אני בעד ואני נגד

מצב קיים? מצב מתסכל

אני מבינה את המצב של המתפנים. אני מבינה את המצוקה הנפשית הזאת של משילה מהבתים וכביכול זורקים אותם במקום אחר. ככה חשבתי ובאמת הרגשתי צל של ספק בתהליך. אבל מאז הפעם הזאת מאז התקרית... יהודים קוראים לחיילים שלנו, לצבא המגן שלנו נאצים? נאצים?! בחייכים, זה מצב בריא? הטראנד החדש של הלבוש הוא עם תלאי על הבגד? לא בושה? מה השלבת הבא? לקעקע את תעודת הזהות על היד??? מה קורה פה? לאן הגענו? האם נהפך הליצן למלך? או שמא במצבינו המלך נהפך לליצן, או מוקיון? בושה מה שקורה. השמאל לא מתבטא הימין מתבטא במעשים בוטים, לאן נגיע? מי ישאר במדינה הזאת כדי להמשיך את האינטרסים שלנו? האם באמת נמשיך להתקיים פה? אם כן, עם איזו אדיאולוגיה? לעשות קומדיה מטרגדיה הסטורית???

hagaiad

New member
אני חושב ששכחת

מי בכלל טבע ומשתמש בביטוי "יודונאצי" כלפי חיילים במחאה על הפעולות שהם נאלצים לעשות מסיבה בטחונית

הגעתי למסקנה..

שאני לא בעד ולא נגד, אני פשוט מיואשת מכל התוצאות. נמאס לי מהבלגן שהצעדות האלה יוצרות, זה לא מועיל חוץ מאיזו תחושה של התלכדות של המתנחלים. נמאס לי מזה שחיילים צריכים בכלל להתעסק עם זה. מעצבן אותי כל הבלגן סביב זה כי זה נראה שלא משנה כמה בלגן וסרטים כתומים יהיו, גם ככה ההתנתקות תצא לפועל, אז למה לשגע את המדינה? למה לגרום לכל הבלגן המייאש הזה...?

CountrY GirL

New member
כי יש אנשים שלא התייאשו!

אני מסכימה איתך בקטע: 'נמאס לי מזה שחיילים צריכים בכלל להתעסק עם זה' . אז זהו שלפעמים זה נראה כאילו בכל הסיפור הזה יש יותר משטרה וחיילים מאשר מפגינים! זה מטורף איך כל כוחות הביטחון בארץ עכשיו צריכים להיות מעורבים בכל זה! לפני כמה ימים היו הברחות של נשק, סמים ועוד כל מיני בגבול מצרים. ניצלו יפה מאוד את זה שכוחות הביטחון עסוקים בלשמור על המפגינים. זה פשוט נורא מה שהולך פה! המשטרה שוכחת שיש דברים חשובים יותר שהם צריכים לטפל בהם... אבל העיקר הם עסוקים בלעצור מפגינים... ותאמיני לי שכל ה"בלגן והצעדות האלה" כן מועילות , עובדה שזה לא יורד מסדר היום הציבורי לרגע... ותאמיני, ככל שיותר אנשים מצטרפים הכוח יותר גדול! ובאמת, אין מה להתייאש!

אני מעדיפה שיתייאשו..

יש דברים הרבה יותר חשובים מבתים. בזמן שהאנשים האלה חושבים על עצמם ועל הבתים האלה שתמיד אפשר לבנות מחדש, אנשים צריכים לשלם בנפש, בעצבים, בקשרים שנפגעים, בלחץ. חשבת פעם מה הצעדה הזאת עושה מצד אחר? עזבי את זה שהמתנחלים מתגבשים וכו' וכו'.. חשבת פעם מה קורה לחייל שמנסה לסיים קורס קצינים שבסופו הוא יהיה קצין שמתעסק עם מחשבים? פתאום נותנים לו להגיע לחורים בארץ, לישון על הכביש 3 שעות בלילה, בלי תנאים ובלי כבוד רק בגלל שהוא חייל שצריך להיות בכוננות שאולי אנשים מהארץ הזאת יתנהגו באלימות ויתחילו לעשות בלגן?? למה??? מה הוא קשור בכלל לזה?? והחברה יושבת בבית ודואגת. יותר גרוע ממלחמה. זה מה שמעצבן אותי בכל העסק של ההתנתקות. כל מה שזה גורם. וחוץ מזה, אל תנסו בכלל להשוות את זה לעזיבה של כל בית, כי כל מתנחל שאי פעם חשב לגור שם, ידע בדיוק באיזה איזור הוא הולך לגור. חבל שיש כזאת אטימות.

