אמבטיות מים חמים בהריון

../images/Emo71.gifהנה מתכון לדוכה של אבא שלי../images/Emo71.gif

כששאלתי אותו הוא צחק, ולא הבין מה נזכרתי עכשיו, לפני חנוכה, בדוכה של פסח.... דוכה ----- 1 ק"ג תמרים ללא הגרעינים (אני אוהבת את הסוג מג'ול), 1/2 ק"ג צימוקים שחורים, 1/2 ק"ג שקדים לא קלויים, 1/2 ק"ג אגוזי-מלך קלופים, 350 גר' סומסום לא קלוי, או קלוי מעט מאוד. תבלינים-הל,קינמון,זנג'ביל, ציפורן (אפשר להשתמש גם בחוואיג' לקפה). לטחון הכל ולערבב יחד. בשלב הערבוב יש להוסיף מעט יין אדום. מעט. בהגשה-מדללים ביין-לפי הצורך. טעים טעים, וגם בריא
מי הולכת להכין
 
אני ישנה מספיק../images/Emo199.gif

ולגבי התזונה- אמנם אני לא מכינה מיצי ירקות (כיוון שאין לי איך), אבל אני בהחלט אוכלת אותם, כולל סלרי וכוסברה חיים. חוץ ממיץ רימונים ודוחן- אני אוכלת את כל הדברים שציינת, אבל אשתדל לצרוך מהם יותר (וגם להשמיט את השטויות שנוספו להם, לאחרונה
). קינואה ניסיתי, אבל הריח שלה ממש דומיננטי עבורי. יש לך מתכון טוב שניסית
(בלי בצל מטוגן, בבקשה...)
 

צימעס

New member
אני מטביעה את הקינואה ברטבים

הפיבוריטס - רוטב עגבניות ותבשיל עדשים. אבל גם כל מרק ירקות/עלים יכול להתאים. אני נורא אוהבת את המרקם המתפצפץ שלהם, ולא אוהבת את הריח ה"בסיסי", וזה מצליח להסתיר בשבילי מספיק טוב.
 

אשכר ש

New member
אני מתה על קינואה...

בדיוק עשיתי לפני מס' ימים קיצ'רי קינואה ויצא מ-ע-ו-ל-ה!
 

אשכר ש

New member
פשוט ביותר

מכניסים לסיר קינואה אורגנית עם עדשים כתומות אורגניות (אחרי סינון),עפ"י הכמות שאת רוצה ביחסים שווים (אפשר גם פחות עדשים מקינואה). למי הבישול מוסיפים מעט כורכום, בערך כפית כמון, מלח ופלפל לפי הטעם. לקראת סיום הבישול, קוצצים 10 שיני שום (כן 10, אבל אפשר קצת פחות), מטגנים אותן בשמן זית (יסלחו לי מתנגדי הטיגון) עד להזהבה קלה- זהירות לא לחרוך. בסיום הטיגון מוסיפים להן שתי כפיות כמון ומערבבים. מוסיפים את התערובות לסיר הקינואה והעדשים ומערבבים היטב. זה ממש מתחסל מהר. <במקור אמורים לשים בקינואה בצל קצוץ אבל אני וויתרתי>.
 

צימעס

New member
תמיד כדאי להשרות, גם כתומים

בהשריה (ואח"כ בהנבטה, דהינו המשך "השריה" בלי מים) עמילנים הופכים לחלבונים (הסברים מפורטים למיניהם תמצאו בקורסים בביולוגיה/חקלאות).
 

אם פי 3

New member
נורא פשוט

מה מנביטים? אפשר כל זרע כמעט, לפעמים, אם זה לא אורגני, זה לא נובט (עדשים כתומים למשל, היה נסיון שלא הצליח, ואמא שלי טוענת שעם אורגני זה מצליח). אה, בעצם - חוץ משעועית. זה אמנם נובט יפה, אבל עדיין לא אכיל (עשיתי נסיון, שנגמר בכאבי בטן חזקים...). אני מנביטה בד"כ מש - אפשר לאכול את זה "ככה" או בתוך סלט (אבל להזהר כי תמיד יש כמה זרעים שנשארים קשים - וזה מסוכן לשיניים). מתחילים מלהשרות למשך לילה (או יום) במים - שמים בקערית, וממלאים מים כך שיכסו ועוד קצת (כי הזרעים סופגים את המים). אחר כך שופכים את המים, ורק פעם או פעמיים ביום "מרטיבים" את הקערית (ממלאים מים ושופכים). בקיץ - כדאי לשמור במקרר, לפחות במשך היום. בחורף אפשר לוותר על הקירור. תוך יום-יומיים צומחים נבטונים קטנים - ויש כמה ימים שבהם אפשר לאכול (ואח"כ זה נגמר...).
 

צימעס

New member
זה לא בגלל האורגניוּת

עדשים כתומים אורגניים הם זרעים שלמים. הלא-אורגניים הם חצאי-זרעים, כמו אפונה ירוקה שבורה שנמכרת אורגנית/לא אורגנית.
 
למעלה