מחסור חמור בבנק הדם

בכירה

New member
לא מפקידים - מקפידים מאוד !

אותו מתרים שקבל אותך עם ערכים נמוכים (כפי שציינת) יקבל בוודאי מכתב הערה לתיקו עקב חריגה מנהלים.

avivik

New member
יש מחסור לא פחות חמור בטסיות דם

טסיות דם הן אחד החומרים שנמצאים אצל כל אחד בדם, ומשתמשים בהן בעיקר עבור ילדים חולי סרטן שמקבלים אותן במהלך הטיפולים.טסיות דם ניתן לשמור במשך 5 ימים לכל היותר. לכן חשוב ביותר שהמאגר הזה לא יתרוקן. וכרגע בארץ המצב די חמור. כל אחד יכול לתרום טסיות (טרומבוציטים בלועזית) והכי חשוב שאפשר לתרום כל שבועיים ואפילו כל שבוע, בניגוד לתרומת דם שנעשית אחת ל 3 חודשים. בתהליך התרומה ישנה מכונה ששואבת דם מהתורם, מפרקת את הטסיות ממנו, ומחזירה את הדם בחזרה. זו הסיבה שאפשר לתרום שוב בפרקי זמן קצרים וגם אם תרמתם דם, אין מניעה לתרום אחרי כמה ימים טסיות (או להפך). התרומה לוקחת בין שעה לשעתיים. זהו תהליך ארוך משום שהוא נעשה בכמה סבבים של הוצאת הדם, פירוקו למרכיבים שונים והחזרתו לתורם. בינתיים יושבים בכורסא, רואים טלוויזיה, קוראים עיתון, לא חסר מה לעשות
אני תורם יחסית קבוע ומקבל כל חודש בערך טלפון לבוא לתרום. אין לי בעיה ואני שמח להקדיש שעתיים ביום שישי בבוקר לטובת ילדים שגורלם לא שפר עליהם. אולי גם אתם יכולים. לפרטים נוספים אפשר לפנות לחנה בבנק הדם בבי"ח בילינסון: 050-8762423

pimpf

New member
פעם ראשונה שאני שומעת על זה ../images/Emo12.gif

אם יש מחסור- איך זה שלא פונים לאנשים? לציבור??? לדעתי צריך לפעול בנושא- המודעות בארץ ממש לא גבוהה!! ואתה בכלל מדבר על "טסיות דם"- שפעם ראשונה שאני בכלל שומעת על זה... זה כזה אבסורד, כי הכל יכול להיות אחרת, אם רק יעשו משהו קטן, יפרסמו את זה קצת רק בשביל שתהיה מודעות לאנשים.

avivik

New member
מסכים איתך שלא מפרסמים את זה מספיק

אם הגיע לידייך המייל שמסתובב לאחרונה שמבקשים תרומה בשביל התינוקת סיוון - אז זו התרומה שהיא צריכה. אני יודע שהרבה מאוד אנשים הלכו לתרום בעקבות המייל הזה. אולי לא כולם יודעים שאת התרומות אי אפשר לבקש להעביר לחולה מסויים, אבל זה תמיד טוב שיהיו עוד תרומות במאגר ואף פעם לא יגידו לאנשים שלא צריך לצערי.

sivosh

New member
טסיות דם, אנשים שבעיקר איבדו

הרבה דם, או שאין קרישת דם זקוקים לזה... אני תרמתי את זה באופן אישי לאבא שלי ז"ל. זה תהליך ממש פשוט ואפילו מקבלים שוקולד במקום סוכרית מנטה מגעילה.. בקיצור גם ברמב"ם אני יודעת שהיה חסר בזמנו... חבל שלא עושים את המבצע בכל הארץ ורק בערים מרכזיות..

ailag

New member
בהמשך לפימפף

למה לא עושים עמדות התרמה נגישות לזה? האם הפרוצדורה דומה לתרומת דם? כלומר תוקעים מחט ביד, באותם מקומות, ומחכים עד שיתרם מספיק? כואב יותר, פחות? אם היתה עמדה לזה באוני', למשל, אני בטוחה שהיו יותר תרומות. גם אני מעולם לא שמעתי על ההתרמות האלו, רק על תרומות דם ועל בדיקת מח עצם.

