סינגלס 06

Princess Galush

New member
אני נוטשת לטובת הש"ש

וכולם פה רואים מונדיאל, ככה שבמילא אני לבד..

ori239

New member
../images/Emo45.gif אחת ההודעות היותר נכונות

שנכתבו בתפוז.. לנעוץ, לשלוח לינק לפורום של הראל סקעת, לפרסם בעמוד הראשי של תפוז.. הטמבל הזה שיחק אותה רגיש בכתבת פרומו ב'ידיעות' יום שישי, עלק 'הראל סקעת שלא הכרתם' (יחצן לא רע יש לך ידידי, לצאת בכתבה כזאת דקה לפני שהאלבום בחוץ).. מנסה למכור את האלבום תמונות שלו בעטיפה של ילד רגיש ותמים, מלאך ממש.. סיפר שהפיק סינגל עצמאית ונכשל.. אם כך, מי נתן לו הזדמנות שניה? מי? ולמה שוב פעם ילדות בנות 12 מחליטות מי יהיו ה'זמרים' בארץ? תשיר במקלחת, תשמש טפט ומושא הערצה של קטינות, ועוד שנה תיעלם מפה.. נותרו לך 10 דקות 'לחיות' במייסטרים (עד הסקעת/סעדו/הזבל הבא של כוכב נולד 4), וגם אלה שמורות לקרן פלס שכתבה לך 4 שירים באלבום..

ori239

New member
מוכר לי מאיפשהו

'השכל הישר' עליו דיברתי בשרשור ההוא..

ט ל י 9 9 9

New member
והנה עוד דוגמא לנזק המוחי

שנגרם משמיעה רצופה של גלגלצ. ילד (אידיוט, יש לומר) בן 17 מבקר בנות 12? מי שכותב בפורום גלגלצ - האם אמא של המיינסטרים מרשה לעצמו לבקר את תופעת כוכב נולד - הסבתא סבתא של המיינסטרים? סקעת לא נעלם כבר שנתיים. והוא מושא הערצה לא רק של קטינות אלא של ציבורים רחבים בהרבה. אלה העובדות. תתמודד איתן. שלח לעצמך לינק עוד 10 דקות ותבדוק אם הוא עדיין ב"מייסטרים". הוא יהיה שם. הוא שאמרנו - טמבל
.

ori239

New member
יקירתי

אני האחרון שאת יכולה לקרוא לו 'קורבן אופנה', 'תכתיב המיינסטרים' וכו'.. אני אולי כותב פה, רק מפאת התקווה שאולי כמה חבר'ה מהתחנה קוראים מה שאני אומר.. אני לא מאזין לגלגלצ כמעט בכלל (פעם בחודש אולי, כשנוסע לבקר את סבתא מחוץ לעיר בבוקר יום שבת, וגם זה ברפרוף על כל התחנות).. וכן, אני מרשה לעצמי לבקר את 'תופעת' כוכב נולד, שלצערי מבוססת כולה על ילדות קטנות (אני לא מכיר מישהו ששרד את גיל הבר-מצווה ואי פעם שלח אס-אמ-אס לזוועה הזאת).. 'סקעת לא נעלם כבר שנתיים' - על כמה אצבעות את יכולה לספור את השירים המקוריים שלו? על כמה אצבעות את יכולה לספור את השירים ש*הוא* כתב/הלחין? לעומת זאת, על כמה ידיים את יכולה לספור את השירים ש*עשו* בשבילו? וכשאת עונה על השאלה האחרונה, בעצם על מה מבוסס ה'כישרון' שלו, אם לא על הלוק? בקשר לעובדה שהוא לא נעלם - כאיש תקשורת אני יכול לומר לך שנתח השוק הזה של המתבגרות הוא ענק, ויש לו פוטנציאל שיווקי עצום (אפשר למכור כל דבר עם תמונה של סקעת, אפילו שואב אבק).. לכן, כשעומד מאחורי גוף תקשורתי גדול (טלוויזיה, רדיו) אדם בעל אינטרס (זכיין קשת לדוגמא) - הוא ידחוף לך את הפרצוף של סקעת לכל מקום, כדי שבעקיפין סלקום תפרסם אצלו (=כסף) רינגטונים של סקעת.. ואז הוא מרוויח בעקיפין מהפרסום.. אל תחשבי שסקעת למעלה כי הוא טוב או משהו, אלא רק בגלל שהוא הטפט הנבחר לשנה הזאת בסלולר שלך, מעין אקט שיווקי של סלכלום.. בנוגע ל-10 הדקות שדיברתי עליהן - הכוונה לא ל-10 דקות שנמדדות בשעון, אלא ביטוי הממחיש זמן קצר.. (משום מה יש לי ההרגשה שבעצם ההתכתבות איתך את מורידה לי 10 שנים מהגיל).. אז אם כל הגדולה שלך נמצאת בעצם הקריאה כלפי 'טמבל' - מיצית את עצמך להיום, תחזרי מחר.. (סתם תהייה: האם גם את חלק מהציבור הזה של 'ילדות בנות 12'? האם גם את שלחת לסקעת SMS?) אגב, הכוכבים הנולדים האמיתיים לדעתי נמצאים באתר 'במה'.. תציצי שם.. אמנם לא כולם שם נראים טוב, אבל יש שם הרבה כישרונות..

