שאלון ארוך כמו שרוך..

אורי-

New member
למה לעשות לנו חיים קשים , למה ?

שם: אורי- גיל: 23 אזור מגורים: אלעד (ליד פ"ת) כמה זמן בפורום: מהרגע שהוא נולד , גט וול הכריחה אותי להכנס
משתתף בעוד פורומים: צלילה , בעיקר פאסיבי בפורומים של דו"גים (עד שאקנה אופנוע) , פורומי אקוואריום מחוץ ל
+ הדגים המוזר כאן , מעלעל בפורום פלירטוטי לשון של יואב , זהו בערך. נכנס לפורום: די הרבה, תלוי אם אני בבית או לא. עובד ב: לחפש עבודה. טס לחו"ל : בשאיפה , לאן שהוא. מילואים: מ"מ בטנק מרכבה 1 מאכל אהוב: כל מה שאני מבשל (רוב הזמן זה סתם סנדוויץ') צבע אהוב: תורכיז (או טורקיז?) חלק אהוב בגוף: תוספתן (כזה איבר סתלבטן , הלוואי עלי להיות כמוהו...) משהו שאתם עדיין לא יודעים עלי: אני יכול להזיז את האוזניים (בלי היידים) , הפרק העליון של האגודל מתכופף לשני הכיוונים בצורה שווה (עם יתרון קל לתנועה אחורה). עונה אהובה: אביב רשת סלולרית: אורנג' אינטרטנט מהיר ADSL משקה חם: נס עם קצת חלב , שתיים סוכר , כפית נס רגיל של עלית , תודה. משקה קר: סודה (למרות שזה קשה למצוא ולהתמיד כי הסביבה עויינת את המשקה) מתי פעם האחרונה בכיתי: יום חמישי מתי פעם האחרונה צחקתי: היום. תכונות שמתארות אותי: לא . . . נשיקה ראשונה - מאוחרררררררר סקס ראשון - מאוחר גם הוא. אהבה ראשונה - לפני כשנה וקצת , עדיין קורה.... שכחתי משהו ?

יוֹאב

New member
משהו לא מסתדר לי אצלך

תקן אותי אם אני טועה, אבל מי שגר באלעד, זה לא כאלה שעושים צבא. לא?

אורי-

New member
לא כל כך . . .

(הגעתי לכאן , אגב , באמצע ההשלמה של קורס הקצינים) יש שם גם "פינגווינים" וגם דתיים "רגילים" , וגם סתם כאלה שבאו עם המשפחה ולא מבינים מה הם עושים שם (אני). המקום הזה די מתחרד. זה ממש בזיון עד כמה רוב הדברים נבנים ע"פ הצרכים של האוכלוסיה החרדית! ביום העצמאות הראשון כאן , שחגגנו כחודשיים אחרי שעברנו לכאן - היו במות והופעות וזיקוקים וכו' , שנה לאחר מכן - הקצו איזה אולם ספורט לכל החוגגים של העיר... לאחר מכן - כבר לא בררתי מה מציעים כאן (בלאו הכי אני מחוץ לבית בחג הזה). תחבורה - ברכב אפשר להגיע תוך 5 דקות מצומת קסם , תוך כ 5 דקות לצומת סירקין בפ"ת , תוך 15 דקות לנתב"ג. אוטובוסים לבני ברק יוצאים , בתדירות של פעמיים בשעה ואף יותר , אוטובוסים לפתח תקווה - פעם בשעתיים. האוטובוס של בני ברק עובר בצומת גהה - ולא עוצר!!! אין מצב לקצר דרך ל"עיר החטאים" תל אביב. הייתה כתבה בעיתון פתח תקוואי שבאלעד יש כבר "משמרת צניעות" , והם חובטים גם במי שהולך עם גופיות... נהגים כאן נוהגים כמו בבני ברק - ללא שום קשר לחוקי תעבורה. ובכלל כל מי שאין לו מגבעת וזקן , מקבל הרגשה של "זר". בסיני הרגשתי יותר שייך לבדוואים ממה שאני מרגיש אם אני אעלה כאן לאוטובוס כשאני לובש גופיה. אז הנה עוד דבר שאתם עכשיו יודעים עלי - אני שונא את המקום שאני גר בו. ועוד הבהרה - ברוב הזמן אני גם לא חושב על זה , אבל למשל היום , כשהייתי בדרך לסידורים , וגיליתי ששכחתי משהו בבית , לא יכלתי להמשיך , כי אוטובוס הלוך ושוב זה לא סיפור של גג 40 דקות או שעה (מזכיר - נסיעה של 10 דקות - 15 דקות) אלא של 3 שעות... בזמנים כאלו הכל עולה מאליו.

TheWhiteTigris

New member
תגיד מה אתה רותה מהבן אדם הזה?!

כן, למרות שהוא גר באלעד (?!) הוא משרת בצה"ל, ולמרות שהמקום מתחרד, הוא עדיין בחיים... אז מה זה משנה הסביבה?

יוֹאב

New member
אני לא רוצה כלום

פשוט הבעתי תמיהה קלה לאור העובדה שהוא גר בעיר חרדית.

TheWhiteTigris

New member
שיגור איפה שהוא רוצה...

אם הוא רוצה, שיגור אפילו בישוב ערבי... (
) אגב, יש לי סוד קטן בשבילך... גם חרדים הם בני אדם (אני חושב...)

יוֹאב

New member
תגיד לי רגע

החלטת להיות נודניק?
הייתי משוכנע שאלעד זו עיר חרדית למהדרין, ולכן הבעתי פליאה. אף אחד לא אמר שחרדים הם לא בני אדם. אל תנסה אפילו לייחס לי מילים כאלה.

