בנוגע לתקשורת שלך, סתם לידיעה כללית
יש 3 גישות שמסבירות קשר בין התקשורת למציאות:
מראה - התקשורת משקפת את המציאות בה אנו חיים..
תרבות - התקשורת מעבירה מידע, שאותו כל אחד זכאי לפרש בצורה אחרת, ע"פ המטען התרבותי-ערכי שלו..
דטרמיניזם טכנולוגי - ההתקדמות של אמצעי התקשורת גורמת להרס התקשורת עצמה, ולדוגמא, הטלוויזיה, כמדיום שפועל רק על החושים (ולא על המוח), הופכת אותנו לאנשים רדודים וצרי מוחין.. את כל אלה כתבו אנשים גדולים ממני.. מה שאני בא לומר - התקשורת לא משפיעה עלינו, אלא אנחנו בוחרים איך להיות מושפעים ממנה (גישה 2).. משום מה בארץ בעיקר (וגם בעולם ה'אמריקאי' הרדוד) אנשים מעין פאסיביים, נוהגים לקבל בהבנה כל מה שנכתב ונאמר בתקשורת, צריכה פאסיבית ולא ביקורתית.. אמרת שאני 'יותר מדי חשדן' - אני לא חשדן, אני בררן וסלקטיבי.. זה שקבוצה של אנשים בעלי אינטרס כלכלי מריצים את סקעת/מויאל בשביל להתעשר - את זה אני לא מוכן לצרוך.. לא רוצה להוריד רינגטונים שלו, לא רוצה לראות אותו מרוח בכל חור, לא רוצה לקבל סינגלים שלו לרדיו, לא רוצה אפס כזה במוזיקה הישראלית, לא חסרים פה כשרונות.. לעומת זאת, אני כן מוכן לצרוך אמנים אחרים (דוגמת קרן פלס, שגם היא מצליחה, אבל היא כ-ש-ר-ו-נ-י-ת, כותבת ומלחינה ברמה גבוהה מאוד, ופונה לקהל הרבה יותר בוגר, ואת זה אמרו שוב, גדולים וטובים ממני).. בקשר ל'היום זה לגיטימי שזמר שר חומרים של מישהו אחר' - את, כצורכת מוזיקה, לא עושה כלום נוכח המציאות הזוועתית הזאת? אני כן, אני חופר ומחפש אמנים שעובדים קשה, כותבים, מלחינים, שרים, מנגנים, ולא מקבל בהבנה, בכניעה, זבל כמו סקעת, שמקבל הכל מוכן לאכילה, מעין מכניס למיקרו ומחמם.. ברור שלא כל חומר מקורי הוא טוב, אבל גם חומר לא מקורי הוא לא בהכרח טוב, וסקעת לדעתי חסר כישרון, ועובדה שסינגל עצמאי שלו, ללא מכונת יחסי הציבור של כוכב נולד -
נכשל! מה שמחזק את דעתי - שאין דבר כזה זמר טוב, יש דבר כזה 'יחצן טוב'.. ולא - זו לא תקשורת! אלו האנשים שבוחרים לצרוך אותה כך, וכל זה לא השתנה, כי אנשים פה לא מראים נוכחות של שכל, אלא נוכחות של 'בטטות כורסא', כאשר כוכב נולד הוא כמו הגלדיאטורים ברומא - בידור זול להמונים.. ולא, זה לא צריך להישאר ככה.. אני לא אומר 'אל תשמעו הראל סקעת אל תראו כוכב נולד'.. אני כן אומר - 'תפעילו את הראש כשאתם שומעים את סקעת ורואים את 'כוכב' '.. זה שקבוצה של ריקי גל (שלא עשתה כלום בחייה), מרגול (שחוץ מזה שהיא נחמדה, היא גם לא איזה מגה-מוזיקאית) ועוד כמה אושיות שלא קשורות למוזיקה (גל אוחובסקי, שהוא תסריטאי בכלל) בחרה במישהו להיות הפוסטר הנוכחי - זה לא אומר שהוא באמת זמר טוב..