זה לא רק שחור ולבן
גם כשפינגווינים מטילים את מימיהם על החוף הם גורמים לאיזשהו שינוי אקולוגי. נכון שזה קל-וחומר לעומת כמות הגזים והרעלים שאנחנו מפיקים. מצד שני, ישנם חיידקים (אקסטרמופילים) שאחד מהמטבוליטים העיקריים שלהם זה מתאן. תחשוב על זה שכל מה שיידרש כדי להפחית מאלמנטים מסוכנים כמו אפקט החממה זה כמה מושבות של היפרתרמופילים שניזונים מהגזים הרעילים שאנחנו מפיקים. לא צריך להיות תבוסתניים, have some faith . אנחנו לא חייבים להכנע רק כי יצא לנו לעשות דברים מטופשים בעבר. אנחנו יכולים ללמוד מטעויות העבר ולהמשיך באומץ קדימה. אני לא חושב שאלה הם סתם דברים, כמו שאני לא חושב שכל הפשעים והטעויות האנושיות הם סתם דברים. אני פשוט לא חושב שצריך לגמור אומר ולהספיד את המין האנושי רק כי הוא מכיל כמה אידיוטים. אני לא יודע מה איתך, אבל אני הולך לתת צ'אנס למין הביולוגי שלי כל עוד הוא חי, ואנסה איכשהו למנוע את ההכחדה שלו. הייתי גם מאוד שמח אם היית מפנה אותי למחקר אחד (אמרת שלא קראת הרבה מחקרים, האם זה אומר שקראת מעטים?) שעוסק בהתחממות גלובלית. אני אישית קראתי אפס מחקרים שנעשו על זה, ונתקלתי בנושא רק בספרים שעוסקים בביולוגיה ואבולוציה (בגלל ההקשר הביולוגי, כמובן, שיש להשפעתנו השלילית על המינים הקיימים) כך שאני לא בור גמור בנושא, אבל החלט לא מבין גדול בו. אתה נשמע מאוד בטוח שאנחנו מביאים את עצמנו לאבדון אך ורק בגלל ההתחממות הגלובלית, ואני מוצא את זה מטריד שאתה זאת בזמן שעד עתה לא סיפקת לי שום ביסוס לכך. אני אשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות שגרמו *לך* להשתכנע בכך (לא לכתבות בYNET, יש מקום מאוד ספיציפי אליו אני משייך את הצהובון המרייר הזה) - אני בטוח שלא מדובר בהמצאה אנושית או בקנוניה כלשהי, ויש אמת בדבר. אבל הייתי רוצה לדעת עוד לפני שהייתי מקבל דעה קטגורית בנושא.