אורי-

New member
אני לא חרדי , לא שזה בושה

ואני לא שונא חרדים , אם כי ממש ממש לא מסכים עם צורת החיים שלהם.

אורי-

New member
תלוי למי

תאמין לי שהרבה מהאוכלוסיה הדתית לאומית , היו חושבים פעמיים אם היו יודעים מה המצב בפועל. (גם ההורים שלי לא ממש ידעו מה יהיה כאן). העיר הוקמה ממש מכלום (לפני זה גרתי ממש קרוב לכאן וראיתי את תהליך מחיקת הגבעות
והבניה) ולא היה אפשר לדעת מי רוכש כמה דירות... החברות שבנו לדתי לאומי (זה מחולק כאן לאזורים) שיווקו את המקום כמיועד לדתי לאומי , והחרדים - שיווקו לחרדים. היה גם מאבק לשמירת העיר כעיר איכותית , ולבסוף לא אישרו בניה זולה בסטנדרטים נמוכים (שתוריד את ערך העיר) רק בכדי לספק דיור לאברכים. כשביקרנו את האזור , שהיה רק שלדי בנינים , היו פה כל מיני מודעות כנגד טלוויזיה ומחשבים , ואיור של ילד עם קרניים של שטן מול מחשב. (אני אצלם בהזדמנות הבאה את אחד מהכרוזים כנגד משהו , שמפיצים פה מדי פעם...). עכשיו - החרדים הקימו המוני כוללים , וככה הם לא צריכים ללכת יותר מכמה דקות ל"עבודה". ואיך זה מתקשר לחיילים משוחררים - המון אנשים שם הם בגילינו... לא עבדו יום בחייהם והפלא ופלא - יש כסף לדירה חדשה בעיר יפה (פלא שמתחילים לצוץ מודעות על עוני נורא בעיר , ילדים בגיל 22 עם 3 ילדים ובלי עבודה). רק הנשים עובדות , כשהם לא יולדות. לטעמי (ואני לא רוצה להשע כמסית נגד החרדים) זה קצת מעצבן וקצת עצוב , שהם מצליחים לקבל כל כך הרבה , עדין סולדים בטרוף מחילונים (שממנים הכל , וגם דתי לאומי זה חילוני בשביל הרבה מהם), מתחתנים בגיל ממש צעיר ללא שום עבודה ומתפלאים שקשה לחיות במדינה רק מללמוד תורה. כמו שאומר הבחור הנחמד מהפרסומת ל"נס קפה רד מאג": !!!! WAKE UP MAN

יוֹאב

New member
לפי מה שאני זוכר

אלעד הוגדרה מלכתחילה כ"עיר החרדית הראשונה", ונראה לי שזה היה ה"דגל" שלה.

אורי-

New member
אני אומר שוב

היו פרוספקטים והיו פרוספקטים. אגב , משהו שאולי סתם "אגדה" : למה נקראה עירי הקדושה בשמה זה : אלעד = אלע"ד = אזור להקמת עיר דתית. מכיוון שהשם השתרש בתודעת הציבור (יותר בשם "אלעד - מזור" , מה שאולי באמת מסביר שהכוונה לאזור בסביבת המושב מזור) עוד בטרם הוקמה העיר , והשם נשמע נחמד ותמים - השאירו אותו.

PooKiPsiT

New member
ועכשיו תורי..

שם: לירז אזור מגורים: מסריח.. (יש כאלה שגם קוראים לו פתח תקוה) כמה זמן בפורום: מאז שהוא הוקם נראה לי.. משתתף בעוד פורומים: בעיקר בסטודנטים (וגם בסדירים שאני בשלבי התנתקות..) נכנס לפורום פעם ב: תלוי...כשמשעמם אז כל יום. עובד ב..:חתימה בלשכת התעסוקה מידי שבוע..ממ.. טס לחו"ל: הלוואי, אבל כרגע זה לא נראה באופק. מילואים: לא מאכל אהוב: פסטות צבע אהוב: אדום חלק בגוף שאני הכי אוהב: אין לי מושג. לא חשבתי על זה אף פעם. אבל אני מניחה שהראש, הוא תורם לי הכי הרבה בחיים
משהו שאתם עדיין לא יודעים עלי: מה אתם כן יודעים עלי..?!
עונה אהובה: לא קיץ. אינטרנט: מהיר משקה חם: שוקו משקה קר: שוקו פעם אחרונה שבכיתי: אממממ... לא זוכרת...
(נראה לי שבשתיית שחרור, אבל בטוח היו עוד פעמים מאז! אני סתם סנילית..) פעם אחרונה שצחקתי: כשקראתי את שתי השאלות האחרונות בשאלון הזה, שאני לא מתכוונת לענות עליהן כמובן, לא נראה לי מתאים כל כך..לא בשלבים אלה של היחסים שלנו לפחות

Section

New member
me

שם: section גיל: 20 בסוף החודש אזור מגורים:מרכז כמה זמן בפורום: מההתחלה משתתף בעוד פורומים: כן. מה שאני אפרט??
נכנס לפורום פעם ב: יום.. בערך עובד ב..או מובטל: עדיין בצבא... טס לחו"ל, אם כן לאיפה: קודם כל לסקי! (אחרי השחרור כמובן) מילואים: מתעסקת עם זה יותר מדי אבל גם זמני יגיע מאכל אהוב: גלידה צבע אהוב: כחול חלק בגוף הכי אהוב: המ... שיער עונה אהובה: חורף רשת סלולרית: פלאפון אינטרנט מהיר או רגיל: מהיר משקה חם: שוקו משקה קר: קולה

למעלה