אושרית, בבקשה אל תמחקי את זה
תשמע, Yani, אני אמנם צריך לקום מחר ב- 6:00 בבוקר, אבל כל מה שקראתי עכשיו לא נותן לי מנוח ואני חייב לומר לך משהו. ראשית כל, אני מתנצל אם פגעתי בך, אבל דבריך, ובמיוחד איך שדיברת פה לבנות, קוממו והסעירו אותי מאוד. כתבת כאן איפשהו שאתה בד"כ לא בנאדם שאומר את המילה האחרונה, ושאתה די חסר ביטחון... ובכן, כל הכבוד שהיה לך אומץ להגיד את זה, זה שכלעצמו מעיד על מידה מסויימת של ביטחון עצמי. כתבת שרק כאן אתה מתנהג ככה... תראה, אני לא פסיכולוג, ואני גם לא מתיימר להיות, אבל עצם העובדה שאתה חוזר לפורום הזה למרות שאתה כל הזמן אומר כמה אתה לא סובל אותו, ומשקיע מהזמן שלך פשוט בלהתווכח ולהתנצח עם אנשים, מעידה על משהו מעבר לשורות. אבל אני לא רוצה להכנס לזה. לא יודע, אולי אתה עושה איזושהי הפרדה בין החיים ה"אמיתיים" לבין האינטרנט, ואולי אתה לא מתייחס לאנשים שכותבים פה כבני אדם אמיתיים. אבל הם כן. וכשאתה מעיר הערות מיניות פוגעות לבנות פה בפורום, זה מגעיל בדיוק כפי שזה היה אם היית עושה את זה ב"עולם האמיתי". וכשאתה שואל "הבנת הנקרא יש לך?" לאשה בת שלושים, נשואה עם ילדים, זה גס רוח ומביש, בדיוק כמו שזה היה אם היית אומר את זה ב"חיים האמיתיים". ואין מצב שאתה מדבר ככה, כי פגשתי אותך ואני יודע שאתה לא, ובכל מקרה אם היית מדבר ככה דרך קבע כבר מזמן היית במוסד לאנשים עם בעיות נפשיות. אתה אוהב לקרוא ספרי פילוסופיה, ולהתהדר באצטלה של אדם משכיל יותר מכולנו פה (דבר מוזר שכלעצמו, אני מניח שהפסיכומטרי הממוצע בפורום הזה הוא משהו כמו 730, ומבחינת השכלה כללית, האנשים פה הם בכיף ב- 5% הכי גבוהים בחברה). אז הרשה לי לומר לך דבר פשוט: דרך ארץ קדמה לתורה. ועוד: דברי חכמים בנחת נשמעים. ואם היה לי כוח עכשיו, הייתי פותח איזה ספר של אפלטון ומוצא (ואני בטוח שהייתי מצליח בקלות) איזושהי אמירה של סוקרטס שאומרת שכל דיון פילוסופי לא שווה כלום אם הוא מנוהל ע"י אנשים שלא מקשיבים אחד לשני ורק תוקפים ומתלהמים. אז מה שוות כל הדעות הפילוסופיות שלך, אם אף אחד לא רוצה להקשיב להם כי אתה גס רוח? לא יודע, אולי קראת את כל הספרים של כל אנשי הרוח הגדולים, הבנת אותם לעומק, ואתה מסוגל לנצח את ניטשה בדיון פילוסופי. אולי. אבל כנראה שפיספסת איזשהו מסר חשוב שאני בטוח שהובע ברבים מהם, וזה שכל הידע והלמדנות שווים כקליפת השום אם הרוכש אותם מתנהג כמו בהמה לחבריו. ואני לא רוצה להכנס בכלל לכך שבסופו של דבר אתה רותה להיות רופא, משמע, אדם שמוטלת עליו אחריות כבדה מאוד, שצריך להתייצב מול אנשים ברגעים הקשים ביותר שלהם, ולמילים שיוצאות מהפה שלו יש השפעה רבה מאוד מאוד. אני חרד רק מהמחשבה של מה שיקרה אם תדבר כך לחולה או למשפחתו. ואני חייב להגיד לך, שאם אתה היית רופא תחתיי מתישהו בעתיד, והיית מתבטא כך, הייתי מעיף אותך לכל הרוחות. כולי תקווה שההתנהגות שלך היא איזשהו מר. הייד שיוצא לאור רק בפורום לימודי רפואה בתפוז, ושביום יום אתה ד"ר ג'קיל. אבל גם אם זה נכון, אין לך שום לגיטימציה להתנהג כאן כך. אתה משניא עליך אנשים, יאני, הבן את זה. ואם בסופו של דבר תתקבל לרפואה, תהיה חבורה לא קטנה של אנשים שתלמד אתך ותכיר אותך בתור הטרול ההוא מהפורום. זה מה שאתה רוצה?