a b u y a

New member
מר תרבות../images/Emo26.gif

זו התקשורת, וככה אנו חיים. התקשורת תמיד הייתה ותהיה הדבר שמשפיע עלינו בחיים, ולא אתה ולא אף אחד אחר תשנו את זה! הוא לא היה נדחף קדימה אם הוא לא היה כישרון אמיתי, כי צריך לקנות גם את נאמנות הקהל, וזה שאתה יותר מדי חשדן זה לא אומר שהוא לא כישרון. אם המציאות הייתה כל כך עקבית לתאוריה שלך, סקעת היה אמור לזכות במקום הראשון. בקשר לשירים שלו- היום זה לגיטימי שזמר שר חומרים של מישהו אחר... והאמת, יש הרבה זמרים ששרים חומרים מקוריים והשירים בכלל לא משו, בלשון המעטה. וזה נכון שיש ל"כוכב נולד" נטייה להקצין ולנפח דברים...אבל זו תקשורת! ואם זה לא השתנה, אז כנראה שככה זה צריך להישאר...

ori239

New member
בנוגע לתקשורת שלך, סתם לידיעה כללית

יש 3 גישות שמסבירות קשר בין התקשורת למציאות:
מראה - התקשורת משקפת את המציאות בה אנו חיים..
תרבות - התקשורת מעבירה מידע, שאותו כל אחד זכאי לפרש בצורה אחרת, ע"פ המטען התרבותי-ערכי שלו..
דטרמיניזם טכנולוגי - ההתקדמות של אמצעי התקשורת גורמת להרס התקשורת עצמה, ולדוגמא, הטלוויזיה, כמדיום שפועל רק על החושים (ולא על המוח), הופכת אותנו לאנשים רדודים וצרי מוחין.. את כל אלה כתבו אנשים גדולים ממני.. מה שאני בא לומר - התקשורת לא משפיעה עלינו, אלא אנחנו בוחרים איך להיות מושפעים ממנה (גישה 2).. משום מה בארץ בעיקר (וגם בעולם ה'אמריקאי' הרדוד) אנשים מעין פאסיביים, נוהגים לקבל בהבנה כל מה שנכתב ונאמר בתקשורת, צריכה פאסיבית ולא ביקורתית.. אמרת שאני 'יותר מדי חשדן' - אני לא חשדן, אני בררן וסלקטיבי.. זה שקבוצה של אנשים בעלי אינטרס כלכלי מריצים את סקעת/מויאל בשביל להתעשר - את זה אני לא מוכן לצרוך.. לא רוצה להוריד רינגטונים שלו, לא רוצה לראות אותו מרוח בכל חור, לא רוצה לקבל סינגלים שלו לרדיו, לא רוצה אפס כזה במוזיקה הישראלית, לא חסרים פה כשרונות.. לעומת זאת, אני כן מוכן לצרוך אמנים אחרים (דוגמת קרן פלס, שגם היא מצליחה, אבל היא כ-ש-ר-ו-נ-י-ת, כותבת ומלחינה ברמה גבוהה מאוד, ופונה לקהל הרבה יותר בוגר, ואת זה אמרו שוב, גדולים וטובים ממני).. בקשר ל'היום זה לגיטימי שזמר שר חומרים של מישהו אחר' - את, כצורכת מוזיקה, לא עושה כלום נוכח המציאות הזוועתית הזאת? אני כן, אני חופר ומחפש אמנים שעובדים קשה, כותבים, מלחינים, שרים, מנגנים, ולא מקבל בהבנה, בכניעה, זבל כמו סקעת, שמקבל הכל מוכן לאכילה, מעין מכניס למיקרו