CountrY GirL

New member
לא יזיק לראות את הדברים אחרת...

זה לא נכון להגיד שהם חושבים על עצמם... זה לא העניין . זה מעבר ללעזוב בית, זה לעזוב חיים שלמים... ואין צורך לפרט... אבל זה רק דבר אחד. אנחנו מאמינים שהגוש נחשב לחלק מגבולות ארץ ישראל שניתנו לעם ישראל ואסור בשום אופן לתת אותו לאוייבים. את לא מאמינה בזה, אוקיי... אבל אנחנו כן. באותה ההזדמנות אני פונה לכל אותם תומכים שטוענים "זה סה"כ לעבור דירה..." . תבינו שזה מעבר לזה... זה חלק מגבולות א"י עוד מימי התנ"ך, ו ה' ציווה עלינו לשמור עליהם. אני יודעת שהיום הרוב לא מאמינים בזה... אבל לפחות תקבלו את זה שיש ששונים ממכם. אם לא חייבים להבין, אבל תקבלו. וסה"כ תבינו שזה הרבה מעבר ל'מעבר דירה' . ובקשר לחיילים שסובלים מזה.... נכון, את צודקת. אף אחד מהימין לא ביקש שיבואו חיילים לחסום אותם ולעצור בעדיהם. זה הוראה של הממשלה ושל כוחות הביטחון.... אז, נכון.. אני מסכימה איתך. היה פשוט יותר אם אותו חייל היה מסיים קורס קצינים! וזה ממש שטויות כי ב-3 ימים אחרונים לא היה שום מעשה אלימות!! להפך , היחסים בין השוטרים למפגינים היו ממש בסדר.... הם הציעו אחד לשני שתיה, אוכל, דיברו זה עם זה... הייתי שם! זה היה ממש ככה! התקשורת פשוט נורא מתאמצת להראות את הצדדים הלא טובים ולעוות הכל!

זאת צביעות..

להציע לחיילים אוכל ולשיר להם, כשבעצם בגללם החיילים האלה צריכים להיות שם. מה הם לא הבינו ב"לא חוקי" ו"שטח צבאי סגור"? את אומרת שהגוש נחשב לחלק מגבולות ישראל עוד מימי התנ"ך... את באמת חושבת שזה מה שה' רצה שיהיה? שיהודים יגורו בפחד בתוך שטח של אויבים? שזה מה שיקרה? מלחמת אחים בתוך המדינה? זה מה שזה גורם.

CountrY GirL

New member
את צודקת...

זה ממש לא מה שהשם רצה. מלחמת אחים זה הדבר האחרון... את צודקת! ובגלל זה המפגינים מנסים להיות כמה שיותר בסדר עם החיילים והשוטרים... זה המעט שהם יכולים לעשות. תאמיני לי, אף אחד לא רוצה במלחמת אחים הזאת שמתרחשת עכשיו, שום צד! ומנסים למנוע את זה כמה שאפשר... המצב ממש מתחיל להיות בסדר.. המפגינים מדברים עם השוטרים, צוחקים איתם, שרים להם.. השוטרים גם כן משתפים פעולה. אין שם אלימות, קללות או שום דבר דומה. רואה? הדברים יכולים להתנהל אחרת, למרות חילוקי הדעות....... מלחמת אחים זה לא משהו שייב לקרות, אפשר למנוע את זה.

CountrY GirL

New member
נמאס מאיך שהתקשורת מציגה את הדברים!

