מבצע סיפורי הנקה

אפרת12

New member
../images/Emo124.gif מבצע סיפורי הנקה../images/Emo70.gif

בעקבות שרשור ה"פנאטיות" מן השבוע שעבר, הננו להכריז על מבצע חדש: סיפורי הנקה כל מי שיש לה סיפור הנקה - מלחמה, הנאה, רצון להניק שנגמר במפח נפש - או בהארה ותובנה לגבי הביקבוק, ובקיצור - כל סיפור שמעוניין להישמע וענינו הנקה - שרשרוהו פה אנחנו נהפוך את הסיפורים למאמרים בשתי קטגוריות, וזאת לטובת כל מאן דבעי שמעוניינת בחיזוקים לכאן או לכאן קדימה לדרך

מעיןבר

New member
הנקה שהצליחה זה כאן ../images/Emo45.gif

שרשו לכאן את הסיפורים החיוביים שלכן

עמית@

New member
זה התחיל מזה שאני (כהרגלי)

קוראת הכל עוד בהריון, בולעת את פורום הנקהף מדפיסה חומרים ומשננת אותם שוב ושוב, כמנטרה. זה ממשיך בלילה, וברגעים המופלאים שתמר מונחת עלי, מתפתלת לאט לאט, כמו בסרטים ובספרים, כמו גור קנגורו ורוד עד שהיא מגיעה לפטמה,ף חשבתי שהגעתי לגנעדן של המניקות, היא נצמדת בכוח מפתיע, כמו תמנון (כשמה כן היא
) משם והלאה יכלנו רק לרדת (ואכן ירדנו, מפתיע?) בבית החולים כבר יש לי פצע, תפיסה לא מדוייקת ותינוקת עם לשון כמו חתול (מחוספסת, ככה לפחות זה מרגיש כשהיא לוחכת לי את הציצי) האחות לא ממש מצליחה להסביר לי מה לא בסדר, יש כאב זוועתי בתחילת כל הנקה, שנרגע אחרי כמה דקות. ביום הרביעי בבית אני נראית כמו פמלה אנדרסון על סטרואידים, גודש שמותח את הציצים לגודל מפחיד, התמונה של ראש קטנטן שותה (תמר) וציצי ענק כואב (אני) לא במהרה תישכח.. בבית, כאבי בטן איומים לתמר, תפיסה לא מושלמת והנקות קצרצרות (עד היום, ובכלל, הנקה זה אוכל, גומרים הולכים) אני מסתכלת בשעון של הוידאו כנגד כל העצות, רק בשביל לדעת שאולי, אולי הפעם היא תינק יותר מ-3 דקות ברצף, אחרי כמה ימים היא לא מוכנה לינוק ברצף, בוכה ומתעוותת בכאבי בטן (אני בנתיים כבר לא אוכלת כלום מאימת הגזים, ושותה מיני חליטות עיוועים) אז אנחנו עוברות לשיטה שיוסי מכנה "תדלוק בהטס" אני הולכת בבית, תמר צמודה לציצי, ורק ככה היא מוכנה לינוק, אנחנו עושות קילומטרג' נאה. לאט לאט זה עובר. אני לא יכולה להגיד שהיתה לי הנקה "קשה" סה"כ תמר ידעה מה לעשות והחלב מעולם לא היה בסכנה, היה המון ותמיד, והתגברנו בקלות יחסית על הקשיים, בעיקר (עם אלף דגשים)) בגלל שהייתי מצויידת במידע, בתמיכה (ויעידו אלף ההודעת בפורום הנקה..) ובידיעה שכל מה שעובר עלי לא ייחודי לי וגם אינו סוף העולם, ידע הוא כוח- קלישאה שחוקה אבל אמת חדה כתער. בדיעבד אני מאושרת שכך קרה, ודעותי לגבי הנקה ותמ"לים הן לא סוד.. אבל זה שרשור אחר (פנאטיות?)

