פרוטוקול ישיבת ועד 21-11-05

אעעי

New member
הצביעות זועקת

"שכנות טובה" וכל מיני מילים יפות לא שוות כלום כל עוד תושבי לפיד ואני מדגישה תושבי לפיד , לא רק הועד אלא כל התושבים נותנים יד לסיכון תושבים רבים. אני אישית מאוד מקווה שלא יהיו שום יחסים בין שני הישובים ישנה תהום ענקית ברמת הערכים הבסיסית בין תושבי שני הישובים , ואינני רוצה שילדי יחונכו באוירה של קידוש אינטרסים וחוסר יושר בסיסי . אז אנא אל תנסו לדבר יפה ומאחורי הגב לרקום מזימות שטניות. נקווה שאף פעם לא יהיה איחוד כי מי שיפסיד מכך זה רק אנחנו.

ginats

New member
חבל להכליל

בודדים הם כאלה. חלאות יש גם אצלנו. אני לא חושבת שאף ילד שאף ילד מחונך באוירה כמו שאת מתארת. אני לא חושבת שפעורה תהום בין רמות הערכים של תושבי שני הישובים. אני גם לא משוכנעת שהעבודות שנעשות כרגע הן לרעתנו. כמו שזה נראה כרגע הכביש לא הפך צר יותר, ואולי הוא יהיה מסודר יותר ונוח יותר לשימוש כך.

kiyossi

New member
שרון ערב טוב

איני מעוניין אפילו לענות לגברת שכתבה את דברי הבלע שהגבת עליהם בחכמה. אספר לך רק דבר אחד: הערב הגעתי לישובכם במסגרת ה"הסעות" של ילדי וחבריהם מישובכם ומה הופתעתי לשמוע שחבר של בני תושב ישובכם החל לקטר ולקלל בתוך רכבי ולפני את תושבי לפיד "החארות שהרסו את הכביש והצרו אותו" לקח לי בדיוק 3 דקות להראות לאותו נער כי הוא טועה ולהעמיד אותו על טעותו. ואני שואל : האם כך אתם מחנכים את ילדיכם ? האם זהו המסר שאתם באמת רוצים להעביר לילדכים ובכלל...מדוע להכניס נימה אישית ומילות שטנה בפי הילדים? הרי ילדנו לומדים וילמדו עוד שנים ארוכות יחד בבתי הספר האזוריים על אף המחשבות המוטעות של שכנתך היקרה. מדוע לערב אותם בכל זה? הרי לכשימצא הפתרון ישכחו ימים אלה אך יחסי החברות יפגעו על בטוח. ערב טוב לכם יוסי

andreak

New member
לא מאמין למקרא עיני

איך מי מכם מרשה לעצמו לכתוב משפט כמו "את הויכוחים אל תנהלו... ובטח שלא על הכבישים". לאחר שנים של נסיעה בכביש מנוקב וללא שוליים וללא אור שכל סטייה מהנתיב הלא מסומן שבו מסוכנת להחריד, (שלו הייתה בו תאונה עם נפגעים, ילדים או מבוגרים, אני רוצה להאמין שמערכת המשפט היית ממצא עם האחראים לו את הדין). ולמרות שעד כה סירבתם אפילו לאפשר תיקון מינימלי. וכן, יש גם מי ששמע את המשפט נאמר " שתהיה שם תאונה, זה כל הרעיון...". ברור שיש בינינו חילוקים ואולי אתם אפילו צודקים, ומגיע לכם ישוב משלכם, אבל אתם אלו שפניתם לאלימות והוצאתם פיגוע שעוד לא פגע. ואני אומר אתם, ואני מתכוון לכולם, כי אי אפשר עוד להסתתר ולומר "אני רק הצבעתי בבחירות," ועכשיו מה? אם רק ננסה למחות או לומר מילה תגישו תלונה? תכף תבקשו חסות ודמי מעבר כדי שלא ינקבו לנו צמיגים וינפצו לנו שמשות. שמע, אם לא הבנו עד עכשיו, אולי תנסו צעד ממש דרסטי, לאלימות אין סוף, גם אם היא במסגרת החוק, ויש בה רק מפסידים. אני מאד מאד מאד מקווה שכמה מחבריך ייקחו אחריות וישנו את הדרך הזאת ולא תעזור כאן דמגוגיה. פשוט די

kiyossi

New member
דרייק? נסה שוב להסביר

לא ברור מה שכתבת אתה לא מסוגל לקבל סגנון שונה מעבר להתלהמות מיותרת? בדוק עם רונן לעומק ותאיר את עינך.

