פרוייקט סיפורי הלידה

אפרת12

New member
../images/Emo124.gif פרוייקט סיפורי הלידה../images/Emo70.gif

בעקבות הצעה של אמא של פילפילון, אני קוראת לכן לשרשר פה את סיפורי הלידה (בין בקובץ ובין בהודעה). זו ההזדמנות לכאלו שלא כתבו אותו - לכתוב עכשיו. אני אהפוך את זה (ברגע שאלמד איך מכינים מאמרים פה...) למאמרים בקטגוריית סיפורי לידה.

Arfilit

New member
שמחה להתחיל - לידת האפונה - חלק 1

סיפור הלידה של אלה הקטנה כזכור – השבוע ה- 41 התקדם אצלי במרץ, כשמעלי תלוי הדד-ליין שקבע לנו הרופא הטוב: ביום א´, 8.9.03, לכל המאוחר – "נפגשים לפיטוצין" ומתחילים לזרז. ביום שלישי עוד פגשנו את הרופא הטוב בליס, וקבענו איתו דייט נוסף ליום ששי – למוניטור והתיעצות (כשאני חושבת על זה עכשיו – שכחתי לבטל, ואני מקווה שהוא לא חיכה לי...) . אבל – לקטנה היה רצון משל עצמה – והיא לא הסכימה בשום פנים ואופן שרופא, טוב ככל שיהיה, יכתיב לה לוח זמנים. אז ביום רביעי לפנות בוקר היא החליטה לעשות מעשה! בערך בשעה 3:00, התעוררתי מגל כאב שהיה לי די ברור מהו – ככה מרגיש ציר. מורגלת בכאבים נסבלים ונטולי כל ערך, חייכתי לעצמי ביאוש וחזרתי לישון. אלא שכאמור – לקטנה כבר היתה אג´נדה מסודרת, וכעבור זמן מה גל נוסף של כאב העיר אותי, ושוב ושוב. הגבר, שהרגיש בחוסר מנוחה בצד השני של המיטה, שאל מה קורה – וכשאמרתי לו שיש לי צירים הוא חייך כזה מין חיוך – שאני לא אשכח לעולם. אבל אני – שהכנתי עצמי לזה ששום דבר לא יקרה לפני הפיטוצין – שלחתי אותו בחזרה לישון. כדי להיות בטוחה מה קורה – ניסיתי לתזמן את הצירים – אבל בין נמנום לנמנום התבלבלתי בספירה ולא היה לי מושג אפילו אם הם סדירים או לא. בסביבות 6:00 בבוקר, כשהצירים התעקשו שלא להעלם, קמתי והתחלתי לתזמן ביתר רצינות. לתדהמתי שאינה ניתנת לתיאור במילים, נרשם סדר והגיון בצירים שלי – והם הגיעו כמו שעון – אחת ל- 13 דקות. מאחר ש- 13 דקות לא עושה רושם על שום גורם רפואי בר-סמכא, החלטתי לשמור את הגילוי המסעיר לעצמי בשלב זה – והמשכתי לתזמן. לקראת השעה שמונה ירדנו ל- 9 דקות בין ציר לציר – ופעם נוספת הופתעתי מפלאי הגוף האנושי שיודע לספור דקות וגם מכיר את הספר של ד"ר בר. התקשרתי לרופא הטוב, שנשמע עליץ במיוחד לשמע החדשות, והציע שכשנגיע למרווחים של 7 דקות בין הצירים נתחיל להתקדם לעבר העיר הגדולה. לאחר התלבטות אם ללכת לעבודה או לא – החלטתי להישאר בבית – ולראות לאן הדברים זורמים. עדכנתי גורמים שונים ורלוונטיים בחיי, שוחחתי בהתרגשות עם חברות, עד שגיליתי שסדירות הצירים נעלמה כלא היתה.... אני חייבת להודות שאפילו לא הופתעתי. אחרי הכל – כפי שאמרתי – קבענו "דרינק" של פיטוצין ליום א´ – אז למה לכל הרוחות שמשהו יקרה קודם?! אבל עם הפסימיות שלי, חזרה הקטנה להראות מי המחליט אצלנו בבית, הסדר הוחזר, והמרווחים בין הצירים התקבעו על 6-7 דקות. לא התבלבלתי – התעלמתי מהצעתו של הרופא הטוב, ונכנסתי לאמבטיה מרגיעה מלווה בג´קוזי. ידעתי בידיעה פנימית ברורה, ומופרכת לחלוטין כפי שהסתבר בהמשך, שהלידה שלי תיקח לא פחות מ- 20 שעות – אז מה יש למהר? כשיצאתי מהאמבטיה – חזרו הצירים המתוזמנים היטב – כל 6-7 דקות. התקשרתי לגבר, בקשתי שיתקפל ויגיע הביתה, והתחלתי להתארגן בעצמי. הצירים, יש לאמר, היו כואבים בשלב זה – אך לגמרי לגמרי נסבלים. בשעה אחת ומשהו (כבר צהריים למי שפספס את המועדים מבעד לענני התזמונים) יצאנו לנו לדרך – לכיוון בית החולים ליולדות "ליס" (דרמטי לא?!). הגענו, התקשרנו לרופא הטוב שירד מיד למיון, בדק אותי, והודיע לי (כנגד כל מה שחשבתי והאמנתי), שיש פתיחה של 3 ס"מ וצוואר מחוק. פתיחה?! מחוק?! כדי להסיר כל ספק הודיע לי הרופא הטוב שאני בלידה. הממממ... אני מודה שהופתעתי. עד לאותו רגע חשבתי בכנות שאנחנו עוד נחזור היום הביתה.

