יש כאן הורים שילדיהם היו אמש בצופים

ניכר שלא קראת

שכן מדובר על הרכז הבוגר, לא על הנוער. יש לנו נוער מצויין ואיכותי, בחלק מהמקרים יותר מבעבר. יחי העקרונות.

ארזS

New member
דווקא קראתי

וזה לא סותר את דעתי. ודעתי היא שהנוער מצויין בשעות היום [לומדים או ישנים] ואכזרי כלפי התושבים בלילות [משתוללים].

ifat363

New member
חנה,

את כ"כ אמיצה מאחורי המקלדת נכון? בואי לשבט הדר, שפינוזה 29, ואני בטוחה שכמה שכב"גיסטים כמו אלה שכתבו לך פה, (שהם מדריכים שלי, גם עמיר לאבי היה מדריך שלי) ישמחו לדבר איתך ולהטיף לך מוסר, בדיוק כמו שאת הטפת לשבט ולשוקה, למרות שאת לא יודעת את כל הפרטים (לא, "פרטים" מילד בן 11 עצבני, זה לא באמת פרטים.). אני לא אכתוב לך פה תגובה על מה שכתבת "בבלוגך", ממש אין לי כוח ואין לי ראש לזה, ואני חושבת שהמדריכים שהגיבו לך אמרו בדיוק את מה שאני הייתי אומרת לך, וגם הרבה מעבר לזה, הם יודעים יותר טוב ממני אני בטוחה בכך. יפעת כהן, חניכה גאה בשבט הדר, צופי רעננה, משכבת ט'.

אני חושבת

שגדולים ממני הסבירו לפניי ,והסבירו טוב לפניי. שמיניסטים,שביעיסטים,שישיסטים-מדריכים שלי. חלק משכב"ג הדר הנהדר שגם אני אזכה להיות חלק ממנו. אני מצטערת שאני בכל כך איחור, אבל הייתי חייבת להתייחס. ולשתי נקודות- האחת, תקשורת משנה דברים, מטה דברים לטובתה,לאיזה כותרת ראשית-למכור כמה שיותר,וכאן אני מחזקת את עמיר לביא. יש עיתונאות טובה, ויש עיתונאות פחות טובה-ללא צל של ספק. בתור אחת שנפגעה מכך -אני רק מבינה את עמיר וחבריו. השנייה- הצופים זה אחד הדברים שאני לא אוותר עליהם בחיים. אם הייתי יכולה להתחיל להסביר כמה הצופים נתנו לי, הקנו לי ערכים, בנו אותי. בזכות המסגרת הזו אני מי שאני עכשיו. טיולים חוויתיים,מדורות לילה,מפעלים,ערבי שיא,פעולות,ההווי הזה בשבט- החברה הזו שמתגבשת. אני לא אשקר ואגיד שבשבט הדר צומחים אנשים משכמם ומעלה-זו החברה שרציתי בשבילי, וזו החברה שאני נמצאת בה היום. אנשים שמתחנכים על פי ערכי התנועה המדהימה הזו-בלי הבדל דת,גזע או מין. שמבטיחים להיות אנשים טובים יותר ולעשות כל שביכולתם להדריך גם אחרים להיות כאלה. אם זו לא החברה שאת רוצה בשביל בנך ..באמת שצר לי. בקשר להפגנות ,לאירועים חברתיים .אנחנו לא בתחרות עם תנועות אחרות, ואני גם לא חושבת שאנחנו צריכים להיות. מחנות העולים או השומר הצעיר מייצגים משהו משל עצמם, ואנחנו משלנו. להשוות בינינו זו שטות. אני לא חושבת שאני צריכה לגונן פה על השבט ,כי מי שנמצא בו מבין על מה אני מדברת. ואני לא יודעת מה הצופים היו פעם, בדיוק כמו שאת לא יודעת מה הצופים היום.. החלטה של הבן שלך לא להיות חלק מדבר גדול ומדהים כמו זה, רק חבל שבעקבות זה-הכתבה הזו, ילדים אחרים גם יחמיצו.

קזבו

New member
אולי לא צריך רק לקטר?