מכתב ש"הוברח"... היום אחר הצהרים מכפר מימון הנצורה - עוצו עצה ותופר. כאן מכפר מימון הכל נראה אחרת. מכאן רואים את לב ליבה של האומה הישראלית, של עם ישראל. מתוך הריקודים,השירה,קירוב הלבבות, האהבה והכבוד לחיילים ולשוטרים- ישנה תחושת שותפות גורל. גורל של אלפיים שנות גלות,פוגרומים ושואה עד שהגענו לארצנו ועם ישראל עודנו חי. היום בבוקר (רביעי) עברו עשרות צועדים סביב גדרות הישוב, חילקו לחיילים פירות ושתיה קרה ודיברו מלב אל לב. אין כאן מאבק. אין מאבק בין אחים, אבל יש הרבה בלבול ושאלות שצריכות לבוא על ישובן. העם היהודי שואל עצמו שאלה נוקבת בימים אלה, אולי יותר מבכל פעם אחרת בהסטוריה: למה אנחנו כאן? כאן בכפר מימון חיים את התשובה. מראה מרהיב ומרגש נראה כאן: כל הבתים פתחו דלתותיהם בפנינו. בכל בית מתארחים עשרות בני אדם, יושבים, אוכלים, מדברים, משתפים. בעוון שנאת חינם חרב בית המקדש, אבל בעזרת אהבת חינם כפי שמתגלה כאן יבנה כל בנין עם ישראל וארץ ישראל. לא עוד מתוך פחד, בריחה ובלבול, אלא מתוך אמירה ברורה וידיעת עצמנו- ידיעת ההסטוריה רבת השנים וראית עתידו של עמנו.

אלישע18

New member
מסכים עם כל מה שנאמר פה!

הייתי שם היום , זה בדיוק ככה..... אין שם אלימות ושום דבר דומה! נראה שאפילו השוטרים נהנים שם.............

negacy

New member
ההתנתקות - הטעויות חלק א'

20 טעויות של תומכי ההתנתקות 1,2,3,4,5 – ביטחון 6,7,8 – מדיני 9,10,11 – דמוגרפי 12,13 – דמוקרטיה 14 – מוסר 15,16 – צה"ל 17,18,19 – שונות 20 - אלטרנטיבה 1) ההתנתקות תשפר המצב הביטחוני – טעות. כשמראים לטרור שהוא משתלם, הוא ימשיך ויגבר עוד ועוד. 2) הבריחה מלבנון הוכיחה שהטרור ירד – טעות. מחיר הבריחה מלבנון הוא כ1400 נרצחים של האינתיפאדה השנייה, שפרצה חודשים מועטים אחרי הבריחה מלבנון, בהשראתה בעידודה וברוחה. כך אומרים במפורש ארגוני הטרור בכלי התקשורת, כך אמר שר הבריאות הפלסטיני, וזו ההערכה הרשמית של אמ"ן. הם ראו כיצד ישראל מתקפלת, והסיקו מסקנה – טרור זה דבר משתלם. התנתקות חד צדדית תביא אינתיפאדה חזקה פי כמה. הם מבינים טוב מאוד שטרור = יישובים. זה משתלם להם. 3) ההתנחלויות לא מגינות על ישראל – לפי ההיגיון הזה, אם צריך לעקור יישוב שלא מגן על ישראל, אז נעקור גם את יוטבתה, סביון וכפר גלעדי – הם לא מגנים על ישראל. 4) יישובים בקטיף ובשומרון מקיזים את דם צה"ל – טעות. אם נמשיך במדיניות "עימות נמוך עצימות" ונתגונן כל הזמן – באמת נמשיך להקיז דם. אם נפעל בדרך אחרת – ננצח את הטרור, ללא הקזת טיפת דם אחת של חיילי צה"ל. 4) אין פיתרון צבאי לטרור – 3 טעויות: 1) אם צפת תופגז ב5,500 פצמרי"ם, האם מישהו יציע לסגת משם כי אין פיתרון צבאי ?! בוודאי שימצאו פיתרון צבאי בכל מחיר ולא יעקרו אנשים. 