Arfilit

New member
לידת האפונה - חלק 2

"עכשיו" אמר לי הרופא הטוב "אני הולך לעשות משהו שיקדם את הלידה. אני מתנצל אם זה יגרום לאי נוחות..." ובנון שלאנט הראוי לציון בוצע בי... סטריפינג!!! אאוץ´!!! זה כאב! מאוד מאוד זה כאב! ממש מאוד באמת זה כאב! למראה הדמעות שבקצה העיניים - הרופא הטוב שב והתנצל (אי נוחות?! כאב אחי! כאב!), ופנה לבקש שיעלו אותי לחדר לידה. לקח עוד כשעה (מוניטור תקין, בדיקת שתן תקינה, דימום מרשים כתוצאה מהסטריפינג, וצירים שכנראה תקינים – כי הם כאבו) – והועלינו לחדר הלידה. בכניסה – פוצלו דרכינו של הגבר ושלי – כי המלווים מתבקשים להיכנס מכניסה נפרדת. הגבר הובטח נאמנה כי "כבר כבר – בעוד רגע" יבואו להראות לו את הדרך לחדר הלידה שלי. אני הוכנסתי לחדר הלידה – והכרתי את המיילדת שאחרי חמש דקות נעלמה מחיי – עם החלפת המשמרת. במקומה – הוצגה לי מחליפתה – מיכל ה-מ-ק-ס-י-מ-ה! צעירה ונעימה ומשתפת פעולה – ממש ממש כל מה שרציתי במיילדת. חוקן שירותים ומקלחת, בדיקה פנימית שהעלתה שהפתיחה עלתה ל- 4 ס"מ (האם זה בעקבות הסטריפינג?! לעולם לא אדע...), ואני הושארתי לנפשי להתקדם. והגבר?! נעלם. טרם הגיע. לאחר זמן מה – הציץ הרופא הטוב לשאול מה נשמע – וכשסיפרתי לו שהגבר הלך לי לאיבוד – הוא התנדב להתקשר אליו – ולמצוא את הבן האובד. רק בדיעבד – כששאלה אותי חברה – איך זה שלא התקשרתי עוד קודם בעצמי – ולא מצאתי תשובה הגיונית לכך - הבנתי שהלידה הינה גולת הכותרת של התכווצות המוח הנשי... מה שקורה בהריון – זה ממש משחק ילדים ליד זה. האבידה נמצאה (פשוט שכחו אותו בכניסה לחדרי הלידה...), הושבה לידי האוהבות, ומיד נשלחה לאכול צהריים (כי כזכור – הלידה שלי תימשך, כך האמנתי, לא פחות מ- 20 שעות – והגבר צריך לשמור על כוחותיו)... בינתיים – התגברו הצירים בצורה דרמטית, ואני התרוצצתי בחדר כמוכת תזזית והודעתי שאני רוצה אפידורל. עכשיו בבקשה. שתי שקיות עירוי – ולתדהמתי – צוות ליס ממשיך להפגין יעילות מדהימה, ועם סיום הטיפה האחרונה בשקית השניה – מתייצב רופא מרדים בחדרי. לאסוני הגדול – הייתי בין צירים, כך שלא כאב לי - ועלתה בי המחשבה המתמיהה משהו – שאולי נחכה מעט... ביקשתי הארכה – לצרכי מקלחת ושירותים, ואמרתי שממש ממש עוד כמה דקות אני אהיה מוכנה. כדי להדגיש עד כמה מוחי היה בהתכווצות – אציין שביקשתי מקלחת כדי להקל על כאבי הצירים. אם מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה ההגיון שבלדחות את האפידורל – הידוע כטורף הצירים הלאומי, כדי להשיג הקלה חלקית באמצעות מקלחת – אני מבטיחה להתרשם עד מאוד... נכנסתי לשירותים – ומיד הגיע ציר שהזכיר לי היטב למה ביקשתי אפידורל. מקלחת (אכן מקל – שלא תהיינה אי הבנות) והופ – אני בחוץ – הבו לי אפידורל! עכשיו בבקשה. בשלב הזה – הכאבים היו ממש ממש ממש קשים. הגבר רוצה לעזור ולהקל – ואני לא יודעת מה להגיד לו לעשות – שיגע – שלא יגע – שיעשה מסאז´ שלא יעשה – לגוף שלי לא ממש ברור איך מתמודדים עם הענין הזה של צירים (להתחבר לכאב?! הצחקתם אותי! הוא התחבר אליי במלוא העוז, בואקום ממש – אבל אני הייתי מוכנה להשליך אותו אל היאור בכל רגע נתון). אני רוצה מרדים! עכשיו בבקשה. אלא שעכשיו – המרדים נקרא לחדר ניתוח לניתוח דחוף, והמרדים השני כבר היה בניתוח עוד קודם – ככה שאין מרדים זמין וזה יקח "קצת" זמן. המיילדת מיכל מבשרת לי את הבשורה העגומה בפנים מלאי השתתפות ואני לא מצליחה להבין על מה היא מדברת – מה זה "קצת זמן" – דברי אלי בצירים אחותי! כמה כאלה יעברו במשך ה"קצת זמן" הזה? בינתיים אני בפתיחה של קרוב לחמישה ס"מ, ובמשך הצירים עצמם עיקר מה שאני מצליחה להגיד זה הטיות שונות של המילה "כואב" (מכאיב, כואב, כאב וכיו"ב). יש הרבה כאלה – תאמינו לי. אני רוצה מרדים! עכשיו בבקשה.

