עוזי כהן: לזכרו

reko

New member
אני לא מאמין אדם משכמו ומעלה

אהב לעזור לכולם ז"ל

LuLiLoPiLaTo1

New member
יהי זכרו ברוך../images/Emo16.gif

כל כך קשה לעכל מוות של בן אדם , שהיה סמל של רעננה במשך שנים רבות...

קהל רב בא להפרד מעוזי היום

אלפי אנשים ברחבת יד לבנים ובבית הקברות. אני אעלה לכאן תמונות מיד לבנים, מאוחר יותר. אשמח אם תכתבו הספדים וזכרונות מפורטים יותר ממגעיכם עם עוזי, כפי שעשתה ארתמיס, כפי שעשיתי בבלוג בדה-מרקר וכפי שעשו מעט אחרים. לזכרו. חנה.

sivanbd

New member
יהי זכרו ברוך ../images/Emo16.gif

ברוך דיין האמת משתתפת בצער המשפחה פשוט לא להאמין

AvihayA

New member
רעננה כבר לא תהיה כתמול שלשום ../images/Emo7.gif ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

כתושב רעננה משנת 1973 אני מכיר את תרומתו לציבור התושבים ולקהילה. כל מי שנתקל בפועלו של עוזי כהן ז"ל יכול להסכים עם דיעותיו או לא אך בנושא אחד יש הסכמה פה אחד: עוזי היה איש של מעשים !!! הוא הגה רעיונות אדירים לטובת העיר וביצע אותם על הצד הטוב ביותר הוא תמיד שימש אוזן קשבת ודלתו תמיד היתה פתוחה בפני כל אחד מתושבי העיר הוא הכיר כל רחוב, כל עץ וכל פרח בעיר וכשדיברו איתו על נקודות מסויימות בעיר תמיד הכיר את הסביבה ואם לא, היה קובע עם אותו אדם באותה הנקודה לא יותר מ-30 דקות מאוחר יותר כדי ללמוד את המקום והבעיה הנקודתית. רעננה איבדה היום אדם ואיש ציבור גדול החברה הישראלית איבדה היום אדם יקר יהי זכירו ברוך

עצוב, עצוב מאוד !

לא הכרתי את האיש ופועלו , אבל ככל תושבי הארץ , שמענו ,קראנו וראינו את האיש ,לי נדמה היה לפעמים שיש בו סוג של נאיביות ! קראתי ולא האמנתי , איך בגיל צעיר כזה - הולך האדם ואנחנו נשארים בפה פעור ומסרבים להאמין ! ת.נ.צ.ב.ה.

OMG

שגרתי ברעננה הכרתי את הבת שלו נטלי והיתי אצלה מלא והכרתי גם אותו אני פשוט בשוק! יהיה זכרו ברוך. משתתפת בצער המשפחה

מסכמת יום

שבתי. אלפי אנשים באו לתת כבוד אחרון לאיש הזה. המונים הגיבו בשרשור בתפוז. לצערי, חלקם - בהעדר לב ונשמה,הגיבו בכיעור דורסני שעוזי מחה עליו וסגר איתו חשבונות רק 3 ימים לפני מותר, בראיון נרחב שפרסם תומר קרן בזמן השרון ומופיע...היום! פגשתי את תומר ברחבת יד לבנים, הוא ישלח לי קובץ PDF ואעלה את הראיון כאן ובבלוגי בקפה דה מרקר. הסתובבתי בקהל, שמעתי רסיסי סיפורים וסיפורים, עשרות שכאלו, על הטוב והמיטיב בעוזי, על החזון ויכולת הביצוע, על הראייה האסטרטגית ויכולת התוויית הדרך. עוזי היה כבד דיבור, לא הרבהמהמלהגים דיבתו רעה, מבינים שבחלקו של דבר, זה משום שהיה כבד שמיעה. עד כמה, גיליתי כשיבתי לראשונה במשרדו והוא שם מולי מיקרופון מחובר לאזניו באזניות. כל אותם מלהגים, לא הגיעו כנראה לקרסוליו, יכולותיו ולפאתי ליבו הרחב. ובנימה אישית: בשנה האחרונה ספדתי לרבים. איכשהו, יצא ככה. רוני בארוט ידידי (שבדרכי לחלוק כבוד אחרון לעוזי, קבלתי טלפון המודיע על אזכרה במלאת שנה למותו), מיכל מרון שקד, אלו שכבר לא עונים לסלולארי (לזכרה של טלי זגמן, עם קישורים לכל האחרים), הספד במלאת 25 שנה לנפילתו של חברי גיורא רון, אמא מהכתה של בני שנפטרה השבוע, ועוד. מה שמזכיר לנו - לצקת חיים לשנים, לחיות, לאהוב, להתחבר לטוב!

