דולפין הינגצה רשמית נכחד

מה זה אומר "הכי טוב לעולם"?

גם אם העולם יופצץ ע"י אינספור פצצות אטום, עדיין יהיה כדור גדול של חומר במערכת השמש באותו מקום שבו כדור-הארץ נמצא. אני לא מבין מה ז"א "טוב לכדור-הארץ" באופן אובייקטיבי. הרי משהו "טוב" צריך להיות יחסי למישהו, לא?

C H 4

New member
אתה יודע..

בלי זיהומים, הכחדות, הרס וכל הדברים שאנחנו עושים באופן מוגזם שבאמת פוגע במהלך העניינים.

אבל, אבל, אבל

זיהומים זה משהו שטוב לסוגים מסוימים של חיידקים. heck, זיהומים לעיתים מסוימות *זה* חיידקים. מצד שני, עניין ההכחדות זה די מחורבן, אין ספק. השאלה היא אם אנחנו גורמים להכחדות להתרחש מהר יותר ממה שהן מתרחשות במילא? אני מאמין שכן. (אני רק רואה כנגד עיניי סיטואציות חמורות כמו שמיכלית נפט נשפכת לים ובעצם מהווה אסון אקולוגי בפני עצמו) אני לא חושב שאנחנו עד כדי כך בעלי תושיה כך שנוכל אי פעם לחלוטין לבער את החי מכדור הארץ. אם אנחנו אי פעם נעשה את זה, אז פעם עדיף היה כבר שנכחד קודם.

22ק ו ס ם

New member
לא בטוח שהם לא יצליחו להציל עצמם

אולי הטכנולוגיה תהיה מספיק משוכללת לנדוד לחלל?

tapas tapas

New member
החלל הוא מקום קשה מאוד למחייה

איך תספק תנאי מחייה בחלל לעשרת אלפים אנשים או כמה שלא צריך בשביל שהמין ישרד? וגם אם נצליח לשרוד זה לא יהיה יותר מאיזה עשרת אלפים אמריקאים עשירים. חוץ מזה שעל לנדוד בחלל אני בכלל לא מדבר, מספיק אולי לבנות תחנת חלל בשביל ההתחלה. בשביל לנדוד צריך הרבה יותר.

22ק ו ס ם

New member
יש הרבה תוכניות לזה

מאוד יתכן שבמאה השנה הקרובות יבנו תחנות חלל קבועות במקומות רבים בחלל, ובני אדם יוכלו לנסוע ולגלות מקומות חדשים. זה לא מדע בידיוני. כולם חשבו שלנחות על הירח יהיה בלתי אפשרי. צריך לדמיין ולהשקיע מאמץ קולקטיבי בנושאים הללו.

tapas tapas

New member
יתכן

אבל ברור לך שלא כל המאה מילארד איש שאולי יהיו פה יכולו לשרוד. ולא כל אחד יקבל כרטיס לחיים בחלל. וחוץ מזה שהחיים בחלל יהיו קשים בהרבה מהחיים היום על כדור הארץ.

Bakura

New member
כל עוד הם מפגינים, אין לך זכות להתלונן.

לאנשים יש זכות לבחור בעצמם למה להפגין, וכל עוד אתה אישית לא יוזם כלום אין לך זכות למתוח ביקורת. אגב, אווזים הם לא בדיוק היצורים הכי מאמים בעולם ובכל זאת הפגינו נגד הפיטום שלהם.

אווזים הם לא מאמים?

מאמים מלשון מאמי? אני אישית חושב שאווזים הם ממש חמודים. בכל מקרה, לכל אחד יש זכות למתוח ביקורת. זה לא אומר שהביקורת של כל אחד שווה משהו. מאידך, אני חושב שיש אמת כלשהי בדבריו שנוטים יותר להדגיש את המינים ה"חמודים" כאשר מבצעים הסברה בנושא זכויות בע"ח וכדומה - ואין בכך כל פסול.. אם אתה רוצה שאנשים יקראו ויחשפו למה שאתה אומר, כדי לך לרפד את זה בעיטורים שיגרמו לכמה שיותר אנשים אכן להחשף לזה.

Bakura

New member
מאמים מלשון מאמי, אכן.

