפיצה משהו כזה באינטרנט-תבססי, תדברי. ולאמא המעוצבת- ]שוט כל הכבוד!!!!! בתודה מדריכה בשבט שממש מממש אכפת לה:)

אולי במקום להאשים אחרים...

כדי שתסתכלי טיפה יותר קרוב אליך.. בתור אחת שהיתה במקום, אני רק רוצה לחזק את מה שכבר נאמר פה- הילדים שבאו למסיבה (ואולי כדי לך לשבת עם הילד שלך ולברר אם הוא היה חלק מהם..) הרימו ידיים על המדריכים שבסה"כ ניסו להרגיע אותם ולהסביר להם את מטרת הערב. בגסות ובברוטליות רבה צרחו על המדריכים איימו עליהם ולא חששו גם להרוס ציוד שבטי. ואולי לא תאמיני אבל אני ידעתי מיד שאלה לא (ואני חוזרת לא!) ילדים שמשתתפים בפעילות הסדירה בשבט- כי תאמיני לי חניכי שבט הדר ל-א מתנהגים באופן הזה!!! אני במקומך הייתי מתביישת שבני היה שותף להתנהגות כזאת וממש לא גאה בו על כך שרצה את הכסף בחזרה.. כי בואו נחזור ונזכור שכל הכסף הלך בסה"כ לתרומה! (חשוב לי להזכיר שהשבט מחנך את הילדים לעזור ולתרום כמידת יכולתו כמובן - אז עצם העובדה שבנך התנגד כ"כ לתרום הראה שהוא אינו חניך בשבט) ואם את (ושאר ההורים התומכים בך) מחנכת את הילדים שלך שלתרום 5 שקלים זה בושה (ושלא נדבר על זה שהם קיבלו תמורה ל5 השקלים זה לא שסתם תרמתם!).. חבל לי שכך בנך יגדל!!ולא יזכה לחינוך המצוין! שמעניק שבט הדר ברעננה. פשוט מעצבן ומרתיח לשבת ולקרוא את כל הנאמר פה כנגד הערב ההוא שבמקום להפיץ באינטרנט שמועות ש-ק-ר-י-ו-ת! אולי כדאי שתשבי עם הבן שלך (ואולי אפילו עם עוד אנשים אחרים שהיו שם) ותבררי לעומק דברים! (וזה גם בדיוק מה שעשית על מקרה ה"חניך שלא חזר" קודם תקפת ורק אז בררת (או אולי עדיין לא) את הפרטים) אשמח לשמוע תגובה.

למעלה