חוויות מההופעה של אביב בניצנים

../images/Emo168.gifחוויות מההופעה של אביב בניצנים../images/Emo168.gif

טוב לא הייתי,אבל שמעתי הרבה בפלאפון. אביב פתח עם זוהרים(פאק הוא לא פתח עם זוהרים בערך שנה) ושמעתי גם את הרואין ובוקר טוב איראן. נשמע מדהים נכון? אז זהו שלא כל כך,לפי חבר שלי אלה השירים הנדירים היחידים שהיו! מוזר דווקא אחרי האמפי וואהל והבית הכחול שהוא הפציץ חשבתי הוא יתן משהו דומה בניצנים. עוד 2 דברים ראויים הזכרה: אביב שר את שחור לבן באנגלית. והוא סיים עם עכשיו מעונן ושבר גיטרה פנדר. נ.ב: מצטער אם בסוף יצא שטעיתי,זה מה שהחבר סיפר :)

חברה שלי שלחה לי SMS כזה:

"ואי חן את לא יודעת מה הולך פה, אביב נראה לי על סמים.. אספר לך מחר" אני סקרנית! מישהו יכול להסבירלי על מה היא דיברה?

R h o n e

New member
וואלה? לא היית?

נשמע אחלה, בא לי לשמוע את שחור לבן באנגלית, ומגניב ששבר גיטרה... אוף אני מתחיל להרגיש חרא עם זה שלא הלכתי (אני עדיין בקושי זז)

סתם דברים לא הסתדרו בסוף

ההסעה בסוף נדחתה ל18:00(ויצאה ב18:30 מירושלים) וידעתי שבטוח אפסיד את רונה קינן שמאוד רציתי לראות. את נינט וגבסו במילא לא ראיתי לראות(שלא לדבר על ביט69) ואביב...לא יודע,בתכלס הספיק לי ההופעה באמפי וואהל עם קהל טוב,ידעתי שבניצנים יהיה חרא קהל. ובתכלס זה הימור,ידעתי שאם תיהיה הופעת להיטים אני אתבאס כמו לא יודע מה. ולפי מה שחבר שלי אמר הייתה הופעת להיטים,אז הייתי מקלל את עצמי שבאתי. חוץ מזה הבטחתי לחבר שלי שאלך איתו לפאב לראות את המשחק של ביתר(ולמרות שהיא עפה היה סבבה) ובמילא אני הולך מחר למשינה ובחמישי לעברי,אז יאללה בקטנה :)

R h o n e

New member
איזה באסההההההההההההההההההה

למי שעלה על ההסעה הזאת טוב חפיף\ גם אני נשארתי לראות עם חברים את המשחק,בקושי רב כי אני לא כל כך זז מכאבים חבל שהיא ירדה חבר שלי אשכרה בכה תנשמה חחחח

דווקא לא

ומהבוקר שראיתי את הגול שהם קיבלו אני זוהרת כמו שבחיים לא הייתי בעצם כן הייתי, שמכבי חיפה הייתה בליגת האלופות :]

חצילע

New member
לא הייתה הופעת להיטים, אני חושבת שהוא שילב

אחלה בין השירים. רק שלושה שירים מהאלבום החדש, וביניהם זוהרים. ובתכלס, אין מה לעשות, הוא לא יכל לעשות הופעה בלי להיטים, בעיקר בכפר המוזיקה, כשהכרטיסים הם בחינם כי אפחד לא היה יודע ת'מילים.

דווקא בניצנים הוא מרביץ הופעות נדירות...

לא אמרתי שיעשה הופעה בלי להיטים(למרות שאני לא מבין מה הבעיה בזה,יש הרבה אמנים שמופיעים כמעט ללא הלהיטים שלהם) אבל נגיד חצי חצי היה יכול להיות נחמד. דווקא בניצנים 2004 ו2005 הוא עשה הופעות אדירות עם המון נדירים. ב2005 12 מ13 השירים הראשונים היו נדירים. ואפילו שנה שעברה שהיה קוקה קולה בחיפה במקום ניצנים הוא הצליח להשחיל להופעה של 10 שירים 2 נדירים(לאן את הולכת והילדים) חוץ מזה,אביב של פעם היה ידוע בכינוי "ילד הרע של הרוק הישראלי" הוא לא היה שם זין על הקהל,הוא היה עושה דווקא,בא לניצנים ושר שירים שאף אחד מלבד המעריצים השרופים מכיר. וכנ"ל לגבי רוק עצמאות ושאר הפסטיבלים ההמוניים. אבל כמו שאמרתי אביב התמתן, להיטים=
ובכל זאת יש לו דילן קטן לפרנס

התעוט

New member
נכון!הרואין ושיר הסמרטוטים

ובוקר טוב איראן זה לא הכי נדיר,אפי` את בואי אלי שהיה בבית הכחול והאמפיוואל הוא לא ביצע.ועוד הוא אמר לפני האמפיוואל שהוא עובד על נדירים לניצנים..... הנה ב2004 הוא ביצע את בואי אלי!כבוד!אתה נולדת לאהוב!והתאבדות.

