"אז אני יהודי..."

double O S

New member
יהודי זה...../images/Emo96.gif

*מה, אני בא לפה לגיחות קצרות
* אחד שגאה להיות יהודי, ואחד שגאה בעם שלו ובמדינה שלנו, כי עקרונית יהודי אפשר להגיד שזה פשוט מישהו שהדת שלו היא היהדות אבל רצית התפלספויות

יהודי ../images/Emo9.gif

אמממ קודם כל אני אוהבת את השיר הזה לגמריי, אני חושבת שחלק מהמילים מאוד מאוד נכונות.. אבל לעיקר, לי אישית קשה להגדיר יהודים...ומכמה סיבות: 1. חיים על אדמה אחת-אר"י- זה לא נכון, לא חסרים יהודים שגרים בחו"ל 2.שמאמינים בה'-זה גם לא נכון...הרבה לא מאמינים ועדיין נחשבים יהודים.. יהודי זה מבפנים, זה משהו שאתה נולד איתו, אתה מכיר את המורשת שלך, את השורשים שלך, את ההיסטוריה של העם שלך, את האלוהים שלך (בין אם אתה בוחר להאמין בו או לא).. יהודי זה מהלב...משהו שצריך להרגיש..לא להראות..

SupermanZW

Well-known member
תגובה

קשה לי להבין למה אנשים שהיהודי האחרון במשפחתם חי 3 דורות לפניהם מגדירים עצמם יהודים, יהדות היא דת, מי שלא מאמין בה אינו יהודי, כל ההתפלספות על אם יהודיה או היסטוריה קרובה או רחוקה לא רלוונטי, כי מי שלא מאמין בדת מסויימת לא משתייך אליה בכל מקרה. אם מגדירים מוצא יהודי ולא את היותו של אדם יהודי (בדתו) אז אפשר להשתמש בהגדרות של אם יהודיה, אב יהודי או דורות רחוקים יותר, אבל לא כאשר מדובר על הגדרה עצמית כיהודי.

dar feldman

New member
כל מילה אמת ויציב!

אין ספק ששיגעצ מעבירים בשיר זה ביקורת נוקבת יל החברה הישראלית ובכלל על המוש הזה של מיהו יהודי? הרי זה כל כך מיותר.. אם נחשוב על זה המושג יהודי שמבדיל אותנו מאחרים הוא משוג שנועד להבדיל אותנו מבני שאר העמים בגלות.. אז יאמרו לי שזה לא מדוייק ושכבר בתנ"ך דובר על העם הנבחר העם היהודי.. אוקיי נכון אבל אנחנו אל חיים כיום בתקופת התנ"ך וגם עברנו את השואה הקמנו מדינה ולצעיר הרבה המדינה הזאת מורכבת מפרזיטים שיושבים בה... הדתיים ממש"ממליטים" יחלדים כאילו אנחנו בסכנת קיום כאילו אין לנו מדינה ריבונית. אין לי בעיה עם יכולות ההשרצה של החברדים להפך אני מעריך את הנשים על כוח הסבל מה שמפריע לי לעומת זאת הוא מדוע אני זה שצריך לשלם להם על כל פרזיט קטן שנולד? הרי על כל ילד שאני משלם אני מעודד את הדור הבא להמשיך בדרך הזו להיות פרזיט. הוא מקסל כסף מהמדינה שמממנת את המוסדות הדתיים בנפרד מאשר שאר המוסדות כאילו שהם טובים יותר ואין לי בעיה עם זה שהם לומדים תורה ותלמוד ותושב"ע מה שמפריע לי הוא שהם חושבים שעל זה שהם לומדים את זה, יש להם את הזכות לא לעבוד ולהמשיך לקבל כסף מהמדינה אם זה נקרא יהודי אז אני לא יהודי!! ואני לא רוצה להיות יהודי אבל בואו לא נכליל כמובן שיש גם את היהודי העובד אלה שבאו והקימו את הארץ בעזרת עבודת כפיים קשה אבל כיום אין דבר כזה את הכל עושים הערבים התאילנדים או הרומנים שכחנו כבר מהי עבודה קשה. לסיכום אניחושב שבשנות האלפיים מגוחך להפריד בין אנשים ולהחליט מי יכול לגור במדינה ומי לא על סמך הדת שלו.. זה חוק שנוגד את הדמוקרטיה ויותר מכך זהו חוק מפלה על רקע של דת וגזע. אנחנו כאילו אומרים שהגזע היהודי הוא הגזע היחיד השווה שנתיר לו להיכנס למדינה והשאר לא שווים. זה מעניין שכדי שייבנו לנו את הבתים הם כן שווים אה? בכל אופן אני חשוב שעלינו להתיר כניסה ללא פסילה של גזע דת או מין.. צריך לעשו תקריטריונים כלכליים ועל סמך תפוקה ויעילות להכניס אנשים למדינה כפי שנעשה בהרבה מדינות אחרות בעולם. אדם אשר יש לו השכלה גבוהה וסיכוי טוב להשתלב בשוק העבודה בארץ ולהרוויח צריך להכניס לארץ ללא קשר למוצאו משום שהוא טוב למדינה כמובן שעל כל האזרחים חלה החובה לשרת בצבא.. משום שזה חלק מתנאיי הקבלה..

