פרוטוקול ישיבת ועד 21-11-05

לארי

New member
../images/Emo124.gif פרוטוקול ישיבת ועד 21-11-05

מצורף כקובץ
להודעה זו, לעיונכם
.

ronpel

New member
עדכון לגבי כביש הגישה

במקביל ליוזמה שלנו לנסות לפתוח במהלך למציאת פתרון משותף לנושא הכביש והמעבר עם וועד לפיד הסתבר לנו אתמול שבלפיד היו עסוקים במציאת תרגילים חדשים להצרת המעבר הקיים. אתמול הגיע לשטח קבלן עם תוכנית כביכול מאושרת להפיכת המעבר לכביש צר וחניות. לאור פעילות זו של וועד לפיד אין לנו ברירה אלא לצאת למאבק בתרגיל המסוכן החדש. רונן

רונן כולי מלאת הערכה לסבלנותך

ואורך הרוח... אבל לדעתי הגיע הזמן להבין שהמצב בכניסה לישוב רק מחמיר ולכן יש לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותינו ( בג"צ וכו') מבלי לחשוב על מערכות היחסים איתם. עם כל הכבוד (ויש לי כבוד לתושבים) צריך להפשיל שרוולים (או להוריד את כפפות המשי) ולהאבק כאילו אין מחר ביחסים איתם . הנסיונות המתפשרים שלנו רק נותנים להם זמן להיות יותר יצירתיים , ולהכניס אותנו לסכנה גדולה יותר. אנחנו מדינת חוק ולא יתכן שיהיה פה זלזול בתושבים. תושבי לפיד לא מבינים שועד שנוקט באמצעים לא כשרים (באמות מידה חברתיות) מחר , לא יהסס לפגוע באוכלוסית התושבים שלו. מי שישר תמיד ישר. מי שפועל עפ"י אינטרסים אז היום נגדינו מחר ינקוט באותם אמצעים כלפי תושביו והכל בשם האינטרסים. מה ש"פישי" "פישי" בכל מצב. אני מצטערת שאני כותבת לתושבי לפיד כאן ,אבל אירלה היקר חסם אותי מלכתוב בפורום שלו עוד מלפני חודשים רבים. לחיי היושר

סכנת נפשות

קשה להבין כיצד ההיתר הזה חוקי. הגיוני שתכנית מתאר ברמה גבוהה יותר סותרת אותו או צריכה לסתור אותו. רצוי שנציג מוסד תכנוני בכיר יותר יתערב בענין מחשש לסיכון תעבורתי והכבדה קשה על הישוב וזכויות התושבים . הכרחי להעמיד את זה למבחן היועמ"ש או ביהמ"ש . אגב, נראה ששוטרים שראו שמהלך העבודות עלול לסכן בתאונת דרכים היו מספיק אחראים כדי לעצור את העבודה. אולם, יש ערימת עפר שנמצאת באיזור שבו ראיתי בעבר מכוניות מתמרנות לבל יפגעו בילדים שחוצים את הדרך עם אופניים.

דרור בר

New member
אמצעי זהירות במעבר- מצד כפר אורנים

רונן לפי דעתי לא עשינו מספיק מצד הגדר שלנו על מנת להזהיר את הנהגים מכיוון כפר אורנים על המעבר וסכנותיו אפשר להציב במפר 20-30 מטר לפני הירידה ושלט או שניים אדומים המזהירים אזהרה חמורה על הסכנה במעבר ומורים על האטה דרור

מאבק

שלום לכולם (גם לתושבי לפיד) כיוון שכנראה אין עם מי לדבר, לדעתי יש לפעול באותה הרמה כמו חברינו מלפיד. כמה דוגמאות: 1. לצפור כל הדרך בלפיד על מנת להזהיר מהסכנה בקטע המעבר..... 2. "להתקע" כל בוקר ביציאה מלפיד.. וכו' אולי אז תהיה הדברות בנושא.

