סקר חדש!

האבק

New member
../images/Emo183.gif סקר חדש! ../images/Emo183.gif

כן כן, סקר חדש
אבל לפני שנציג את הסקר החדש בואו נעבור קודם על תוצאות הסקר הקודם. שאלת הסקר הקודם הייתה האם הייתם רוצים שפולמן יגיע לארץ?
כן, בהחלט! --- 81.82%
לא משנה --- 18.18%
ממש לא! --- 0.00% כן, אנשים רוצים שהוא יגיע לארץ. למען האמת, הסקר הזה לא נעשה סתם – בזמן פרסום הסקר היו מגעים להבאת הסופר לארץ. אפילו השגנו ספונסרים והכל היה מוכן להגעתו לכנס עולמות הקרוב, אך לצערנו הוא סירב כי הוא עובד חזק כעת על "ספר האבק". אני נשבע לכם שזו הפעם הראשונה שהצטערתי שהוא אמר את זה (והוא אומר את זה הרבה). טוב נו, לא נורא! ננקום בו בכך שנשלח לו את "המחשבון הזהוב" (עם כתוביות באנגלית
) הביתה. ולסקר החדש – "איזה מכריכות הספרים הכי אהבתם?"
המצפן הזהוב
הסכין המעודן
משקפת הענבר
אף אחת
על הכריכות הכריכות צויירו על ידי דוד פולונסקי ועוצבו על ידי סטודיו שוקי דוכובני – אבל רוב הקרדיט מגיע לדוד, שצייר את הכריכות. בכריכה של המצפן הזהוב אנחנו רואים את ליירה ופאן עם האלתיומטר. מאחוריהם רואים את יוריק בירנסון וסרפינה פקלה. בשמיים רואים את זוהר הקוטב ואם מסתכלים טוב רואים גם את "העיר שבשמיים" (אליה הם עוברים בעזרת הגשר). כמוכן יש "מצפן" גדול מאחורי ליירה והוא בצבע זהב-חום (מעניין למה
). בספר השני, הסכין המעודן אנחנו רואים שני מלאכים – יכול להיות בלתמוס וברוך, אבל לא בהכרח. ביניהם אנחנו רואים את הסכין המעודן על רקע של כוכבים רבים ומסביבו חלק "ריק" שחור. לדעתי הכוכבים הקטנים האלה מסמלים את העולמות, והחלק השחור מסביב לסכין מסמל את החלונות שעושה הסכין. במשקפת הענבר אנחנו רואים את ויל וליירה בתוך מעין זכוכית מגדלת – כנראה מסמל את משקפת הענבר. הם נמצאים על רקע של עץ גדול (מזכיר את התיאור של המקום בו הם שכבו לראשונה). מעליהם רואים את האביר טיאליס רכוב על שפרירית בצד ימין, ומולו הארפיה (אולי "כנפי חסד"). דבר נוסף שאפשר לראות, משני הצדדים של המשקפת אפשר לראות דמויות שחורות. הדמות הימינית היא (לדעתי) הסמכות, והדמות השניה היא הלורד עזריאל (נראה כאילו הוא עומד על מגדל כלשהו. יכול להיות המבצר שלו). לסיכום – דוד פולונסקי עשה עבודה מדהימה והכניס הרבה פרטים קטנים לתוך הכריכות והן יצאו יפיפיות לדעתי. אשמח לשמוע אם תצביעו לסקר ותגיבו כאן עם תשובתכם (אפילו עם פירוט, כן כן!).

SNTD

New member
אני הכי אהבתי את השני :)

בעיקר בגלל הסימטריות אני חושב שאודי צודק בקשר לכוכבים, הם נראים אינסופיים, מעניין איפה עולם המתים?
מה שיותר נחמד בקשר לחלל השחור סביב הסכין, זה שהכוכבים שקרובים לחלל השחור אבל לא בפנים, עמומים כאלה, זה נחמד

האבק

New member
המצפן הזהוב, כמובן.

הוא פשוט נראה טוב. חוץ מהצבעים היפים וה"סדר המבולגן" שיש בו - הדברים שדוד העביר בכריכה נורא יפים לדעתי. מה ש"עשה לי" את הכריכה זה השמיים עם זוהר הקוטב והעיר הנסתרת. זה נורא יפה ולא שמתי לב לזה בהתחלה. אהבתי מאד את איך שליירה ויוריק נראים. בקשר לסרפינה - הגוף עצמו יפה, אבל הפנים שלה נראים לי כועסים ולא נעימים. הייתה לי התלבטות בין הספר הראשון לבין "משקפת הענבר" והסיבה שבחרתי ב"מצפן" היא בגלל הציור של "ויל וליירה" במשקפת. לא יודע, לא אהבתי את זה כל כך (במיוחד את השיער הכחול של ויל
) אבל שאר הכריכה יפיפה! (אגב גם פה נורא אהבתי שדוד הכניס את ויל וליירה בתוך העינית של המשקפת, ושם בשני הצדדים את הסמכות ואת לורד עזריאל). אולי נצליח להביא את דוד להגיב פה?

האבק

New member
טוב נו, אז "בלאגן מסודר".

יותר טוב
? ולמה זה מזכיר לך את נתי?

Dark Jack

New member
המצפן הזהוב !

יש לו את הכריכה הכי יפה מכל שלושת הספרים, אבל בגירסא האנגלית{האמריקאית} שניתן להשיג בסטימצקי למי שרוצה. העטיפה של השני הכי יפה.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/04/Hisdarkm.jpg העטיפה שלהם קצת שונה,וזה כמובן יותר זוהר, אבל זה הכי דומה שיכולתי להביא.

הסמכות

New member
../images/Emo47.gif איך להצביע לסקר

היי חבר'ה - ראיתי שכמה מכם הגבתם שהצבעתם, אך בתוצאות הסקר עצמו נראה כי לא הצבעתם. רק הבהרה - ההודעה היא לא הסקר עצמו, אלא רק דיון עליו. הסקר נמצא בסרגל הכלים הכחול שלמעלה (איפה שכתוב "קישורים" "קבצים" וכו'). מצורפת תמונה שמראה
אשמח אם כולכם תצביעו גם בסקר עצמו, וגם תגיבו פה בדיון!

dahoe

New member
אני ממש מתלבט.

אבל הדבר שמדאיג אותי עם הכריכות זה האם יעוללו להם משהו אחרי צאת הסרטים כמו שעשו לנרניה ואראגון, לדוגמה.

האבק

New member
אראגון ../images/Emo2.gif?

מה עשו לכריכה של אראגון? הם חידשו אותה??
אני מאד מקווה שהם לא יעשו כזה דבר ל"חומריו" אבל אני חושב שזה בלתי נמנע. מה שיותר חשוב לי זה שישאירו גם את הכריכות החדשות על המדפים כמו שעשו עם נרניה. בכל מקרה - למה הצבעת בסוף?

האבק

New member
מה שכן ידוע

זה שעומדים להוציא ספר-סרט. כלומר ספר כזה שמספר על השחקנים, הדמויות, הצוות ואיך עשו את הסרט. אני יודע שלשר הטבעות עשו אחד כזה.

למעלה