עוזי כהן: לזכרו

את רחוב אחוזה - לקרוא על שמו של עוזי כהן../images/Emo70.gif

בדיוק כפי שקראו את שם רחובה הראשי של העיר באר שבע על שמו של ראש העיר שנפטר ממחלה - יצחק רגר ז"ל. שהיה ראש עיר אהוב ואהוד על תושבי העיר באר שבע. עוזי כהן היה יקיר העיר, אהוב ואהוד על התושבים, בעל חוש הומור מיוחד- אני נזכרת, שבכנס איכות הסביבה שהיה ברעננה במעמד מכובדי העיר, עוזי נקרא לנאום. אחרי שאמר את העיקר בארשת פנים רצינית, סיפר לנו את רשמיו מביקורו באיטליה. וכמו במופע סטנדאפ- עוזי סיפר בדיחות ו"הפיל את כל הנוכחים על הרצפה" מרוב צחוק. כך היה נוהג בכל אירוע כמו גם בישיבות מועצת עיר, מי שהיה מעלה צחוק בפי הנוכחים היה עוזי כהן וחוש ההומור המפותח שלו. עוזי עשה רבות לעיר רעננה ורבות לכלל תושבי העיר. דלתו הייתה פתוחה בפני כל. באחד מימי שישי התארחתי אצלו במשרד, הגיעו לשם אנשים מכל קצוות הארץ ומכל "צבעי הקשת" , אנשים מכובדים ופשוטי העם, ועוזי התייחס לכל אחד ואחד בכבוד מלכים. גם כשידע בליבו שלא ניתן לעזור - הבטיח שינסה ויעדכן אותם. אילו היה לוקח שקל מכל מי שביקש ממנו עזרה- היה היום מליארדר. בתקופת החגים ביקרתי אצלו במשרד , שהיה מלא בשקיות מלאות בכל טוב. שאלתי בבדיחות, אם הוא פתח מכולת? והוא ענה" אלו מצרכים לחגים בעבור נזקקים." לפני כחודש, אבי ז"ל נפטר. עוזי כהן הודיע לי שהוא מגיע אלי לניחומים בבאר שבע. התרסתי בפניו, שלא יעז,שכן המרחק גדול ושישמור על בריאותו... רק לאחר שהתעקשתי שלא יגיע, הוא התרצה והסתפק בניחומים בטלפון. כזה היה עוזי כהן, וכזה היה כלפי כל בני האדם- ללא הבדל דת, גזע ומין!!! על עוזי כהן ומעשיו ניתן יהיה לכתוב ספר בכמה כרכים... אתמול ביד לבנים, אמר לי ביבי נתניהו, שעוזי היה לו כמו אח... עניתי לו, שלעוזי כהן יש הרבה מאוד אחים חורגים בעיר רעננה כמו גם בכל הארץ. התאומות שלי, שלומדות בתיכון מטרווסט, סיפרו, שאתמול כינסו את כלל התלמידים באמפי והודיעו להם שעוזי כהן נפטר והתחושה של התלמידים הייתה צער והלם מוחלט. והבן שלי שלומד בבי"ס שקד, אמר שהודיעו להם בבי"ס על מותו של עוזי כהן, ושהיה להם עצוב מאוד לשמוע זאת. מאוחר יותר הבנתי שזו הייתה הוראה של ראש העיר חופרי - ועל כך כל הכבוד! ומנגד, הזמרת רוחמה רז סיפרה לי בצער רב, שבקאנטרי קלאב ברעננה, היה יום פתוח והשמיעו שם מוזיקה רועשת ולא פסחו על החוג- "יוגה צחוק", וכשהיא פנתה למנהל הקאנטרי, אבי יחזקאל, הוא ענה לה משהו כמו..."מוכרחים להמשיך לנגן..." ועל כך- בושה וחרפה!!! עוזי כהן, היה איש, יקר ונערץ על תושבי רעננה המבוגרים כמו גם על התלמידים ואפילו ילדי הגן הכירו והעריצו אותו. על עוזי כהן אפשר יהיה לכתוב ספר בכמה כרכים... אני מציעה מעל דפי פורום יקר זה, לקרוא את שם רחובה הראשי של העיר רעננה על שמו של עוזי כהן. על האהבה שהרעיף על תושבי העיר, על העשייה המרובה לעיר ולתושביה, על הכבוד שהביא על העיר רעננה ועל תושביה. בלעדיו - לא הייתה העיר רעננה כפי שהיא!!! עוזי כהן- אתה חסר
יהי זיכרך ברוך

