הודעה עצובה

האבק

New member
../images/Emo150.gif הודעה עצובה

כריס ווייץ, במאי הסרט "מצפן הזהב" שלח מכתב אישי לכל מעריצי חומריו האפלים בעולם, והוא כותב כך:
למעריצי חומריו האפלים היקרים, בשלוש שנים האחרונות , אני (וצוות ענק של מעריצי הספר) עבדנו על הפקת הסרט 'מצפן הזהב'. כפי שאתם יכולים לדמיין, התהליך יכול להיות מפרך ומעייף, ומלא באתגרים ובהפתעות. לפעמים אתה מגלה שיש סיבות לשנות את הסדר או את העלילה של הספרים בצורה שתעזור לסרט ולטרילוגיה יותר. אני החלטתי, עם סקולסטיק וניו ליין והכי חשוב, עם פיליפ פולמן, להעביר את שלושת הפרקים המסיימים של הספר הראשון של חומריו האפלים להתחלה של הסרט השני בטרילוגיה, הסכין המעודן. בשבילי זה מספק את הסיום הטוב ביותר לסרט הראשון ואת ההתחלה הטובה ביותר לספר השני. תמיד דאגתי שהעולם של ליירה ומסעותיה יצטיירו בצורה הגיונית. דרך התהליך הזה הייתי תמיד בקשר עם פיליפ פולמן, ולעולם לא הייתי עושה זאת ללא ההסכמה שלו. כמו שפיליפ פולמן אמר, חומריו האפלים אינו שלושה סיפורים: אלא סיפור אחד על ליירה, ואיפה שאנחנו עוצרים ולוקחים נשימה בקריאת הסיפור, זה עניין של החלטה וטעם. אבל אני מקווה שפחדם של המעריצים שיראו את הסרט יעלם ובמקומו יתמלאו בציפיות. כל מה שאני מבקש זה שהסרט יישפט על פי הישגיו. הרבה תודות על זמנכם. אני מאמין שאתם תמצאו שהסרט 'מצפן הזהב' ישבח את חומריו האפלים כשהוא יצא בדצמבר ובינתיים אני מבטיח לעבוד בשקדנות כדי להכניס את כל הפרטים לעלילה ולתת התחלה יציבה לסכין המעודן. בברכה, כריס ווייץ
אז מה זה אומר? אם מסתכלים על הספר "המצפן הזהוב" ומורידים את שלושת הפרקים האחרונים של הספר, אפשר להבין שהסרט יגמר פחות או יותר אחרי הקרב של יוריק בירנסון ויופור רקינסון, כשליירה מחליטה לקחת את האלתיומטר אל אביה. זה אומר שאין מעבר בין עולמות, אין את המלחמה האחרונה של הדובים נגד הכנסייה, רוג'ר נשאר חי... עם הזמן שעבר והעדכונים הרבים שהגיע אלינו, אני חייב להודות שציפיותי מהסרט גדלו. אין ספק שההחלטה הזאת שנויה במחלוקת, והציפיות שלי, ושל מעריצים רבים אחרים ירדו פלאים. עכשיו כל מה שנותר לנו לעשות זה לחכות ולראות מה תהיה התוצאה הסופית... http://www.hdm.co.il/news_replys.php?id=276

The Immortal Me

New member
זה לא אומר שאין, זה אומר שנחכה שנה לפני שנראה

+
את זה. אני רק שמחה שהוא ממש כתב את זה ובערך התנצל. אולי המעריצים גילו וצעקו עליו, אולי הוא סתם בחור נחמד.

או שאולי זה לא הוא

איכשהו נראה לי שזו היתה הנחתה "מלמעלה". שהוא הראה למנהלי האולפנים את הסרט הגמור והם אמרו לו: "איזה מין סוף זה, זה סוף פתוח מדי, לא מתאים לילדים, איך נוכל למכור להם בובות של הקוף הזהוב לכריסמס, אנחנו נפסיד כסף!" אז הם אילצו אותו ליצור סוף "סגור" ומאולץ. ומאחר והוא חייב לגלות סולידריות ולויאליות הוא יציג את זה כהחלטה שלו. זה רק מוכיח שהחששות שלי צדקו- לוחקים יצירה מורכבת ובעלת עומק והופכים אותה לסרט ילדים עתיר אפקטים לחג המולד. אני כמובן לא רוצה לשפוט לפני שאני רואה את הסרט, אבל בינתיים זה די מרגיז. חבל.

לפי אולפני ההפקה

יהיו מרווחים של שנתיים בין סרט לסרט. (2007 - 2009 - 2011). אני מקווה שכן יהיה סרט שני...

