פרוטוקול ישיבת ועד 21-11-05

pap:-)

New member
מעניין האם תושבי לפיד

יודעים על רמת ביזבוז כספי משלם המיסים שלהם ???? לפי רוח הדברים מהעבר יש רצון להפוך את המעבר לגן ציבורי פורח ,לא ? אז כמו כל שחיתות בישראל קודם נשקיע כסף רב וממון על בניית חניה כדי שנוכל להרוס אותה ולהשקיע שוב כסף רב על גינה יפה ?! ושלא יעבדו עליכם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כל זה יוצא מכיס התושבים בלפיד (כספי ציבור )ורק לצרכים חשובים

אבי דין

New member
ועתה ילדים לחידה השבועית המצוירת

עזרו לנו למצוא את רונן: 1. האם זה רונן שעבורו דרך של 16 מטר - תיצור פקקים גדולים עבור 500 משפחות של כפר האורנים? 2. או האם זה רונן שאמר שדרך של 16 מטר היא התקנית ואפילו ניתן להעביר בה עוד פי 3 תנועה מה1000 משפחות של לפיד וכפר האורנים. עזרו לנו ילדים.

idopel

New member
המדרכות רעיון מצויין

אני רק מנסה להבין מי מתושבי לפיד ייהנה מאותן חניות. יד על הלב לא חורה לך שמוצאים מאות אלפי שקלים על עבודה שכל מטרתה לעצבן את תושבי כפר האורנים (הרי נפח התעבורה שיעבור בלפיד לא ייקטן), האם לא ניתו היה להשתמש בתקציב לעוד גינה או משהו אחר למען תושבי לפיד? לדעתי רק טוב ייצא מהתרגיל הזה: סוף סוף יהיה מעבר להולכי רגל הכביש יהיה צר יותר ולכן ייסעו שם יותר בזהירות, גבולות הכביש יהיו יותר ברורים. ברור לכולם שאין "פרטנר לשלום" - תוך כדי פגישות כדי להגיע להסכמה ופתרון לכביש גישה חלופי טימי בישל מאחורי הגב תרגיל. התוצאה הישירה של התרגיל הזה היא דחיה נוספת של כביש הגישה, תושבי שני היישובים יסבלו.

אבי דין

New member
יפה. אז אנחנו מסכימים.

אז למה כל הבכי והנהי? בוא ונתחיל "בבזבוז הכסף" האם כל פתרון אחר היה בא בחינם? תוספת החניות בטוח לא עולה מאות אלפי שקלים... החניות? לדעתי הורי הגנים הסמוכים יוכלו להשתמש בהם במקום לחנות בחניות כפולות ומכופלות על הזית. האם הם ישתמשו? שאלה טובה. גם אתם שואלים אותה שאלה בכניסות לגנים ולבית הספר אני משער. המעבר בטוח להולכי רגל. מהירות הנסיעה בירידה תוקטן. - יפה. "פרטנר לשלום"? תושבי לפיד הגיעו מזמן למסקנה זו. הרי ברור לכולם שעם ההתחייבות של "כביש גישה לצומת לפיד" של ועד כפר אורנים לא ממש נגיע לאיזשהו מקום... כך שאנחנו מסכימים פה על הכל. אז על מה כל המהומה?

idopel

New member
כנראה שלא הסתכלת טוב

אף אחד לא ישתמש בחניות האלו ולא רק בגלל שהן רחוקות מהגן או מבל מקום אחר אלא פשוט שזו סכנת נפשות, מי שינסה לצאת או להכנס מהחניות האלו יידרס בודאות ע"י מי שמגיע מכפר האורנים כי הוא מחוץ לשדה הראיה שלו. לא הבנתי את נושא "פרטנר לשלום"? איזו התחיבות? ובלי קשר, האם לדעתך תרגיל חד-צדדי שכזה יקדם את הנושא של כביש גישה חלופי או ירחיק אותו? אתה באמת חושב שבכפר האורנים גרים מפלצות שנהנים כל יום לנסוע דרך לפיד כדי לעצבן אתכם? האינטרס הוא משותף וכך גם יגיע הפתרון, ביום שתושבי לפיד יבינו את זה ויבחרו בועד מתאים יהיה פתרון (ואל תענה לי על אותו משקל על הועד בכפר האורנים כי אני יודע ממקור ראשון שזה לא כך)