תגובה

א. קצת פסיקים לא יזיקו... ב. למעשה הדת היהודית מגידרה יהודי כמי שנולד לאם יהודיה או שעבר את כל התהליך האורתודוקסי של גיור. לכן, לכל יהודי ש...אכל חזיר ואיבד את אמונתו וכו', מקבל הזדמנות אמיתית פעם בשנה לכפר על המעשים שלו (ולמי שלא הבין הכוונה ליום כיפור ולעשרת הימים שלפניו, ואם אתם ממש עקשנים אז גם חודש אלול) וזהו בעיקרון יהודי נ.ב אני רוצה לציין שאת הניקור ליהודים גרמו בעצם כל ה"רבנים" שהחלו להתהוות בשנים האחרונות ולעומתם היו הרבה רבנים (כאלה שהשם שלהם נמצא בד"כ בכניסה לרחובות- רמב"ם, הרב קוק וכד') שהיו די ליברלים ובתקופתם הם גרמו לרוב היהודים להזדהות עם דתם... ואגב הפרזיטים האלה נולדים לא רק למשפחות חרדיות אלא גם למשפחות אחרות ואם תפסיק להיות ציניקן ולהיות יותר מעורב בחברה ולא לבעזר באבא עו"ד שלך, או באמא מורה, או באבא מנהל.... תכיר קצת את החברה הישראלית ואת הצדדים היותר יפים שלה (והכוונה היא לא לרמת אביב ג' אלא לעזרה לזולת כבוד הדדי ואהבת חינם....) מקווה שגרמתי לכם לחשוב אחרת על הדת של הוריכם והורי הוריכם....

לכל מעין דבעי

או לכל החכמים פה........ מה זה יהודי?? מה עוזר לך להיות יהודי??. בוא נמנה כמה דברים שעוברים במחשבה שלי רובם הגדול של היהודים בתק' עברו רצו מאוד לא להיות ככה אלא אם כן הם מטורפים - כל הרדיפות בגולה: השואה גירוש ספרד ולמה זה קרה לאנשים? כי הם יהודים. בעיה להוציא ויזה לארה"ב בגלל שאנחנו יהודים עושי צרות. אז אחרי שמניתי מספר בעיות, אני פונה אליכם ואומרת הלוואי וכל הדתיים פה צדקו הלוואי וכל מה שאני צריכה זה לאכול חזיר ולא להאמין בה' ואז אני לא יהודייה יותר. כי ביננו רק בנינו, זה להיט גדול להיות יהודי? מה זה יהודי אם לא סעיך בת"ז? וגם זה עניין של זמן עד שייחליפו לישראלי!

The Cat Woman

New member
להיות יהודי זה חרא

אני שונאת את הדת הזאת! פשוט שונאת! (למי שמעוניין בעוד פרטים- בבלוג שלי מפורט בדיוק למה אני שונאת את הדת הזאת.) יהודי לפי הדת זה אדם שאמו יהודייה. לפי זה יכול להיות יהודי גם אדם שאמא שלו התגיירה לפני שהוא נולד. כפי שנאמר- "גידלתי זקן ועכשיו אני דוס..." יהודי בעיני זה אותו אדם שלא מאמין באמונה עיוורת, זה אותו אדם שמגדיל ראש כדי להבין ולהחכים, זה אותו אדם השומע ל10 הדיברות שהן ערכי היהדות הראשיים אותם משום מה מתקשים לקבל, להפנים וליישם אנשים מאוד ידועים לנו שהם, ניחשתם נכון... דוסים!

סמבו1

New member
את ממש מסכנה

אני חושב שאת בחורה מתוסכלת עם עצמך (מסוממת) כי את חושבת שיהודי זה מי שעים הזקן והפאות אז תדעי לך שג"כ יש זנות והם יהודיות