עמית@

New member
ועוד דבר-

עד שתמר היתה בת חמישה חודשים היא ינקה (בפירוש)) כ-ל היום, כל כמה דקות, איפה היא ואיפה הרווח של הספרים, אין דבר כזה, נקודה.

ילדונט

New member
אני ראשונה?

כבר כמה זמן אני רוצה לכתוב, ומתלבטת, אז זה זרז טוב מבחינתי. נתחיל בזה שאני באה ממשפחה מניקה ויונקת. כל חיי הייתי משוכנעת שכ-ו-ל-ן מניקות, לפחות בתקופת חופשת הלידה. רק כשנכנסתי להריון, ולפורום הריון ותמיכה, ואח"כ הצצתי בהורים לתינוקות ובהנקה, הבנתי שזה ממש לא ככה. לא שזה שינה את דעתי לגבי הכוונה שלי להניק. את קורס ההכנה ללידה עשינו אצל מדריכה שהיא גם יועצת הנקה מוסמכת. לא ידעתי את זה אז, אבל זו היתה בחירה מאד חכמה. שחר לא כ"כ הצליחה לינוק. בכל ארבעת ימי שהותנו היא הצליחה להתחבר ולינוק רק שלוש או ארבע פעמים. היא הרימה את הלשון לחיך העליון בזמן יניקה, ולא הצליחה ליצור ואקום. לאחר התייעצות עם היועצת "שלנו" ועם היועצת בביה"ח, הוחלט ששחר תקבל חלב שאוב במזרק, על מנת ללמד אותה לינוק נכון. במשך שבועיים וחצי שאבתי, ואחת ליום בערך ניסיתי גם להניק. זה היה קשה, ומלחיץ, והתפרים והבייבי בלוז ממש לא עזרו. גם לא השאלות של אמא שלי "כבר הנקת אותה?" "אולי תנסי להניק" "אבל אני לא מבינה, למה היא לא יונקת?"
מי שכן מאד עזר זה האיש המדהים שלי, שלמד את נושא ההנקה בקורס, ואח"כ מקריאה סודית בפורום הנקה, וגם לקח על עצמו את מירב הטיפול בשחר (לרבות האכלות)
, והיועצת, שבאה, ועזרה, ונתנה עיצות, ונתנה לי להרגיש שאני לא לבד. אני זוכרת את עצמי יושבת באישון לילה על הספה בסלון, מסתכלת על השעון בזמן ההתארגנות, ואחר כך שוב, כששחר סופסוף הצליחה לתפוס. בהתחלה זה לקח חצי שעה, ואחר כך 20 דקות, ועשר, וחמש, עד שיום אחד זה פשוט הלך. היא התחברה ישר. וגם בפעם הבאה שניסיתי. ובזו שאחריה. אחרי יומיים של הנקה בלעדית, בלי חלב שאוב, התקשרתי ליועצת ההנקה וסיפרתי לה. לא היו מאושרות מאיתנו
