"אז אני יהודי..."

אני חושבת ../images/Emo187.gif

שאתה לוקח את הדברים אישית מידי.. כל אחד כאן מייצג את דעתו ואין שום רע בזה..

כתוב בתורה../images/Emo57.gif

* אני מעוניין לרשום את שם השם המפורש לכן בימקום האות ה` אשתמש באות ק שם השם זה אותיות י ~ ק ~ ו ~ ק ואילו המילה יהודי זה אותיות י ~ ה ~ ו ~ ד ~ י נחבר את צורתם של שתי האותיות האחרונות דלת ויוד ונקבל ה נוספת בסך הכל יחד נקבל במילה יהודי י ~ ק ~ ו ~ ק זה שם השם המפורש משמע שלהיות יהודי זה להכיר ולדעת את השם שזה לא ניתן להבין בשכל אנושי בשלמות כלל,אם כי עדיין חייבים אנו לנסות להבין כפי יכולתנו. כתוב שכל אדם חייב להביא בכל יום עדות בפני שמיים על היותו יהודי והתורה נתנה לנו 2 עדים (על פי שני עדים יקום דבר במשפט)העדות האחת שיש להביא בכל יום היא הנחת התפילין שנקראו אות למעט בשבתות וחגים שאז האות עדות שמחליפה את התפילין היא שבת העדות השנייה היא הברית מילה שהיא אות ברית להוספה והרחבה של ידע בנושא ניתן למצוא בספר התורה

SupermanZW

Well-known member
נצל"ש - הומור יהודי

1. יהודי זקן אחד נהג במשך 30 שנה להתפלל יום-יום אצל הכותל המערבי, ואפילו פעמיים ביום. יום אחד שאלוהו עיתונאים: על מה אתה מדבר עם אלוהים יום-יום זה 30 שנה ברציפות, ואפילו פעמיים ביום? ענה להם: בבוקר אני מבקש ממנו בריאות טובה לי ולבני משפחתי, ובערב אני מבקש ממני הצלחה בעסקים. ואיך זה - שאלו אותו - לדבר אל אלוהים? ענה להם: אכן, כמו לדבר אל הכותל. 2. היה שיטפון נוראי ואנשים נמלטו מבתיהם. רק יהודי זקן אחד קרא בתורה ולא מש ממקומו. על כל קריאות האנשים לברוח הוא ענה שאביו לימד אותו שאלוהים תמיד יציל יהודי הקורה בתורה. כאשר המים הציפו את הקומה הראשונה, הגיעו מצילים בסירה לחלץ את הזקן, אך הוא סרב ואמר להם שאלוהים תמיד יציל יהודי הקורה בתורה. כשהמים הציפו את הקומה השניה הגיע מנוף כבאים, אך הזקן סרב שוב להיחלץ בטענו שאלוהים תמיד יציל יהודי הקורה בתורה. כשהמים הגיעו לגג הבית הגיע מסוק, אך הזקן סרב שוב להתפנות ואמר שאביו לימד אותו שאלוהים יציל תמיד יהודי הקורא בתורה. הזקן בסופו של דבר טבע למוות. הוא התייצב לפני כיסא של מעלה וטען: ריבונו של עולם! מדוע ככה? הרי אבי לימד אותי שאלוהים יציל תמיד יהודי הקורא בתורה! ענה אלוהים: ומי אתה חושב, אהבל, שלח לך את הסירה, את המנוף ואת המסוק? 3. צרפתי, אנגלי ויהודי סיפרו בעבודת האלוהים ובניסים שהיא מסוגלת לחולל. פתח הצרפתי וסיפר: פעם שטתי בסירה בים הפתוח, ולפתע פרצה סערה נוראה ואיימה להשליך ולנפץ אותי אל שרשרת צוקים מזדקרים. וכשראיתי שמתקרבת שעתי האחרונה ירדתי על ברכי ונשאתי תחינתי בפני בורא עולם. וראה זה פלא! הסערה הטילה את סירתי דרך חריץ צר בסלעים והשליכה אותי על החול הרך במפרץ שקט! המשיך האנגלי: לי קרה משהו מפליא יותר. באחד מטיולי בעולם היגעתי לאי שומם. כך הוא נראה לי האי הזה, אבל לאמיתו של דבר שכנו בו אוכלי-אדם. הם כפתו אותי, השליכו אותי לסיר ענקי והעמידוהו מעל מדורה בוערת. ורגע לפני שהתחלתי להתבשל הפניתי תחינה אל בורא עולם, וראה זה פלא! הופיעה ספינת משמר החוף והצילה אותי ממוות בטוח! אכן- אמר היהודי - סיפוריכם מפליאים. אבל הם מחווירים לעומת המקרה שלי. ובכן, מהלך אנוכי בשבת אחת בחוצות ירושלים. שבת זה שבת, ואינני יכול לעסוק במלאכה כלשהי לפרנסתי, למרות שנזקקאנוכי מאוד-מאוד לפרנסה לילדי הרכים הרבים. והנה רואות עיני ארנק טפוח מלא בשטרות כסף! אבל - שבת!!! אין מה לעשות. נשאתי תפילה לאלוהי ו...התחולל הנס! השבת הפכה ליום חמישי! כי הוו מקלעי ר' ישמעאל ברבי יוסי ור' אלעזר בר' שמעון בהדי הדדי הוה עייל בקרא דתורי בינייהו ולא הוה נגעה בהו אמרה להו ההיא מטרוניתא בניכם אינם שלכם אמרו לה שלהן גדול משלנו כל שכן איכא דאמרי הכי אמרו לה (שופטים ח) כי כאיש גבורתו איכא דאמרי הכי אמרו לה אהבה דוחקת את הבשר ולמה להו לאהדורי לה והא כתיב (משלי כו) אל תען כסיל כאולתו שלא להוציא לעז על בניהם א"ר יוחנן איבריה דר' ישמעאל [בר' יוסי] כחמת בת תשע קבין אמר רב פפא איבריה דרבי יוחנן כחמת בת חמשת קבין ואמרי לה בת שלשת קבין דרב פפא גופיה כי דקורי דהרפנאי . ובעברית: ר' ישמעאל ברבי יוסי ור' אלעזר בר' שמעון היו שמנים מאוד, כאשר היו עומדים כריסו של זה מול כריסו של זה, היה יכול לעבור מתחת לכריסם שור בלי לגעת בהם. שאלה אותם נוכרית: הלא כריסכם מונעת ממכם לקיים יחסי מין עם נשותיכם, מכאן שבניכם אינם שלכם. השיבו לה: כגודל גופו של אדם כך גודל איברו. תשובה נוספת: "האהבה דוחקת את הבשר". אמר ר' יוחנן: גודל איבר מינו של ר' ישמעאל בר' יוסי כחמת בת תשע קבין [נפח של 12 ליטר – קב=1.3 ליטר ולדעת החזו"א קב= 2.3 ליטר). אמר רב פפא: גודל איבר מינו של ר' יוחנן כחמת בת חמשת קבין. ושל רב פפא עצמו כגודל של סל. המקור: תלמוד בבלי, מסכת בבא מציעא פרק ז'