HLAddict

New member
מהדם שאנשים תורמים מפיקים בין היתר

טסיות ופלזמה, זה לא שפרזיס היא הדרך היחידה לקבל מרכיבים אלה. היתרון של הפרזיס (שיכול להיות של טסיות-טרומבו פרזיס או של פלזמה-פלזמה פרזיס) הוא בכך שזה מקטין את החשיפה לתורמים שונים אצל נתרמים קבועים (כי מתן טסיות סטנדרטי למשל מורכב משש מנות, לרוב משישה תורמים שונים), ובכך שהתורם יכול לתרום כל פרק זמן קצר ואין צורך להמתין שלושה חודשים (אלא רק שבועיים, למיטב זכרוני). לא לכל חולה נותנים פרזיס, זה מיועד לרוב למי שזקוק למנות נקיות במיוחד או שמקבל תרומות על בסיס קבוע. תורמי הפרזיס הקבועים הם גם לרוב תורמים איכותיים מאוד (כי הם נבדקים על בסיס קבוע-עם כל תרומה) ונדיבים במיוחד ומד"א מאוד אוהב ומוקיר אותם על כך
זו בדיוק אותה דקירה כמו בתרומת דם רגילה, רק שהמחט נשארת בזרוע יותר זמן. לא כואב כלל (למעט הכאב הקל של הדקירה). אני לא חושבת שאפשר להציב עמדות כאלה במקומות ציבוריים-זה מכשור די מורכב. יש להגיע לתחנת מד"א או לבית החולים על מנת לבצע את התרומה. ניידות התרמת דם, לעומת זאת, מגיעות לכל מקום, כולל לאוניברסיטאות.

HLAddict

New member
כל הכבוד לתורמי הפרזיס!

האמת? אין מילים, אפשר רק להעריץ אתכם על הנכונות ורוח ההתנדבות

פורומית

New member
אל תתרמו למד"א אלא לביה"ח ישירות!

מסתבר שמד"א עושים עלינו כסף, והרבה כסף... ממש לאחרונה אחד מקרובי היה מאופז במצב קשה והזדקק למנות דם, לא ממש עזר שאני וכל שאר בני המשפחה "מנויים קבוע" ותורמים דם למד"א בכל הזדמנות, בית החולים הפסיק לקנות מהם מנות דם בשל המחיר ההולך וגובהה על כל מנת דם, ונאלצנו להביא אנשים שיתרמו כל הזמן... אז זה באמת טוב ויפה שיש מד"א, אבל למה לעשות על דברים כאלה כסף?!?! דבר נוסף, שוב בתור תורמת קבועה מזה מספר שנים, היחס כלפי התורמים הוא לפעמים ממש משפיל, כאילו עושים לנו טובה וחבל...

pimpf

New member
אני ממש לא חושבת כך

יכול להיות שאת נתקלת ביחס לא יפה... גם אני תורמת שנים, ומעולם לא יצא לי להתקל ביחס לא יפה. להיפך... תמיד תמיד היחס של המתרימים היה מקסים, נפלא, אנשים נחמדים מאוד
אפילו משעשעים... אני תמיד תוהה אם לתרומות דם בוחרים את העובדים החביבים ביותר, במכוון... (סתם מחשבה שעוברת לי מידי פעם בראש
)

פורומית

New member
זה כנראה מאוד תלוי איפה

במקומות שיצא לי לתורם, לא היה יחס יפה במיוחד, אם בכלל. ולא רק בניידת ההתרמה, קיבלתי פניה של מישהו שזקוק בדחיפות לתרומות דם מבעלי A+ ולא הייתי בטוחה ב100 אחוז אם זה סוג הדם שלי, התקשרתי למוקד של מד"א בשעה 2:55 והיא רק שמעה שאני רוצה לברר סוג דם, אמרה: "תתקשרו מחר בין 2:00-3:00 וניתקה... התקשרתי שוב והסברתי לה את חשיבות העניין, זה לא עניין אותה... הם עונים רק בין 2-3 (אז מה אם עכשיו חמישה לשלוש, היא לא שמעה אותי גם ככה, רק את עצמה) אז יכול להיות שמד"א נפלאים והכל, אבל כשאתה נפגש איתם במצבי חרום וזקוק מהם למשהו וזה היחס שאתה מקבל, לא משנה לך כ"כ כמה הם נחמדים לאחרים...

pimpf

New member
זה קורה הרבה במדינה שלנו,

לצערי, ובהרבה מקומות. הכל נובע מתודעת שירות נמוכה... אם אותה אחת ש"דיברה" איתך, היתה חושבת איזה עוול זה גורם לבנאדם השני, או מה התוצאה של היחס שלה- אולי היתה חושבת פעמיים... אולי.

white star

New member
../images/Emo54.gif הצעה "מהפכנית" לפתרון המחסור

ביום שבוא מד"א תפסיק להיות גזענית ותזרוק לפח תרומות דם של הומואים ואתיופים, יהיה לה פחות מחסור (ויותר כבוד). ואל תתחילו עם "זה קבוצת סיכון" כי ככל הידוע לי כל תרומת דם אמורה להיבדק, מה שדי מעלה את החשד לגבי אמינות הבדיקות. חוצמזה, כמו שאומרת בזמנו הפרסומת של הוועד למלחמה באיידס - "אני יכול לשכב עם אלף גברים, עם קונדום אני מוגן" תחשבו על זה...