. מי ידע שזו רק ההתחלה? היה לנו שבוע אחד של הנקה נהדרת. ואז יום אחד, בבת אחת, השד התחיל לכאוב כאבי תופת, והחום זינק מעל ל-39, וסירב לרדת. דלקת. מזעזעת. הכאבים זהים מבחינת העוצמה (לא מבחינת הסוג) לכאבי צירים. זוועת עולם
. אני לא אלאה בפרטים. במשך חמישה שבועות סבלתי מארבע דלקות, כל אחת במקום אחר. הייתי סמרטוט רצפה. חום בשמיים, צמרמורות, כאבי תופת
. לא יכולתי לעשות כלום. לא לבשתי חולצה, כי כאב מדי. נגעתי בשחר רק כשמישהו (בעלי, אמא שלי, אבא שלי, אחותי או אחי) הרימו אותה ושמו אותה עלי להנקה. הרגשתי רע פיזית, והרגשתי כמו אמא לא מתפקדת (מה שהיה נכון)
קיבלתי אנטיביוטיקה שלא עזרה, וטיפול בדיקור ובצמחי מרפא, שאולי עזר ואולי הבראתי בלי קשר. כל תקופת הדלקת היתה קשה מנשוא. הודעתי לכולם שבילד הבא אני לוקחת כדורים להפסקת החלב עוד בחדר לידה, שאני לא מניקה יותר, שברגע שהדלקת הזו תעבור שחר עוברת לתחליף. המשכתי להניק כי בדלקת חייבים לרוקן את השד, ושאיבה כאבה אפילו יותר מהנקה. כששחר היתה בת חודשיים עברו הדלקות. יחד עם השיקום של עצמי ניסיתי לשקם גם את ההנקה. סבלתי מפצעים שנוצרו בזמן הדלקת, כשפחדתי לקרב את שחר לשד ומנעתי תפיסה נכונה. הייתי צריכה לרפא אותם, ולתקן את התפיסה. בזכות ההכנה שלי, והקשר עם יועצת ההנקה, ידעתי איך לתקן. קצת לפני גיל שלושה חודשים גיליתי פתאום שההנקה הולכת בקלות. לא כואב, יש יופי של תפיסה, וההנקות מתקצרות. גם התברכתי ביונקת נוחה - 5-6 ארוחות ביממה, באותה תקופה היא לא התעוררה בלילות, והיא לא השתמשה בציצי כמוצץ. רק לאוכל. שחר בת כמעט חמישה חודשים. ההנקות הפכו לכיף. היא מתעוררת בלילה, אבל למדתי להניק בשכיבה, וזה לא כ"כ מפריע לי. אני שואבת לה חלב בעבודה, ומניקה כשאני בבית. אני אפילו מעירה אותה לפני שאני יוצאת לעבודה אם היא לא מתעוררת בעצמה, בשביל הנקה אחת - הנקת הפינוק שלי
אני שמחה על ההתעקשות שלי. ההנקה גורמת לי שמחה. היא מהווה קשר מיוחד ביני לבין שחר. אני גם מרגישה שזה היה חלק בהתבגרות שלי, ובלמידה שלי לשים את צרכיה של שחר לפני הצרכים שלי. אני מניחה שגם את הילד הבא אני אניק, ואני מקווה שיהיה הרבה יותר קל