Arfilit

New member
לידת האפונה - חלק 3

הינה מגיע המרדים. ד"ר אפידורל, שמפאת כבודו לא אנקוב בשמו המלא. הוא מתחיל לנהל אתי "צ´יט-צ´אט" עליז (עליז בעיני מי?! העליזות – כך למדתי, היא בעיני המתבונן...) שמתכוון ככל הנראה להרגיע אותי. אני לא נרגעת – אבל בשלב הזה אני מוכנה עוד להיות סבלנית. תוך כדי השיחה, הוא מגלה מעיון בבדיקות הדם שלי, שיש לי בעיה בקרישיות הדם. ככל שהדבר תלוי בי – כל אלמנט עליז שעוד היה כאן – אם אכן היה אי פעם, נעלם ברגע. בעיה בקרישיות?! מה זה אומר?! אני רואה בעיני רוחי הדומעת את האפידורל שלי מתרחק ממני, תוך שהוא מנפנף לעברי במטפחתו נפנופי פרידה מרגשים. אבל לא – ד"ר אפידורל – שהעליצות אינה מניחה לקולו לרגע – מסביר לי שזה לא אומר שאין אפידורל, אלא רק שהסיכון הכרוך בשימוש בו והדאגה שמא אהפוך משותקת מכאן ועד עולם – גדלים. ממש הקלה... עליי להחליט לפיכך (תוך כדי צירים של פתיחה של 7 ס"מ) מה אני רוצה: סכנת שיתוק מוגברת אך ללא כאבי צירים, או כאבי צירים ללא סכנת שיתוק. הלכתי על סכנת השיתוק, וביקשתי אפידורל. כאמור - עכשיו בבקשה. ד"ר אפידורל אינו מזדרז, וממשיך לנהל אתי שיחה על ענייני דיומא. כשהוא מגלה את מקצועי, עליצותו גוברת במידה מדאיגה, והוא מתחיל לחוד לי חידות בתחום ההתמחות שלי. אני לא משועשעת (הגבר קצת כן). סליחה – אפשר אפידורל בבקשה? לבסוף, ואחרי שאמרתי לו משהו ברוח: "חכה שניפגש כשאני לא עם צירים...", הוא הואיל לבקש ממני להסתובב, הגבר גורש מן החדר – ואני – נאחזת בכל כוחי במיילדת מיכל – פוחדת לזוז מכאבי הציר שבדיוק הגיע ולהפוך למשותקת (הי! הי! הי! אני עם בעיית קרישיות – לא לצחוק...) חוברתי לתרופת הפלא. אלא מה – פלא או לא – לוקח לזה זמן – ואחרי שלוקח לזה זמן – עוד גילינו שצד שמאל שלי לא מושפע. מדובר בבעיות פתירות וקלות – ככה שתוך משהו כמו 20 דקות – אולחשתי לחלוטין. שמחה גדולה. בשלב זה ירדה עלינו השלווה. אני הייתי אמנם מאוד עייפה (יש לזכור שלמרות האלחוש – הגוף ממשיך לעבוד במרץ בלתי רגיל), אך מצב הרוח בחדר השתפר מאוד. אחותי היקרה לי הגיעה והצטרפה אלינו, וכה העברנו את הזמן. בין לבין, הציץ הרופא הטוב, הודיע שהוא סיים את משמרתו, שהוא יוצא לענייניו, ושלאחר מכן ישוב לראות מה נשמע. לאחר בדיקה פנימית הוא העריך שהכל יסתיים בערך בשעה 23:00. אז חיכינו. את הצירים הרגשתי – אך הם לא כאבו, ולשמחתי, העניק לי ד"ר אפידורל במתנה חבר חדש – הכפתור הירוק – שלחיצה עליו משחררת מנה נוספת של אפידורל לתוך גופי. לזכותי יאמר – שלמרות הפיתוי הגדול ללחוץ עוד ועוד – לחצתי רק פעמיים נוספות לאורך הלידה. לאורך כל הזמן הזה, טיפלה בי המיילדת מיכל בנעימות ובנינוחות, עודדה אותי בשלבי הצירים, הנחתה אותי איך לשכב ואיך להסתובב כדי להקל, השתתפה אתי במצוקת השיחה עם ד"ר אפידורל, ובקיצור – היתה כל מה שרציתי במיילדת. אחרי שחוברתי לאפידורל, נזכרתי לתת לה את תכנית הלידה שלי – שכללה בקשות כמו עיסוי פירנאום וקומפרסים פושרים לקראת יציאת הקטנה, חיתוך חבל הטבור מאוחר ככל הניתן, עמעום אורות לקראת יציאתה וכו´. אוי – כמה הייתי נאיבית (וזוהי הכנה להתפתחות הדרמטית)... בסביבות שמונה בערב חזר הרופא הטוב מענייניו, בדק, ושמח להודיע שאנחנו בפתיחה מלאה (שלוש שעות לפני השעה שהוא העריך לסיום הלידה, שהלא אף אחד לא יקבע לקטנה שלי לוח זמנים...), ואוטוטו יתחילו צירי הלחץ. המתנו והמתנו, המתנו והמתנו – וכלום – צירי הלחץ כנראה יצאו להפסקת קפה או משהו. לאחר זמן, החליט הרופא הטוב שהוא נותן לי קורט פיטוצין, על מנת לעורר את הצירים לשוב מהפסקתם. בעוד הוא מחבר אותי, ואני רואה את טיפות הפיטוצין הראשונות מתחילות להתקדם לעברי, הגיע ציר הלחץ הראשון. ארוך, לוחץ ובלתי ניתן לפספוס. וכאן מתחיל הסיפור האמיתי.

