הודעה לכולם

Veronica007

New member
אתה מחליט עבור כולם

שהם רוצים לחתור אל האמת. אולי אני אוהבת את הבועה שלי ולא מעוניינת בהשקפה שלך על האמת? כי אתה יודע, אין אמת אחת מוחלטת. יש הרבה צורות לאמת ואפשר להיכנס כאן להמון דיונים פילוסופיים רק על זה. אבל לא לי ולא לך יש זמן לזה, אני בטוחה שליניב דווקא יש. יניב מראה זלזול בבני אדם, לא בדעותיהם. הוא לא רק אומר "הדעה שלך מפגרת", הוא אומר "את מפגרת" (או ילדותית, או טיפשה, או משהו ציני ופוגעני).

lernery

New member
אני חושב שאת לא קוראת נכון

ואת צודקת, אין דרך לשכנע אותך שצריך לחתור אל האמת, אבל אפשר להביע על זה ביקורת ואפשר להתעצבן בהחלט כשמישהוא מנסה להסביר לך *מה* האמת, כשהוא בעצמו לא מנסה לחתור אליה (ואני מדבר שוב על הפקאצ'יה למינה). לגבי יניב, אני חושב שאת עושה misreading להודעות שלו. להגיד שמישהוא ילדותי זה לא עלבון כל כך מטורף. בטח לא לעומת השיטה הקבועה של "אתה-לא-מתאים-לרפואה-ואתה-תאנוס-את-החולים-שלך-תוך-כדי-ביתור-הגופה-שלהם" שזכיתי להרבה "טעימות" ממנה. (וזה דרך אגב אחרי שניסיתי פעם להסביר שחנונים לרוב הם אנשים שלא אהודים על בני המין השני ו\או שהרבה מאוהבי הפיסיקה הם חנונים, ואנשים הגיבו בצורה מאוד בוגרת)

Veronica007

New member
פילוסופי מדי

מי ניסה להסביר ליניב מהי האמת? כולם פה בגילאי ה-20+ פרט לעתודאית אחת או שתים, מי אנחנו להסביר לו מהי האמת? צריך להיות עילוי אנושי כדי אפילו להתיימר לכך. אוקיי, אני מצטערת להשתמש בטיעון הזה כי אפילו בעיני הוא קצת ילדותי, אבל הוא בהחלט נכון- זה לא לא תמיד תוכן דבריו, אלא נימתם. ואגב, אני חושבת ש"מפגרת, מטומטמת" בצירוף ל"ילדותית" זה כן עלבון. אגב, אני במקומך לא הייתי משווה את עצמך ליניב. בעוד הוא ישר מבטל כל דעה שסותרת ולו בקצת את שלו בקללות, אתה לפחות מנהל דיון תרבותי, ועל כך אני לפחות מכבדת אותך וגם את דעותיך, למרות שאיני מסכימה איתן לרוב.וכן, אפשר לכבד דעות ולא להסכים איתן. כך נוהגים מבוגרים, הלא כן? נ.ב: היית צריך להסביר להם אז שבהיותך מגה- חננה בעצמך, להגיד שמישהו אחרי הוא חננה זה לא כזה עלבון מטורף

lernery

New member
ניסיתי להסביר, הם לא ממש הבינו את

זה. לגבי פילוסופיה - כל פעם שיש ויכוח על משהו כלשהוא, זה סוג של פילוסופיה. ואם לא בא לכם לחפור (עם כל בן אדם שכן רוצה) - אז פשוט אל תטרחו להגיד את המילה האחרונה.

Veronica007

New member
אני דווקא אוהבת לחפור

אבל אני לא אוהבת שמקללים אותי תוך כדי. זה כל העניין פה, הקללות שלו, לא הרצון שלו להתדיין בפילוסופיה.

lernery

New member
למען האמת כל מי שאפשר לראות שרשור

מדורג שלו (יענו תגובה שלו, תגובה של מי שהוא מתווכח איתו, תגובה שלו, של מי שהוא מתווכח, וכן הלאה..) כנראה שאוהב לחפור.. אבל בכל מקרה הוא לא מקלל הוא מקסימום אומר דברים שבאופן כללי מיוחסים לצורת החשיבה. לדעתי האישית כל עוד לא ירדת על המראה החיצוני או הסטטוס החברתי\כלכלי של בן אדם, אלא רק על צורת החשיבה שלו ("זה ממש ילדותי"), לא גרמת עלבון משמעותי. (ולכן גם זאת אמת המידה בקומונה אצלנו - לצנזורה)

