אני בעד ואני נגד

CountrY GirL

New member
אני גם שואלת את עצמי....

אבל הם פשוט אנשים שמוכנים למות למען ארץ ישראל! הם אנשים ששונים ממני וממך... הם הרבה יותר מסתם אנשים שפשוט 'נגד ההתנתקות'. זה קשה להבין את זה, אבל בזה הם מאמינים!

Rotema3

New member
אותם ילדים קטנים

הולכים לשם מרצונם! ההתנגדות הפעילה למה שהורס את הנפש-היא מה שמחייה את הנפש. אל תתבלבל.

Nimst

New member
אין כזה דבר "מרצונם"

ילדים בני 10 או 12 הם אחריות של ההורים שלהם. הם לא מסוגלים לגבש דעות, ומבחינת החוק הם לא יכולים לקחת אחריות.

RED OR DEAD BS

New member
את ראית את הראיון עם הילדות

בנות 12-14 (שהתשחררו ממעצר) שהתראיינו בתוכניתו של רינו צרור? הסבירו את עמדותן בצורה כל כך רהוטה ומובנת, הן יודעות על מה הן נלחמות והן שלמות עם זה, נכון שהן באחריות ההורים אבל לגבש דיעה? בהחלט.

Rotema3

New member
יש מרצונם.

אף אדם, ובטח שלא ילד, יחזיק מעמד בתנאים הכ"כ קשים של ההתנגדות, ובמעצרים. לא מבוגרים. ובטח שלא ילדים. אף אדם לא יעשה זאת ללא אמונה מוחלטת במעשיו, *גם אם* מקורה הראשוני בהוריו.

RED OR DEAD BS

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

אדם שלא מאמין במה שהוא נלחם, לא ילחם בחירוף נפש ללא תנאים להגנה על מה שהוא מאמין, גם אם זה בני 10 או בני 70.

LOVE SIMS 2

New member
זה פשוט נורא

זה פשוט נורא. זה פשוט נורא לקחת אנשים, שגדלו במקום הזה, שבנו את הבית שלהם במה ידיהם, ופשוט לגרש אותם משם. כולם יכולים לקרוא לזה: 'מעבר דירה.' אבל יש הבדל בין מעבר דירה, לגירוש מהדירה. אני כל כך מבינה אותם, כל כך מבינה. הפלסטינאים ממשיכים לעשות פיגועים, ויכול להיות שאחרי שיתנו להם איזור אחד, הם לא יסתפקו בו. כמו שאומרים: נותנים להם אצבע, לוקחים את כל היד. והפלסטינאים עוד ממשיכים לעשות פיגועים! אם אני הייתי אחת מהתושבות של גוש קטיף, גם אני לא הייתי יושבת בחיבוק ידיים. אבל, גם אנחנו עשינו להם את אותו הדבר. אין מה לעשות... החיים חוזרים על עצמם. כשבאנו לישראל גירשנו את הפלסטינאים מהבתים שלהם, ולקחנו להם את כל המדינה. נכון שלתושבי גוש קטיף המסכנים זה לא אכפת מה היה פעם, אכפת להם רק מההווה, ממה שעושים להם עכשיו. חיים שלמים- בתהום. אי אפשר להעביר חיים למקום אחר, אפשר להתחיל חיים חדשים. וזה קשה. אבל הרי לא ניתן לפלסטינאים את כל המדינה, אז לפחות ניתן להם ישוב אחד. יש מלא משפחות פלסטינאיות שאין להן בית. בסופו של דבר, אני בעד ההתנתקות, מבחינת התוצאות שזה יגרום. אבל בלב, אני מזדהה עם גוש קטיף, ובהחלט החיים של התושבים שם, לא יחזרו להיות מה שהיו. רק שתדעו, גוש קטיף- אני איתכם בכל הלב! אבל אין מה לעשות. חייבים להתנתק, אפילו שזה קשה. אם תוותרו, לא תצאו חלשלושים, תצאו בוגרים! אני מאחלת לכם המון הצלחה בבתים החדשים שלכם, אני מקווה שתצליחו להשתקם. אז אחרי כל הנימוקים שלי, אני בעד ההתנתקות.