Arfilit

New member
לידת האפונה - חלק 4

תוך כדי הציר, בסמוך לסיומו או לאחריו, באמת שאני לא יודעת, פתאום נכנסה כל המערכת להיסטריה. אבל ממש. אני לא הבנתי מה קורה, אבל אני רואה לפתע את הרופא הטוב, שהוא בדרך כלל סמל בינלאומי לשלווה ולקור רוח, נכנס ללחץ ומתחיל לחלק פקודות והוראות רפואיות. תוך משהו כמו 10 שניות היו בחדר עוד שני רופאים, ארבע מיילדות וכמה אנשים שאינני יודעת עד היום מה בדיוק היה תפקידם. אחותי – פורצת בבכי – ומגורשת החוצה. ברגעים כאלה רק ליולדת מותר לבכות... לחלל החדר נזרקו צעקות של מילים שאני לא מבינה (כמו "בראדי" – שאחר כך הבנתי שזה ירידת דופק) ושאני כן מבינה ("תכינו חדר ניתוח!" "תביאו וואקום!" "שרופא ילדים יהיה יגיע לכאן מיד!" "איפה ד"ר X?!" איפה ד"ר Y?!" "הוואקום לא עובד – תביאו אחד אחר!" "ביקשתי את ד"ר X לכאן עכשיו!" "נו – מה קורה עם הואקום?!" למה ד"ר X עוד לא פה?!" "ואיפה ד"ר Y?!" רופא הילדים – שיהיה מוכן כאן!" וכו´) – ואני מבועתת, לא מבינה מה קורה – אבל יודעת שמה שזה לא יהיה – זה לא יכול להיות משהו טוב. שואלת כל הזמן את מיכל מה קורה – והיא מנסה להרגיע אבל לא בהצלחה יתירה. הייתי כל כך מפוחדת – שאני אפילו לא זוכרת אם היא הסבירה לי בזמן אמת מה קורה. המיילדות מתחילות לצעוק לי ללחוץ! בכל הכח – ללחוץ! ואני – שלפני 10 דקות חשבתי לעצמי בתמימות שאני לא אדע איזו פקודה לתת לגוף המאולחש שלי כשאצטרך ללחוץ – מגלה כוחות נסתרים – ולוחצת בטירוף, מוּנעת מהדאגה ומהפחד ומהרצון לראות את הקטנה שלי ולשמוע את הבכי שלה שילמד אותי שהיא נושמת ושהיא בסדר. הואקום חזר לפעול, שתי מיילדות נשענות לי על הבטן ועוזרות לי ללחוץ, מיכל המיילדת מנסה להרגיע אותי והגבר – גם הוא מחבק אותי ולוחש לי מלים מרגיעות כדי לעזור לי ברגעים האלו כשאני לוחצת, מנסה לעזור לקטנה ולואקום בפעולתם. הרופא הטוב שולף את הילדה – והיא בחוץ. אני לא שומעת את הבכי שלה – מסתכלת לראות מה קורה – ורואה שהיא כחולה לחלוטין. לא נותנים לי לראות אותה – אלא לוקחים אותה מיד למקום אחר – מחוץ לחדר הלידה, לטפל ולגרום לה לנשום ולדופק לחזור. אני בוכה בכי גדול, מבוהל, ורק שואלת שוב ושוב אם היא בסדר ושמישהו יגיד לי מה קורה. הגבר הולך בעקבות הרופאים, ומספר בדיעבד שתפסו אותה כמו רבע עוף – ופשוט הכניסו לה מכות כדי שתנשום (אלוהים יברך את הרופאים המכים). 