דולפין הינגצה רשמית נכחד

../images/Emo129.gifדולפין הינגצה רשמית נכחד../images/Emo129.gif

דולפין הינגצה, (Lipotes vexillifer) שהופיע כבר הרבה זמן ברשימת המינים בסכנת הכחדה, רשמית הוכרז כמין נכחד. זו ההכחדה הרשמית הראשונה של חולייתן גדול מזה יותר מ50 שנה. אני לא יודע מה איתכם, אותי זה די מעציב. קישור לכתבה המלאה: http://www.channel4.com/news/articles/science_technology/dolphin+species+declared+extinct/659872#fold

כמו מליוני מינים אחרים...

אף פעם לא הבנתי את ההתרגשות מחיות שנכחדו. זו בדיוק מהותה של האבולוציה, יש חיות שממשיכות הלאה ויש כאלו שלא. דרך אגב, שמתם לב פעם איך כל הפעילים למען בעלי חיים תמיד מפגינים בעד כל מני יונקים חמודים? הם אף פעם לא יפגינו אם התאגידים המרושעים ינסו להכחיד איזה זן עכבישים נדיר, או נחשים ארסיים... זה לא קשור לעד כמה החיה בסכנת הכחדה, אלא עד כמה היא דומה לדוב קואלה פרוותי וחמוד.

קראת את הכתבה?

זה היה פשוט בזבוז נוראי והיה יכול להיות מאוד קל להמנע מזה. פשוט חבל.

אנחנו לא צודקים!!

אמ, חשבת שמדובר היה סתם במין שנכחד? אחד מהדברים הבאמת טרגיים בסיפור הזה זה שהמין הזה נכחד אך ורק בגללנו.

טוב, אז סתם אין לי כוח להתווכח....

השרשור שלמעלה עייף אותי לחלוטין...

זה באשמתך, אתה יודע ../images/Emo3.gif

אני חושב שאם לפורום שלנו הייתה פינת "שרשור החודש", אז אתה היית זוכה בה. הבאת לכאן עדר שלם של כותבים

../images/Emo67.gif

אהה... אני מקווה שלא הפריע לך יותר מדי שהפורום שלך נוצל בימים האחרונים לוויכוחי חייזרים עם תמהוניים למיניהם... תאמין לי שזו לא הייתה כוונתי. אני מקווה שהצלחתי למשוך לפה גם כמה אנשים חושבים, בין עדר חובבי הקונספירציות למיניהם.

הפריע לי??

דיוד, מאז שהתחלתי לכתוב כאן לא ראיתי מעולם את פורום אבולוציה מופיע בfront page של תפוז. ידעתי שהייתי צריך לשלוף את כרטיס החייזרים מתישהו. אולי אם נכתוב יותר פוסטים שכתוב בהם מילים כמו "סקס" או "משיח" או "נינט טייב" אנחנו נוכל להמשיך בהצלחה המסחררת שלך. בכל מקרה, אני מאוד שמחתי שהפורום קיבל תשומת לב וזה בעיקר בזכותך
גם אם זה היה לדיונים קצת מפגרים יותר מבדרך-כלל. but I say - the more the merrier אגב, אני לחלוטין איתך בקטע של חובבי הקונספירציות למיניהם. זה כמו בריאתנים, רק בלי הגב הכלכלי, וכמה מונים יותר פתטי. חבל לך לבזבז עליהם זמן. יש פשוט שורה שלמה של אנשים שהגיבו ספציפית להודעה שלך (בטח הדואר תפוז שלך מפוצץ) שלא קיבלו מענה אפילו. Cheers