אני אמא של שני ילים בצופים שאחד מהם בוגר ואחרי שנת שרות. אני לא מזלזלת בכל סוג של אלימות אבל באמת צריך לקחת דברים בקצת פרופורציה. לצופים מגיעים ילדים מכל מיני סוגים והנוער של היום פרצופו - כפרצוף החינוך בארץ. ודרך ההתבטאות שלהם - שאלוהים ישמור.! לא שזה מצדיק משהו אבל יש לקחת זאת בחשבון.. גם אם את חושבת שאת צודקת אין טעם לשפוך את המים עם התינוק. שבט הצופים ברעננה הינו מהמשובחים שיש. הערכים שמוקנים בו הינם לתפארת וגם החריגות הן לא בגדר קטסטורופות ( ואל תזכירי את המקרה המצער של המוות בטיול חנוכה כי אין לך פשוט מושג על מה את מדברת ויותר טוב שלא ניכנס לזה. .אל תוציאי מסקנות והודעות שכביכול מתיימרות לדעת מה קרה שם באמת. המקרה הוא נוראי אבל לא כל דבר ניתן לשייך לזילזול והפקרות.) התבטאות מיותרת ו"צחוקים" שלא במקום אינם סיבה לפסול את הצופים בכלל ואת השבט הזה בפרט. את מה שתיתן תנועת הנוער לבנך אין דרך להעריך ובודאי שלא ניתן לקבל במסגרת אחרת. ואני אומרת זאת מנסיון של למעלה מעשר שנים של ילדים בצופים החל מחניכים ודרך הדרכה, ראשי גדוד ומרכזים. לעינינו: מסיבות הגיוס בצופים אכן מנוהלות על ידי מדריכים צעירים בני 16 ואינן מתיימרות להיות מסיבות נושא מתוזמרות על ידי צוותים של בדרנים אלא חלק של הווי של הצופים. העלות היא כדי לכסות קניית ממתקים ושתיה ואת הפרסים הקטנים שניתנים במתקנים. גם אם לא מצא חן בעני הבן שלך וחבריו - אין לילדים שמנהלים את הענין אפשרות לנהל חשבונות של החזרים וכד'. אם נכחת אי פעם במפגש כל שהו של ילדים את בודאי יודעת מה סיגנון הדיבור שלהם ואת האופן בו הם מרשים לעצמם לעשות "רושם" ולהגזים בתגובות. אני בטוחה שלאיש מהם לא הייתה כוונה לאיים ו/או להפחיד את בנך וחבריו ואם במקום לקטר ולהתבכיין ולהתלונן היית מסבירה לו כי במפגש מסוג זה פוגשים כל מיני סוגים של ילדים וכי צריך לדעת להתמודד עם כל מיני דברים ולא רק לברוח ולקרוא לאמא וכי תמיד יש במקום מבוגר אליו ניתן לפנות לעזרה ( ותמיד יש וגם במקרה הזה הייתה מרכזת בוגרת במקום). לא צריך להפוך לטרגדיה כל מילה מיותרת שנזרקת לחלל האויר. בכל מצב עדיף מילה מיותרת וקצת "צחוקים" שלא במקום על פני בילוי המועדונים עם סכינים וסמים. ראש השבט שמתפקד בהתנדבות לא צריך להיות בכל פעילות של השבט. (והטיול שאכן יצא ביום שישי היה מדהים ונפלא)תמיד יש אל מי לפנות ועם מי לדבר בתנאי שבאים מתוך מקום של רצון טוב ולא בהתקפות ותלונות ויצירת אסון מכל ארוע קטן שקורה עשרות פעמים ביום בחצר בתי הספר.