10 דקות שנראות לי כנצח חולפות, ובמהלכן כבר באים לספר לי שהיא בסדר – אבל עוד לא נותנים לי לראות אותה (היא בבדיקות). ואז, היא מובאת אלינו, עטופה כולה, בוכיה, הפנים הקטנות שלה מציצות אלינו - קטנה ומושלמת שלי – ונותנים לי להחזיק אותה לכמה דקות, וללטף, לבכות איתה בהקלה וללחוש לה שתבכה – שתבכה ותראה לכולם כמה היא יודעת לנשום טוב. רק אחרי שהיא כבר בידינו, בוכה ומתוקה, אנחנו נזכרים שאחותי עדיין בחוץ – לא יודעת מה קורה – ואנו קוראים לה לחזור – להיות דודה חדשה וטריה לקטנה שלנו. ואז לוקחים אותה מאיתנו שוב, לחבר אותה לסיטורציה (עוד מילה חדשה שלמדתי – מכשיר הבודק דופק ורמת חמצון בדם). אותי תופרים (כן כן – לידת ואקום ומצוקה עוברית = תפרים לרוב... כך בוזבזו להם עיסויי פירנאום ממושכים...) – ואני אפילו לא צריכה הרדמה כי האפידורל עדיין פועל במלוא אונו. הרופא הטוב, מיכל המיילדת, הגבר ואנכי – צוחקים על פאנטזיית עיסוי הפירנאום וחיתוך חבל הטבור המאוחר, והרופא הטוב מספר לי, שבלידות כאלה הוא מאבד שנים מחייו. ד"ר אפידורל נכנס ומספר לי שטעיתי בחידון שהוא חד לי בזמן הצירים – ואני מודה (ביאוש) שהוא ניצח (נו באמת...). אנשי הצוות האחרים באים בזה אחר זה לברך ולהגיד כמה הקטנה יפהפיה ומושלמת. אני מסכימה. רק ארבע שעות מאוחר יותר, מביא לי אותה הגבר להנקה ראשונה. הזמן עשה את שלו – ואני אמא. הלידה הזו לא היתה הלידה שראיתי בעיני רוחי. התפנית האחרונה שהיא לקחה – היתה לחלוטין לא בתכנית שלי ותפסה אותי לא מוכנה בכלל – ומבוהלת כמו שלא ידעתי שאני מסוגלת להיות. מאז הלידה אני מודה בכל יום ויום על כך שהגבר שלי היה אתי ועל כל מה שהוא– שבלעדיו אין לדעת מה הייתי עושה, ושנינו – הגבר ואני – מודים על כך שילדתי בליס – עם צוות אנשים מופלא – מקצועי, זמין ועמוס ברצון טוב, סבלנות ונחמדות, ובראשם, ככל שהדבר נוגע ללידה שלי – הרופא הטוב, שליווה אותי מתחילת ההריון במסירות ובמקצועיות שאני לא מכירה כמותן. ועכשיו שלושתנו – הגבר, אנכי ואלה הקטנה – יוצאים לדרך החדשה שלנו – כמשפחה.

