../images/Emo150.gif הודעה עצובה
כריס ווייץ, במאי הסרט "מצפן הזהב" שלח מכתב אישי לכל מעריצי חומריו האפלים בעולם, והוא כותב כך:
למעריצי חומריו האפלים היקרים, בשלוש שנים האחרונות , אני (וצוות ענק של מעריצי הספר) עבדנו על הפקת הסרט 'מצפן הזהב'. כפי שאתם יכולים לדמיין, התהליך יכול להיות מפרך ומעייף, ומלא באתגרים ובהפתעות. לפעמים אתה מגלה שיש סיבות לשנות את הסדר או את העלילה של הספרים בצורה שתעזור לסרט ולטרילוגיה יותר. אני החלטתי, עם סקולסטיק וניו ליין והכי חשוב, עם פיליפ פולמן, להעביר את שלושת הפרקים המסיימים של הספר הראשון של חומריו האפלים להתחלה של הסרט השני בטרילוגיה, הסכין המעודן. בשבילי זה מספק את הסיום הטוב ביותר לסרט הראשון ואת ההתחלה הטובה ביותר לספר השני. תמיד דאגתי שהעולם של ליירה ומסעותיה יצטיירו בצורה הגיונית. דרך התהליך הזה הייתי תמיד בקשר עם פיליפ פולמן, ולעולם לא הייתי עושה זאת ללא ההסכמה שלו. כמו שפיליפ פולמן אמר, חומריו האפלים אינו שלושה סיפורים: אלא סיפור אחד על ליירה, ואיפה שאנחנו עוצרים ולוקחים נשימה בקריאת הסיפור, זה עניין של החלטה וטעם. אבל אני מקווה שפחדם של המעריצים שיראו את הסרט יעלם ובמקומו יתמלאו בציפיות. כל מה שאני מבקש זה שהסרט יישפט על פי הישגיו. הרבה תודות על זמנכם. אני מאמין שאתם תמצאו שהסרט 'מצפן הזהב' ישבח את חומריו האפלים כשהוא יצא בדצמבר ובינתיים אני מבטיח לעבוד בשקדנות כדי להכניס את כל הפרטים לעלילה ולתת התחלה יציבה לסכין המעודן. בברכה, כריס ווייץ
אז מה זה אומר? אם מסתכלים על הספר "המצפן הזהוב" ומורידים את שלושת הפרקים האחרונים של הספר, אפשר להבין שהסרט יגמר פחות או יותר אחרי הקרב של יוריק בירנסון ויופור רקינסון, כשליירה מחליטה לקחת את האלתיומטר אל אביה. זה אומר שאין מעבר בין עולמות, אין את המלחמה האחרונה של הדובים נגד הכנסייה, רוג'ר נשאר חי... עם הזמן שעבר והעדכונים הרבים שהגיע אלינו, אני חייב להודות שציפיותי מהסרט גדלו. אין ספק שההחלטה הזאת שנויה במחלוקת, והציפיות שלי, ושל מעריצים רבים אחרים ירדו פלאים. עכשיו כל מה שנותר לנו לעשות זה לחכות ולראות מה תהיה התוצאה הסופית... http://www.hdm.co.il/news_replys.php?id=276
כריס ווייץ, במאי הסרט "מצפן הזהב" שלח מכתב אישי לכל מעריצי חומריו האפלים בעולם, והוא כותב כך: