שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

העלו את המלצותיכם לחברי הפורום, בשרשור הזה.

CrazySheep1

New member
dream theater- Systematic Chaos (2007)

לא תתחרטו. אני יודע שכבר המלצתי על זה אבל אני חייב שוב, שמישהו ישמע ויביא חוות דעת. זה אלבום מושלם.

wish i was here

New member
זה באמת אלבום מאד מעניין

יש בו כמה רגעים חזקים-למרות שיש בו דברים שדרים ת'יאטר פשוט ממחזרים את עצמם. בכל מקרה הסאונד שלהם מצויין-הטכניקה שלהם הגיעה לשלמות ואיזון בין טכניקה ורגש...והם בלי שום ספק מהנגנים המובילים כיום. מאד אהבתי את הסאונד של פטרוצ'י ב dark eternal night.

WeHaveExplosive

New member
כמה המלצות ג'אז

Horace Silver - Song For My Father שנה:1964 אלבום הארד-בופ קליל וכיפי מאוד, עם הרבה בוסה-נובה. הוראס סילבר הוא פסנתרן מצויין עם אילתורים גדולים. קטע הנושא ממש טוב. Eric Dolphy - Out To Lunch שנה:1964 אריק דולפי הוא חלילן וסקסופוניסט. הוא ניגן בתזמורת של צ'ארלס מינגוס ובהרכבים המאוחרים של קולטריין, בעיקר בהופעות. יש לו סיגנון מאוד אוונגרדי, וזה אלבום לא קל לשמיעה אבל מהנה. ההרכב כולל מתופף, חצוצרן, סקסופוניסט (דולפי) ו-ויברפוניסט. אין פסנתרן! כמה חודשים לאחר שהאלבום יצא מת דולפי. מינגוס קרא לבן שלו אריק על שמו. שבת שלום!

The Walrus

New member
מה הקטע לתת לינקים לויקיפדיה?

תן לינק ליוטיוב או משהו, שנוכל לשמוע. (ואם אתה שואל למה אני ער בשעה כזאת - בשתי מילים: חופש גדול. בעוד כמה מילים: כמה חברים התנחלו אצלי והם עסוקים בקרב קריות מאחורי ומצאתי כמה שניות לכתוב).

FunkyMonk

New member
שיט אני שונא את תפוז

לא יודע מה איתך, אבל אני כבר מפסח בחופש גדול... אני יכול לספור על שתי ידיים את ימי הלימודים שהיו לי מאז (ואני לא שמיניסט..).

WeHaveExplosive

New member
אוקיי, אין בעיה ../images/Emo13.gif

את Song For My Father ואת שאר השירים באלבום לא מצאתי בביצוע של הוראס סילבר ביוטיוב, ורוב הביצועים האחרים לא משהו. בכל אופן, הנה קטע אחר של סילבר שנקרא Senor Blues. הוא מדגים את הסיגנון הבלוזי והקופצני של סילבר, שגם מושפע ממקצבים לטיניים. גם במקרה של אריק דולפי לא מצאתי קטעים מהאלבום, אבל הנה קטע נחמד שלו בשם 245 מ-1961. כפיצוי על כך שלא מצאתי לכם קטעים מהאלבומים, הנה עוד כמה הופעות ג'אז טובות - ביצוע ענק של הסקסופוניסט ג'ון קולטריין לסטנדרט Afro Blue: http://youtube.com/watch?v=HuOfm6nSW4A הופעה טובה של הפסנתרן דייב ברובק לקטע הידוע Take Five: http://youtube.com/watch?v=BwNrmYRiX_o אולי אני אוסיף עוד בהמשך היום. enjoy!

oneman2

New member
אוי, כיף לכם

לי יש בגרות בפיזיקה ב-9.7... (איך הם חשבו על התאריך הזה לעזאזל??)

wish i was here

New member
מה אתה מתלונן?

אם זה היה בתאריך המקורי כנראה שהייתי נכשל :p. היום מתכונת...

oneman2

New member
במתכונת הראשונה שנערכה מיד אחריי פסח

קיבלתי 92. אלא שזה היה בלי תנועה הרמונית... :|

wish i was here

New member
הרמונית זה דווקא לא קשה

כי השאלות מאד דומות אחת לשניה. לעומת זאת! שאלות שונות של תנועה מעגלית ושל שיקולי אנרגיה יכולות להיות קשות-בגלל שאלה נושאים קלים.

holo

New member
לא ממש

בד"כ משלבים אותם אחד עם השני ובתוך נושאים אחרים, ולא מקדישים להם שאלה בפני עצמה...

MעlbulעB

New member
Motorhead - God was Never on Your Side

אחת מהבלדות הנדירות של הלהקה. המנון חילוני\אנטי-דתי עם ליריקה לא מלוטשת במיוחד (כמו הקול של Lemmy - כך אני מסתכל על זה
) וביצוע סוחף וחזק. Lemmy שר בקול נקי, פחות או יותר, שזה חידוש מעניין בפני עצמו. בינתיים השיר הזה מושמע בכל פלייליסט שלי לפחות פעם אחת. הרי לכם קישור ל stream כשר וחוקי של האלבום כולו (!). השיר המדובר הוא אחרון ברשימה; יש ללחוץ על ה Play הצהוב לימינו של השם. הא, כן - אצלי זה לא הסתדר עם פיירפוקס.

Al Di Meola - Elegant Gypsy - 1977

אלבום אינסטרומנטאלי פיוז'ן פשוט ענק ויצירתי של אומן פשוט ענק ווירטואז אגדי (אל דימיולה) ,עם נטיות יוצאות פשוט מן הכלל, בקיצור אלבום חובה לכולם..

שבק ס' - אימפריה!

תקשיבו חברים בתור אחד שקורא פה הרבה בפורום תנו לי להמליץ לכם על להקה שתעיף את כל הפרוג שמוג ששאוהבים לשמוע פה לקיבינמט ותעשה לכם שמח... ש'-ב-ק-ס'!!! אמנם בד"כ לא תקבלו המלצה כזאת מאוהבי פינק פלויד, ואני בעצמי לא חובב היפ הופ גדול, אבל הדבר הזה הוא אחר, זאת אומרת השבק מייצג מה כמעט את כל מה שאני מחפש במוזיקה: רגש ועוצמה, כיף, כוח... רוצים ליריקה? שבק היא לא רק "יהיה פיצוץ" ו"תתקעו בחצוצרה", המילים אצלה הן אמנם שובינסטיות ומדברות על סמים, נקבות וכו' וכו' אבל תוכלו למצוא שירים עם מילים טובות כמו לחפש את הקש, נופל וקם וכו'. בכל מקרה החריזה פה זה כל היופי, אל תחפשו במוקי, חמי, מירו וחבריהם את האינטליגנטיות... חפשו את הטירוף! אלבומים: שבק בעטיפה של ממתק הופעה בקריות כנען 2000 תרימו ת'ידיים באוויר גם אם 'תה לא מכיר, ותטעם את הממתק של השבק אתה תהיה עשיר...

FunkyMonk

New member
לא מת עליהם

ממה שאני מכיר... לא מכיר אלבומים אלא שירים-שירים. הדג נחש - פ'אנק לפנים!

למעלה