MASHY BOSTON

New member
וואו ילדונט איזה סיפור הנקה ../images/Emo24.gif

גם אני מקווה שפעם הבאה יהיה לך קל יותר

nonaa

New member
היה מעניין לקרוא ונפלא שהסתדר לך

אני צריכה למצוא תכף זמן לכתוב גם (אבל אצלי הסוף הוא הפוך ...)

MASHY BOSTON

New member
ההנקה שלי ושל תמרי ../images/Emo80.gif ../images/Emo60.gif

עוד לא יצא לי לשבת ולכתוב
את סיפור
ההנקה של תמרי ושלי (זה משותף לשתינו, לא?). במהלך ההריון
יצא לי להציץ גם בפורומים של אחרי הלידה (הורים לתינוקות
, הנקה, ייעוץ הנקה
). ממה שקראתי הבנתי שכדאי להתכונן להנקה עוד לפני הלידה עצמה. אני גרה בבוסטון, ארה"ב
. כאן (ולדעתי זה ככה בכל ארה"ב) מאד תומכים בהנקה ומשתדלים לעזור כמה שיותר למי שרוצה להניק
. כחלק מביקורי אצל המיילדת
(אצלה עשיתי את מעקב ההריון) היא הציעה לי (בנוסף לשאר הקורסים הרגילים : קורס הכנה ללידה, |CPR
, מסאז' תינוקות
וכו') לקחת גם שיעור הנקה
. זה שיעור חד פעמי שעולה 6 דולר. אז נרשמתי והגעתי לשיעור
. מסתבר שלאותו היום אף אחת אחרת לא נרשמה, כך שהיה לי ממש שיעור פרטי. זה כלל סרט והסברים וגם אימונים עם בובת תינוק
. באותו הרגע זה היה ממש מצחיק, אבל בדיעבד, מסתבר שזה עוזר. כשתמרי
נולדה, מיד שמו אותה עלי והמיילדת עזרה לי לשים אותה בתנוחה הנכונה על הציצי ותמרי התחברה מיד. תמרי ממש מצצה בשקדנות.
אם כבר יצא משם משהו, אני לא יודעת
אבל תמרי היתה מחוברת אלי (ואני אליה)
. בבית החולים הייתי בחדר פרטי (כל החדרים במחלקה הם פרטיים). כעקרון, תמרי היתה אמורה להיות איתי בחדר בביות מלא (זה הסטנדרט שם) אבל בגלל סכרת ההריון, לתמרי היו ירידות בחום הגוף והיא היתה צריכה לבלות קצת בתינוקיה מתחת למיקרוגל
(צלו אותה טוב טוב). בערך, כל שעתיים, שלוש, אחות הביאה אלי את תמרי אל החדר כדי שאניק אותה. בהתחלה, זה ממש ממש כאב
. כל התחברות של תמרי לציצי היתה כרוכה בזעקות כבושות שלי (איייי, אוייי, אאוץ, אחחח, אויייש וכו'). לא חשבתי שזה יכאב כל כך
. כשחזרנו הביתה אחרי יומיים, הגיע החלב. ויחד איתו הגיע גם הגודש (או מלאות, או איך שלא קוראים לזה?). הציצים שלי היו מפוצצים בחלב וכשתמרי התחברה הרגשתי כאילו היא משפדת
אותי. למזלי, תמיד אחרי כמה שניות זה עבר. אז למדתי לחרוק שיניים ולהמשיך. בכל הנקה אמרתי לעצמי שבהנקה הבאה זה יהיה יותר טוב ויכאב פחות. אני חייבת לעצור ולומר, שלפני שתמרי נולדה, כששאלו אותי אם אני מתכוונת להניק
התשובה הקבועה שלי היתה : "אני אנסה, ילך
= יופי ! לא ילך
= לא נורא !". לא חשבתי שזה יהיה כרוך בכאבים כאלו ועוד יותר, לא חשבתי שאני אצליח לעמוד בהם. די הפתעתי את עצמי
. בדרך כלל, יש לי סף כאב נמוך מים המלח. קשה לי מאד עם כאבים. אני מוכנה לסמם את עצמי ולא שיכאב לי (יחי האפידורל). ועכשיו, אני מאד גאה
בעצמי שהצלחתי לעמוד בחודש הקשה הראשון ולעבור אותו, כי עכשיו ההנקה היא כייף טהור.
זמן איכות שלי עם תמרי.
זמן של התחברות בצורה הכי ראשונית וטבעית שאפשר. והכי חשוב כבר לא כואב (טוב, נו, לפעמים כשהיא נושכת אותי, או שורטת עם הציפורניים החדות שלה, אז כן, אבל זה לא נורא). כשתמרי שמה את היד הקטנה שלה
על הציצי שלי ונרדמת... אין אמא מאושרת ממני.

sipi1

New member
כדי לאזן את כמות הסיפורים הקשים...

