שבת שלום לכולם

The Walrus

New member
מבחינה מוזיקלית

firth of fifth הוא לא רק הקטע הכי טוב בסלינג אינגלנד אלא פחות או יותר הקטע המוזיקלי הכי טוב שאי פעם שמעתי. קטע ענק, כל שנייה בו זהב, פשוט מאסטרפיס. אבל לעומת זאת, המילים פשוט לא אומרות שום דבר (למרות שהם נשמעות יפה). טוני באנקס ניסח את זה יפה: "הטקסטים של היצירה ''פירת' אוף פיפת'' הם הגרועים ביותר שיצא לי לעבוד איתם אי-פעם. הם לא רק מעורפלים, הם פשוט לא מבוססים על שום דבר".

FunkyMonk

New member
חח

אני דווקא רואה את המילים כחלק מהקונספט הכולל, למרות שבתוך היצירה הן באמת מטופשות. אבל גבריאל גם רצה משהו לעשות.

The Walrus

New member
ושוב -

אני מסכים עם כל מילה שאתה אומר, אני מת על פרוג בעצמי, אבל אחי, באמת שהיית יכול לנסח את זה יפה יותר.

holo

New member
רבאק איזו התנשאות

מתאים את עצמך לסגנון, הא? מה זה השטויות האלה? אנחנו מדברים על מוזיקה או מתמטיקה? מה שיותר מורכב יותר טוב? תגדיר מורכב. ההגדרה שלך למורכבות ועוד בהקשר של רוק היא מעוותת. ההסתכלות שלך על זה בצורה כל כך טכנית במונחים של "מהלכים הרמוניים מתוחכמים" פשוט מצחיקה אותי מרוב שהיא פתטית ולא רלוונטית. אני לא מבין איך אפשר להעריך ככה את סגנון הרוק, שכמעט כולו (לפחות החלק הטוב והאמיתי שבו) מתבסס על גרוב ועל ריפים שחוזרים על עצמם כל הזמן. שיטת הניתוח הזאת של הרוק, נראית לי דבר שהפרגיסטים המציאו, אחרי הכל, זה שם את הסגנון שלהם מיד במקום הראשון. אבל אם תסתכלו על התמונה בכלליות, תראו שה"מורכבות" הזאת שאתם מדברים עליה בכלל לא דיברה אל רוב האנשים. מסתבר שהעמך, שאליו מכוון הרוק, אוהב לשמוע את הדבר האמיתי, וזה לא מקצבים א-סימטריים ו"הרמוניות מורכבות". הוא רוצה שיתנו לו בראש עם איזה ריף מגניב ומקפיץ, וישירו לו על נושאים שהוא באמת יכול להזדהות איתם.

The Walrus

New member
אכן התנשאות

למרות שתכלס אני מסכים עם כל מה שהוא אמר, בגלל אנשים כמוהו יצאו לפרוגרים סטיגמה של מתנשאים. אני לדוגמה חובב גדול של פרוג אבל זה לא גרם לי לזלזל במוזיקה אחרת, אין לי בעיה לשמוע להקות רוק עם ריפים פשוטים כאלה או אחרים, ואין לי בעיה עם שירים קליטים ויפים... לא צריך להינעל על שום דבר, אפשר לשמוע מהכל. ואני חושב שהפרוג הוא גם חלק מרצון העם, שלאחר כמה זמן אולי נמאס לו מהריף הפשוט ומשיר אהבה, הוא חיפש משהו מעבר, משהו שיפתיע אותו, ועל זה בא הפרוג לענות... זה מה שדיבר אל האנשים.

FunkyMonk

New member
היי היי היי!

אני אמנם מתנשא, אבל זה לא מונע ממני לשמוע רוק "פשוט"... אני מת על פרל ג'אם (טן) ופו פייטרס, אפילו נירוונה. אני שומע ביטלס וקצת רולינג סטונס. זפלין היא אחת הלהקות האהובות עלי. אני לא רואה עם זה שום בעיה...

