מחסור חמור בבנק הדם

HLAddict

New member
זה לא קשור לעלות בדיקת המנה-לא

משתמשים בתרומה שאינה עונה על הקריטריונים בשאלון כי לכל וירוס יש תקופת חלון מרגע ההידבקות ועד לרגע שבו רמתו בדם גבוהה מספיק בכדי שהבדיקה תוכל לגלות אותו (אף בדיקה לא רגישה ב-100% ולא מסוגלת לזהות הדבקה באופן מיידי). לכן, כדי להימנע מהסיכון, ולו הכי קטן, למקבל התרומה, נמנעים-בכאב רב, כי התרומות הללו חיוניות ברמה שקשה לי לתאר!-מלהשתמש במנה. אחד מהעקרונות הבסיסיים ברפואה הוא first, do no harm (אלא אם כן קוראים לך גרגורי האוס
), וטוב שכך. יש לך איזשהן הוכחות לכך שהסטטיסטיקה השתנתה? כי למיטב ידיעתי, הסטטיסטיקה העדכנית ביותר עדיין מצביעה על סיכוי גבוה יותר של הומוסקסואל להיות נגוע באיידס מאשר של הטרוסקסואל בארץ ישרואל. <<האמת, גם אם להרבה הומואים היו מחלות אולי היה שווה שלא לזרוק מנות שלהם, ולו כדי לא לכתוב משהו בטופס תרומת הדם שעלול להתפס כהומופובי. בשביל כבוד לאחרים>> את רצינית? עדיף לדעתך לתת לחולים מנות שהסיכוי שלהן להיות נגועות גבוה יותר רק כדי שלא להעליב אנשים?

white star

New member
../images/Emo54.gif אגב, את מחזקת ארת הדברים שלי

שאם מד"א לא רוצים קבוצות סיכון, אומר הרבה על כמה שוות הבדיקות שלהם. ואגב, אחד הקטעים הכי גועליים שבקבוצת סיכון מכלילים באותה נשימה הומואים וזונות. זה קטע של יחסי אנוש שאין למד"א. חסר להם מנות דם? שיהנו. אני אישית אין לי שום כוונה לתרום מהסיבות שציינתי. גם כשאושפזתי לפני חצי שינה בבי"ח אמרתי שאם אני אגיע לקטע של צריך מנות דם, שרק ייתנו לי אם זה סיכון למוות כי אני לא סומך על הבדיקות שמד"א מבצעת

בכירה

New member
את מדברת שטויות

כל מנות הדם עוברות בדיקות מקיפות, עם המכשור המתקדם ביותר שיש . אתה מדבר מתוך כאב , ואני מבינה את הכאב שלך . אבל אתה חייב להבין , שהעובדות קיימות . אחוז הנשאים בקהילת ההומואים גבוהה יותר משאר האכולוסיות . וכן , באותה קטגוריה אנשים אשר מקיים יחסי מין תמורת תשלום = קיום יחסי מין עם פרטנרים רבים . במקום לנסות להבין , אתה נלחם , אתה פוגע באותם אנשים ששוכבים בביה"ח ומחכים למנת דם שתציל את חייהם .

white star

New member
../images/Emo54.gif זה לא אני שפוגע

זאת הנהלת מד"א שפוגעת באותן חולים במדיניות שלה הזאת. אם היא כל כך בודקת, זה מראה כמה היא סומכת על הבדיקות שלה כשהיא פוסלת אוכלוסיות שלמות

בכירה

New member
בוא נעשה סדר בבלאגן

א. הנהלת מד"א אינה קובעת את המדניות , מי שקובע זה משרד הבריאות. ב. נעשות בדיקות מחמירות ביותר (וחלק בלתי נפרד הוא לצמצם את האוכלוסיות שאחוז החולים \ נשאים גבוה יותר, ולא מדובר רק על HIV ) , אני מאחלת לכל מדינה בעולם לעמוד בתקן הארופאי כמו שאנחנו עומדים . ג. תתחיל להתעסק בעיקר ולא בתפל - מי שרוצה להרגיש שדוחים אותו תמיד ירגיש כך. תרומת דם היא זכות , לא חובה . אני מאחלת לך הצלחה בהמשך דרכך .

white star

New member
../images/Emo54.gif אולי כי הם באמת דוחים?

ואגב, חשבתם לגבי תוקף משפטי של שקר וחתימה עליו? שנניח לא ציינתי את הסעיף המדובר ואחרי זה יתגלה שאני כן, זה די חושף אותי לתביעה על עבירה פלילית...

בכירה

New member
אתה עובד על עצמך !!!

אוקי , נניח שלא ציינת את הסעיף - על מי בעצם אתה עובד ? על עצמך ! צריך להבין שלא מדובר במשחק ילדים. בנוסף, לפני כל תרומה מתבצע תשאול דיסקרטי ע"י מתרים מנוסה שיודע להבחין בפרטים הקטנים בשאלות לתורם הפוטנציאלי . שבת שלום ורק בריאות .