אני מיניקה עכשיו ילד שמיני. בקלות, בהנאה עצומה. לפורום הנקה נכנסתי רק כדי ללמוד על שאיבת חלב וכל מה שכרוך בזה, כי לא נזקקתי לזה בהנקות הקודמות (הפעם נאלצתי לחזור לעבודה אחרי 6 שבועות
). בשבילי הנקה היא הדרך הכי טבעית והכי נוחה וקלה (כבר כתבתי פעם שאני עצלנית ? ש-ו-נ-א-ת להתעסק עם הרתחות-נקיונות-ערבובים מיותרים, במיוחד בלילה). לשמחתי, הילדים שלי נולדו גדולים, אכלו במרווחים גדולים ועלו היטב במשקל (לישון בלילה הפסיקו כשחזרתי לעבוד, אבל למה לקלקל סיפור אופטימי?) ואת מבטי ההערצה של תינוק יונק לא הייתי מחליפה בשום הון שבעולם !!! אז מה בעצם יש לי לכתוב כסיפור הנקה ? ילדתי, התחברנו, ומאז חיים באושר ואושר עד היום הזה... רק אחרי שקראתי סיפורים קשים יותר, הבנתי עד כמה התמזל מזלי, ואני כותבת על הנסיון המוצלח שלי באמת לא כדי לעורר קנאה, אלא כדי להראות שאפשר גם כך. שלא מעט סיפורי הנקה הם כמו שלי, רק כשמשהו זורם בקלות זה לא "סיפור", אז לא שומעים עליו...

POOH*

New member
אז זה סיפור ההנקה של גיא שלי...

אז הקשיים לא נגמרו... אבל היא כבר בת חצי שנה ורק יונקת אז נראה לי שאפשר לומר שזה הנקה שהצליחה, לא??? POOH

ההנקה שלי

זה התחיל בציפיות ללידה טבעית ללא משככי כאבים. זה המשיך בתינוק של 4 קילו במנח עכוז בלי תנאים צוואריים, שהוצא בכוח מהרחם בניתוח קיסרי מתכונן למחצה (מתוכנן שעה בערך). למרות שלא היתה כל דחיפות בניתוח, התייחסו אלי זוועה. לא נתנו לבעל להשתתף וכו'. ראיתי את רום מרחוק לכמה שניות לאחר הניתוח, ורק אחרי שהקמתי צעקות בערב נתנו לי אותו שוב. למרות הכיתוב יניקה בלבד הוא קיבל תמ"ל בטונות (בלי שיטרחו לדווח לי שלא לדבר על לקבל את רשותי - הם הרי יודעים יותר טוב, לא?), וכשהגיע אלי לא רצה בכלל לינוק. האחיות פסקו שאין לי חלב ומה אני נלחצת. בורות כדבעי מתובלת ביחס זוועה, כאבים, וכו'. אחרי יומיים זרקו אותי מהמחלקה הביתה, ואז התחילו הצרות: לא נתתי תמ"ל אז הוא היה רעב. נדבק לציצי כ- 12 שעות כמעט ללא הפסקה, בוכה כמה דקות לאחר שסיים, ואח"כ ישן בתשישות מחלטת. אני כאובה נורא, בקושי חיה, אין לי מושג מה קורה ולמה, בעלי לא פחות חסר אונים. שתי הסבתות מסבירות לי שאין לי חלב (כי גם להן לא היה - א.לא נכון, ב. מה הקשר?). ביום הרביעי אני כמעט נשברת וכמוצא אחרון מתקשרת לליגת לה לצ'ה. מקבלת עידוד קל בטלפון ומספר טלפון של יועצת הנקה מוסמכת. זו מבטיחה לבוא למחרת ובנתיים מנחה אותי כן לתת תמ"ל. מצב הינוקא משתפר עקב כך. למחרת מגיע ההיועצת רואה הנקה, ומבינה מיד מה הבעיה: הינוקא התרגל לבקבוק, מחד, מאידך עכשיו כבר באמת אין לי חלב (ולמה שיהיה? לא נתנו לי להניק אז לא נוצר...). אני מקבלת הדרכה איך לתת תמ"ל בסוף יניקה דרך צינורית שמונחת על השד. נראה לי מסובך מידי. כמעט מתייאשת. היועצת מבטיחה תוצאות תוך 24 שעות. אחרי שהיא הולכת, אני מסתכלת לבעל בעיניים ואומרת - מה אני עכשיו אתחיל להתעסק עם צינוריות בנוסף לכל? הבעל, אופטימי כתמיד אומר, נו, כבר הגענו עד כאן, בואי תני לזה צ'אנס. מסכמים על 24 שעות גג. הבעל עוזר בהרכבת המערכת וניקוי וכו'. הלכנו על זה. תוך שעות כבר היה יותר חלב, ולמחרת הינוקא לא רצה תוספת. מאז הספקנו לינוק 4 שנים! לסיכום היה שווה כל מאמץ, היה כיף לא נורמלי, ובהחלט אתעקש להניק גם את הבא בתור! א. חשדו בכל האחיות ובכל מחלקות היולדות! ב. תתעקשו להניק ואם יש בעיה שווה לפנות ליעוץ מוסמך (ולא לסמוך על צוות בית החולים, וגם לא על הסבתות..)! הצטיידו מראש בטלפונים של לה לצ'ה ובמספר של יועמ=צת מוסמכת. ואחרון: תמיד כדאי להשקיע בהדרכה מראש......