תמי, תודה

הקאונטרי תמיד היה מקום מאוס בעיני (מעצם הקשר להסתדרות...?), כך שאני לא מתפלאת. גם בברטוב דיברו על מותו של עוזי, וטוב שכך. לגבי אחוזה - אני לא חושבת כמוך, שכן אחוזה קרויה גם היא על שם (מייסדי העיר), ואני ממש לא אוהבת את מחיקת הישן מפני החדש, בכל תחומי החיים. יע"ז אני כן חושבת שניתן לקרוא לפארק על שם עוזי....היה לו חלק עצום בכינונו, הרי. בכל מקרה - לקרוא על שמו משהו מרכזי מאוד, ששייך לכל תושבי העיר. לא רחוב צדדי או גינה. אבל זה עוד מוקדם מדי. בינתיים, חשוב שתושבי העיר יגיעו לשבעה ויחלקו כבוד לאיש ומשפחתו. גם זמנן של ההנצחות יגיע. אני איתך, מכל הלב, בכל מילה חמה וטובה על עוזי כהן.

אם לא אחוזה אז ויצמן שאף הוא רחוב מרכזי בעיר!

גם פארק רעננה קביל בעיניי, חשבתי שאולי יקראו לבריכה החדשה בשכונת לב הפארק על שמו. אלא, שעוזי כהן היה דתי, והבריכה עתידה להיפתח בשבת, לכן זה עשוי לא התאים... - העיקר שיהיה מקום מרכזי מספיק שיכבד את אישיותו של האיש הדגול מאוד בעיניי. - זה מינימום ההנצחה מאיתנו תושבי העיר. בטוחני, שאחיו ומכריו ינציחו אותו בדרכים נוספות. יהי זכרו ברוך

HayaBee

New member
תמי, פארק רעננה כל כך מתחבר ונדבק לעוזי

בעיני הפארק מוכר כפארק רעננה, שם מאוד כללי סך הכל, ואם יהיה פארק נוסף ברעננה איך יקראו לו? הפארק הנוסף? השני? לכן מן הראוי שינתן לפארק שם והשם המתאים באמת גם לדעתי הוא פארק עוזי כהן כך יונצח שמו באופן הכי נפלא לדעתי כמובן. מענין אם אי פעם הוא העלה את הנושא של שם הפארק ואם עלה הרעיון לקרוא לפארק על שמו מה היתה דעתו בנידון? הפארק המוצלח פרי יצירתו חזה ותכנן - האגם, הגונדולה והשם הארצי שיצא לפארק, כפי שיצא שמו של עוזי ידוע ומוכר ברחבי הארץ לא רק לתושבי רעננה. נהדר יהיה לקרוא לפארק על שמו זה יעלה חיוך עם זכרונות טובים ממנו וכאב על לכתו המוקדם. ואין איש בארץ שלא ידע היכן ממוקם פארק רעננה או בשמו החדש פארק עוזי כהן (ללא רעננה) כל כך מחובר היה עוזי כהן לרעננה.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ........

מעניין.....חשבתי בדיוק על כך כל השבת , אבל לא העזתי להעלות את זה בפורום לפני תום השבעה ! מציע לדחוף את הנושא בכל הכח קדימה לאחר השבעה .....וכמה שיותר מהר ! פשוט מגיע לו הכבוד , לו ולבני משפחתו ! יהי זכרו ברוך ! פארק "עוזי כהן" רעיון ניפלא ! אישית אני נוטה שמאלה אבל אהבתי את האיש, את דרכו ואת אהבתו ודאגתו הבלתי פוסקת לרעננה ולתושביה.