Amalthea

New member
הרשה לי להסביר את ההתרגשות הפרטית שלי

קודם כל, הפן האמוציונלי - אני אוהבת דולפינים ועצוב לי שהצלחנו להרוג עוד סוג דולפינים. מעבר לכך, נכון שאפשר פוטנציאלית ללמוד הרבה גם מהדולפין האומלל הזה שדיללנו את מספריו עד כדי הכחדה, וגם מזן עכביש באמזונס שהכחדנו לפני שלמדנו על קיומו. יש אינספור מיני בע"ח בעולם ובאופן טבעי אנו מרגישים קרובים יותר אל היונקים הפרוותיים שהם בני הדודים שלנו, וקל לנו הרבה יותר לראות את עצב העולם משתקף בעיניהם. קשה לאדם, גם לי, להבין את סבלו של פרפר לילה שנתון ללחצים איומים בגלל זיהום אוויר, כי קשה לנו יותר להאניש אותו. ולפירוטים והרחבות אפשר לחזור לדיון על אינטיליגנציה חוצנית. אז נכון שיש לנו נטייה חזקה להגן על הקרובים שלנו, אבל אתה יודע, להגן עליהם זה להגן על עצמנו ועל העולם כמו שרובנו אוהבים לראות אותו. אני מניחה שאתה זוכר את הנאום של אייג'נט סמית' בסרט הראשון של מטריקס, שהשווה אותנו לוירוסים בכדור הארץ. יש בזה משהו, ואני בהחלט לא רוצה לקחת בזה חלק. ושוב, הכי קל לנו לראות את זה מתבטא ביונקים חמודים שגוועים תחת שלטוננו.

Amalthea

New member
פרחים בכניסה. אלוהה.

מאוד שמחתי לגלות (בטעות...
) את הפורום.

תשמעי... תראי...

גם את וגם אחרים בפורום כותבים כאילו רק האדם מכחיד בע"ח אחרים. גם בע"ח מכחידים בע"ח אחרים, למשל כשהם מגיעים לאי מבודד, שם התפתחו מינים אחרים ללא סיבה לפתח מנגנוני הגנה מהם... (ואם תרצי דוגמאות אשמח לחפש בשבילך). אני לא יודע עד כמה לדולפין הזה יש ערך מדעי. יכול להיות שהוא חמוד והכל, אבל איזה ערך מדעי נוסף יש לו בניגוד לכל מין דולפין אחר? זה לא שזה הדולפין האחרון עלי אדמות, או שניתן להפיק מהרוק שלו תרופה למחלת הסרטן... אני מניח שיש ערך מדעי כלשהו לקיומו, אבל הוא לא גדול במיוחד. ישנם בעלי חיים שאולי הכחדתם הואצה על ידי בני האדם, אבל הם היו נידונים מראש להכחדה – למשל הקואלה, שהוא מאוד בררן בבחירת המזון שלו, ומאוד לא סתגלתן. ולמרות זאת, ברור שזה עצוב, כמו כל מוות של בעל חיים, בלי קשר לאם הוא נכחד או אם הוא סתם מת מוות מיותר.

Amalthea

New member
לא רק אנחנו יודעים להרוג בע"ח אחרים

זה נכון, ואני חיה עם זה יום יום כשאני צריכה לעצור את מעגל הכלבא דנשך לשונרא דאכלה לתוכיא (אני גרה בבית מרובה ילדים). כל האורגניזמים בעולם הם טורפים או נטרפים, מתחרים על משאבים והתחרות הזו אכזרית. מישהו פעם סיפר לי שדרווין עצמו אמר שהוא נדהם כשהבין שהאבולוציה מושתתת על נהרות של דם, או משהו כזה (לא מצאתי את הציטוט, אבל הוא היה ממש מוצלח, אז אמשיך לנסות). בכל מקרה, זה נכון שמאוד קל ללכת לאיבוד בקונספטים האלו. מיהו מין פולש מסוכן, על מי "צריך להגן" ועל מי לא והאם בכלל צריך להתערב והשיקולים לעתים אמוציונליים. והכי הרבה - על מקומו של האדם באבולוציה (שרוב האנושות מתקשה לחשוב עליו כעל "עוד אחת מהחיות") - ז"א אפשר לטעון שטכנולוגיית שריפת דלקים היא התפתחות אבולוציונית ולכן מה שהיא עושה לכדור זה חלק טבעי מההתפתחות שלנו כמין. אני לא קונה את זה. לא סתם פיתחנו מצפון במהלך השנים, זה מה שיציל את עורינו כחיה סופר -חברתית. אנו מסוגלים לחשוב על השלכות מעשינו ו-by the dolphin, כדאי שנעשה את זה (הבעיה, שסביר שאנו לא מספיק אינטיליגנטיים כדי לעשות את זה כמו שצריך. לפחות לא קובעי מדיניות מסויימים). ולגבי הדולפין הזה - אל תזלזל בו. הים הוא מגניב, הים הוא עמוק (או: מה שחנוך לוין אולי היה חושב על דולפין הינגצה)

למעלה