אבי דין

New member
וכרגיל אנו חוזרים לנקודת המוצא

באנגלית זה נקרא patronizing - משום מה תושבי כפר האורנים יודעים בדיוק מה טוב לתושבי לפיד. משום מה תושבי לפיד צריכים "להבין"... איכשהו צריכים לדעת תושבי לפיד שכמובן כל רצונות כפר האורנים הם למעשה לטובת לפיד ושבמעלה הישוב גרים אלטרואיסטים אמיתיים. אתה רק בא ומוכיח את הטענה שהנהגים אשר יוצאים מכפר האורנים לא ממש נזהרים ביציאה ולא נוהגים בהתאם לתנאי הדרך שלפניהם. הנושא של כביש חלופי כבר לא עומד על הפרק עד כמה שידוע לי, מכיוון שכפר אורנים מתעקשים על יציאה דרך לפיד - וזוהי ההתחייבות כפי שהיא מופיעה בפרוטוקול האחרון של ועד כפר האורנים. ירחיק/לא ירחיק - לא רלבנטי כבר.

idopel

New member
לא כתבתי בשום מקום שאנחנו נחליט

בשבילכם מה הפתרון הטוב אלא להיפך, שהפתרון יבוא רק ביחד, בינתיים ועד לפיד הוא היחידי שעושה צעדים חד צדדיים ומנסה לאלץ את הצד השני לפתרון שנראה רק לו. כביש חלופי בודאי שעומד על הפרק, זה תנאי בסיסי להרחבת הישוב, וזה אפילו לא נתון לשיקולי הועד. להיפך הועד ניסה לקדם את הכביש עוד לפני תחילת ההרחבה, אני מניח שעכשיו גם פעילות זו תפסיק, אנחנו נמשיך לנסוע דרך לפיד ואתם תמשיכו להתעצבן ולבזבז כסף על שטויות - חבל. כל הפעולה הזאת נובעת ממקום של כעס ויצר נקם ולא הגיון היא מובילה לתוצאה הפוכה ממה שאתה (וגם אני) מקווים. נ.ב. - אין דבר יותר "patronizing" מלשרבב את המלה "patronizing" בדיון שכזה.....

מכתב לתושבי לפיד (נכתב בפורום לפיד)

בנוגע לחנייות במעבר בין היישובים: התוכניות מופיעות בפורום כפר האורנים, ושם ניתן בבירור לראות, מבלי להיות מהנדס או אדריכל שזו בעייה גדולה: - נתיב הכניסה לכפר האורנים יתאים למעבר מכונית אחת כל פעם. - מכוניות שמנסות להכנס ו/או לצאת מה"חנייות" יתקלו בתנועה הזורמת. - ארונות בזק שהוצבו לאחרונה נופלים באמצע הכביש. מה ניסיתם לעשות? למה תוכנית כ"כ משמעותית נעשית ללא שיתוף שכניכם מכפר האורנים? התוצאה ברורה - מה שאתם מנסים לעשות יגרום להעלאת מפלס האיבה (כן, לצערי...) שתושבי כפר האורנים חשים כלפי קברניטי לפיד (ולא כלפי תושביה חו"ח). תועלת ללפיד? בשבועות האחרונים נידונו מעל גבי אתר זה מספר הצעות לפתרון, וגם התחייבות של הועד שלנו לסגירת המעבר (שאינה הגיונית) כפי שביקשתם. בו בזמן טרחו חברי הועד והמועצה שלכם על תרגיל נוסף למירור חייהם של שכניהם. רבותי תושבי לפיד - התעוררו! אתם שותפים לצעד כוחני ואלים של המועצה והוועד שלכם כלפי 2500 שכנים שלכם, שאת חייהם מנסים למרר כבר 8 שנים (!) באי נכונות לכל פשרה הוגנת שהוצעה, ואף על פי שהצדק (והחוק) איתנו. תוכנית מתאר לפיד כוללת את הכניסה לכפר האורנים, ותמיד כללה. תושבי לפיד היקרים - לפני שיהיה מאוחר מידי - תעצרו את המעשה הלא מוסרי ולא הגיוני הזה, וכוונו את הוועד שלכם אל דרך ההגיון והפשרה. בתודה מראש, תושב כפר האורנים - שלא רוצה לריב אבל מרגיש עכשיו ממש זועם!

