מחסור חמור בבנק הדם

afiksambol

New member
../images/Emo124.gif מחסור חמור בבנק הדם ../images/Emo101.gif

מד”א קורא לציבור לבוא ולתרום דם עקב מחסור חמור במנות דם
אל תגידו "תרמנו בעבודה..." \ "אבא ואמא לא בבית..." \ "תקפצו מאוחר יותר בבקשה...", כל אלה טובים להזדמנות אחרת. עכשיו זה הזמן להפשיל שרוול (תרתי משמע), להושיט יד ולתרום דם. נקודות התרמה מרכזיות יהיו פתוחות היום (יום ג', 2.1.07) מהשעה 08:00 עד השעה 19:00 ברציפות במקומות הבאים : שירותי הדם חיפה – רח' יצחק שדה 10 תחנת מד"א ת"א – רח' אלקלעי 2 (בזל) תחנת מד"א ירושלים- רח' המ"ג 7 מרכז שירותי הדם – מרכז שירותי הדם תל השומר מיקום ושעות הפתיחה של נקודות התרמה נוספות, ותשובות לכל השאלות ניתן לקבל במרכז שירותי הדם של מד"א, בטלפונים 1-800-400-101 / 03-5300400 או באתר האינטרנט של מרכז שירותי הדם.

pimpf

New member
שאלה...

קיבלתי טטנוס אתמול עקב שריטה עמוקה של בע"ח. האם יש בעיה לתרום דם? ואם כן, לכמה זמן? תודה.

afiksambol

New member
תשובה...

מבדיקה עם מרכז שירותי הדם מתברר כי לצערם (וגם לצערי) לא תוכלי לתרום במשך שנה מיום השריטה... תודה על הנכונות...

pimpf

New member
שנה?!

אוי... זה אף פעם לא קרה לי
ואני עוד תורמת על בסיס קבוע... (משתדלת כל כמה חודשים) ועכשיו לחכות שנה? אוף.

afiksambol

New member
זו התשובה שקיבלתי בטלפון

והיא מהווה נוהל יבש. תמיד עדיף להגיע למקום ההתרמה ולהתייעץ עם המתרים במקום (כידוע, לכל כלל יש יוצאים מן הכלל...)

pimpf

New member
אתה צודק, נראה לי גם...

מה גם שקראתי כרגע את רשימת המיגבלות, ולא מופיע שם דבר על שריטה של בע"ח... מילא נשיכה, אבל שריטה? זו גם לא בדיוק שריטה, אלא חתולה תקעה בכף היד שלי את הציפורן שלה. נהיה לי חור קטן כזה שיצא ממנו טיפה דם, והעדפתי לעשות טטנוס, על כל מקרה... (זו גם חתולת בית מטופלת היטב). בכל מקרה, נבקר במד"א ונבדוק... המון תודה

מוהר

New member
לא יודעת לגבי טטנוס

אבל אין הגבלה על שריטות, יש הגבלה על נשיכה מעל חיים לא מוכר, והחתולה הרי מוכרת :)

Shame in you

New member
מה התנאים לתרימת דם?

יש איסורים מסויימים לאנשים, למשל משקל וכו'?

nog16

New member
אני יודעת שיש הגבלות...

לדעתי מבחינת משקל צריך להיות 50 ק"ג ומעלה. אני יודעת שיש עוד הגבלות, אבל אני לא מצליחה למצוא איפה כתוב בדיוק את כל התנאים האלה...

nog16

New member
תודה, ומישו יודע אם יש מצב לחריגים?

כי לפי הנתונים שיש לי ולפי ההגבלות אני לא ממש יכולה לתרום... נגיד על המשקל נעביר אבל בקשר ללחץ דם.. אין שום מצב שאני בכל זאת אוכל לתרום אם הוא נמוך ממה שכתוב בדף הזה שמותר? כאילו אין סיכוי לאיזה אישור מרופא לגבי מצב בריאותי תקין והכל, ככה שאני בכל זאת אוכל לתרום?

afiksambol

New member
כפי שכבר נכתב כאן

כל מקרה לגופו ובסופו של דבר ההחלטה היא של המתרים בשטח (או של הממונים עליו, במקרה שיש איזשהו ספק). שווה להגיע ולשאול....

nog16

New member
שאלה...

מה בדיוק התנאים שאני צריכה לעמוד בהם כדי לתרום דם? אני רוצה לתרום, אבל המשקל שלי הוא 50 פלוס מינוס (לפעמים קצת יותר לפעמים קצת פחות) והלחץ דם שלי ממש נמוך יחסית.. מדדו לי ל"ד המון פעמים, ובד"כ הוא היה 90/60, או אפילו 90/50.. השאלה היא אם יש מצב שעם הנתונים האלה אני בכל זאת יכולה לתרום דם?

Shame in you

New member
אמאלה

זה ממש כאילו אני כתבתי...ואני שאלתי את אותה שאלה עכשיו. טלפתיה!!!

nog16

New member
חח וגם את כמוני..

מתחת לגיל 18... אני לא יודעת מה איתך, לי עוד מחכה מסע שיכנוע ארוךךךך עם ההורים שלי... אמא שלי בטוח תדאג שאני לא אתעלף לה או משו, בגלל שגם ככה הל"ד שלי ממש נמוך... כאילו ההורים שלי נותנים תרומות דם (אמא שלי לפחות באופן קבוע כל כמה זמן), אבל היא עדיין בטח לא תחתום לי יותר מדי בקלות.. ככה שגם אם מבחינת התנאים שלהם אני יכולה, לאמא שלי יש תנאים יותר מגבילים לגבי... אבל אני כבר אסתדר איתה.. אז מישו יודע מה בדיוק התנאים?

ravithe

New member
הם לא כל כך מחמירים

תרמתי הבוקר ולחץ הדם שלי היה 60-90. הם רק אמרו לי לשתות קצת לפני ואחרי התרומה.

למעלה