Hosh17

New member
קחי לדוגמא את שלום חנוך

קודם כל הוא לא טוחן הופעות על ימין ועל שמאל כמו אביב, ושלום אמן מבוקש דבר שני יש הרבה הופעות שלו שהוא מבקש מהקהל לזרוק הצעות לשירים שהם רוצים.... זה נקרא מלך, שהוא מנגן מה שהקהל מציע, יכול להיות שירים שהוא גם לא התאמן עליהם שנים. גם ברי סחרוף מהופעה שיצא לי להיות בה אחרי רוק עצמאות שהתלהבתי ממנו(והוא שר שם רק להיטים), פשוט לא הכרתי 90% מהשירים שהוא שר, לא ידעתי אם להתבאס או לשמוח על ההזדמנות להכיר תשירים. אפשר לומר שאף אומן לא מפתץיע בהופעות עם 30 נדירים חדשים בכל פעם, לאף אחד אין רפרטואר של אלפי שירים בארץ הזאתי, אבל לפחות מגוונים!

...

לא ידעתי על שלום חנוך שהוא עושה את זה.. זה באמת להיות תותח אבל אין הרבה תותחים כמוהו אז אי אפשר להשוות גם משאר הבחינות(כמו הקטע שסיפרת בהופעות למשל) זה מבאס שזה ככה אבל את צודקת.. יש לך עוד דוגמאות חוץ מברי? שאלתי קודם כי באמת סתם מעניין אותי לדעת..

ariel1989

New member
ההופעה בניצנים

טוב, אז חזרתי מההופעה בניצנים ויש לי כמה דברים להגיד: קודם כל בתור אחד שמכיר את אביב בעיקר מהדיסקים אז מההופעה ממש נהנתי, הבן אדם פשוט מופיע אדיר, משנה דברים בשירים, מפעיל את הקהל, פשוט מדהים. בקשר לשירים אז ברור שהיו כאלה שאהבתי יותר וכאלה שפחות, אבל בסה"כ היו סבבה של שירים, בסדר הנכון (כולל הסיום המטורף עם "עכשיו מעונן"). כרגיל, הטענות של אלה שחושבים שהם המעריצים היחידים של אביב על זה שהוא שר להיטים מצחיקות אותי, אבל פעם כבר התווכחתי על הנושא בפורום פה אז לא חשוב. למרות שלדעתי לכל שיר יש כבוד, אני רוצה לציין שאני שמח שהוא לא שר את "ועם הזמן" כי זה שיר איטי שלא מתאים להופעות, וזה נראה לי שיר שבעיקר אביב מבין את הגאוניות שלו (וכבר יצא לי לשמוע אותו בהופעות). ויש עוד נושא שרציתי לדבר עליו: הדיבורים של אביב. אני מסכים עם זה שאביב הוא קצת יותר מזמר רגיל ושהוא גם כותב טקסטים ויש לו דעות ידועות. אבל גם מי שחושב שהוא הוגה דעות יסכים עם זה שהוא קודם כל אמן ויוצר. בתור כזה, הוא צריך לתת כבוד מסויים לקהל שלו. בן אדם דתי ששומע את המשפט "אני שונא את הכפיה הדתית שיילכו ילמדו מקופים" או בן אדם ימני ששומע "נכבוש את השלום ולא את השטחים" לא יכולים להתלונן כי זה חלק מהיצירות של אביב. לעומת זאת, אדם ימני שבא וצריך לשמוע "מי שלא מסכים עם הדעות שלי שיילך להזדיין" זה קצת מוגזם. אני מבין שאביב פרובוקטור ושהוא משתגע בהופעות, אבל גם לו צריכים להיות קווים אדומים, הוא צריך לכבד את הקהל שלו. זו דעתי בכל אופן, ומי שלא מסכים איתה שיילך להז... סתם.

לגבי הקטע של הלהיטים\נדירים...