ומחמם.. ברור שלא כל חומר מקורי הוא טוב, אבל גם חומר לא מקורי הוא לא בהכרח טוב, וסקעת לדעתי חסר כישרון, ועובדה שסינגל עצמאי שלו, ללא מכונת יחסי הציבור של כוכב נולד - נכשל! מה שמחזק את דעתי - שאין דבר כזה זמר טוב, יש דבר כזה 'יחצן טוב'.. ולא - זו לא תקשורת! אלו האנשים שבוחרים לצרוך אותה כך, וכל זה לא השתנה, כי אנשים פה לא מראים נוכחות של שכל, אלא נוכחות של 'בטטות כורסא', כאשר כוכב נולד הוא כמו הגלדיאטורים ברומא - בידור זול להמונים.. ולא, זה לא צריך להישאר ככה.. אני לא אומר 'אל תשמעו הראל סקעת אל תראו כוכב נולד'.. אני כן אומר - 'תפעילו את הראש כשאתם שומעים את סקעת ורואים את 'כוכב' '.. זה שקבוצה של ריקי גל (שלא עשתה כלום בחייה), מרגול (שחוץ מזה שהיא נחמדה, היא גם לא איזה מגה-מוזיקאית) ועוד כמה אושיות שלא קשורות למוזיקה (גל אוחובסקי, שהוא תסריטאי בכלל) בחרה במישהו להיות הפוסטר הנוכחי - זה לא אומר שהוא באמת זמר טוב..

a b u y a

New member
../images/Emo26.gif

נכון שלא כל חומר מקורי הוא בהכרח טוב... מה שאני אומר זה שעדיף לפעמים שזמר ישיר חומרים לא מקוריים מאשר שישיר את שלו. אתה יכול לקרוא לזה הרע במיעוטו... ואני לא חושב שהכל תלוי ביחסי ציבור. היחצנים יחפשו לעצמם את הכשרונות הגדולים כדי שאיתם הם יפרצו קדימה, זה גם אינטרס אישי שלהם. במידה מסוימת היחצן מאוד תלוי במי שחתומים אצלו, ככה שהוא ילך לחפש לעצמו את הכוכבים האמיתיים כדי שיהיה לו על מה להתבסס. אני בנאדם מאוד ביקורתי כלפי התקשורת, ולא קונה את כל מה שאומרים לי. אני מאוד ערני למה שמסתתר מאחורי הדברים, אבל לבא ולהגיד שאדם מצליח אך ורק בזכות יחסי הציבור שעושים לו ולא בזכות הכישרון("אין דבר כזה זמר טוב, יש דבר כזה 'יחצן טוב'") זו בהחלט טעות! ובקשר לשופטים ב"כוכב נולד"- גם אני חושב שלפעמים הם טועים בבחירה ואפילו עושים עוול למוכשרים באמת. בכלל, הסחף האדיר הזה אחרי "כוכב נולד" כבר מתחיל להימאס, במיוחד אחרי 4(!) עונות. מה שכן, אין ספק שהתכנית הזו תרמה הרבה למוזיקה הישראלית, אבל לא ממש לטלוויזיה (ריאליטי ו-SMS כבר צריכים לפנות את מקומם).

ori239

New member
מעפנה..

אני לומד 5 יחידות, ועוד 3 מעשי 3 יחידות תשאירי לעצמך, וכשיהיה לך ממוצע 94 ו-4 מקצועות מוגברים, בואי דברי איתי על שכל

ט ל י 9 9 9

New member
כל כך מרשים!

וואו. וכמה קיבלת בפסיכומטרי? עצה ידידותית: רגשי נחיתות זה משהו שלא כדאי להחצין כל כך.

למעלה