לקרוא לזה "צחוקים של בני 16"

זה כמו, להבדיל, לקרוא להטרדה ותקיפה מינית "רומנטיקה". חמור בעיני שיש הורים שמגבים בעיות של אחריות ניהולית ושילוחית ועצוב שהם משתפים פעולה עימה - כי ילדיהם הם שעלולים לשלם על כך חו"ח את המחיר. מה שקרה שם אינו שונה בעיני מכל התנהגות בעייתית של בני נוער ואני מאמינה שלו ראש השבט היה יודע שמוזמנים ילדים והיה נוכח או לפחות מתדרך ומפקח באופן יותר הדוק - זה לא היה קורה. אחרי שיחותי עימו - תחושתי לגבי צופי רעננה היא ששומר נפש ילדיו ירחק. אני לא הופכת את זה לטרגדיה - אלא מתריעה כדי למנוע כזו. במפגש בין נערים בני 16-17 לבין ילדים בני 12, יש היררכיה וחוסר איזון מובנים, והעובדה שאת מציבה אותם על אותו קו רצף מבחינת הדרישה ל"התמודדות עם כל מיני מצבים", מעידה בעיני על לקות מהותית בשיקול הדעת.

כמה עובדות על שבט הדר ה"נוראי" כפי שאת מתארת

1) שבט הדר מונה 1200 בני נוער מרעננה והינו השבט השני בגודלו בארץ, השבט הגדול ביותר במחרב השרון ותנועת הנוער הגדולה ביותר ברענה. 2) השבכה הבוגרת של שבט הדר מונ ה יותר מ160 בני נוער מרחבי העיר אשר מקדישמים מזמנם על מנת לעזור בעיצוב העתיד של החברה הישראלית ולחנך את דור העתיד. 3) מדי שנה בוחרים כ- 15 (המספר הגבוה ביותר מכל הארץ) בני נוער מכיתה י"ב בשבט הדר לדחות את שירותם הצבאי בשנה ולהקדיש שנה למען המדינה ללא כל תמורה כספית ולעשות שנת שרות ולאחר מכן מתגסיים לשירות מלא בכוחות הביטחון, הם מתפזרים בכל הארץ מקיבוץ יראון שעל גבול הלבנון ועד דימונה ושדרות שבדרום (קיבוץ יראון, כרמיאל,2 שכונות מצוקה בחיפה, בית שאן, עפולה, מיצר, אלפי מנשה, קריית מלאכי, בני ע"יש, ירושלים, קריית גת, דימונה, שדרות, נתיבות, והרשימה עוד ארוכה). 4) בשבט הדר פעולת כבר מספר שנים בשיתוף מרכז הקליטה בעיר קבוצה מיוחדת המורכבת מכ- 15 עולים חדשים אשר מטתרה היא לקרב את חבריי הקבוצה להווי הישראלי ולהקל על שילובם בחברה. 5) קרוב לעשור ששבט הדר מפעיל מספר רב של קבוצות צמי"ד (צרכים מיוחדים) המורכבות מאנשים עם לקויות כגון דיסמונת דאון, פיגור שכלי מקל עד כבד ועוד. 6) זוהי השנה השנה השניה בה מפעיל שבט הדר קבוצה מיוחדת המורכבת מילדים עם בעיות התנהגות קשות בה חברים כ- 15 ילדים) 7) לאחר כל טיול תורם שבט הדר את המזון שנשאר לעמותות שונות העוסקות בצדקה. והיד עוד נטויה, העשיה החינוכית, הערכית, אינה נגמרת פה יש לזכור ששבט הדר יוצר מסגרת חינוכית לכ 1200 בני נוער שאם לא היו בתנועת נוער או במסגרת אחרת היו מסתובבים ברחוב בחוסר מעש. כמו כן כל מדריך בשבט ובצופים בכלל עובר קורס הכשרה שמשכו שנת פעילות שלמה (10 חודשים) שבסיומם עובר קורס מסכם בן 5ימים ושם הוא מוסמך להדרכה, כל מדריך מודע לכללי הביטיחות הכתובים בחוזר מנכ"ל משרד החינוך ובנהלי הבטיחות של תנועת הצופים (המחמירים יותר מכללי משרד החינוך). לא כל שטות שילד בן 16 זורק מהפה שווה התייחסות (לא שאני מקל ראש כן צריך לטפל בזה במלוא החומרה ולדאוג שתופעה זו לא תחזור) ובטח שלא שווה לפסול את כל העשייה החינכיות הנ"ל, חנה, בגלל שטות של ילד בן 16. בברכת הצופים, חזק ואמץ עמיר לביא בוגר שבט הדר לפני גיוס ולאחר שנת שירות בתור רכז שבט הצופים באלפי מנשה