שיפסלה

New member
אצלי עם כל לידה יש שיפור

כשבכורתי נולדה, הרבה לפני עידן האינטרנט, ידעתי שאני "הולכת" על הנקה. אבל אף פעם לא הייתי מוכנה להלחם על זה באש ובמים. בבית החולים בו ילדתי עובדת הדודה שלי במחלקת תינוקות (ילודים). היא לקחה על עצמה ללמד אותי איך להניק (מי שמע אז על יועצת הנקה). היא ראתה אותי ומייד פסקה: הפטמות שלך שקועות. את צריכה פטמת סיליקון. רצתי מייד לקנות פטמה כזו, והתחלתי להניק בעזרתה. הצביטה שמרגישים ברגע שהתינוק סוגר את חניכיו על הפטמה, היא קצת פחות כואבת, כי הסיליקון מהווה חייץ. למלי לא היו לי בעיות הנקה. אבל פחדתי להניק בלי פטמת הסיליקון והיא ליוותה אותי במשך מספר שבועות עד שהעזתי לנסות בלי. אני זוכרת שהיה די מסובך בכל פעם למקם את הפטמה מזל שהצליח לי, כי לא היה מי שליווה אותי בבית לאחר הלידה. אחות טיפת חלב שהובטח לנו בקורס הכנה ללידה שמגיעה ביום שלמחרת הלידה הביתה, מצאה זמן להגיע לביקור רק שבוע אחרי הלידה. באותה חופשת הריון לא יכולתי להאריך את החופשה מעבר ל-12 השבועות הקצובים והאחות בטיפת חלב המליצה לי בגיל 10 שבועות להתחיל להרגיל את הילדה לעגבניות ושאר ירקות (בטח אתן מתפלאות על השטויות האלה. גם אני היום עושה את זה) וברגע שניסיתי להתחיל עם הירקות עברנו לתמ"ל (לא ידעתי אז על אפשרות השאיבה) ובזה נגמרה עבורי ההנקה בילדים הבאים כבר לא השתמשתי בפטמת הסיליקון, והצלחתי להאריך קצת יותר את חופשת הלידה ולהאריך את תקופת ההנקה. אבל תמיד ליווה אותי לחץ שהחלב שלי לא מספיק עשיר ומזין. כיום אני מניקה את ילדי הרביעי. היום אני מרגישה הרבה הרבה יותר משוחררת מכפי שהייתי עם שאר ילדי. הרבה יותר יודעת על כל האפשרויות (כבר יש אינטרנט ופורומים להתייעץ). הרבה יותר בטוחה בעצמי, ובתכולת החלב. כשחזרתי מבית החולים, גם אמי וגם חמותי שאלו בערך כל 3 ימים "האם יש לך מספיק חלב?" "האם הוא עולה במשקל?" "מתי ביקרת בטיפת חלב?" ובתגובה אני פשוט "מנפנפת" אותם ואת השאלות הטיפשיות שלהם (מה, גם בילד רביעי הם צריכים לנדנד?) החלטתי שאין לי מה ללכת לשקול אותו בטיפת חלב. אני כבר מרגישה אותו ורואה כמה הוא רגוע בין הארוחות ונהנה מההנקה. ואני רואה את כמות הטיטולים שהוא ממלא. ונכון שהוא לא אוכל כמו בספרים כל 3-4 שעות אלא בתדירות הרבה יותר גבוהה: בערך כל שעתיים אבל פחות זמן אכילה בכל הנקה ונכון שזה בלבול מוח עבורי ומקשה את התפקוד בבית, אבל זה כיף כל שעתיים להחזיק את ה"צעצוע" ולראות איך הוא הולך ומשמין. להרגיש אותו, לנשום אותו. הפעם, כשבוע לאחר הלידה, אפילו "זכיתי" לפתח סתימה/דלקת בשד שגרמה לי לחום של יומיים בהם בקושי תפקדתי (כל היום במיטה), וכאבים בשד. אבל גם על זה התגברתי ולא הפסקתי להניק. ולסיכום רוצה לומר לכל הבנות שזו להן לידה ראשונה ונסיון לא טוב עם ההנקה: גם אם עכשיו לא הצליח לכן, אם אתן מאוד רוצות להניק, תשתדלו בלידה הבאה להניק. כבר יהיה לכן נסיון מסויים ותראו שבנסיונות של הפעם הבאה יהיה יותר קל!