ס עמק

New member
קשה לי לקרוא את ההודעות פה בפורום..

עצוב לדעת שרוב (ואני לא רוצה להכליל זה לפי ההודעות שקראתי פה..) האנשים פה עם דעות שמאלניות. אני לא יכולה להבין איך בנאדם עם טיפת רגש יכול להסכים עם זה שמגרשים אנשים מהבית שלהם. אז לא, אני לא מתנחלת.. אפילו לא קרוב. סתם ילדה מהרצליה שלא מצליחה להבין את תפיסת העולם השמאלנית, את הצביעות (ומצטערת אם אני מכלילה) ולא, זה לא שאין לי מי שיסביר לי.. יש לי חבר שמלאני (איך נפלא גיבורים..
) ות'אמת? כל פעם שהוא מדבר עם הנושא של ההתנתקות אני לא מבינה איך בנאדם יכול להסכים עם זה! איך כל השמאל היפי נפש לא מתקוממים נגד מה שקורה במדינה הזו! איך זה שאם תושבי גוש קטיף לא היו יהודים (ואני לא אשתמש במילה אחים כי מעצבנת אותי
) אלא היו ערבים השמלאנים היו מתקוממים ואומרים שנעשה פה עוול? למה כשזה ערבים הם תמיד בעד? למה להיות נגד העם שלך? (אחים אחים..
) מצטערת. לא יכולה להבין. פאקינג מגרשים (!!!) אנשים מהבית שלהם. איך אנשים יכולים לעמוד מהצד ולצודד במעשה שכזה? איך איך איך?

LOVE SIMS 2

New member
כל העניין הזה כל כך מטומטם!

הכל נהפך לכל כך מוגזם ממה שזה אמור להיות! הכל יוצא משליטה! חברה של המשפחה שלנו שמה סרט כחול באוטו, ואז בריונים שהם נגד ההתנתקות פיצ'רו לה את הגלגלים. התחילו להסיט ילדים שבכלל לא יודעים מה הם מדברים. כל העיר צבועה בכתום! ובכלל... כל הקטע הזה של הצבעים... אנשים מפסיקים ללבוש כתום, וזה כל כך טפשי. הופכים צבעים למשהו כל כך חשוב! אני כל כך מתעבת את כל העניין הזה. יודעים מה? אני לא כחולה ולא כתומה אני ורודה! זה עדיף מלהיות חלק מכל העניין הזה!

אני מסכימה במידה מסויימת

אני חושבת שמה שעשו לחברה במשפחה שלך זה מגעיל כי יש לה זכות לשים איזה צבע שהיא רוצה... אני אומנם נגד ההתנתקות אבל אני לא תומכת בכל הסרטים הללו ויש גם הפגנות מיותרות... למשל יום ירושלים שהיה היה יום נגד ההתנתקות וזה לא בסדר כי זה יום ירושלים... הקיצר אני אסביר למה אני נגד ההתנתקות מכמה סיבות אחד אני לא מאמינה שההתנתקות תצליח להביא לנו מה שאנחנו רוצים וגם נראה לי שלא יעמדו בה... וסיבה נוספת היא שהממשלה מגרשת וזה לא הוגן אחרי כל השנים שהם חיו שמה... אגב, בהתחלה הייתי בעד ההתנתקות ואחרכך שיניתי את דעתי ללא כל השפעה ממישהו אחר כי זה נראה לי יותר הגיוני להיות נגד ויותר צודק... אבל אני יודעת שבסוף יתנתקו כך שזה כבר לא כלכך משנה...