2) תא"ל עיבל גלעדי מלשכת שרון אמר – "אם בזמן העקירה תהיה אש נשתק אותה בכל מחיר." הוא התכוון להפגזה מאסיבית של מקורות הירי, כך משתקים את האש מיד ובנוסף מרתיעים את הטרור ומראים לו מה המחיר של פעולותיו. מה שמותר לעשות כדי להגן על העקירה – אסור כדי לנצח היום את הטרור ולשתק את האש בכל מחיר ?! 3) טרור מפסיקים ע"י – כניעה, או לגרום לו להבין שהוא לא משתלם. חוץ מההצעה של עיבל גלעדי, אם על כל פצמ"ר היו הורסים מאה בתים פלסטיניים, אחרי 50 פצמ"רים הם היו רואים שנמחקה להם עיר שלימה, והיו עושים חשבון טוב טוב. אחרי מאה פצמ"רים – עוד מחנה פליטים נמחק. זה לא פחות מוסרי מלהוציא אלפי יהודים מבתיהם ולהרוס אותם. 6) ההתנתקות לא קשורה לטרור אלא להפסקת הכיבוש. 3 טעויות: 1) כבר 11 שנים ישראל מחוץ ליישובים הערביים בעזה. אותה גדר שמפרידה בין אשקלון לעזה מפרידה בין קטיף לעזה. הרשויות, החינוך, הכלכלה, החוקים – כולם פלסטינים. 2) השטח שקמו עליו יישובים יהודיים הוא אכן חלק מארץ ישראל ששוחרר במלחמת ששת הימים ממצרים. מעולם לא עמד עליו יישוב ערבי, ולכן אין להם שום זכות לתבוע בעלות על השטח הזה. 3) אם לא היה טרור והיה שקט מוחלט, האם מישהו היה מעלה בדעתו לעקור את היישובים ?! ספרו לסבתא. 7) נכון שעם אינו כובש בארצו, ולפי האמת אין כיבוש, אבל האו"ם קבע שזה שטח כבוש – טעות. האו"ם קבע שזה שטח ללא בעלים, ולא שזה שטח כבוש, הכל תלוי בתרגומים של החלטה 242. בנוסף – אם האו"ם היה מחליט שאסור ליהודים להקים מדינה בארצם – האם היינו שומעים לו ? היינו שמים פס ועושים. בדיוק כמו ששמנו פס וקבענו ריבונות ישראלית על הרובע היהודי הכבוש ועל הכותל הכבוש. אם אין לנו זכות לריבונות על קטיף כי היא שטח כבוש אין לנו זכות גם על הכותל, ואם יש לנו זכות על הכותל יש לנו גם על קטיף והשומרון.די לצביעות. 8) גם אם האו"ם טועה וזה שייך לנו, יש לחץ בינלאומי – טעות. כמו שאנחנו עומדים יפה מאוד ב"לחץ" על החלת ריבונות ישראלית על ירושלים הכבושה מידי הירדנים, כך נעמוד יפה מאוד ב"לחץ" על החלת ריבונות ישראלית על יישובים יהודים (לא ערביים) שהוקמו על שטחי ארץ ישראל שנכבשו מידי מצרים וירדן. 9) ההתנתקות תעשה צדק עם חלוקת הקרקעות וצפיפות האוכלוסין – טעות. חבל קטיף תופס 12% משטח הרצועה, כאשר רק 15% משטח הרצועה הפלסטיני מיושב 10) 8000 איש כולאים מליון וחצי איש – טעות. כבר 11 שנה ישראל מחוץ ליישובים הערביים ברצועה, אותה גדר שמפרידה בין אשקלון לעזה מפרידה בין קטיף לעזה. אם יסירו את הגבלות התנועה בין צפון הרצועה לדרומה הם ירצחו יהודים. לא ירצחו – לא יוגבלו. הם בוחרים להביא על עצמם את המחסומים ע"י הרציחות שלהם ותמיכת האוכלוסייה ברציחות.