זה לא יקדם שום דבר

למרות שזה הדבר השני שחושבים עליו - אחרי שמתרגזים. זה לא יקדם אותנו - ולא את לפיד. לא צריך לצפור בלפיד - מספיק שאנחנו נוסעים שם - זה כבר לדרוך להם על היבלות. מה שכן צריך לעשות זה - להילחם על דעת הקהל של תושבי לפיד. בסך הכל - הועד שלהם נכשל, ולא מוביל לפתרון, ולא מקדם שום דבר. להיפך, הוא מסכל כל פתרון חלקי - שיכול להוביל למצב חדש - ואיתו להסכמות חדשות. ועד לפיד מוציא אנרגיה רק על מלחמות, ומסכל פתרונות חלקיים. הפתרון החלקי - פתיחת כביש עוקף, דרך כפר רות - במסגרת שלב ב' שלנו. גם לועד לפיד - יש את יום הדין - והוא בבחירות הבאות. צריך שתושבי לפיד יתעוררו - ויבינו את הנזק - ארוך השנים שעושה הועד שלהם.

אלי בקר

New member
אני מסכים עם איציק

זה שמריץ שם את העניין ידוע כאוהב מריבות ומתחים. אני מבטיח לך ש99% מתושבי לפיד אין מושג איך הוא הורס להם את החיים ומבזבז כסף במאבקים מטופשים. אני התחלתי להרים היום טלפונים לחברים שלי בלפיד והם היו בשוק. הם מתכוונים להתחיל להכנס לעניין ולהודיע לו את עמדתם. רק כך האיש יבין ששני הישובים רוצים לשתף פעולה כדי למצוא פתרון לבעיה של הכביש.

אבי דין

New member
אכן מראות קשים

נצפו הבוקר ליד ביתו של ראש ועד לפיד מאות תושבי לפיד צרו על ביתו והפגינו נגד התוכנית החדשה. חחח......

anataa

New member
לפי רמת ההתנסחות והסגנון שלך

גם בפורום הזה וגם בפורום בלפיד, נראה לי שזה אתה ראש הועד.

point2i

New member
ועוד - רוצה מאבק

תקבלי מאבק . רק תנסי אותנו ........................

אבי דין

New member
ופה מתגלה הצביעות הגדולה

הרי חשבתי שדיברתם על בטיחות הילדים??? הרי חשבתי שדיברתם על מעבר בטוח להולכי הרגל??? נו...........? חשבתי. מתברר שרק מדובר עבורכם במעבר כמה שיותר מהיר...

ronpel

New member
הבוקר ראינו את התוכנית שאושרה להם

אין שם שום מעבר בטוח להולכי רגל או תאורה או כל דבר שמוריד את הסיכון במעבר. יש רק מטרה אחת - הצרת המעבר ככל שניתן כדי להפריע ככל שניתן למי שאמור להשתמש בדרך. העבודות שמבצעים הם באזור הצומת וכ5-6 מטר במעלה העלייה כדי ליצור שם הצרה וצוור בקבוק. אז מי כאן הצבוע? בטיחות זה הדבר האחרון שמעניין את יו"ר וועד לפיד.

andreak

New member
לא רק על הסדר בטחוני דיברנו

לא אבי, לא הבנת. לא רק על הסדר בטחוני דיברנו דיברנו על איכות חיים. נכון, קודם כל ביטחון (וקודם כל לילדים), אח"כ אם אפשר גם שלום. ועוד יהיו מפגשים משני צדי הגדר ואפילו נדמיין שיום יבוא וילדנו ישחקו יחד. אבל בשביל ליצור גם שלום וגם בטחון, צריך גם שותפים. לטנגו הזה בודאי צריך שניים. אחר כך תהיה לנו הזכות, ונדבר על חברה ורווחה, (ועל מעבר יותר או פחות מהיר) ונדבר על ביביסיטר שניתן יהיה להשיג גם מהצד השני של הגדר, שיוכלו הילדים להתפרנס... אז יש מי שכבר הפנים, אבל יש גם דוגמאות ממקומות רחוקים רחוקים ולא רלוונטיים אלינו, לאנשים שבשם כבוד וצדק ו"אני הייתי קודם" עדיין נלחמים באלימות על סוגיה השונים, ממררים חיים של כל כך הרבה אנשים שכבר שכחו שפעם היה אחרת. תאמין לי, רוב נתינך הנאמנים כבר שכחו שפעם לפני הרמזור היו כאן פקקים בלתי נסבלים. תאמין לי שבמכוניות העוברות מכפר אורנים, אין יותר סכנה מאשר בשילת ביום שישי או בפקקים לת"א (שלא יודעים ששמו רמזור ביציאה מלפיד). תאמין לי שהסכנה האמיתית תמונה בנהגים עצבניים ופגועים שדעתם מוסחת על השטויות שאתה, או נאמניך, עומלים כל כך קשה לייצר שכן

