אמבטיות מים חמים בהריון

אשכר ש

New member
רגע,

אז מנביטים ואז מבשלים כרגיל? אני די בטוחה שלא אצליח לעמוד בזה תמיד, כי זה הורס את הספונטניות בהכנת אוכל. לעומת זאת, דברים שאני יודעת מראש שארצה להכין עם קטניות, זה בא בחשבון.
 

צימעס

New member
אם זה במקרר

זה לא הורס את הספונטניות, כי זה יכול לחכות (ולגדול לאיטו) עד שיבוא לך. אצלינו אני כל הזמן משרה משו, וכשמוכן לבישול, שוקלת מה אעשה אתו. זה קצת כמו לקנות עלים ירוקים. לא הורס את הספונטניות, אלא נותן לה מרחב פעולה גדול יותר.
 
אח איזה שרשור טעים נהיה פה...../images/Emo8.gif

אמא שלי ציידה אותי במאכלים טעימם ובריאים, איזה כיף פילפלים ממולאים באורז,עדשים כתומים, שמיר, ואולי עוד משהוא, מרק ירקות, קינואה (פעם הגישה לי עם חמאה מגורדת מעל, והיה טעים מאוד, ופעם בתוך מרק ירקות טעים, ממרח תמרים שהיא מכינה, קוסקוס מחיטה מלאה, צלחות עמוסות ירקות חיים חתוכים-פלפלים, סלרי, מלפפון, גזר. סלט אבוקדו, פירות, שתיה חמה בין לבין, בקיצור- פינוקים של אמא
כמובן שהיא לא שכחה את הילדודס והאיש שאוכלים בשרי, והכינה קציצות עוף שהילדודס אוהבים, עוף בתנור, תפ"א אפויים..... הביאה הכל בסלים....ארבע אוטובוסים נסעה מהבית של הורי
עד אלי, וחזרה באותה דרך....
 

אם פי 3

New member
בדיוק אתמול

תבשיל פשוט של קינואה עם תירס ואפשר גם גזר (אבל אתמול שכחתי), ואבקת מרק בשביל הטעם (רגילה או בצל או פטריות). אפילו הילדים אמרו שטעים (הם כנראה פספסו את הפרצוף שאבא שלהם עשה כשהוא שמע מה זה. הוא לא קיבל.) לקח לי קצת להתרגל לקינואה, אבל היום זה ממש טעים בעיני, לא פשרה. (הילדים דווקא לא כל כך אוהבים, אז לפעמים אני מוסיפה כמות קטנה בלתי מורגשת לתוך דברים אחרים - דייסת קוואקר, מרקים אחרים וכו'.)
 

אם פי 3

New member
אז מה שאת משתמשת בשביל להפוך

את המרק מאוסף ירקות למרק... (אני מבינה שהודו לא בעניין).
 

צימעס

New member
בכלל לא כ"כ ../images/Emo45.gif

עדיף (כלומר יותר בריא) להוסיף עשבים עם טעם/ריח.
 

אם פי 3

New member
יותר מדי שנות הנקה...

נדמה לי שהיא שמחה על הרעיון להוסיף קינואה לתבשילים אחרים, ולא אבקת מרק - מבחינת הקינואה, לא אכפת לה אם זו אבקה מעובדת, או תבלינים שאתן מכינות לבד (לי זה לא מצליח, למרות שלאחרונה עברנו להכנת מרקי עוף אמיתיים, מגרוגרות הודו, שהם גם טעימים יותר, וגם בריאים יותר מהאבקה - אבל קטנה צמחונית).
 