יום.

New member
יודי

א. נחמד לראות את השם שלך שוב. ב. היום תרמתי דם (ואפילו קיבלתי מדבקה) ופשוט מחקתי את הסעיף הזה. אני מסכימה איתך, הסעיף הזה טיפשי והוא מקומם אותי כבי וכמתנדבת מד"א. אבל את המלחמות שלי אני מעדיפה לנהל שלא על חשבון חולים ופצועים שמנת הדם הזו יכולה להציל את חייהם. לך לתרום את החשבון תעשה אחר כך.

יודיX3

New member
צודקת...

טוב לראות אותך! ותראי איזה מוזר...המצפון שלי יהיה יותר נקי אם אשקר- איזה אבסורד...

../images/Emo45.gif למד"א.

הבדיקות אינן אמינות ב-100%- ישנה תקופה של מספר חודשים אחרי ההדבקה בה לא ניתן לזהות את המצאות הנגיפים בבדיקה, אבל המנה מדבקת. כל הכבוד למד"א שבחרו בפתרון הבלתי פופולארי כדי להגן על חיי החולים.

יודיX3

New member
בולשיט

הבדיקות לא אמינות? שיבדקו שוב. הפוטנציאל שיהיה לך איידס זהה לפוטנציאל שלי יהיה איידס. צורת החשיבה של מד"א היא הומופובית ולא הגיונית.

HLAddict

New member
זה לא עוזר לבדוק שוב, יש כאמור

תקופת חלון של מספר חודשים שבה התורם עלול להיות נגוע, אך הוירוס עדיין לא מופיע בבדיקות כי הטיטר שלו לא גבוה מספיק. סטטיסטית, הסיכוי של הומוסקסואל להידבק באיידס גבוה יותר, מה לעשות. אין בזה שום דבר הומופובי, פשוט לא רוצים לסכן את מקבלי התרומה בשום פנים ואופן (גם בדברים קטנוניים בהרבה לכאורה, כמו רמת ALT, שעשויה במקרים רבים לרמז על... כלום) ולי זה נראה מאוד הגיוני. למען הגילוי הנאות, אני עובדת בבנק הדם. ולא, אני לא הומופובית (אם כבר, אני הומופילית
).

יודיX3

New member
סטסטיסטית

כל אדם שלא מקיים יחסי מין מוגנים הוא פוטנציאל הדבקה. אתם רק מעודדים אנשים לחשוב שאם הם לא נדבקו במחלת ההומוסקסואליות הם חסינים בפני מחלת האיידס.

HLAddict

New member
מחלת ההומוסקסואליות? ../images/Emo6.gif

אתה צודק, כל אדם שלא מקיים יחסי מין מוגנים הוא פוטנציאל הדבקה, והניסוח שלי היה לא נכון מתמטית. סטטיסטית, אם תבחר רנדומלית הומוסקסואל והטרוסקסואל מאוכלוסיית ארץ ישרואל הכללית, הסיכוי שההומוסקסואל יהיה נגוע בHIV גבוה מהסיכוי שההטרוסקסואל יהיה נגוע בHIV, וזה כל מה שמענין את מד"א-הבדיעבד, התוצאה הסופית.

בולשיט מה שאמרת

הדרך היחידה לבדוק שוב בצורה אמינה היא לבדוק אותך שוב אחרי 3 חדשים- כאשר אי אפשר עוד להשתמש במנת הדם. אז מה, אתה רוצה להקריב חיי אדם בשביל שההומואים לא יפגעו?

white star

New member
../images/Emo54.gif לא נכון

יש את הבדיקה שלא עושים לכל אחד והיא מגלה אחרי 24 שעות מההדבקה. אגב, אם מה שהיית אומר היה נכון כולם מאוד חשופים כי תתפלא אבל גם סטרייטים נדבקים באיידס. ואגב, רוב הנדבקים הם סטרייטים לפםי הסטטיסטיקות האחרונת. לידע כללי...

שוב לא נכון.

אבל נורא נורא תקין פוליטית, אז זה חייב להיות נכון. ה"בדיקה שלא עושים לכל אחד", מלבד מחירה הגבוה, גם נכשלת בחלק ניכר מהמקרים. ויש סיבה טובה למה רוב נשאי האיידס סטרייטים- אותה סיבה בגללה רוב נשאי האיידס אינם אתיופים. אז למה לא להרוג אנשים בשם התקינות הפוליטית?

white star

New member
../images/Emo54.gif אז לפי הדברים שלך

מנת דם יכולה להציל את החיים שלך במחיר של גסיסה איטית מאיידס. כי כמו שאמרת, רוב המודבקים הם סטרייטים לבנים שמבחינת מד"א הם בסדר גמור וחופשי עם הדם שלהם אפשר להדביק אחרים. אני רק מקווה שאני לא אגיע למצב שאני אצטרך לבחור בין מוות בטוח למוות בגסיסה של שנים

למעלה