negacy

New member
ההתנתקות - הטעויות חלק ב'

11) ההתנתקות תעזור למצב הדמוגרפי –טעות. כבר 11 שנים ישראל נמצאת מחוץ לגדר. אותה גדר שמפרידה בין אשקלון לעזה מפרידה בין קטיף לעזה. אין שום סיבה בעולם לכלול את ערביי עזה במאזן אזרחי ישראל, הם באוטונומיה מאחורי גדר כבר 11 שנים. אם כוללים אותם, אפשר באותה מידה לספור גם את אזרחי לבנון, ניגריה ויפן. 12)ההתנתקות עברה בצורה דמוקרטית – טעות. הדמוקרטיה והעם החליטו בצורה חד משמעית - בבחירות נוצר גוש של 70 חכי"ם שנשלחו לכנסת על ידי העם, על סמך התנגדות המפלגות שלהם להתנתקות. ההתנתקות עברה רק בגלל שחכי"ם הצביעו בניגוד גמור ומוחלט למצע שבגללו העם שלח אותם לכנסת. זה ביזוי הדמוקרטיה הייצוגית, זו גניבת קולות, זו רמאות. 13) בג"צ הכשיר את ההצבעה נגד המצע המפלגתי – נכון, ומתנגדי ההתנתקות מפנים אצבע מאשימה גם כלפי הבג"צ שמכשיר רמאות ונתן לה לגיטימציה. אנו מאשימים את הבג"צ בעיוות מוסרי. השופט בדימוס אורי שטרוזמן אמר במפורש – בג"צ הכשיר את ההצבעה וסגר את התיקים הפליליים נגד שרון כדי לתמוך פוליטית בשרון. זה מה שהם כותבים במפורש בנימוקים בפסק הדין – כדי לא ליצור זעזוע מדיני הם סוגרים את התיק. במילים אחרות – אם נאשים את שרון בפלילים, ואם נפסול את גניבת הקולות - ההתנתקות תיעצר. זו שחיתות ועיוות הדין. 14) ההתנתקות מוסרית – טעות. מותר לממשלה לעקור אזרחים מבתיהם למען טובת הכלל רק אם אין אפשרות אחרת לפעול. למשל – הממשלה גילתה שדה נפט מתחת לבית שלי, אסור לה לעקור אותי ולהקים משאבת נפט אם אפשר לשאוב ממקום אחר ללא עקירה. כך גם כאן, כשיש פיתרון צבאי לטרור – עיינו בסעיף 3 – זה פשוט פשע מוסרי לעקור במקום ליישם את הפיתרון. 15) אסור לסרב לפקודה ההתנתקות – טעות. הצבא חייב לציית לפקודה רק אם היא התקבלה בדרך דמוקרטית, אם היא מוסרית, ואם היא תואמת את ייעודו של צה"ל שנקבע ע"פ חוק. כאן – הפקודה לא דמוקרטית (סעיף 8) , לא מוסרית (סעיף 10), ולא תואמת את ייעודו של צה"ל, כי הצבא נועד להגן על המדינה, ולא לאכוף את החוק ולשמש כחברת כוח אדם של הממשלה. בשביל זה יש משטרה וחברות כוח אדם. 16) סירוב להתנתקות יקרע את הצבא – טעות. ציות לפקודה שדגל שחור מתנוסס מעליה הוא זה שיקרע את הצבא. 17) אסור להביא ילדים להפגנות – טעות. השמאל רוצה לעקור אלפי ילדים בתיהם, אבל מתלונן שהילדים מובאים להפגנות נגד עקירתם מבתיהם . זו חוצפה וצביעות ממדרגה ראשונה. 18)ההתנתקות אינה פרס לערבים – טעות. הם מגדילים את שטחם ומקבלים יישובים לתוך האוטונומיה הפלסטינית, והם לא מתחייבים לשום דבר. 19)אחרי ההתנתקות אפשר לחזור למו"מ – טעות. כל ילד פלסטיני יבין – ישראל נכנעת לטרור, הטרור משתלם. רק טיפש יהיה מוכן לגשת למו"מ ולוותר על משהו, אם הוא יודע שבעזרת טרור הוא ישיג עוד בלי לוותר על כלום. 20) אין אלטרנטיבה להתנתקות – טעות. האלטרנטיבה היא – לצאת מהראש של "עימות נמוך עצימות" – ולהיכנס לראש של "שיתוק האש בכל מחיר" (תותחים, מטוסים – תשאלו את תא"ל עיבל גלעדי, או תשאלו את עצמכם כיצד תגיבו לירי מרגמות על נתניה). הפיתרון הוא – לנהוג כמו שהיינו נוהגים במקרה של נסיגה מכל יש"ע, והפגזה מתוך קלקיליה על חדרה. אם הטרור כופה עלינו לבחור איזה חפים מפשע ייפגעו – אנחנו בוחרים שייפגעו בצד שלהם ולא שלנו. זו הבחירה הכי מוסרית שיכולה להיות במצב שהטרור מעמיד אותנו בפניו. כך היינו נוהגים בהפגזה על כפר סבא, אם כל הפתרונות הצבאיים הקודמים לא עזרו. תשאלו כל שמאלן ויגיד לכם – אחרי ההתנתקות, אם הם יעיזו לירות – נפציץ אותם בכל הכוח. זה העניין – יש לעשות זאת עכשיו, ללא עקירת האוכלוסייה שסופגת את הטרור כבר 5 שנים. כך גם נמנע הרוגים ופצועים אצלינו ע"י שיתוק האש, וגם ננצח את הטרור ע"י שנחדיר להם טוב טוב לראש – הטרור לא משתלם. עד היום זה היה טיפול כירורגי נמוך עצימות, זו לא היתה מלחמה אלא מגננה. אם לטרור אין פתרון צבאי, מה יהיה כשיפגיזו את עפולה - נעקור את עפולה ?! בוודאי שיש פיתרון צבאי. (או שהשמאל יעקור גם את עפולה, לכו תדעו...) את אותו פיתרון של עפולה יש ליישם גם כאן. אם במקום זה בוחרים לעקור אלפי אנשים מבתיהם – זה פשע מוסרי.