ATAF151

New member
הכי הגיוני את פארק רעננה

לא הגיוני לשנות שמות של רחובות קיימים, אבל למיטב ידיעתי אין עדיין מישהו שעל שמו נקרא פארק רעננה. לא הייתי משנה את הפעילויות בקאנטרי קלאב. מעולם לא הפסיקו פעילויות של קאנטרי עקב מותם של אנשים מפורסמים.

עוזי כהן לא היה רק מפורסם. עוזי היה ממעצבי

העיר!!! הוא נתן את כל כולו למען העיר. הוא עיצב את העיר רעננה, שהגיעה למה שהיא היום. הגיע לו הכבוד שרחשו לו בחייו כמו גם במותו. אני הייתי מנמיכה את המוסיקה ומבטלת את יוגת הצחוק. יע"ז, אין לי תלונות על הקאנטרי, שכן המקום פרטי, ואינו שייך כרגע לעירייה. אנו הבענו את דעתינו נכון להרגשתינו באותו יום.

HayaBee

New member
כואבת מאודאת מותו, תנחומי למשפחה

איש יקר, לאחרונה פגשתיו לכמה דקות בחנוכה, הגיע לארוע ביום גשום וקור למרות מחלתו כיוון שהבטיח. ידע להעניק מחומו לכל, איש חביב ונעים, חבל חבל חבל שהלך לעולמו בגיל כל כך מוקדם - אומרים שהטובים הולכים קודם...... איש גדול היה וחבל שאיננו עמנו עוד. תנחומי למשפחתו ולכל תושבי רעננה האבלים על מותו.

סורר

New member
הגם כי אינני

תושב רעננה מכל מקום לא אחת יצא לי לדבר ולהתרשם מעוזי כהן המנוח אדם מיוחד שהרצון לעזור תמיד היה חלק בלתי נפרד מהכרתו ותפיסתו. היה אדם שהציג את עצמו באופן טבעי ללא כחל וסרק הגינונים הנימוסיים השונים היו ממנו והלאה אולי זה גרם לכך שהוצג בכלי התקשורת באופן מגוחך, אך מצד האמת הוא גילם את הכנות והפשדטות ללא יהירות והתנשאות. מצער שפתיל חיו נגדע והחיסרון הוא חיסרון לא רק למשפחתו אלא לכל העיר ולכל מי שזכה להכירו

חגיתלה

New member
../images/Emo16.gifת.נ.צ.ב.ה../images/Emo16.gif

עוזי כהן הוא שם דבר. בכל מקום אשר אלך בו ואומר כי תושבת רעננה אני מיד כולם יגידו בחיוך ענקי של הערצה "אה, אתם יש לכם את עוזי כהן". והמשפט הזה תמיד נאמר עם חיוך. עם הערכה. עם ידיעה מיהו האיש ומה הוא עשה. הרבה מאוד מרעננה הוא בזכות עוזי כהן. ולא בגלל עוזי כהן. הכל הוא עשה בזכות. איש תמים וישר, אשר אין לי ספק שהעוולות והוצאת הדיבה בתקופה האחרונה עשו לו רע. סמוכה ובטוחה אני כי זכרו יהיה בזכות מעשיו הטובים, גמילות החסדים אשר עסק בה, טוב ליבו ויושר דרכיו. יחסר לי אישית מאוד החיוך שלו, חמימות ליבו, והעובדה כי בתוך עמו הוא ישב. ללא התנשאות. ללא משוא פנים. לוחץ יד ופנוי תמיד לכל מי שרק חיפש אוזן קשבת. נוח לך על משכבך בשלום.

lul5

New member
../images/Emo16.gif עוזי כהן יהיה זכרו ברוך

גם אני נפגשתי עם האיש והתרשמתי כי כל כוחו מגיע מהרצון לעזור אמנם לא היה באוניברסיטה אבל הייתה לו חוכמת חיים בתואר של דוקטור הרבה אנשים אהבו ללגלג עליו אבל העשיה נתנה לו את הכוח להתעלם מאלו שרק מדברים ולא עושים עוזי היה איש של עשייה חוכמת רחוב והומור יהיה זכרו ברוך

למעלה