Davy Jones

New member
אבל הראשון יצא ב-2005...

והם תכננו להוציא את סרט ההמשך ב-2007, לא ב-2008.

orar1

New member
אני מנסה לסדר לי את זה

בראש, וזה לא מצליח לי. הסוף של הספר הראשון הוא מותח, בעילגות. אין מעבר בין עולמות זה כאילו.. לא יודע XD אני מנסה לסדר לי את זה ולא הולך.. סתם מבאס ולפי דעתי לא ידוע אם ההחלטה הכי נכונה לסיים את זה ככה. גם כי ההתחלה של הסכין המעודן מתחילה בוויל. ואז אם ימשיכו מאותה נקודה זה יהיה סתם מוזר Oס נראה...

Davy Jones

New member
זאת בטוח מתיחה.

למה? 1 - כי בטריילר קצרצר על הסרט שראיתי ביוטוב, מראים את הסצינה שבה (!ספוילר!) לורד עזריאל וקולטר מתנשקים לאורות זוהר הקוטב. 2 - כי בטריילר הרשמי (הפיכססס) שיצא לסרט כבר בחודש מאי שעבר מראים את ליירה ב*בירור* כשהיא (!ספוילר!) חוצה את הגשר. הסיכוי היחיד שזאת לא מתיחה, הוא שהורידו את כל הסצינות הללו (שגם ככה נראו בטריילר גמורות ומרשימות - אז למה להוריד ולזרוק סתם כסף?).

האבק

New member
לצערי לא...

כבר הרבה זמן רצות שמועות שהאולפנים לא מרוצים מהסוף ה"טראגי" של הסרט, שנגמר בכך שליירה נשארת לבד, רוג'ר מת והיא צריכה לעזוב את העולם הזה. אם חותכים את הקטעים האלה ומסיימים את הסרט בסוף הקרב הדרמטי בין יופור ליוריק, נשאר לנו סוף טוב ומתוק שמתאים ל"סרט ילדים". בנוגע להוכחות שלך - ידוע שהסצנות האלה צולמו, והן לא הולכות לאיבוד. הבמאי אמר בבירור שהוא הולך להכניס אותן בתחילת הסרט השני במקום בסוף הסרט הראשון. אז נכון, הקטעים לא הלכו והעלילה לא "שונתה" אבל זה קצת מעצבן שמנסים להפוך את הסרט בכוח ל"סרט ילדים" עם סוף טוב ושמח.

Davy Jones

New member
אתה דואג לשווא.

כמה עובדות לשימוש יומיומי- * עובדה ראשונה - האופנה החדשה בהוליווד זה "אפל-יותר-בוגר-יותר" וPG13 (הסרט לא מומלץ לצפייה מתחת לגיל 13), ואפשר לראות את זה בבירור בסרטים כמו הארי פוטר, ספיידרמן, שר הטבעות, מלחמת הכוכבים ושאר ירקות. * עובדה שנייה ו*חשובה* - שימו לב לטריילר החדש שזה עתה יצא באינטרנט!!! הוא מכיל מלא מלא סצינות שנראות בבירור שהן מ-3 הפרקים האחרונים של הספר. אין סיכוי אחרי ההצהרה של הבמאי של הסרט שהוא מוריד את 3 הפרקים הללו, שהוא עדיין יכלול אותם בטריילר החדש והטרי. פשוט אין. אז לא לבכות. חשבתי שאנחנו קצת יותר בוגרים מהמעריצים הבכיינים של הארי פוטר.

האבק

New member
כן, גם אני שמתי לב לזה עכשיו

שמע, זה באמת מוזר. אבל עדיין יכול להיות (וגם סביר להניח) שהטריילר הזה נערך מזמן, ואילו המכתב יצא רק עכשיו. רואים שיש שם בעיות בהפקה - ברגע האחרון מעיפים את השחקן נונסו אנוזי ומכניסים את איאן מק'קלן - בניגוד לדעתו של הבמאי. לפני כמה ימים התפרסמה כתבה על איזשהו ריב בין הבמאי למפיקים בנוגע לסוף הסרט (ככל הנראה זה קשור למכתב הזה שלו) ועוד. משהו לא עובד שם וזה ברור. בשונה משר הטבעות, מלחמת הכוכבים והארי פוטר - חומריו האפלים זה ספר פחות ידוע, וניו ליין השקיעו בו כל כך הרבה שהם מפחדים. נשיא חברת ניו ליין ציין זאת הרבה פעמים שהם לוקחים חתיכת סיכון עם הסרט הזה. אני חושב שהם רוצים להשאיר לעצמם פתח לביטול הסרט השני במידה והסרט לא יצליח. איך עושים את זה? סוף סגור! במקום להשאיר את הכל פתוח (מעבר לעולם החדש וכו'), סוגרים את זה יפה וטוב עם קרב גדול בין הטוב לרע, הטוב מנצח וזהו. אם הסרט מצליח - מכניסים את הקטעים הבאים בתחילת הסרט השני. אם הסרט לא מצליח - סוגרים את הבסטה וזהו. אני מאד מקווה שהסרט הזה יצליח...