ronpel

New member
תמיר ילדי הקט אתה מבולבל

בתב"ע מוגדר זכות דרך של 16 מטר - זה כולל מדרכות ,כביש וחניות. כאשר עושים תרגיל מלוכלך שנוגד כל תקנה תחבורתית קיימת וב16 מטר עושים חניות אנכיות ומדרכות ומשאירים לכלי הרכב רק 5 מטר למעבר (לא מספיק למעבר שני כלי רכב ) ומבצעים רק את החלק שמגיע לאמצע החיבור בין הישובים הרי המטרה ברורה. אתם רוצים רק להזיק ולהלחם. באנו עם הצעות לדיאלוג חיובי ובינתיים אתם תוקעים כרגיל סכינים בגב תזכרו שגם כאן יודעים להלחם ובמלחמה בסוף שני הצדדים יפסידו. שיהיה לך ולחבריך יום טוב ונפגש בבית משפט- כנראה בזמן הקרוב

אבי דין

New member
אתה מוזמן כבר לפנות ללארי

איזה תמיר ומה תמיר??? אבי. (אלף בית יוד). בכל מקרה כפי שרשמתי כבר בדיון בפורום לפיד, שוב הדיון הזה מיצה את עצמו כרגיל. אני סיימתי.

ronpel

New member
למה אתה לא אומר את האמת לפחות?

לגבי העבודות שמבצעים? שוב השקרים חוזרים על עצמם פעם אחרי פעם וכאשר זה מתגלה ה"דיון" פתאום הסתיים. אתה צודק -דיון דורש שני צדדים כנים.

idopel

New member
אבי מה? כבר? רק התחיל להיות מעניין

רק תענה על שאלה אחת פשוטה: מה מטרת העבודות?

Lapid22

New member
לכל יפי הנפש מכפר האורנים../images/Emo68.gif

קראתי כאן את תגובות התושבים לעבודות שנעשות במעבר בין הישובים. רציתי להאיר את תשומת לבכם לעובדה כי לא אנחנו היתחלנו את המלחמה הזו! כתושב לפיד ותיק וכשכן קרוב הרשו לי להזכירכם (לפחות לאנשי העמותה שבינכם)איך לפני כארבע שנים היתעוררנו תושבי לפיד בוקר אחד לרעש טרקטורים ,ורעש של מכשירי קשר וגיפים. לתדהמתנו אנשי העמותה ובראשאם הג'ינגי באו לקבוע עובדות בשטח ולחבר את צינור הביוב של כפר האורנים לצינור של לפיד. ולקבוע עובדה בשטח שלאחר שנים הוסדרה בבית-משפט! לפחות כאן ועד לפיד לא משתמש בביריוני חברת שמירה. אלא מבצע עבודה ליגיטימית בשטחו. כמי שנפגע באופו אישי וכספי (משפט ארוך ומתיש ללא סוף) מישובכם ומראש העמותה (גינ'גי) הוולגרי שלכם. הרשו לי לומר כי אתם הם אלו שקובעים את העובדות בשטח וזאת על גבינו תושבי לפיד ועל ערך הנדל"ן שלנו. מה איכפת לכם מתושבי הרי-ירושלים או הזית בלפיד שסובלים מהתנועה הרבה בכביש הגישה? מה איכפת לכם מתושבי רחוב הדקל ומהחומה האימתנית שצמחה להם בחצר הבית ללא כל אישור? כולי תקווה כי בעתיד יוכלו שני הישובים לחיות זה בצד זה בהרמוניה
לא כל תושבי כפר-האורנים ותושבי לפיד כוחניים -נהפוכו הרוב לא! אבל מנהיגי שני הישובים לא מצליחים להגיע להידברות וחבל שזה על גב התושבים כוווווווולם