סלמאק

New member
מתי נאמר שתרומות של הומואים נזרקות?

זה נשמע לי הדבר הכי לא הגיוני שיכול להיות!!! זה כמו שלא יקבלו תרומות מאנשים שגדלו במשפחות מאמצות, או מאנשים שיש להם בעיות גב... כאילו, מה לעזאזל הקשר בין הדם לבין הנטייה המינית? זה הדבר הכי הומופובי ששמעתי.

white star

New member
../images/Emo54.gif תברר במד"א

וכן הם הומופובים אגב, אם תסתכל על הטופס על דברים שפוסלים, שם קבוצות סיכון זה עוסקים בזנות ו"מי שקיים יחסי מין הומוסקסולים מאז 1977" כלומר הומואים

עמיחי נ

New member
פחד בגלל איידס...

מכיוון שהומואים המשיכו לקיים יחסי מין ללא קונדום הם נדבקו יחסית יותר באיידס מאותן השנים... בשנים האחרונות המגמה די התהפכה וכיום ההפליה על רקע העדפה מינית הוא די טיפשי לדעתי מכיוון שגם אם התורם הוא נשא אז הדבר יעלה בבדיקה שמתבצעת לכל מנת דם.

ailag

New member
מתי נאמר

יש מספר סעיפים שצריך לענות אם אחד לפחות נכון לגביך (כדי לא להביך אותך הם לא שואלים איזה מהם נכון). שואלים שם אאל"ט האם קיימת יחסים של גבר עם גבר, האם היית בזמן האחרון במקומות מסוימים בעולם (שנפוצות בהם מחלות מסוימות), האם קיימת יחסים בעבור תשלום וכו'. אם לפחות אחד מהם נכון, אתה מסמן V כולל שכזה על כולם. כלומר, היחס לדם של הומואים זהה ליחס לדם של אנשים ששהו באזורים עם מחלות ולשל זונות. זה לא בהכרח מדעות קדומות - זה בגלל שיש קבוצות באוכלוסיה (שניה, לא להתרגז, יש המשך) שיש להן סיכוי יותר גבוה ע"פ מחקרים ושטטיסטיקות שהדם שלהם לא יתאים. במקרים כאלו העלות של בדיקת התרומה גבוהה בגלל הסיכוי הגבוה שיהיה לזרוק אותה. למשל, אם ההומופוביה במקום מסוים חמורה כל כך שהיא דוחקת את ההומוסקסואלים לשוליים ושהרבה אנשים "על רמה" מפחדים להודות לעצמם שהם הומואים (כי ינדו אותם), יצא לך שרק האנשים הפשוטים/מסכנים יותר יוכלו להודות שהם הומואים "בלית ברירה" וכשאין להם כבר מה להפסיד - ואצל פשוטים/מסכנים גם יש פחות מודעות להגנה אז יהיו אצלם יותר מחלות. ככה יוצא שבהנתן המצב המסוים ההיפותטי הזה, יותר הומואים מחוץ לארון חולים והכל באשמת ההומופוביה, כי בחברה הומופובית מי שבריא נאלץ להסתתר בארון. (אני אישית מאמינה שרוב או כל הבעיות סביב הומוסקסואלים נגזרות מההומופוביה) עכשיו השאלה היא האם בעולם שלנו, בארץ שלנו, באמת יש סיכוי גבוה בהרבה שתרומה תהיה נגועה אם היא של הומוסקסואלים? ההימור שלי? לא. שווה לתת להומואים לתרום. -------- אגב, שים לב שאם איזה מדען יגלה קשר מוזר שלפיו רוב מי שהשם שלו מתחיל ב-א' התרומה שלו נפסלת, הם יוסיפו שאלה: "האם השם שלך מתחיל ב-א'? או האם קיימת יחסים בעבור כסף?" כלומר זו לא הומופוביה אלא סטטיסטיקה נטו. מה שכן, הסעיף של יחסים בין גברים נשמע כאילו לא זכרו לבדוק את הסטטיסטיקה שלו מלא זמן ובינתיים השתנו דברים. (האמת, גם אם להרבה הומואים היו מחלות אולי היה שווה שלא לזרוק מנות שלהם, ולו כדי לא לכתוב משהו בטופס תרומת הדם שעלול להתפס כהומופובי. בשביל כבוד לאחרים)

למעלה