בנוסף,

ההיתי רוצה להגיד שבתור אחד החברים של הנער שנער שנהרג לפני שנים4 במהלך טיול בדרום, שאין כל מה לדון במקרה אינכם מודעים לכל הפרטים ולהשתלשלות העניינים המקרה כפי שאת תיארת אותו חנה הוא המקרה דימיוני שלא קרה מעולם, לא זה מה שהיה שם, לכן לטובת אלו שפוגע בהם הנושא ההיתי מציע שלא תדוני בו לפחות עד שלא תבברי את מה היה שם במדויק.

לא דיברתי על שבט הדר

אלא על האחריות הניהולית - שילוחית בו, שהיא סוג של מה שאני רואה בו מגמה מסוכנת. כפי שציינתי, חודשיים לפני פרשת רמדיה התרעתי באופן דומה ומסיבות דומות להורים (יש מאמר, מתוארך) לא לסכן את ילדיהם ברמדיה. סוג כזה של ניהול - יש לו השלכות שואני מקווה שאשאר בבחינת נביאת זעם תמהונית ולא נחווה ולו מקצתן. בכל מקרה הייתי מציעה להנהגת הצופים ולעירייה לערוך בדק בית, לחדד נהלי ותרבות ארגונית ולשים פיקוח הדוק - לא רק על שבט הדר, שכן מאז שכתבתי את מה שכתבתי קבלתי עשרות תגובות המספרות על רשלנות איומה גם בהדר וגם במקומות אחרים. זו לא היתה שטות שזרק ילד בן 16 (מזה לא הייתי עושה עניין - לו היתה לי התחושה המרגיעה, שמה שקורה בשבט נמצא בפיקוח ניהולי הדוק וטוב). בשבט הדר יש בפועל, לדברי המרכז, 1000 ולא 1200 ילדים. ממה שאני ראיתי במעט הפעולות שחווינו - לא הייתי מתלהבת מהקניית ערכים וכיו"ב, שכן זה באמת בעיני המתבונן. בכל מקרה - תודה על תשובתך, אני לא באופוזיציה לפעילות תנועות נוער, להיפך. רק שכאם אני רואה כנראה דברים שונים, מה שרואים מפה לא רואים משם.

קזבו

New member
ראיית העולם שלי ממש שונה משלך

כנראה שאנחנו מסתכלות על העולם משני כיוונים שונים. ( ואין זה אומר שאת או אני "לוקות מהותית בשיקול הדעת"...) יש לי בבית שלושה ילדים שחלקם כבר מעבר לגיל העשרה. שלושתם בני אדם שההתנדבות והעשייה למען החברה בדמם , הציונות ואהבת האדם והארץ נר לרגליהם ומתוך נסיוני איתם ועם גדודי החברים שלהם אני יכולה להעיד כי לא כל מילה הנזרקת לאויר הינה סיבה לפתוח במסע של ויכוחים והשמצות. לא לכל דבר הנאמר על ידם יש לייחס משמעות הרת גורל של התנהגות בעייתית. ( וזה לא אומר שצריך לעבור על כך לסדר היום - נהפוך הוא צריך לדבר וללמד אך לא לראות זאת כסוף העולם) אני אכן שומרת נפשי ועוד יותר חרדה לנפשם של ילדי ובגלל זה אני מפרגנת ומעודדת ושמחה בהשתייכות לתנועת הצופים. אין לי כל כוונה להיות לסנגור של ראש השבט אך התקפות על דרך עשייתו ואופן התנהלותו המנהלתית והניהולית הינן השמצות שאינן במקומן. השבט פועל ונעזר בחבורה של הורים מתנדבים שמפליאה לעשות ואולי אם היית מתקרבת לנושא ולשבט היית רואה שאין כצעקתך. לא רק שהמצב אינו גרוע כמו שאת מתארת אותו אלא שהוא מופלא ויפה ונהדר הרבה יותר מכל תאורייך העגומים. מפגשים בין ילדים בגילאים שונים ובמצבים שונים הינם חלק מהנסיון שהילדים לומדים ומקבלים בכישורי חיים. לא צריך להפוך כל מפגש שכזה לטעון מראש מתוך הנחה שחוסר השיוויון הקיים בינהם יוביל מאיליו להתנגשות. אני רוצה לחזור ולהדגיש כי בוגרי השבט הינם מטובי האנשים שהארץ הזו מסוגלת להוציא מקירבה: מלאים ברצון טוב, בערכים ובעשייה והלוואי והיו עוד רבים כמותם בכל רחבי הארץ.אל תתני לנסיון גרוע אחד שלך להשחיר את כל המפעל המופלא הזה.