SupermanZW

Well-known member
נצל"ש - דוגמה למסורת יהודית

בוודאי שאלתם עצמכם לא פעם מדוע מושפלות נשים חרדיות, התשובה היא פשוטה, כך כתוב בהלכה: ''שאלו את ר' יהושע. . . מפני מה האישה צריכה להתבשם ואין האיש צריך להתבשם? אמר להם: אדם נברא מאדמה והאדמה אינה מסרחת לעולם. ואישה נבראה מעצם. משל: אם תניח בשר שלשה ימים בלא מלח - מיד הוא מסריח'' (ברא' רבא י''ז). ''יש להיזהר שלא ילך איש בין שתי נשים ולא בין שני כלבים או שני חזירים, וכן לא יניחו האנשים שתלך ביניהם אישה או כלב או חזיר'' (קצש''ע ג'/ ח') ''בית שמאי אומרים: לא יגרש אדם את אשתו אלא אם כן מצא בה ערוות דבר (דב' כ''ד/ 1), ובית הלל אומרים: אפילו הקדיחה תבשילו. . . ר' עקיבא אומר: אפילו מצא אחרת נאה הימנה'' ''אין שואלים בשלום אישה כלל, ואפילו על-ידי בעלה אסור לשלוח לה דברי שלומים'' (שלחן ערוך ט'). ''נמצאו כל המלאכות שכל אשה עושה אותן לבעלה חמש מלאכות, טווה ורוחצת פניו ידיו ורגליו ומוזגת את הכוס ומצעת את המטה ועומדת לשמש בפניו, והמלאכות שמקצת הנשים עושות אותן ומקצתן אינן עושות שש מלאכות, מטחנת ואופה ומבשלת ומכבסת ומניקה ונותנת תבן לפני בהמתו''. (רמב''ם, הלכות אישות פרק כא הלכה ז) ''כל אשה שתמנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן כופין אותה ועושה אפילו בשוט''. (שם, הלכה י)

the freaky girl

New member
אני לא יהודיה..

לפחות לא שלמה..:] יש לי שורשים, אבל אני לא מגדירה את עצמי ככזו.. יהודי זה לדעתי מי ששומר על חלק מהמסורת, חשיב את זה בדם, וחוגג בחגים... כשר.. אני לא..

yochay

New member
מיהו יהודי?

מה דעתכם על זה: יהודי הוא כל מי שהיטלר היה רוצח כיהודי. דתיים וחילוניים, ממזרח וממערב, מקיימי מצוות ואפיקרוסים להכעיס. חרדים עם שטריימל וחברי תנועות נוער חלוציות "אוכלי טריפות ובועלי נידות". את כולם היטלר העמיד מול הקיר, אמר "אתם יהודים", וירה.

pipi17

New member
אני נוטה להסכים עם ההגדרה שלך

(הודעה זאת נכתבה בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד ומכוונת ל2 המינים גם יחד) הגדרה חזקה ביותר ונכונה ביותר... כל מי שאמו יהודיה מבחינתי הוא יהודי... ואי אפשר לברוח מלהיות יהודי נכון זה מחייב אותנו לדברים מסוימים למשל קיום מצוות עקרונית אתה חייב אבל לא עומדים ללך עם אקדח ברקה תעשה או שתמות... אתה יהודי רצוי שתעשה את זה כמובן שרק אם אתה מאמין אם לא אני לא מתווכח... תעשה מה שבא לך.. אני אומר משהו פשוט לגויים לא אכפת שיש חלק מאיתנו שאומרים שהם לא רוצים להיות יהודים... אנחנו יהודים והם שונאים אותנו על זה ולא יעזור כלום אז יש לי הגדרה חדשה ליהודי יהודי הוא כל מי שהגויים שונאים....(בלי לפגוע בלא יהודים שכאן )

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo31.gif

מה זאת אומרת "יהודי הוא כל מי שהגויים שונאים", לפני כ60 שנה היתה קבוצת אנשים די גדולה שהחליטה להכליל קבוצת אנשים מסויימת ולטעון שכולה ראויה להשמדה, אז כדאי להיזהר מאוד מהכללות, כי לפעמים אנשים נרצחים בגלל הכללות (ההיסטוריה הוכיחה את זה). האם כל הגויים שונאים יהודים? האם גויים שונאים רק יהודים? האם לא קיימת שנאה בין יהודים? האם כל אדם בעולם השנוא ע"י אדם אחר נחשב יהודי?

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo31.gif

קבלת ההגדרות של היטלר היא ירידה לשפל המדרגה, אם מי שמטרתו היתה לרצוח אותך החליט עבורך מי אתה אני באמת מרחם עליך.

היא רק הביאה דוגמא למושג יהודי..

שאתם נותנים לו שמות ומונחים ומי שעושה ככה אז הוא ככה ואם לא אז הוא לא יהודי... אני לא חושבת שמרכז ההודעה היה להיטלר, אלא לכך שכל אחד חי בעולם שלו אבל בעצם כולנו יהודים !!

SupermanZW

Well-known member
אבל מרכז ההודעה כן היה היטלר

הוא החליט שהיטלר מגדיר מיהו יהודי. אין משמעות לטענה "כל אחד חי בעולם משלו אבל בעצם כולנו יהודים" אם בקבוצת האנשים המדוברת קיימים אנשים שאינם יהודים, אפשר לומר כל דבר אבל לא כל מה שאומרים הוא נכון.

למעלה