החלק האחרון של דבריך איננו מדוייק, היסטורית.

פרוג היה פופולרי, בקרב אוכלוסיות מסויימות (בנים, בגילאי 14-21) במשך תקופה מסויימת (בעיקר תחילת שנות השבעים) כאשר מה שמשך אותם זה לאו דווקא המשקלים המשתנים או האלמנים הכאילו-מתוחכמים, אלא דברים הרבה יותר פשוטים: השואו. למרבית להקות הפרוג היתה הופעה תאטרלית והאלמנטים הויזואליים, יחד עם ליריקה פנטסטית (היינו, העוסקת בפנטסיה, דברים שהם מחוץ למציאות) הלהיבו את דמיונם של אותם צעירים. ההתייחסות לפרוג כמשהו שהוא "מעבר" הוא בעיקר נחלת אותן חברות אשר לא חוו את הפרוג מיד ראשונה. במקומות בהם לא היו הופעות, הדרך העיקרית - ואולי היחידה - להתחבר לסגנון הזה היה לקחת ברצינות את הפלצנות של נגני הפרוג, ולהתייחס בראש ובראשונה לאלמנטים ה"מוזיקליים" של הפרוג. גישה כזו, כמובן, מוציאה דברים מהקשרם שכן הפרוג - כמו כל סנגון אחר - הנו קודם כל תרבות (או תת-תרבות, אם לדייק). הוצאת הדברים מהקשרם הביאה, לצערי, לתפישה מעוותת של הפרוג, משקלו וחשיבותו בתמונה הכללית. אגב ב': אין שום רע בשירי אהבה. הם אינם "נחותים" משירים על נושאים אחרים.

itaikuskus

New member
בשביל מה לטרוח

הופעות מפוצצות וליריקה "פנטסטית", נו בשביל זה דיו הצטרף לבלאק סאבאת', לא? (-:

The Walrus

New member
לא טענתי שיש משהו רע בשירי אהבה

רק טענתי שכבר יש יותר מדי מהם, ולהרבה כבר נמאס לשמוע את רובם. וציף, אני יודע שאת לא אוהבת פרוג,ורואים את זה בכתיבה שלך, אבל תת-תרבות? נו באמת... ואני מסכים שיש נגני פרוג פלצניים, ושירי פרוג פלצניים שהם מתוחכמים רק בשביל להיות מתוחכמים, אבל מצד שני יש המון יצירות נפלאות הנכנסות תחת השם פרוג, לדוגמה "firth of fifth" של ג'נסיס ו"epitaph" של קינג קרימזון. אני לא חושב שאפילו את יכולה להגיד שאלו לא יצירות מעולות... ובעצם זה בדיוק כמו בכל סגנון - גם בכל סגנון מוזיקלי אחר יש שירים מוצלחים יותר ושירים מוצלחים פחות.

"תת-תרבות" זה לא מונח-גנאי

זה בסה"כ אומר שזה קבוצה תרבותית הנגזרת מקבוצה גדולה יותר. לא התכוונתי לכך בכלל לגנאי. גם פאנק הוא תת-תרבות של תרבות הרוק, וגם ראפ, וגם מטאל. וכו'. אני מסכימה אתך לגבי הסיפא (אם כי לא בהכרח לגבי היצירות שהזכרת; ג'נסיס זה לא כוס התה שלי. את קרימזון הראשון אני מסמפטת בהחלט).