ראי תגובתו של "אופנן" אצלי בפוסט

כמי שביתה נע על ציר חברתי-ציבורי משמעותי, גם אני - כמוהו - לא ראיתי צופים עד כה בזירה של הפעילות החברתית בארץ בשנים האחרונות, אבל לא בזה עסקינן. אנו עוסקים בניהול ובטיחות. רצון טוב אינו מספיק בעיני. גם לנוער הגבעות יש רצון טוב. פניהם כפני מי שמובילים אותם. לגבי "השמצות" - השמצה היא הוצאת דיבה, הלעזה, המצאת עלילה. כאן הכל נכון. כל שעשיתי זה לספר על מקרה ועל השתלשלותו ולהביע חשש מאפשרות של ניהול שעלול להביא לתוצאות בלתי רצויות, כפי שהביא במקרה האמור. השאר - אתם אמרתם.

qrst האחת

New member
האישיו כאן זה ראש השבט- שוקה../images/Emo150.gif

ראש השבט, אשר מתפקד בהתנדבות או שלא - (פרט שלא חשוב בעליל...)- צריך להיות מודע לכל פיפס של פעילות בשבט שהוא התנדב להיות בראשו...אם הוא עושה עבודה זו בהתנדבות- הוא צריך לעשות אותה בצורה השואפת לשלמות מבחינתו...אין לתת הנחות למי שמתנדב...בפרט כאשר מדובר בשלום ילדינו... אין לנו תלונות נגד בני הנוער, שכן אם הם נוהגים לא כפי שאמורים לנהוג- יש לתת להם הדרכה... ו לא יתכן שתשובתו של ראש השבט תהיה, שהוא לא יודע על הפעילות...או שיש לו כעת טיול על הראש ולכן הוא לא יטפל בנושא מסויים שלא מעניין אותו כלל... כראש השבט הוא חייב לתת תשובות להורי ילדי השבט, גם אם הוא חושב שהוא לא צריך לתת את התשובה...זה ה-א' ב' של עבודתו... האחריות הבלעדית היא על ראש השבט - ואם לא נאה לו, שלא ישא בתפקיד

וגם

כשהבן שלי הוזמן על ידו וחזר מבועת, לא לתת לי תשובה של "את בכלל לא אמא בשבט, מה את מתערבת / עושה עניין".

מסיבה לכיתות ה'-ו'

אומנם הגעתי רק בסוף המסיבה אבל ראיתי חבורה די גדולה של ילדים צועקים על מדריך שיחזיר להם את הכסף. הוא ניסה להסביר להם שאי אפשר אך זה לא עבד, הם לא נרגעו ועשו הרבה רעש. (אני מניחה שאמרו להם על המשטרה כדי שירגעו ולא ימשיכו עם הבלאגן) חשוב לזכור שהמסיבה אורגנה למטרה חשובה על מנת לסבסד טיול יקר ואמנם המדריכים בני 16-17 אך הם משקיעים כל כך הרבה זמן על חניכים כדי להעביר להם פעולות, לחנך אותם ולעשות לחניכים כיף והכל הם עושים בהתנדבות ומרצון טוב שלהם.

חנה, ויתר ההורים הדואגים לילדיהם.