סם2

New member
הסיפור שלנו

אני מניחה שאפשר לקטלג את סיפור ההנקה שלי כמוצלח. אני מניקה כבר כמעט עשרה חודשים ללא קשיים, דלקות ושאר צרות (טפוX3). כשילדתי, מאד קיוויתי להצליח להניק אבל לא התכוננתי לכך, וכן אמרתי אם ילך לי אז יופי ואם לא אז לא. הרצון להניק לא היה בנפשי ובדיעבד זו הייתה הגישה הנכונה (עבורי). לא הגעתי עם ידע תיאורטי ועם תרגולים "על יבש". בחדר הלידה המיילדת שאלה אותי אם אני רוצה להניק, אמרתי שמאד אבל לא יודעת איך, היא הצמידה את רומי לפטמה והנקתי אותי. בימים הבאים הייתי זקוקה לעזרה פה ושם ממדריכות ההנקה (בשלב מסוים גיא הפך ל"מדריכת" הנקה צמודה...) ואפשר לומר שמשם ההנקה "זרמה". אני נהנתי מהתובענות שבהנקה בחודשים הראשונים לחייה. הרגשתי מין שליחות. זו אני שמקימת את ביתי וזה חתיכת תפקיד. בגלל שהיא נולדה קטנטונת (2.5 ק"ג) הערתי אותה, במלוא המרץ והמסירות, כל שלוש שעות לאכול ולרגע לא הרגשתי או חשבתי שאני מקריבה משהו (אולי קצת מהזוגיות). אני נהנת להניק אותה, זו האמת וזו גם כנראה הסיבה שאני מבררת/קוראת/מדברת כל הזמן על גמילה אבל למעשה, לא עושה דבר. ועוד משהו קטן, בהתחלה לא היה לי נוח להניק בציבור מהבושה (ויש לציין שדי מהר התגברתי עליה). היום, כבר לא כל כך נוח לי להניק אותה בציבור מהבושה ואני לא מרגישה נוח שהתחושה הזו עולה ומתקשרת לאחד הדברים שאני יותר אוהבת לעשות....

galiaS

New member
את חושבת שגם את הילד הבא נעיר

בשביל אוכל? כנראה שלא. מבינה לגמרי את החוסר נוחות להניק. זה חוסר נוחות מסוג חדש, שונה מחוסר הנעימות של ההתחלה. בהתחלה סתם היתי נביכה שיראו לי את היציצי, היום זו לא הסיבה...

למעלה