שמע זה עניין אישי לגמרי. כל אחד לוקח את זה למקום שלו. יש כאלה שישמחו לשמוע יותר להיטים..יש כאלה שישמחו לשמוע יותר נדירים...ויש כאלה שירצו חצי חצי. אני אסביר לך את הקטע עם ה"להיטים" מנקודת המבט שלי. אני כבר 3 שנים הולך להופעות של אביב גפן,בהתחלה אהבתי לשמוע את כל השירים כמובן,לא עניין אותי מה מושמע בגלגל"ץ ומה לא. אבל וואלה אחרי איזה שנה ששמעתי כמעט רק את אותם 15-20 להיטים שמושמעים כל הזמן בגלגל"ץ אז זה התחיל כבר להמאס. הגעתי למצב שאני הולך להופעות ופשוט לא נהנה,ומתפלל כל ההופעה שאביב ידחוף איזה שיר שהוא לא להיט. יש מעט מאוד "להיטים" שאני חי איתם בשלום ואלה שירים שאני ממש אוהב שגם כשאני שומע אותם בהופעות אני נהנה מהם(לילות לבנים,עונות,המכתב) וזה לא משהו ספציפי נגד "להיטים" זה פשוט נגד שירים שאביב טוחן הופעה אחרי הופעה. נגיד אני ממש אשמח אם אביב ישיר שירים כמו רומאו ויוליה,צלקות,הולך קדימה,עכשיו מעונן,בשבילך ועוד... שלמרות שהם להיטים שמושמעים ברדיו,אביב בקושי שר אותם בהופעות ואני ממש אשמח לשמוע אותם. אם פתאום אביב שר את אבדון אני מתרגש,לא בגלל שאני כל כך אוהב את השיר הזה,בגלל שזה יציאה מהשגרה,וכל יציאה מהשגרה במקרה של אביב משובחת. וזה לא שאני בא בתלונות. אני לא אכתוב לאביב מכתב ואני אגיד לו שהוא צריך לשיר יותר נדירים. אבל וואלה אני חושב טוב טוב לפני שאני הולך להופעה שלו. השנה הייתי באיזה 8 הופעות של אביב,5 מהן זה הופעות שלא באתי במיוחד בשבילו(ימי סטודנטים רוק עצמאות וכו...) ו3 הופעות שידעתי שאביב הולך לעשות בהן שירים נדירים(בהאנגר בהופעת נדירים לתושבי הצפון והחיילים,בזאפה בהופעת נדירים,ובאמפי וואהל שהוא אמר שהוא יעשה שירים נדירים) לא הייתי באף הופעה מלאה סתם ככה,כי בהופעה המלאה האחרונה הלא מיוחדת של אביב הוצאתי 100 ש"ח על הופעת להיטים שבכלל לא נהנתי בה. אז החלטתי שמעכשיו או שאני הולך להופעות חינם או להופעות שאני יודע שיהיו בהן נדירים. שוב אני אגיד,זה לא משהו ספציפי נגד להיטים,לכל שיר יש את הכבוד שלו,אבל וואלה לשמוע בפעם ה30 את אותם שירים באותה מתכונת עם ה"תיהיו חופשיים" באור הירח וה"וגם שלכם" בשיר תקווה והקטע של ה"בנות הן מלכות ובנים הם חרא" לפני עצוב בלעדייך,די כבר יצא מכל החורים. תראה לאיזה מצב הגעתי,שאני שמח שלא הלכתי לניצנים כי היו שם 20 להיטים ורק 2 נדירים. אני הייתי מרגיש כאילו באתי במיוחד על לניצנים לשמוע 2 שירים,כי ב20 אני לא נהנה ורק ב2 כן. מה שהכי מאכזב אותי בכל הקטע הזה הוא שאביב בניגוד להרבה אמנים בארץ כן יכול לגוון ובגדול,יש לו 150 שירים בערך. זאת אומרת 20-30 להיטים ועוד 120 בערך נדירים. אני ב3 שנים של הופעות שמעתי אולי 30 מתוך ה120 נדירים האלה. אבל מה לעשות,להיטים מוכרים,להיטים מביאים קהל,להיטים ממלאים את ההאנגר ב8,000 איש ומגלגלים 100,000 ש"ח לכיס. נדירים מביאים 500 לזאפה\אמפי וואהל ומגלגלים רק 20,000 לכיס,זה כל ההבדל. אז פעם בחצי שנה דופקים איזה הופעת נדירים בשביל לא לאבד לגמרי את ילדי אור הירח שאביב צריך בשביל האגו והפוזה. אז שיהיו לו בכיף עם כל הלהיטים שלו. אני אשלם רק כשאדע שיש תמורה אמיתית לכסף שאני משלם(התמורה שאני רוצה הכוונה) גמרתי להיות הצרכן הישראלי הפראייר
לילה טוב...

R h o n e

New member
איזה 150? יש לו כולה 135 שירים

לא כולל בלקפילד וגנוזים

התעוט

New member
צודק,ומעניין איך לאביב עצמו לא נמאס

לשיר כל הופעה את עצוב בלעדייך והשיר שלנו,לא בא לו לשיר את סוף לאהבה,על הכנרת בזריחה,לפעמים,יותר מדאי ואחרים?

למעלה