יהודי

לא חייב להיות קשור לדת אפשר להיות אטאיסת מוחל.....יהדות זאת לא דת לא עם כולנו שייכים לעם היהודים חלקנו(כמוני) לא מרגישים קרב בכלל לדת או לחוקיה...אפשר לא להאמין באלוהים ולא לקיים מצוות אפשר לעשות מה שרוצים אבל לעולם לעולם לא תוכל להיות לא יהודי אפילו אם אתה מתנצר אתה עדין שייח לעם היהודים ולא לדת.......סופרמן לדעתי אתה טועה כנס לפורום חופש ותשא שם מה זה יהודי יענו לך אותו תשובה......אני אתאיסט מוחלט אבל גאה בזה שאני שייך לעם היהודי. בקשר לדעתי אם חלק יש לי בעיה(מאה שערים'ניקים,מתנחלים וכו') אבל אלה שעושים צבא,משלמים מיסים תורמים למדינה אין לי שום בעיה

SupermanZW

Well-known member
תגובה

העם היהודי הוא העם שישב בממלכת יהודה בתקופת קיומה, עם זה כלל לא מעט פאגאנים, בין היהודים בני ימינו ישנם רבים שמקורם לא בעם זה, במהלך ההיסטוריה היתה התבוללות רבה והיו גם גויים רבים שהתגיירו, אפילו עמים שלמים שהתגיירו, ביניהם הכוזרים, הקרימצ'אקים, הטאטים, וכו', מאז הוגלו תושבי ממלכת יהודה למקומות שונים בעולם נטמע רובם המכריע באוכלוסיות המקומיות במקומות בהם ישבו וגם אלו שלא יצרו לעצמם תרבויות היחודיות להם, שפות היחודיות להם, ומנהגים היחודיים להם, למעשה הם הפכו לעמים בפני עצמם, לכן היהודים בני ימינו הם בני עמים רבים ולא בני אותו עם וכמו כן רבים מהאנשים שאבותיהם היו יהודים אינם יהודים כי אמונתם שונה מהיהדות, למעשה הם אנשים ממוצא יהודי, אך אינם יהודים, הם יכולים להיות אתאיסטים, דאיסטים, פנתאיסטים, אגנוסטים, ואפילו נוצרים, מוסלמים, או בני דתות אחרות. ברור שאנשי "חופש" מנסים ליצור זהות יהודית חילונית, כי הם חושבים שאם יצליחו להמציא זהות כזאת זה מה שיתן להם את הזכות על המדינה, בפועל הדבר היחיד שנותן להם זכויות במדינה הוא אזרחותם הישראלית, ואותו הדבר נכון לכל אזרחי ישראל, לא קיימת תלות בין זכויות במדינת ישראל ליהדות ואנשי "חופש" יורים לעצמם ברגל כי אם הם מגדירים את עצמם יהודים ע"פ ההגדרה הדתית הקובעת את יהדותו של אדם ע"פ אמו הם לא יכולים לנתק הגדרה זו משאר ההגדרות הדתיות עליהן נשענת הגדרה זו, אשר מקורה הוא בדת היהודית, לכן בתור אנשים המגדירים עצמם ע"פ הדת היהודית אינם יכולים לנתק עצמם מהדת היהודית וברור כי כל טיעון דתי, ולו המטופש ביותר, הגיוני יותר מעמדתם בהקשר ליהדות, הדרך היחידה בה הם יכולים לנתק עצמם מהדת היהודית היא לחדול מלהגדיר עצמם יהודים, כי הגדרה כיהודי הינה הגדרה דתית מחייבת ולא משנה כיצד ינסו להציג אותה, הם רק מציגים עצמם באור מגוחך.

להיות יהודי זה לאו דווקא ../images/Emo187.gif

להיות דתי
שים לב שיש הבדל בין המשמעויות

SupermanZW

Well-known member
ובכל זאת

להיות יהודי מחייב להיות מסורתי לכל הפחות.

ואני אזכיר ואומר ../images/Emo187.gif

שמדובר כאן בדיעות.. אתה תמשיך לחשוב בצורה שלך, אני אחשוב בשלי ואין עם זה שום בעיה. אל תנסה להשליט את הדיעה שלך על שאר האנשים בגלל שהם סותרים אותך. לכל אחד דיעה משלו ואין עם זה בעיה רייט?

למעלה