orar1

New member
../images/Emo5.gif זה נראה כאילו,

הם מכינים את עצמם ברצינות למצב שהם לא ימשיכו לסרט שני ושלישי- סוף טוב, כמו שאודי אמר. אני חושב שיש סיכוי גדול לסרט להצליח דווקא במיוחד לאור ההשקעה שהשקיעו בו. בנוגע לסוף טוב- אם הם ממשיכים לשאר הסרטים אני לא חושב שיש מצב, רק אם ישנו את הסוף ובבקשה שלא יעשו את זה, שהם יצליחו לסיים את זה בצורה נחמדה וטובה. ההמשך רצוף ברגעים "טראגיים" (
) ואם הם מתכוונים להיצמד לספר הם לא יצליחו להוציא סרט קיטשי ונחמד. הספר "בוגר" מדי בשביל זה. אני מקווה ככה לפחות, כי אין לדעת מה הבמאים האלה מסוגלים לעולל

dahoe

New member
אם הסרט מצליח והסרטים הבאים יוצאים?

הם יהיו אפלים והשני יגמר בסוף מותח כי יהיה ברור שיהיה סרט שלישי. אז לא לדאוג.

Davy Jones

New member
הלוואי כל הסרטים היו מצליחים רק בגלל ההשקעה.

בכל מקרה, עכשיו אי אפשר לדעת מהי מידת ההשקעה בסרט של המצפן הזהוב. יש אפילו שמועות שהצוות שאחראי על האפקטים של הסרט נכנס לפאניקה רצינית בגלל שיש להם לו"ז מאוד צפוף והם לא יודעים איך יסתדרו - אז *זה* מבחינתי כבר לא נקרא השקעה 100%, מפני שהם היו צריכים להיות מאורגנים מראש, לקבוע זמנים ולנסות לא להיות לחוצים חודשיים לפני שיוצא הסרט. בכל מקרה, באנו לדבר על הצלחת הסרט ועל הצלחת הסרט נדבר. מבחינתי אין סיכוי שהסרט הזה לא יצליח. פשוט אין. לא משנה מה יהיו הביקורות, מה יגידו מעריצי הסרט וכו' (טוב, בעצם, רק אם הסרט יהיה ממש אבל ממש גרוע, דבר שנראה לי לא מציאותי בכלל). מדוע? פשוט מאוד - הסרט הזה לא יכל אפילו לחלום על תאריך טוב יותר בשביל לצאת לאקרנים בארה"ב. אין נרניה. אין שר הטבעות (מתגעגעים!). אין הארי פלופר. אין ג'יימס בונד. אין כמעט כלום. יש אומנם הרבה סרטים שמסקרנים אותי ועוד הרבה אחרים ושבטוח יהיו איכותיים. אבל חלקם הגדול לא מהווה תחרות לסרט הפנטזיה של המצפן הזהוב. חלקם הגדול אני לא רואה אותם בעלי פוטנציאל להיות להיט היסטרי מבחינה כלכלית, ואם אתם לא מאמינים לי תשאלו עוד הרבה מעריצי קולנוע כמוני. הסרט הזה כישלון הוא בטוח לא יהיה. אולי הוא לא יהיה להיט היסטרי שישבור שיאים סטייל "שודדי הקאריביים", "ספיידרמן" וכדומה. אולי הוא אפילו יצבור מספיק כסף בשביל לעשות לו סרט המשך, אבל בסוף יחליטו מסיבות כאלה ואחרות לא לעשות לו המשך בסופו של דבר (כמו המקרה המוזר של הסרט הנהדר "סדרה של צרות" שעד היום הרבה אנשים לא מבינים מדוע לא החליטו לעשות לו המשך. אומנם הוא לא הצליח בצורה מדהימה כמו שציפו ממנו. אבל היי! הוא קיבל הרבה מחמאות, אחרי סוף השבוע הראשון שלו החלש בארה"ב היו לו חיים די טובים מבחינה כלכלית ואפילו זכה בפסלון אוסקר). אז כל מה שנשאר לדעת לגבי הסרט של המצפן הזהוב זה האם הוא יהיה גרוע, איכותי או אפילו סתם שעתיים נחמדות ומושקעות.

למעלה