אני אישית לא ממש אוהבת אווזים, אבל זה לא אומר שהם צריכים לסבול. ... וזה היה משפט יפה. D: וזה לא מדוייק שמדגישים יותר את המינים החמודים, הם פשוט זוכים ליותר תשומת לב מאנשים. אני רואה כבר כל שבוע מישהו בא לאחד מהפורומים של בע"ח פה בתפוז עם התמונות של טבח הדולפינים ביפן ועם כמה שהם אכזריים ובלה בלה בלה, בשעה שעושים דברים כאלה פה בארץ יום יום לפרות ותרנגולות ואף אחד לא פוצה פה. זה עניין של תרבות, גם.~

האמת שזה היה בסין

וההבדל בין תרנגולות לבין דולפינים זה שתרנוגולות *ממש* לא בסכנת הכחדה. הפוסט לא היה בנוגע לזכויות בע"ח (אני ממש לא דוגל בצמחונות) - התרנגולות מספרם רב באופן משמעותי מזה של אחיהן (או אבותיהן) בטבע בעיקר כי הן מבויתות (וצריכות לשלם את המחיר ע"י כך שאנחנו שוחטים אותם בהמוניהם. רק כדי לגדל אותם מחדש במספרים ענקיים) הבעייה היא שפשוט נתנו למין הזה להכחד, וזה יכל להמנע. אפילו אנשים שאינם צמחוניים ימצאו את הדבר הזה מטריד.

Bakura

New member
טבח הדולפינים הוא ביפן,

ואני אפילו לא אתחיל איתך את הויכוח. אני חושבת שלכל בעל חיים יש זכות לחיות, גם אם יש הרבה מהמין שלו, ושתרנגולות לא צריכות "לשלם את המחיר" על זה שאנחנו בחרנו לביית אותם במחיר חייהן.

תפסיק לעשן,

הכחדותו של הדולפין הייתה בסין. אני זה שהביא לפורום את הכתבה, לכל הרוחות. אלא אם כן שינו לאחרונה את משמעות המילה באנגלית "Chinese" ליפני, אז אחד מאיתנו כאן צריך ללמוד גיאוגרפיה בסיסית. וזה לא אני. http://www.channel4.com/news/articles/science_technology/dolphin+species+declared+extinct/659872#fold וציטוט רק כדי לסבר את עינייך: "A Chinese freshwater dolphin has been declared extinct after desperate efforts to rescue it came too late." יאפ. לא אני. אתה רשאי לחשוב לכל בעל חיים (או צמח, או סלע) יש זכות לחיות, גם על חשבוננו, או יותר מאשר לנו יש. אבל ויכוחים על זכויות בע"ח זה לא מעניינו של הפורום (וגם לא משהו שמעניין אותי כהוא זה)

הדולפין הזה הוא (היה) בסין

אבל פורסמו תמונות וקטעי וידאו של טבח דולפינים, וזה אם אני זוכרת נכון היה באמת ביפן.

דרעק. שוב: איפה אני הייתי

כשפרסמו אותם? כל מה שאני עשיתי זה פרסמתי את הכתבה ותמונה של דולפין הינגצה. בכתבה היה כתוב שהדולפין התקיים במים מתוקים בנהר הינג-צה בסין. אם כבר מתחילים לתקוף אותי בהתקפות חסרות שחר שלא קשורות לשום דבר, אפשר לפחות לתת לי אקספוזיציה לגבי מה התוקף מאמין. זה מה שקורה שאתה מאוד trigger-happy בלהיות אנטגוניסט. בכלל, אני לא חושב שפורום אבולוציה זה פורום "לחפש מכות". אנחנו חנונים מדי. תקני אותי אם אני טועה.. אני פשוט זה שפרסם את הכתבה,לכל הרוחות, ולא ראיתי שום דבר שדומה למה שאת מזכירה (וקראתי את כל הכתבה. את הטקסט, לפחות)

דולפינים זה דרעק

ההוא שמחפש מכות בסך הכל דיבר על מקרה *אחר*, שזכה לחשיפה די גדולה דווקא. אתה יודע איך זה, דיונים לא תמיד שומרים בדיוק בדיוק על אותו הנושא שהשרשור התחיל. ובכל זאת, חכה חכה מה אני אעשה לך אחרי השיעור.

את הולכת להעניש אותי? ../images/Emo9.gif

אני לא הייתי מודע לכך שהחליפו את הנושא, וגם אם לא שמתי לב, היה אפשר להבהיר לי שמדובר על מקרה אחר. נו שוין.

Bakura

New member
על מה אתה פאקינג מדבר םם;?

ללכת מכות? מה? מי? מו? מי תקף? ואתה לא קורא? לא רואה שדיברתי על טבח הדולפינים ביפן , לא על הדולפין הספציפי הזה? ונראה לי שכדאי שאתה תפסיק לעשן, כי בפעם האחרונה שבדקתי, אני בת.

למעלה