Veronica007

New member
תגובה

א. ברור שאתה רואה קללות בואפן שונה מרוב האנשים כאן. יש דברים שאינם רק "צורת חשיבה", אלא לפי הסכמה חברתית לא כתובה, הם פוגעניים. לאו דווקא כי הם באמת פוגעניים, אלא כי הם נועדו במטרה לפגוע. זה כמו שאני אגיד עליך "אתה כזה הומו" - זה לא אומר שאתה הומוסקסואל, זה סוג של ניסיון לעלבון. זה לא שונה בהרבה מהמצב פה, הניסיון להעליב על ידי מילים כמו "ילדותית". (ולא, אין לי דבר נגד הומוסקסואליות- כסת"ח) ב. יש לך קריאה סלקטיבית מעט במקרה הנדון, הוא השתמש בהרבה ביטויים מלבד "ילדותית" שלא הוסיפו כבוד לאף אחד. ג. למה סטטוס חברתי כלכלי של אדם יכול להיראות כעלבון? ניסיתי לחשוב על דוגמא ולא מצאתי

lernery

New member
אני אתן לך דוגמה לג'

להגיד למישהוא "אתה כזה מוזר\מסכן\יצור". אם זה נאמר על ידי בן אדם מהמסגרת החברתית שלך, זה כבר בעייתי (אני נעלבתי מזה ה-מ-ו-ן פעמים בכל שנות חיי, בכל מסגרת שהיא..)

Veronica007

New member
אלה מילים פוגעות בלי קשר למעמד

לא היית נפגע מזה אילו זה היה נאמר על ידי אדם ממסגרת אחרת?

Veronica007

New member
ואם הוא ממסגרת אחרת אך

מכיר אותך? טוב חפרתי יותר מדי, הבנתי את הפואנטה שלך, אני נוטה להסכים

Veronica007

New member
אכן, אף אחד לא יודע

אני מעדיפה את זה ככה בינתיים. זה נותן לי חופש ביטוי שאין לי עם כינוי מוכר, בעיקר בגלל ענייני פוליטיקלי קורקטיות שהחברה דורשת. אז יש לי שני כינויים נפרדים, זה האלטר-אגו שלי. או אם תרצה, פה אני מיסטר הייד.

rshalit

New member
למה אין אייקון של קדיחות בתפוז....

די עם הויכוחים הטיפשיים האלה.... תראו כמה מקום אתם "מבזבזים" במקום לכתוב דברים שקשורים לרפואה/לימודי רפואה. אני מציע שתפתחו קומונת- הגיגי לייבוביץ שלמדתי בע"פ ואני רוצה להנחיל אותם לכלל האנשים כדי שיחשבו שאני מגניב.. (אני מקווה שהכותרת לקומונה לא ארוכה מדי)- ועזבו אותנו מהחפירות האלה בברכה
- דובון לא א'כפת לי!!!!

rshalit

New member
אין ספק...אני רק נתתי הצעת יעול

חבל ששאלות שקשורות לרפואה יפריעו לכם בדרך...

Regina Phalange

New member
יש כאן מספיק מקום לשאלות על רפואה

בגלל זה יש פה שרשורים נפרדים לדיונים פילוסופיים או אחרים. אי אפשר להגביל פורום לדיונים *רק* על נושא אחד. מה שכן, אפשר וצריך לצנזר קללות...

lernery

New member
הודות לתפוז שמכווץ כל שרשורפלצת

להודעה אחת, והודות ליכולת השרשור המופלאה ששמה את כל ההודעות בנושא באותו השרשור - אז לא, זה לא ממש מפריע לקרוא הודעות אחרות.

rshalit

New member
אז בוא מהר מהר נכתוב דעות חשובות

כדי שהשרשור יתכווץ והכל יחזור לקדמותו. נו אז על מה כדאי לדבר? יש לי רעיון- מה אתה חושב על דת האיסלאם ויחסה לנשים - נימוקים של לייבוביץ יתקבלו בברכה

למעלה