שָׂרָה

New member
אני תמיד מכינה מרק בלי אבקה

הסוד להכנת מרקים בלי אבקה הוא לתת לירקות להתבשל עם כף או שתיים שמן על אש נמוכה נמוכה בסיר מכוסה עד שהמיצים יוצאים. זה מה שנותן את הטעם למרק. ואז מוסיפים מים ותבלינים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כאשר המים מבעבעים בעדינות. לא להביא לרתיחה. בסיר מכוסה שעה שעתיים. מרק לדוגמא: עדשים כתומות שיעועית אדומה שיעועית לבנה שיעועית שחורה קצת גריסים להשרות במים 24 שעות לפני הבישול. לשטוף ולסנן. ואז בסיר גדול לשים ירקות חתוכים: גזר, פלפל אדום או ירוק או שניהם, אפשר קישואים או בלי קישואים ובצל. לשים כף או שתיים שמן. לתת להם להתבשל בסיר מכוסה על אש נמוכה עד שהמיצים יוצאים. כאשר המיצים יוצאים, להוסיף את הקטניות ומים. אם רוצים יותר טעם אפשר להוסיף כפית רסק עגבניות או עגבניה מיובשת. לתבל במלח, קצת פלפל ופפריקה מתוקה. אם רוצים אפשר גם כמה טיפות מיץ לימון. לבשל במשך שעתיים על אש נמוכה ברתיחה עדינה עדינה. אפשר להכין את אותו המרק בלי הקטניות (אבל כדאי תמיד קצת גריסים) עם יותר ירקות, כמו תפוחי אדמה וסלרי עם פפריקה ורסק עגבניות או בלי פפריקה ורסק עגבניות אבל במקום זה להוסיף שיני שום. (השילוב פפריקה ורסק עגבניות נותן הרבה טעם. וגם שום נותן טעם אחר) וכך מכינים מרקים טעימים טעימים. אפשר גם לשים עוף או בשר במרקים האלו בשלב הבישול הראשוני של הירקות.
 

mise

New member
קינואה עם גזר ותירס -אח!

השילוב החביב עלינו (יחד עם בצל, אבל הקטנה ביקשה בלי..) אני עושה קינואה גם עם רוטב סויה ושום כתוש, קינואה עם ירקות חתוכים (קישוא, גזר, אפונה), קינואה עם כרובית וברוקולי, עושה קינואה להטביע במרקים. אנחנו אוהבים כאן קינואה.
 

שָׂרָה

New member
נשים בהריון צריכות לאכול בשר אדום

וכבד כזה מזון ברבארי ומרושע. הצימחונות לא מנעה את הבעיה שבגללה עליך להיות במנוחה מוחלטת. השליה זקוקה להרבה ברזל מן החי דווקא. הקור התמידי נראה כסמפטום לחוסר ברזל או ויטמין B12 שנמצא בבשר. הגירסה הצמחונית של הוויטמין הזה לא נקלטת מספיק טוב בגוף. אם את רוצה שהויטמינים יקלטו טוב בצורה צמחונית, יהיה צורך לאכול אוכל נא כי הנוכחות האוכל המבושל גורם להפחתת יעילות קליטת הויטמינים. בקישור הבא מדובר על אתר טבעונאי שבו בעלת האתר היתה בהריון ללא בשר ומזון נא לגמרי והיא הסבירה שזה נקלט טוב כי אין מזון מבושל שיסתור את הקליטה. מה שמסביר למה חיות מקבלות ויטמינים מהדשא, ולא בני אדם שזקוקים לבשר.
 

שָׂרָה

New member
ואם מדובר בהפלה מאיימת

זה מראה שהשליה לא מקבלת את מה שהיא צריכה לתיפקודה התקין.
 
בשר../images/Emo80.gif../images/Emo19.gif

אני צמחונית כבר 21 שנים. אני לא מסוגלת לחשוב אפילו על אכילת בשר.... ובבדיקות דם רמת הברזל שלי תקינה בהחלט-13
לשם השוואה- בהריון הקודם הגעתי ל 9.4 מה שכן, עלי לבדוק את רמת הB12 שלי. איך בודקים את שאר הוויטמינים-אין לי מושג.....
 
למעלה