תקשיב... די הורדת את עצמך במשפט האחרון

יכולת לוותר עליו.מה זאת ההטפלות הזאת למילים כמו "קקפוניה" בשביל להוכיח שאתה צודק? מי אתה בכלל שתבקר את ההתנסחות שלי? חוץ מזה שלא קראתי למוזיקה הזאת ככה, פשוט אמרתי שאני יכול לראות בעין הזאת חלק מהדברים שאתה שומע. כל אחד רואה מוזיקה בדרך שלו. אז תקרא לפני שאתה מגיב. אני לא יכנס איתך להתנצחות של מה יותר טוב/פצלני/אינפנטילי כי באמא שלי שאני שונא להוציא את הדברים הרעים האלה ממוזיקה. אני אוהב את Red של קינג קרימסון כמו שאני אוהב את בעטיפה של ממתק ואני לא עסוק בההוא פלצן וההוא משחק אותה, אז בקיצור חבל על הדיון פה. תרשה לי להתייחס למשפטים שלך קצת: "השירים של שבקס צפויים, בנאליים, ולא מקוריים (אולי מקוריים אם אתה רואה את ישראל כבועה אטומה" - צפויים אולי הם כן כי בכל זאת אני לא אנסה להכחיש כי אין לי שום אינטרס- אני אוהב את שלכל השירים יש את התבנית הקבועה שלהם עם הגיטרות שנותנות בראש והחריזה המצויינת. בנאליים, מקוריים - לא אחי. לא. ממממממממש לא. שבק הביאו את ההיפ הופ לארץ, אף אחד לא עשה את זה לפניהם. לך נורא קל לשבת מול המחשב ולזלזל בהם כי דוגרי הם לא מיוחדים ולא הדהימו אותך עם משהו שלא שמעת בחיים...אנחנו מדברים פה על שנת 95 96 ככה, אף אחד לא היה שם בתחום הזה לפניהם. אשכרה סוג של מהפכה (שלצערי הביאה להרכבים כמו סאבלימינל וחארטות כאלה, למרות שיש הרכבים לא רעים - צריך להתעמק בזה יותר). "(כי אחרי הכל אנחנו משווים פה לאיזו להקת היפ הופ של ילדים בני 18)" מה הפאקינג בעיה?! אז הם חבורה של ילדים מוכשרים שעשו היפ הופ - למה הם צריכים להיות נחותים בגלל שהם בני 18 ועוישם היפ הופ? אחי מה זאת הגישה המחורבנת הזאת? זה כל היופי במוזיקה, הדאחקות, הכיף שמוציאים מהזה, הרוקנרול אינעל רבעק ערס!!. פרוג זה אחלה - אבל למה להינעל? למה רק יצירות שדורשת תאוריה מוזיקלית נרחבת ודקות דו ספרתיות זוכות להערכה שלך? ההתייחסות הייתה ברוח טובה ככה שאם ההודעה הבאה שלך תהיה תקיפה איבדת את הרעיון שלי ואני ביזבזתי חצי שעה מהחיים שלי

FunkyMonk

New member
בוא נגיד ככה,

אם היית כותב את הפסקה האחרונה שלך מההתחלה, הייתי מה-זה מעריך אותך. אבל כפי שרשמתי בהודעה השניה שלי, אני חושב שהעובדה שמצד אחד אתה אומר "הכל עניין של דעה", ואז באותו משפט אומר "פרוג זו מוסיקה פלצנית", זה קצת דפוק. אז החזרתי לך באותו מטבע.

וגם זה היה לגמרי מיותר, פאנקי

אף אחד לא תקף אותך אישית. מדוע אתה יורד לפסים אישיים? אני מאבדת את סבלנותי במהירות. ניסיתי לדבר אתך יפה, במסרים, אבל כנראה שזה לא נקלט.

סבבה אחי...

אם הייתי כותב את הפסקה האחרונה בהתחלה ואם הייתי כותב את הפסקה הראשונה בסוף, מה שתגיד, לא אוהב אותי? אני אמצא אהבה במקום אחר. חבל שאני בא עם כוונות טובות ואתה בא לי עם ה"החזרתי לך באותו מטבע". על הזין שלי

The Walrus

New member
הערה מיותרת וילדותית

אתה באמת לא יכול לשפוט סגנון שלם בכזאת קלות. כי מה לעשות שג'נסיס הם גאונים מוזיקליים הרבה יותר ממה ששבק ס' היו או אי פעם יהיו. אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב פרוג, אתה לא יכול להחליט על דעת עצמך שהוא גרוע. זה עניין של דעה.

למעלה