באג4

New member
התחשבנות

בכל הסיפור הזה יוצאת אמת אחת - העניין הוא לא בהסדרת כביש אלא בחיסול חשבונות בגלל משקעי עבר.חבל שזה על גב התושבים ? הצחקת אותי. הוועד שלך מחסל בשמך חשבונות עם הג'ינג'י שלא לא גר בישוב וזאת אך ורק על גב התושבים. לא יכולתם עליו אז עכשיו באה הנקמה המתוקה. נכון ? גם אתם (כמו שכניכם למועצה) יכולים לצפצף על מאות משפחות ולסגור כבישים.או כמעט לסגור. אתה פותח ביפי נפש ומאחל שנחייה אחד עם השני בהרמוניה. אף אחד לא היה יכול להציג צביעות בהודעה אחת טוב מזה. עזוב את הפקקים, עזוב את אי הנוחות, הפצוע הראשון - דמו על ידיך (וגם אז בטח נשמע על "ערך הנדל"ן שלנו" ).

ובינתיים- פחד לנסוע שם בלילה!!

נסעתי שם הערב ונדהמתי לגלות - קטע בבנייה שלא מסומן בצורה מספקת, לא מואר בצורה מספקת, חשוך, משופע, עקום ומשובש. אי תנועה שצץ במיקום לא צפוי, רוחב שמתאים לרחוב הולנדי עם דייר בודד. שקלתי לנסוע עם איתות חירום. הצילו, התאונה הראשונה בדרך. פוגע, מקומם, מרגיז ומעצבן מאד מאד. הכתובת על הקיר!! ועד לפיד- הדם של הפצועים העתידיים על ידכם!! אל תאמרו לא ידענו!!! ככה לא בונים מדינה, בושה.

oren shv

New member
מודעות תושבי לפיד

נראה לי שרוב תושבי לפיד בכלל לא מודע למה שקורה בקצה הישוב שלהם. רובם אני מניח לא נכנסים לכפר האורנים אף פעם. ולכן על מנת להעלות את מודעות הענין אני מתחיל ליסוע ולצפור בכל שעה שבה אני נכנס ויוצא - רק על מנת להעלות אתת המודעות לנושא ואולי גם קצת להראות ולהשמיע שסכסוך כזה יכול להשפיע על שני הצדדים. והערה לתושב לפיד שדיבר על ערך הנדל"ן שלו, ערך הנדל"ן שלך לא יקבע לפי כמות המכוניות החולפת אלא בעיקר לפי אופי הישוב והתושבים - וכאן כבר הורדתם אותו לאשפתות.

מודעות תושבי לפיד

צפירות הן לא דרך להעלות את מודעות תושבי לפיד. אם אתה רציני בכוונה שלך, כדאי לדבר איתם: שלטים, פלאיירים, שיחות עם חברים בלפיד, לעבור בין הבתים, וכד'.

kiyossi

New member
../images/Emo45.gifמר. ירחי

אלימות גוררת אלימות ותגובותיך נעימות לאוזן גם אם דעותינו שונות הן אך דרכנו זהות (תרתי משמע). ולמי שבוחר לצפור או להאט את התנועה במזיד ברחובות לפיד אם תושב כפר האורנים או תושב לפיד הריני להודיעו קבל עם ועדה שהוא/היא יקבלו דו"ח תנועה על כל עבירה שיבצע בניגוד לתקנות התעבורה !!! צפירה / עיכוב / הפרעה לתנועה עבירה זו נושאת עימה דו"ח ברירת קנס! עשיתי זאת בעבר ולא אשמח לעשות זאת כיום. את הויכוחים אל תנהלו כמילחמה אישית ובטח שלא על הכבישים נהיגה בטוחה וזהירה לכולנו.

למעלה