אמבטיות מים חמים בהריון

../images/Emo182.gifאמבטיות מים חמים בהריון../images/Emo182.gif

באיזה שלב בהריון עלי להמנע מלשלוק את עצמי באמבט מהביל, כאשר אהבתי

אמנם אני לא מהמומחיות אבל

קראתי על זה די הרבה (לצערי לא שמרתי קישורים) וכמו הרבה דברים זה עניין תרבותי, וכמו שד"ר ניומן כותב באתרו המצויין על הנקה (בקשר לדברים אחרים, אמנם) זה חלק מהנטייה להפוך את ההריון וההנקה למסובכים - אסור ואסור ואסור... בעיקרון אין בעייה לעשות אמבטיה עם מים חמים, כל עוד את מרגישה בנוח גם העובר חש בנוח. אני אישית לא נהניתי מאמבטיה חמה מאוד בראשית ההריון, למרות שאהבתי לפני זה, אז עשיתי במים פושרים. אני חושבת שהיה כאן על זה שרשור לא מזמן... דוגמא מתחום אחר - רופא מיילד אמר לחברה שלי שלשום שההצדקה הרפואית לאיסור על שתיית אלכוהול קיימת למעשה רק בשליש הראשון, וגם אז ההוכחה של השפעה מזיקה על העובר היא רק במקרים של שתייה מרובה/אלכוהוליזם. בצרפת הרופאים מנחים לא לשתות יותר מכוס יין ביום, אז הם רופאים פחות טובים? למערכת יותר קל להטיל "איסור גורף" ולהסיר מעצמה אחריות. כך גם עם אמבטיות חמות - את צריכה לשבת הרבה זמן באמבטיה ממש רותחת (כזאת שלא נעים לנשום כשנמצאים בתוכה) כדי שאולי תהיה לזה השפעה על העובר...

אז אני יכולה להוסיף ולשלוק את עצמי

בלי כל חשש
(אפילו בקיץ אני לא משתמשת במים קרים בלבד
) וודאי שלא בימים אלה.....

אם פי 3

New member
ההנחיה הרשמית היא להמנע

מאמבטיות חמות-מאד בהריון. מכיוון שאני שייכת לחסרי-האמבטיה, אז לא בדקתי את הנושא לעומק. מקלחות חמות מותר ועשיתי. ליתר בטחון, נסי להוריד קצת מהחום, ואולי לקצר קצת את משך השהייה. ככה שלא כל הגוף שלך יצא אדום. כמו כן, חשוב להקפיד על שתיה, כי זה מאד מייבש, ולשים לב שאת מרגישה טוב - ואין לך סחרחורות ודברים המעידים על שינויים בלחץ הדם.

mise

New member
אני שלקתי בלי סוף.

בהריון הראשון (שאז היתה לי אמבטיה בבית), באמבטיות רותחות, כמה פעמים ביום (היתה לי תשוקה עזה למים). הייתי מדליקה תנור ספירלות באמבטיה, מדליקה המון נרות, מים רותחים, קטורת נעימה ויושבת בתוך החום הזה.

יש../images/Emo70.gif ואני מ../images/Emo207.gifת לשאו לגבי חימום

הגוף.
קר לי
כל הזמן
האמבטיה היא גם דרך לחמם את עצמי. אני מודעת לזה שחלק מהעניין הוא שאני לא בתנועה, כמעט, בגלל שמירת ההריון. אני יושבת עם סוודר, מעיל,וכוס צ'יקו חם, וזה לא מספיק.... אני אוכלת המון,יחסית, ועוד לפני שתצא לי הבטן- הירכיים התעבו....(אני עומדת להפוך לבטטה, ככל הנראה
) איך אני עוזרת לגוף שלי לחמם את עצמו

mise

New member
מה יש?

לא יש. את בשמירת הריון, יש לך "הפלה מאיימת", נכון? אז לדעתי *את* תמנעי מאמבטיות חמות מאוד.

חימום הגוף - על ידי תזונה

יש כל מיני דרכים לחימום הגוף על ידי תזונה - מרקים (ונזידים למיניהם), כשמרק עוף הוא פתרון קלאסי וחוצה תרבויות. יש עוד מאכלים מחממים - קינמון, ג'ינג'ר, בצל, גזר, אננס ועוד. תה עם נענע, למשל, הוא דוקא "מקרר" ולא מומלץ. אבל! חימום ו"הנעה", מה שנקרא, הם שני דברים קרובים מאד, והנעה, במצב של הפלה מאיימת, עלולה להיות לא לענין. כדאי להתיעץ עם מישהו שמבין בענין (נסי לשלוח מסר לשרון שיאצו, שהיא בין היתר מטפלת בתזונה סינית המתמחה בהריון).

../images/Emo6.gifאני צמחונית......

ואכן, הבעיה שלי נובעת, בין היתר, מחוסר תנועה, שנכפתה עלי כעת. אני שותה צ'קו חם, מרקים למיניהם, אבל ההשפעה שלהם היא זמנית ביותר. אני מוצאת את עצמי אוכלת כמויות אוכל שהיו גורמות נחת מרובה לסבתא שלי..
, אבל ללא הועיל.....

אם פי 3

New member
בדקת את מצב הויטמינים שלך?

בדרך כלל בהריון סובלים דווקא מהבעיה ההפוכה - עודף חום. מצב של קור תמידי בשילוב עם צמחונות והריון, נשמע לי דורש בדיקה.

למעלה