דווקא אני גם קראתי את הספרים וראיתי את הסרטים
קודם כל, הספרים הם ממש לא כזה "שוקס" כמו שאמרת. יש להם מידה מסויימת (לא *כזאתתת* גדולה) של עומק לספרים, אך גם כשיש להם עומק הוא לרוב די קיטשי (למרות שאני מסכים שבהתקדמות הספרים העומק יותר מעניין, מרגש ופחות קיטשי). הוא בהחלט משתפר ככל שהספרים ממשיכים, אבל זה עדיין לא מצדיק את הפרסום הלא נורמאלי שזכו להם. אין לי באמת תאוריה שתוכיח איך לעזאזל הספרים האלה הפכו לכזאת היסטריה, במיוחד אחרי 2 הספרים הראשונים שהיו ילדותיים וקיטשיים במידה פשוט בלתי נסבלת. אולי הגיעו לאוזני כולם השמועות שעם התקדמות הספרים, העלילה משתפרת ובוגרת יותר... והסרטים - קודם כל 2 הסרטים הראשוניים ילדותיים ומטומטמים (כמעט אחד-על-אחד כמו הספרים עליהם התבססו). הסרט השלישי הוא לא פחות מיצירת מופת ואף מתעלה על הספר שעליו הוא מתבסס (שגם ככה הוא ספר נהדר ושיפור משמעותי מהספרים הקודמים). הסרט הרביעי היה בסדר גמור, שלא ממש יצירת מופת וגם לא ממש גובל בטעם הרע של 2 הסרטים הראשונים. והסרט החמישי היה פספוס, אבל רק בגלל שהתבסס על ספר ששוקל טון, ושרק עם במאי ממש טוב היו יכולים להוציא ממנו יצירת מופת. למרות הבוגרות והאפלות של הסרט הזה, הוא עומד ב"כבוד" לצד 2 הסרטים הראשונים. לסיכומו של דבר, הייתי ממליץ לכל מעריצי הארי פוטר הנלהבים לקחת את הכל בפרופורציות ולקרוא ספרים רבים יותר ואיכותיים יותר (כמו למשל טרילוגיית "חומריו האפלים") על מנת שיגלו שקיימים הרבה -אבל הרבה- יותר ספרים טובים מהקוסם הזה. נ.ב.: אמה ווטסון שולתתת!!!11 אם כי, היא משחקת בדרמטיות מיותרת, אבל היא עדיין אחד מהדברים הטובים ביותר בסרטי ה"פ.