AUR1

New member
אני עם דמעות בעיניים מרוב התרגשות

איזה יופי את כותבת!!! איזה סיפור!!! המון אושר, בריאות והצלחה!!!

ornaok

New member
צחקתי, בכיתי והתרגשתי, בדיוק כמו

בפעם הראשונה שקראתי אותו...! אני ממש מתגעגעת אליך! ואוהבת גם

dorlim

New member
למרות שהכרתי את הסיפור מפורום קודם

התרגשתי שוב לקרוא ביחוד בחלק האחרון

sipor

New member
חייבת להגיב...

ווואווו.. איזה סיפור, ואיך שאת יודעת לכתוב.. ריתקתי אותי אליך.. חבל על הזמן... רק אושר...ובריאות !

אפרת12

New member
עשיתי טוב שהחלטתי לקרוא...

אני בד"כ זקוקה להכנות נפשיות לקראת סיפור לידה, כי אני נוהגת לדמוע בלי שליטה. את הסיפורים פה אני קוראת טיפין-טיפין. עכשיו קראתי את שלך. אני חייבת לציין שבכיתי הרבה בקריאת סיפורי לידה - אבל לא זכור לי שצחקתי (עד לתפנית הדרמטית)... את כותבת מקסים

nonaa

New member
מצרפת גם : סיפור לידה "טבעית"