hativa1

New member
כגנב במחתרת יהודה

"מה לך כל כך נמרץ שלוח להתגרד על הסכין? די כבר תן גם לסכין לנוח - כן, רד מהסכין. ושמיטה כהלכה אתה כבר יודע לעשות שאתה רץ לקחת עוד ועוד אדמות? בספק מרמה, בחשד גזל, בחסות חשיכה בחסינות מושל? הזו גאולה? הזה כבודה? כגנב במחתרת יהודה? ולמי תמכור את "שדך" בשנת שמיטה או אולי תתאסלם או תתנצר לשנה? ולפני מי תיתמם שביעת אחר שביעית בעוד האדמה אשר תחתיך כשפחה נשבית? בעיני מי זה מוצא חן? אדמה אתה לוקח - גאולה לא נותן. או אולי אצבעותיך הדוקות מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד - מאומנות להרפות? מיומנות לשחרר? מתורגלות לשמוט?" -מאיר אריאל. כל מילה- בסלע.

Eran De Niro

New member
כמה רע רע רע אפשר לבלוע

אני רואה ששנאת החיים זה שם הפורום ולא התנתקות כואב הלב שאחים ככה מדברים בשעת משבר אני מתבייש שאנחנו חברה כזאת ישנם פה אנשים מלאי רעל , רעל שהגיע מתוך התקשורת מזה שהם שמעו באוזן שלישית על משהו והם מפזרים רעל ודברי זוהמה אחים זה לא צריך להיות אני מתבייש ואתם ? אתם לא מסתכלים על עצמכם ? על הדיבור על הנגד האנשים האלה שבגוש קטיף וצפון השומרון אחים שלנו ! איפה הבושה ? איפה הנאורות ? אנחנו מתיימרים להיות חברה נאורה ותרבותית אבל מהצד זה נראה כאלו והחיות הן האנושיות בכל הסיפור הזה בבקשה אחים תחשבו קצת אין לנו ארץ אחרת יש ישראל אחת ושלמה לכולנו

בכלל לא משנה אם ילדה כתבה את זה

או מישהו אחר-זה אבל מה שהמוןןןןןן ילדים ...........(כי המתנחלים הרי משריצים ילדים..) מרגישיםםםםםםםם!!!!!!!!! ואל תהיו צבועים ותגידו שהרבה אנשים עוברים דירות-כי זה ממש לא כאן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כאן זה מתוך כח.דקטומטיה-מתוך רשעות טמטום -ושנאה עצמית מזעזעת!!!!!!!!!! והאמת אני מבינה שיש תומכים בגזירה הזאת-אולי תעירו את עיני מה זה יעזור לעם ישראל אם נצא משם??? איך זה יוסיף לבטחון?? איך זה יוסיף לכלכלה???. בשביללללל מה אנחנו מקריבים קורבן כזה????? והכי מגעילללללללל זה לראות את החוצפה של השמאלנים השמחה לאידדדד מה אתם שמחים???מהדיקטטור שיש לנו?

אני הכי בעד ההתנקות

כחייל משוחרר שאינו רוצה לשרת יותר במסגרת של מלחמה כמו שהבטיח אז רבין ז"ל להיות חייל של שלום. אני עמדתי במבחנים של אלוהים ובכל פעם ביקשתי תהרוג אותי ואל תפצע אותי אל תעשה אותי נכה ולהיות נטל על הוריי וחבריי. מי שזוכר ומי שלא בשנת 1947 דיברו על 2 מדינות הגיע הזמן ליישם אנחנו אומנם חזרנו מהגלות. אבל אל תשכחו שהערבים היו פה מאז ומעולם "האשורים" "היבוסים" "והחיתים" הלא הם הערבים אמנם אצלנו רשומה העיר ירושלים 200 פעם בכל התנ"ך. אבל בואו נחזור לעובדות. אני חילוני והנה התורה אומרת. ואם צריך לעזוב אז צריך לעזוב בלי הפגנות. זו דעתי .

למעלה