הייתי בלוויה הענקית שעשו לו,

ארונו הוצב בבית יד לבנים, לצערי הגעתי לשם באיחור קל, ולכן החלטתי בספונטניות ובהערכה גדולה לכבד את פועלו של איש העשייה מס' 1 ברעננה! כל רעננה באה לחלוק לו כבוד ולהרכין ראש בבית יד לבנים, כל רעננה באה לחלוק לו כבוד ולהרכין ראש בבית הקברות!!! ברעננה אנשים אהבו אותו, אנשים העריכו את טוב הלב שלו, את יכולת ההקשבה והעזרה, את זה שהוא היה זמין לאנשים בכל שעות היממה, בולדוזר קראו לו ברעננה, כי ידעו שעוזי יכול להזיז הרים - בידיים! ולמי שעוד לא שמע ממני את הסיפור האישי שלי, אספר לכם על עזרה קטנה/גדולה שאני קיבלתי ממנו: כשהגעתי לרעננה לפני כ- 12 שנים, היה גן ציבורי עלוב למדיי, עם מגלצ'ה סתמית, קטנה ומעפנה, ללא מתקני חצר יפים ומיוחדים. כשהגעתי לאשדוד יום אחד, ראיתי שם בגינה ציבורית מתקנים יפייפיים. למחרת ביקשתי ממחברה שלי שתכתוב לי את מס' הטל' שחרוט על המתקנים שלהם. התקשרתי לחברת המתיקנים שנימצאת באשקלון- וביקשתי שישלחו לי קטלוג, עם הקטלוג פניתי לאחראי על הגנים ברעננה, שאמר לי: אין תקציב. אבל.......... אצלי, אין דבר כזה, שאין דבר כזה............. ופניתי לעוזי כהן. עוזי כהן בא אלי, עם האחראי של הגנים, לבניין שבו התגוררתי, הלך איתי את כל הדרך (וזו דרך ארוכה) עד לגינה הציבורית, עצר מכוניות במעברי חצייה- רק כדי שאוכל לעבור עם הילדים בעגלול, כשהגענו לגינה אמרתי לו: אני מבקשת את המתקן הזה, והזה והזה ועוד...... אחרי מעט מאוד זמן החליפו את המגלצ'ה המעפנה למיגלצ'ה תלת מיפלסית, החליפו את הקרוסלה הישנה בחדישה ומחודשת, שמו מתקנים עם בורג (ביקשתי שיפנו אחד אל השני ב-X כדי שהילדים יוכלו לראות אחד את השני בזמן שהם מתנדנדים להם (בהתחלה האחראי לא הסכים, אבל עוזי היה שם כדי לקבל את בקשתי, והם באמת פונים אחד אל השני), קיבלתי 8 נדנדות מתומנות, עיפרון נד נד ועוד. זה עוזי כהן!, עוזי כהן של תושבי רעננה בכל רמ"ח. רעננה ניראת בזכותו כמו שהיא ניראת, האגם הגדול עם הברבורים והגונדולה- הם חלומו של עוזי, ועוד ועוד ועוד..... הוא אחד ויחיד ברעננה, ולאורך כל הלוויה שמעתי אנשים אומרים: לא היה כזה, ולא יהיה עוד! אני מרכינה את ראשי ואומרת לך עוזי: נוח בשלום על מישכבך, יהי זכרך ברוך ושמור עימנו, אמן!

למעלה