kiyossi

New member
רונן היקר

איני נכנס לכאן לעתים תכופות אך השרשור הזה מעלה בי תהיות כמו למשל: מדוע ההתנצחויות מעל גבי המדיה הזו? לאן תוביל האיבה המתפתחת כאן על מצע הפורום הזה? מדוע אינך מרסן את התושבים הכותבים כאן דברי בלע (כולל את אלה מלפיד)? ועכשיו שאלה לי אליך ולכל מי שתשובה בפיו ולא תשובה מתחכמת: מתי בפעם האחרונה חשבת בהקשר הנ"ל "אולי אנו טועים"? אולי באמת הגיע הזמן למעבר מכובד וקבוע ומבלי לקפץ על הבמפרים של לפיד?(אם הייתי תושב כפר האורנים הייתי משתגע עד בואי הביתה!) האם מצב "ארעי" זה של מעבר דרך ישובנו באמת מקובל עליך? איני יורד לרמת ויכוח בין התושבים משאיר את תקוותי להסדר של קבע בין קברניטי ישובכם לנבחרי לפיד שיסדרו את ההדורים על כוס קפה במשרד מכובד ולא כאן. טיפ קטן:אל תנסה לשכנע אותי בצדקתך, אני מודע לכאבכם אך הסובלים בפועל הם תושבי לפיד. ומבלי שמץ של ציניות-תחשוב על זה. בברכת שכנות טובה יוסי

ginats

New member
מהפה שלך לקב"ה..

אולי באמת הגיע הזמן למעבר מכובד וקבוע ומבלי לקפץ על הבמפרים של לפיד? יוסי, זה מה שכולנו רוצים. מה נראה לך? שאנחנו נהנים מהמצב הקיים? אבל עוד פחות נהנה לנסוע דרך חרבתא או על תוואי גדר הבטחון, ולכן מחפשים פתרון סביר שלא יהפוך אותנו לברווזים במטווח.

kiyossi

New member
שרון ../images/Emo61.gif

האם כלו כל האופציות מלבד חרבתא וגדר הבטחון? אמר פעם חכם עם זקן-אם תרצו...אין! אך זו לא אגדה ו"כּוּלה" כביש שיעלה את איכות החיים של שני הישובים. במקום להוציא אנרגיות שליליות ומיותרות צריכים מוחות משני עברי השער להפעיל את הראש ואת מלאי ויטמין P שבטוח שנמצא אצל חלקם ולתת פתרון הגיוני ולטווח ארוך כדי לפתור בעיה כואבת זו לשני הישובים. בברכה יוסי

TakeOne

New member
יוסי עזוב, זה קישקוש.

"שום חרבתא ושום נעליים", כדברי המשורר. מדובר בכביש מצויין שאינו עובר בחרבתא. כבר היום נוסעים בו רבים מקרית ספר. זה עוד ספין של רונן שמנסה ליצור דמוניזציה לפיתרון הכ סביר לכולם.

kiyossi

New member
אלדד

איני מתכוון להתנגח עם איש גם לא כאן. הפתרון לא יבוא מהתססת התושבים והדבר מראה על אזלת יד ואולי אף ניסיון התחמקות מהדברות. אני מאמין שתשובות ופתרונות מקבלים סביב השולחן ולא מעל המדיה הרדודה הזו כיאה לאנשים אינטליגנטים הכותבים כאן וגם אלה שלא. בהצלחה לכולנו

TakeOne

New member
מסכים איתך וזו אחת הסיבות מדוע

נמנעתי מלהתייחס עד כה. ההתססות אגב, הופכות למסוכנות, והן באות מכיוון אחד של אדם מאוד לא אחראי.

למעלה