שלום חנה, אני רואה את ההאשמות שלך כלפי השבט שלנו חסרות כל בסיס והיגיון. ברור לי שאינך עסקת בבירורים על המקרה אפילו לא שניה אחת יותר מאשר העשר דקות שבהן הקשבת לבנך (שכפי שציינת הוא בן 11.5) ממרר על כך שנעשה לו עול. בראש ובראשונה אני רוצה להגיד שיתכן שפגעת בשישים ומשהו בני שכבת י"א אשר עמלו ותכננו את המסיבה הזו מבעוד מועד. אני גם רוצה להגיד לך שאם היית במקום לא היית אומרת את מה שאמרת. הילדים שהיו במסיבה התנהגו בצורה מכפירה ומבישה והתפרעו כאילו אין מחר, לא שאני כועס על כך - למען האמת אין לי זכות לכעוס על כך, כי כשהייתי בגילם התנהגתי בדיוק באותה צורה. ועכשיו, אני בכיתה י"ב, אחרי 8 שנים בצופים, ואני רואה שהצופים שינו את התנהגותי מקצה לקצה. אני לא יודע איפה הייתי עכשיו אם לא הייתה לי את המסגרת הזו. אבל אני גולש, הרי אנחנו מדברים פה על ההתנהלות שלנו. אז רק רציתי להגיד לך, שלפני שלושה ימים חזרתי מטיול בנגב עם החניכים שלי (כיתה ט') וכל החניכים חזרו בריאים ושלמים ואף נהנו מאוד בטיול. כן כן, הם חזרו בריאים למרות שהקמנו אוהלי 11, הדלקנו מדורות, בישלנו על המדורות, ישנו בקור העז של המדבר ובבוקר סידרנו אחרינו. לא רק שהם חזרו שלמים, הם גם אכלו כמו שצריך, שתו כמו שצריך וכל דבר אחר שיכול להרכיב טיול טוב ומוצלח. וזה לא רק הטיול הזה, כל שנה (כבר שנה שלישית) אני יוצא לטיולים עם חניכים שלי ואף פעם לא קרה לי או לחבריי שחניך שלנו חזר הביתה עם מפגע בריאותי. עכשיו זה רק על קצה המזלג, הבטיחות בשבט היא הדבר הראשון שאנחנו חושבים עליו לפני כל דבר שאנחנו עושים. זה רק כדי להראות לך כמה שזה חשוב לנו. והיתה את האמא ששאלה למה בנגב. אז הנה הסבר קצר: במהלך הטיול החניכים שלנו התחקו אחרי דוד בן גוריון, שכידוע היה אחד מחלוצי ארץ ישראל. אם את לא יודעת איך דוד בן גוריון קשור לנגנ את מוזמנת לפנות אלי ואסביר לך, אין בזה כל בושה. חנה, אני מזמין אותך לבוא ולדבר איתנו, חברי שבט הדר. תראי מה אנחנו באמת עושים. ועצה שלי, שלחי את הבן שלך לצופים. זה רק יעשה לו טוב, ואת גם יכולה לשלוח אותו בראש שקט כמו עוד 1200 (או 1000 מה זה משנה?) הורים אחרים. הוא בידיים טובות, הבטחה שלי.

qrst האחת

New member
לא חשבנו שטיולי הצופים הם טיולי הישרדות...

ואני תקווה שבכל הטיולים - כלל הילדים המדריכים והנוסעים יחזרו בשלום...אך לצערנו , כפי שקרה עם הנער שנסע לטיול צופים ולא חזר...ישנם מקרים שאף אחד לא תיכנן - ויכול להיות שהיה אפשר למנוע...ועם דרך ניהול נכונה אנו עשויים למנוע מקרים קלים כבחמורים... אנו רוצים לדבר עם ראש השבט שלך, שוקה, כן זה שלא מעוניין לדבר...כי יש לו טיול על הראש...והרי אנו לא הורים בשבט...אז מי אנו שנלין על דרך התנהלותו...?! על עבודתכם כמדריכים אין לנו טענות...וגם אם היו, אין לנו זכות לבקר אתכם, ובטח שלא באתר...אם תהיה לנו ביקורת על עבודתכם - תקבלו אותה מהאנשים האחראים עליכם ובראשם - שוקה!!! מרכז השבט...שאף שהוא מתפקד בהתנדבות - עליו יש אחריות על כל מה שקורה בשבט... ואגב, למה הוא לא מגיב כמוכם באתר...?! אולי כי זה לא מעניין אותו...?!

למעלה