את רחוב אחוזה - לקרוא על שמו של עוזי כהן../images/Emo70.gif
בדיוק כפי שקראו את שם רחובה הראשי של העיר באר שבע על שמו של ראש העיר שנפטר ממחלה - יצחק רגר ז"ל. שהיה ראש עיר אהוב ואהוד על תושבי העיר באר שבע. עוזי כהן היה יקיר העיר, אהוב ואהוד על התושבים, בעל חוש הומור מיוחד- אני נזכרת, שבכנס איכות הסביבה שהיה ברעננה במעמד מכובדי העיר, עוזי נקרא לנאום. אחרי שאמר את העיקר בארשת פנים רצינית, סיפר לנו את רשמיו מביקורו באיטליה. וכמו במופע סטנדאפ- עוזי סיפר בדיחות ו"הפיל את כל הנוכחים על הרצפה" מרוב צחוק. כך היה נוהג בכל אירוע כמו גם בישיבות מועצת עיר, מי שהיה מעלה צחוק בפי הנוכחים היה עוזי כהן וחוש ההומור המפותח שלו. עוזי עשה רבות לעיר רעננה ורבות לכלל תושבי העיר. דלתו הייתה פתוחה בפני כל. באחד מימי שישי התארחתי אצלו במשרד, הגיעו לשם אנשים מכל קצוות הארץ ומכל "צבעי הקשת" , אנשים מכובדים ופשוטי העם, ועוזי התייחס לכל אחד ואחד בכבוד מלכים. גם כשידע בליבו שלא ניתן לעזור - הבטיח שינסה ויעדכן אותם. אילו היה לוקח שקל מכל מי שביקש ממנו עזרה- היה היום מליארדר. בתקופת החגים ביקרתי אצלו במשרד , שהיה מלא בשקיות מלאות בכל טוב. שאלתי בבדיחות, אם הוא פתח מכולת? והוא ענה" אלו מצרכים לחגים בעבור נזקקים." לפני כחודש, אבי ז"ל נפטר. עוזי כהן הודיע לי שהוא מגיע אלי לניחומים בבאר שבע. התרסתי בפניו, שלא יעז,שכן המרחק גדול ושישמור על בריאותו... רק לאחר שהתעקשתי שלא יגיע, הוא התרצה והסתפק בניחומים בטלפון. כזה היה עוזי כהן, וכזה היה כלפי כל בני האדם- ללא הבדל דת, גזע ומין!!! על עוזי כהן ומעשיו ניתן יהיה לכתוב ספר בכמה כרכים... אתמול ביד לבנים, אמר לי ביבי נתניהו, שעוזי היה לו כמו אח... עניתי לו, שלעוזי כהן יש הרבה מאוד אחים חורגים בעיר רעננה כמו גם בכל הארץ. התאומות שלי, שלומדות בתיכון מטרווסט, סיפרו, שאתמול כינסו את כלל התלמידים באמפי והודיעו להם שעוזי כהן נפטר והתחושה של התלמידים הייתה צער והלם מוחלט. והבן שלי שלומד בבי"ס שקד, אמר שהודיעו להם בבי"ס על מותו של עוזי כהן, ושהיה להם עצוב מאוד לשמוע זאת. מאוחר יותר הבנתי שזו הייתה הוראה של ראש העיר חופרי - ועל כך כל הכבוד! ומנגד, הזמרת רוחמה רז סיפרה לי בצער רב, שבקאנטרי קלאב ברעננה, היה יום פתוח והשמיעו שם מוזיקה רועשת ולא פסחו על החוג- "יוגה צחוק", וכשהיא פנתה למנהל הקאנטרי, אבי יחזקאל, הוא ענה לה משהו כמו..."מוכרחים להמשיך לנגן..." ועל כך- בושה וחרפה!!! עוזי כהן, היה איש, יקר ונערץ על תושבי רעננה המבוגרים כמו גם על התלמידים ואפילו ילדי הגן הכירו והעריצו אותו. על עוזי כהן אפשר יהיה לכתוב ספר בכמה כרכים... אני מציעה מעל דפי פורום יקר זה, לקרוא את שם רחובה הראשי של העיר רעננה על שמו של עוזי כהן. על האהבה שהרעיף על תושבי העיר, על העשייה המרובה לעיר ולתושביה, על הכבוד שהביא על העיר רעננה ועל תושביה. בלעדיו - לא הייתה העיר רעננה כפי שהיא!!! עוזי כהן- אתה חסר
יהי זיכרך ברוך