חלק א - טרום לידה במהלך ההריון תכננתי לנסות ללדת ללא משככים למיניהם. לחלוטין לא הייתי בטוחה שאעמוד בזה אך הגדרתי זאת כשאיפה שאשמח אם תתממש. לצורך כך הייתי בקורס הכנה של הדי אשר נוטה לגישה ה"טבעית" (למרות שהיא לא אוהבת שקוראים לזה כך ...) והיא גם יועצת הנקה מעולה (מטרה נוספת שהוגדרה ...). בנוסף קניתי את הספר "טבעי ללדת", שתיתי תה פטל, שכרתי טנס, עשינו קצת עיסויים, הלכתי קצת ליוגה ו"חוג" נוסף (בהמלצת הדי) : "ריקודי בטן גדולה". חוג שהועבר ע"י בחורה שהיא מטפלת בשיאצו, דולה ומדריכת הכנה ללידה. היינו כ-4 בנות בחודש תשיעי ותרגלנו תנועתיות ללידה עם כדור פיזיולוגי, תוך כדי ריקוד, על מזרון וכו'... וכמובן, הייתי בסיור בחדר הטבעי של בי"ח בני-ציון. בשבוע האחרון של ההריון סבלתי מכאב באגן מעל רגל שמאל. זה גרם לכאב בכל דריכה ולצליעה שהתגברה מיום ליום. יום לפני הלידה (יום רביעי) החלטתי שכדאי לנסות לעשות משהו וקבעתי עם מדריכת השיאצו (מדריכת החוג) טיפול למחרת בבוקר. לא הבחנתי עד אותו יום בשום סימנים מקדימים ובהעדר סימנים כאלה מצאתי רק סימן בהורוסקופ השבועי ... שם היה כתוב לי "ימים טובים להיכרות חדשה - חמישי" ולבעלי "ימים טובים לשיפור מצב הרוח - חמישי" ... ביום חמישי בבוקר (שבוע 40+2) הבחנתי בהפרשה שהסתברה כפקק הרירי. שוחחתי טלפונית עם מדריכת השיאצו שאמרה לי לבוא בכל מקרה ולא צריכה להיות בעיה. כשהחנתי את הרכב ליד מקום הטיפול היתה לי ירידת מים משמעותית ראשונה. לא היה טעם לחזור הביתה (מה גם שבעלי כבר היה מזמן בעבודה באזור המרכז ואני בחיפה) אז נכנסתי לטיפול. בינתיים גם התחילו צירים והמדריכה עשתה לי עיסויים בזמן הצירים ומיני לחיצות לזרוז לידה, להקלה על הרגל וכו'. כך העברנו כשעה וחצי במהלכה בעלי עשה את דרכו חזרה צפונה. לאחר הטיפול היתה ירידת מים משמעותית נוספת. המדריכה ייעצה לי לא להתעכב יותר מ-3 שעות בהגעה לבית החולים. הגענו הביתה, סיימנו לארגן את התיקים ובינתיים תכיפות הצירים גדלה. ב-12:00 לערך הוחלט לא להתעכב יותר ולהגיע לבית החולים

