דולפין הינגצה רשמית נכחד

אממ. נושא השרשור היה משהו אחר,

אז הנחתי לתומי שאת מדברת על נושא השרשור ולא על טבח דולפינים אחר. אני מבין ש*לא* התכוונת לנושא השרשור, אלא למשהו ששלפת מהמותן. אחלה. סליחה על הטעות בזיהוי. לא הייתה לי שום דרך לדעת אם זה בן או בת.

SilentMike

New member
מעציב?

אני חושב ש-"מטריד" תהיה מילה טובה יותר לתאר את הרגשתי בנושא. זה לא דבר טוב. מין אחד פחות או יותר זה לא ממש משנה. הבעיה היא שאנחנו לא מצליחים להשתלט על ההשפעה של הנוכחות שלנו על סביבתנו. חכה תראה את ההשפעות של המשך התחממות כדוה"א. דולפין היאנג-צה לא ישאר לבד הרבה זמן
.

../images/Emo10.gif

אולי "מטריד" זה הסיפתח למה שבסופו של דבר יהיה "מעציב" (נגיד, אם לפי מה שאתה אומר, בסופו של דבר אנחנו נגרום להכחדותם של מערכות אקולוגיות שונות.) בכל מקרה, אני מתרגש באופן אינטואיטיבי מהכחדותו של מין ביולוגי כלשהו. אבל באופן לא אינטואיטיבי אני יותר מוצא את זה כמו שאתה מוצא את זה: מטריד.

אמנון כ

New member
דאגלס אדאמס - "הזדמנות אחרונה לראות"

בספר הכל כך מומלץ הזה כתב דאגלס אדאמס בשנות השמונים על ההזדמנות האחרונה לראות את דולפין היאגצה (כמו גם על מינים אחרים בסכנת הכחדה). הנה כמה מילים שכתבתי על הספר הזה בחלק הרביעי של הספרים המומלצים שפרסמתי בזמנו: הזדמנות אחרונה לראות - דאגלס אדאמס בספרו של דאגלס - "סלמון הספק" (עליו המלצתי בעבר), מצויים איזכורים רבים לספר "הזדמנות אחרונה לראות" ואדאמס עצמו טען כי זה היה ספרו האהוב ביותר. כשקראתי את הספר, הבנתי למה. אדאמס הסתובב בשלל מקומות נידחים בעולם בלוויתו של מארק קרווארדיין, בעוד הם מחפשים חיות בסכנת הכחדה. המסלול שלהם נע מפסגות ההרים בניו זילנד, דרך איים נידחים באינדונזיה, ערבות באפריקה ועד הערים המזוהמות בסין. אדאמס, בדרכו היחודית כותב בצורה מצחיקה ומטורפת, אלא שהנושא בו עוסק הספר אינו מצחיק כלל - חיות שונות שעומדות כיום בסכנת הכחדה. למרות שמאז שנכתב הספר, בסוף שנות השמונים, השתפר מצבם של רוב בעלי החיים עליהם כותב אדאמס, ממש לאחרונה קראתי מאמר שטוען שהחיפושים בנהר היאנג-צה אחרי דולפין הנהרות, אחת החיות עליה כתב אדאמס, העלו חרס ומשמעות הדבר כי הם ככל הנראה כבר נכחדו. זהו ספר מרתק, חשוב ומאוד מאוד מצחיק. מומלץ בחום! ציון סופי: 9.5 כמה עצוב שהחיה המיוחדת הזו נכחדה, ועם זאת מתיאוריו של אדאמס אודות תנאי החיים שלהם אולי זה רק לטובה. נראה כי בעשרות השנים האחרונות נאלצו החיות המסכנות האלו לחיות במים מזוהמים ברמות קיצוניות, מוקפים במנועים מחרישי אוזניים של סירות וכלי שיט כשהם סובלים מדיג, פציעות מסירות, זיהומים ושלל תחלואים וסכנות אחרות. זה לא מפליא אותי שהם נכחדו, אבל זה באמת עצוב...

../images/Emo10.gif אני מסכים

ועם התיאור שהבאת זה רק גורם לזה להיות יותר מבאס. הדברים נעשים מעציבים יותר,מן הסתם, כשאתה נתקל בתיאור של ממש *איך* הם נכחדו.

למעלה