LOVE SIMS 2

New member
דעתי על ההתנתקות

זה פשוט נורא. זה פשוט נורא לקחת אנשים, שגדלו במקום הזה, שבנו את הבית שלהם במה ידיהם, ופשוט לגרש אותם משם. כולם יכולים לקרוא לזה: 'מעבר דירה.' אבל יש הבדל בין מעבר דירה, לגירוש מהדירה. אני כל כך מבינה אותם, כל כך מבינה. הפלסטינאים ממשיכים לעשות פיגועים, ויכול להיות שאחרי שיתנו להם איזור אחד, הם לא יסתפקו בו. כמו שאומרים: נותנים להם אצבע, לוקחים את כל היד. והפלסטינאים עוד ממשיכים לעשות פיגועים! אם אני הייתי אחת מהתושבות של גוש קטיף, גם אני לא הייתי יושבת בחיבוק ידיים. אבל, גם אנחנו עשינו להם את אותו הדבר. אין מה לעשות... החיים חוזרים על עצמם. כשבאנו לישראל גירשנו את הפלסטינאים מהבתים שלהם, ולקחנו להם את כל המדינה. נכון שלתושבי גוש קטיף המסכנים זה לא אכפת מה היה פעם, אכפת להם רק מההווה, ממה שעושים להם עכשיו. חיים שלמים- בתהום. אי אפשר להעביר חיים למקום אחר, אפשר להתחיל חיים חדשים. וזה קשה. אבל הרי לא ניתן לפלסטינאים את כל המדינה, אז לפחות ניתן להם ישוב אחד. יש מלא משפחות פלסטינאיות שאין להן בית. בסופו של דבר, אני בעד ההתנתקות, מבחינת התוצאות שזה יגרום. אבל בלב, אני מזדהה עם גוש קטיף, ובהחלט החיים של התושבים שם, לא יחזרו להיות מה שהיו. רק שתדעו, גוש קטיף- אני איתכם בכל הלב! אבל אין מה לעשות. חייבים להתנתק, אפילו שזה קשה. אם תוותרו, לא תצאו חלשלושים, תצאו בוגרים! אני מאחלת לכם המון הצלחה בבתים החדשים שלכם, אני מקווה שתצליחו להשתקם. אז אחרי כל הנימוקים שלי, אני בעד ההתנתקות.

RED OR DEAD BS

New member
אני נגד ההתנתקות!

אני אפילו לא דתי, אני אפילו לא גר באיזור אבל אני נגד גירוש יהודים מבתיהם, לוותר על שטחים שנלחמנו עליהם באופן כה חד צצדי יגרום נזק גדול הרבה יותר גדול. לפי עקרונות ההתנתקות אנחנו צריכים גם להתנתק מהגולן כי גם אותה כבשנו, צריכים להתנתק מירושלים כי גם אותה כבשנו וגם עליהן שומרים חיילים במוצבים. זה לא יוביל לרגיעה, כי גם במהלך ההתנתקות עדיין הקסאמים נוחתים בערי ישראל, אם נתנתק זה יתן להם להתקדם עוד קצת ולהגיע לעוד ערים בישראל. אני מקווה ששרון יתפוס שכל ויבין שמהלך חד צצדי שכזה לא יעבוד אף פעם. גוש קטיף - אנחנו אתכם! יהודי לא מגרש יהודי ! (וגם לא מזיז אותו קצת)

Eran De Niro

New member
אתם יודעים מה יותר מזעזע ?

לחשוב על זה שכוח מצרי יטייל לנו במדינה שלנו על ציר פילדלפי אוי זה עושה לי צמרמורת ואני בטוח שלכל לוחמי מלחמות ישראל שלחמו בתעלת סואץ זה גם עושה רע על הלב

שאלה קשה ביותר!

אני מבין את המתנחלים! זה ואב להם שמפנים אותם! אני מצצדיק חסימת כבישים כיאין דרך אחרת! אבל למה שולחים ילדים קטנים לחסום כבישים? בשביל אידיאולוגיה להרס להם את הנפש? שיקבלו מכות?

למעלה