nonaa

New member
חלק ב' - הלידה

הגענו למיון יולדות עם פתיחה של 3. חוברתי למוניטור ונעזרתי במכשיר טנס במהלך הצירים (קשה לי לומר עד כמה זה הקל אבל לפחות היה אמצעי כלשהו שיכולתי להפעיל). בררתי אם החדר הטבעי פנוי והסתבר שכן ושגם לזלי תהיה המיילדת (לזלי ידועה כמיילדת מעולה ויוזמת החדר הטבעי בבני-ציון. נדמה לי שהיא גם דואגת להביא שמנים מהבית ע"מ לעסות את היולדת במהלך הלידה). בינתיים גם פגשתי את הרופא שלי שעובד שם והוא שאל אם אני רוצה משהו לכאבים אבל אמרתי שבינתיים אני מנסה בלי. הגענו לחדר הטבעי- מטרה א' הוגשמה ! בעלי שם דיסק ונכנסתי למקלחת שנמצאת בחדר. כשיצאתי המשכתי להשען על המיטה במהלך הצירים ובאיזשהו שלב עליתי על המיטה עם הכדור הפיזיולוגי ונשענתי עליו כשהברכיים על המיטה. הצירים התקדמו להם, מדי פעם לזלי בדקה התקדמות. במהלך הצירים היא ובעלי עיסו את גבי. היה כואב אך עם כל ציר שחלף ציינתי לעצמי שהנה עברתי עוד ציר וננסה להמשיך בלי כלום לציר הבא. עד ש... הגעתי כבר לשלב שזה היה נראה כואב מדי והרגשתי שלא בטוח שאוכל להמשיך. בררתי עם לזלי לגבי אופציה של גז צחוק כיוון שידעתי שזה החומר היחיד שאפשר לקבל בחדר הטבעי (כל חומר אחר מחייב מעבר לחדר לידה רגיל). להפתעתי לזלי אמרה שאני כבר כמעט בפתיחה מלאה ואם הסתדרתי עד עכשיו אז אולי כדאי לי להמשיך כך. שאלתי רק אם בהמשך אמור להיות יותר כואב והיא הסבירה שזה יכאב במידה דומה רק יתלוו לזה הלחיצות ... הגיעו צירי הלחץ ! לזלי בררה אם חשבתי על תנוחה מסויימת. הוחלט לנסות כריעה תוך השענות על הבעל שישב מאוחרי, אך ההתקדמות לא היתה משביעת רצון. לזלי הציעה לשנות תנוחה ועליתי על המיטה. (בינתיים היא גם הוסיפה שמן כל הזמן). נדמה לי שעוד היו קצת שינויים מדי פעם אך הלידה בסופו של דבר היתה פחות או יותר על הגב\\צד. השלב הקריטי הגיע (וגם השלב בו בעלי התחיל להלחץ ...). אני לא לחצתי מספיק חזק ולזלי חששה מירידות הדופק במהלך הלחיצות והזמינה רופא. הרופא ישר הציע לעשות ואקום אך לזלי עיכבה אותו והציעה שהיא תבצע חתך ע"מ שאולי יקל על יציאת התינוקת וימנע שימוש בואקום. אני נלחצתי מהעובדה שרוצים להשתמש בואקום ואמרתי לעצמי שלא ייתכן שהגעתי עד כאן בלי כלום ובסוף עוד יעשו ואקום ... כתוצאה מכך כנראה נתתי לחיצה כ"כ חזקה (לאחר שבוצע החתך) – ובשעה 17:05 ראשה של נגה הגיח לאויר העולם ! (בעלי שלא ידע שהתינוקות יוצאים כחולים חשב שזה קשור לירידות הדופק ונראה לי שהיה קצת קרוב להתעלפות ....) הילדה שלי (!) נעטפה והונחה עלי ! היא קיבלה ציון אפגר 10 ! לזלי נתנה לאבא שלה להחזיק אותה בזמן שתפרו אותי ואח"כ ירדתי מהמיטה לכורסת הנקה שנמצאת בחדר ובמשך כשעתיים היא עשתה את נסיונותיה הראשונים לינוק. בינתיים בעלי התפנה לטלפונים ראשונים.

nonaa

New member
חלק ג' - פוסט לידה

נגה (האמת היא שעל השם הוחלט רק ביום עזיבת בית החולים) נלקחה לתינוקיה ובעלי שהתלווה אליה התבקש לצאת (בניגוד למה שהבית חולים כותב בחוברת שהוא מוציא). הוא ביקש רק שלא יבצעו שום הליך רפואי ללא ידיעתנו ושלא יתנו לה תוספות או מוצץ. נכנסתי להתקלח (עדיין בחדר לידה) אך כנראה שאיבוד הדם הרב עשה את שלו והרגשתי קצת מסוחררת. כשהגעתי ליולדות נאמר לי להמשיך לשכב והתחלתי להתלבט אם אהיה מסוגלת לביות מלא כבר באותו הלילה. בסוף החלטתי להשאירה ללילה הראשון בתינוקיה וכנראה שלא הייתי עושה זאת שוב משום שלקראת בוקר הסתבר בדיעבד שעשו לה שטיפת קיבה. בחצות הנקתי אותה ובבוקר כשהיא פלטה הם החליטו לבצע שטיפת קיבה מחשש לבליעת מי שפיר לא נקיים למרות שצויין בפרוש שהמים בלידה היו נקיים ! שאר האשפוז הוקדש בעיקר לשיפור היניקה בהדרכתה הנפלאה של הדי שהגיעה פעמיים לבית החולים וישבה איתי כל פעם כשעתיים. הסתבר שנגה יותר מוצצת ופחות יונקת ולכן גם עלו לה קצת ערכי הצהבת (דבר שעכב את היציאה בבית החולים במס' שעות) אולם ההשקעה של הדי (כבר ציינתי כאן בעבר שמבחינתה זו מעיו שליחות לדאוג שכל תינוק יוכל לינוק היטב) הניבה פירות. ביום ראשון בערב הגענו הביתה לחיינו החדשים כמשפחה : הורים וילדה !

פיצהלה

New member
גם סיפורים קשים?

אחרי מבול התגובות שקיבלתי כשפירסמתי את הסיפור שלי ב"הריון ולידה" אני מתלבטת...

למעלה