אני חושבת
שגדולים ממני הסבירו לפניי ,והסבירו טוב לפניי. שמיניסטים,שביעיסטים,שישיסטים-מדריכים שלי. חלק משכב"ג הדר הנהדר שגם אני אזכה להיות חלק ממנו. אני מצטערת שאני בכל כך איחור, אבל הייתי חייבת להתייחס. ולשתי נקודות- האחת, תקשורת משנה דברים, מטה דברים לטובתה,לאיזה כותרת ראשית-למכור כמה שיותר,וכאן אני מחזקת את עמיר לביא. יש עיתונאות טובה, ויש עיתונאות פחות טובה-ללא צל של ספק. בתור אחת שנפגעה מכך -אני רק מבינה את עמיר וחבריו. השנייה- הצופים זה אחד הדברים שאני לא אוותר עליהם בחיים. אם הייתי יכולה להתחיל להסביר כמה הצופים נתנו לי, הקנו לי ערכים, בנו אותי. בזכות המסגרת הזו אני מי שאני עכשיו. טיולים חוויתיים,מדורות לילה,מפעלים,ערבי שיא,פעולות,ההווי הזה בשבט- החברה הזו שמתגבשת. אני לא אשקר ואגיד שבשבט הדר צומחים אנשים משכמם ומעלה-זו החברה שרציתי בשבילי, וזו החברה שאני נמצאת בה היום. אנשים שמתחנכים על פי ערכי התנועה המדהימה הזו-בלי הבדל דת,גזע או מין. שמבטיחים להיות אנשים טובים יותר ולעשות כל שביכולתם להדריך גם אחרים להיות כאלה. אם זו לא החברה שאת רוצה בשביל בנך ..באמת שצר לי. בקשר להפגנות ,לאירועים חברתיים .אנחנו לא בתחרות עם תנועות אחרות, ואני גם לא חושבת שאנחנו צריכים להיות. מחנות העולים או השומר הצעיר מייצגים משהו משל עצמם, ואנחנו משלנו. להשוות בינינו זו שטות. אני לא חושבת שאני צריכה לגונן פה על השבט ,כי מי שנמצא בו מבין על מה אני מדברת. ואני לא יודעת מה הצופים היו פעם, בדיוק כמו שאת לא יודעת מה הצופים היום.. החלטה של הבן שלך לא להיות חלק מדבר גדול ומדהים כמו זה, רק חבל שבעקבות זה-הכתבה הזו, ילדים אחרים גם יחמיצו.