הראלקו

New member
אלימות מנומסת

מהכתוב למעלה הבנתי שאתה שוטר בדיוק הסברתי לבת שלי שלא צריך לפחד משוטרים, שהם כמו התורנים בגן (שעוזרים לכולם כשצריך) ופתאום אנחנו מוצאים את עצמנו במציאות קצת קפקאית, לא רק שהשוטרים לוקחים צד בויכוח, אלה גם נותנים יד לסכנת נפשות, והכל כמובן, במסגרת חוקית. ועכשיו באורך פלא גם הופיעו שוטרים שכותבים לנו דוחות בישוב וביציאה ממנו, כמו כדי להבהיר מי נמצא באיזה צד. (בכל הזדמנות אחרת הייתי מברך על נוכחותם כי גם אני נחרד מעת לעת אל מול ילדים שאינם חגורים כהלכה בעת נסיעה) והעובדה שאתה מצליח להבהיר את עמדותך בנימוס אינה משנה את העובדה שהמאבק בין הישובים (בלי להכנס לשאלה מי צודק) מזמן עבר לפסים אלימים ומסוכנים, ושאתה כשוטר תורם לעניין. וכפי שידועים לך סעיפים כגון "הפרעה לתנועה" אתה גם יודע שאחריות לתוצאה, היא "... שנגרמה במעשה או במחדל..." אז לבקשתך, ובנימוס ככל שניתן

kiyossi

New member
הראלקו היקר (לא בציניות חלילה)

ציניות ולקויות בהבנת הנקרא כמו גם אלימות מכל סוג אינה בלקסיקון שלך ושלי- הפעם הנך טועה ידידי. עבירה היא עבירה ולא משנה היכן תבוצע, אם תושב נחוש בהחלטתו לבצע עבירה גם חובתך להניעו מכך כל שכן כאשר הוא מחמם את האוירה ומדרבן בכך אחרים לדבר עבירה. מתערב איתך שאותו תושב יחשוב פעמיים לפני שיעשה את הטעות הזו ואין בכך כל קשר לעיסוקי או עיסוקך-שנינו נגד אלימות מכל סוג. גם את בית המקדש לא בנו בחודש -ו 1/2 עבודה ניתן לזהות בנקל... את זה שהנך אב נבון כבר אמרתי?

הראלקו

New member
תודה, אבל...

הי יוסי, תודה על המחמאות ונימת הדברים. אני מוכרח לא להסכים שאין קשר למקצוע של כל אחד מאיתנו, עליך כן יש אחריות למנוע סיכון חיים כפי שהיה במעבר עד כה, והמנעות ממעשה אינה פוטרת מאחריות. העובדה שלא אפשרו אפילו את תיקון הבורות, והעובדה שהשתמשו בסכנה (מעבר לאי הנוחות, שהיא גם מנת חלקכם), כדי להפעיל לחץ לפתרון בעיה במקום אחר, לא יכולה להיות מקובלת. אני מקווה שאתה מכיר בכך, גם מילים מכובדות יכולות לומר דברים נוראיים, כמו שגם עצימת עין עלולה להוביל אסון. בברכה,

kiyossi

New member
הראלקו ערב טוב

ושוב, אין כאן עצימת עין כי מה פשוט יותר מלא להתייחס לכתוב כאן ושוב למרות שאני בטוח כי לא כאן המקום לנהל את עניני הישובים. לא צריך דמיון רב כדי לראות שבסיום העבודות קטע הכביש לא יוצר מעבר לאי התנועה שאמור ליצור מעין 2 מסלולים ולהאט את התנועה (זאת התרשמותי האישית). החניות אמורות לשמש את באי הפארק/גן ציבורי שיוקם במקום גם ולכלל התושבים ומדרכה (כמו שאיחלתם לכולנו) תבנה שם גם. איני בטוח שילדי יגיעו לשם כי אני מתגורר בקצה השני של לפיד ואולי אפילו ישמש יותר את ילדכם? ואם נשמע צליל נוראי מדברי הרי שלא לכך הכוונה, מכובדות בהחלט כן. ערב טוב נ.ב-תציץ במסרים

למעלה