האלבום האחרון בהחלט

../images/Emo187.gif האלבום האחרון בהחלט

הגענו לשעת האמת: איזה אלבום עדיף בעיניכם מבין השניים - Wish You Were Here או Dark Side of the Moon? אין חובה לכתוב את שם האלבום בכותרת, אפילו עדיף שלא. כל עוד יהיה ברור מתשובתכם איזה אלבום עדיף בעיניכם על האחר. וכמובן, נימוקים יתקבלו בברכה.

TAZ!

New member
ובכן...

אין לי שום התלבטות, ברור לי ב-100% ש-Dark Side of the Moon הוא האלבום הכי טוב, הכי מרתק, הכי שלם (וגם הכי מצליח, אך זה לא קשור) של הפינק פלויד והוא מן הסתם גם טוב יותר מ-Wish You Were Here, אלבום נהדר בזכות עצמו. בעוד ב-WYWH אפשר לשים את האצבע על שירים מסוימים ולומר שהם טובים פחות מאחרים, "ברוך הבא למכונה" ו"קח סיגר" (מצטער, אין לי כוח לעבור לאנגלית), לא שירים גרועים אך נשארים בצילן של יצירות מופת כמו Shine On על כל חלקיה או של שירים נהדרים שאף הפכו ללהיטי גלגל"צ והשראה לשירי משינה, כמו שיר הנושא של האלבום, ב-DSOTM קשה יותר לעשות זאת, מדובר ביצירה אחת שלמה, שלא לומר מושלמת, שעולה על סך כל חלקיה (שהוא גבוה מאוד גם כך) מהסוג שלא מאפשר הפרדה של חלקים מסוימים ממנה לצורך שימוש כלהיט רדיו או שיר מתוך אוסף שירים (למרות שכן עשו זאת ובכך לדעתי חטאו לאלבום המופתי הזה). לי אישית הבחירה ברורה לחלוטין, אני בטוח שגם לרוב האחרים.

שתי אלבומים לתפארת פינק פלויד

אך למרות זאת, הבחירה הזאת לא קשה כלל בשבילי. כל אלבום מעביר תחושה אחרת, wish u were here הוא יותר אינטימי, רובו נכתב לחברם ששקע לתוך עולם אחר מלא בשגעונות, דמותו מתוארת כאן באופן מעורר כאב. אך מצד שני, הצד האפל של הירח הוא יותר שאפתני (גם wish u were here כמובן), לדעתי באלבום הזה ווטרס בשיא היכולת שלו כתמלילן. ביחד הם יצרו כאן יצירה מאד יחודית שכמעט כל אדם יכול להרגיש הזדהות רגשית. האלבום הזה שינה מאד את השקפת העולם שלי ומאד השפיע עליי בהרבה מאד מישורים, כל יצירה בו חשובה לי עד מאד.

למרות התוצאות הברורות

אני לא יכול להתעלם. drak sid of the moon הוא אולי אלבום הקונספט המושלם של כל הזמנים. הוא יצירה שלמה ומושלמת, בלי נפילות. אם הייתי רוצה להשמיע למישהו פינק פלויד בפעם הראשונה ייתכן שזה האלבום שהייתי משמיע. אין ספק בליבי שהוא קלאסיקת רוק אמיתי. (והנה מגיע ה"אבל") אבל, בכל מה שקשור בפינק פלויד מאז ומעולם היה אלבום אחד שליווה אותי בעולם שלי האישי. כאשר אני הייתי עובר תקופה מלנכולית או פשוט מחפש להיכנס לתוך עצמי wish you were here היה האלבום שהכנסתי למערכת. DSOTM בהיותו אלבום עם משהו להגיד על העולם כולו, לא התאים לי ברגעים שהרגשתי שרק אני נמצא פה ושזה אני שסובל, לא העולם. לא עניינו אותי אנטראקציות עם אנשים, מי נגד מי והתמונה הגדולה, רק מה קורה לי בפנים. wish you were here היה האלבום שאיפשר לי לחוות את הקיום הזה בצורה נסבלת. יקטרגו עליו שניתן למצוא בו שירים "פחות טובים" ושהוא פחות מיקשה אחת מ- DSOTM אבל למעשה בכל מה שקשור למצב הרוח שלי הוא תמיד היה רעיון אחד ומקור חוזק אחד. זה האלבום הראשון ששמעתי של הפלויד ששינה לי את הכימיקאלים בראש (ללא עזרה חיצונית). זה גם האלבום היחידי שאני יכול לזמזם ולשיר מהתו הראשון ועד האחרון ולעשות את זה באותו זמן של האלבום (לפעמים שאני צריך להעביר 45 דקות אני פשוט מתחיל לשיר אותו). אי לכך ובהתאם לזאת, האלבום הטוב ביותר של הפלויד לטעמי (מלבד AHM שיצא) הוא Wish You Were Here שתהיה לכולנו האזנה נעימה.

Jason2

New member
קשה בהחלט

ואפילו חשבתי על הטלת מטבע. אבל אז החלטתי להיזכר בתגובה הראשונית שלי לשני האלבומים ולהיזכר בפעם הראשונה בה שמעתי כל אחד מהם. אז נכון שב-wish you were here נשביתי בצלילים של היצירה הפותחת ונפעמתי מהשילוב המושלם של הצלילים וההרמוניה האלוהית. וזה המשיך גם לקטעים הבאים. אלבום מצויין ובהחלט ראוי. אבל כששמעתי בפעם הראשונה את dark side of the moon זו הייתה חוויה לא מהעולם. breath גם קטע מדהים וגם מילים עמוקות. time פשוט מעולה ובאמת מדהים שבחורים צעירים כתבו שיר כזה בחכמה שמגיעה רק כעבור כמה שנים. ואח"כ the great gig in the sky כששומעים אותו ממש אפשר לדעת מה זו חוייה שמיימית (מומלץ לשמוע על חוף הכינרת בשעה 5 בבוקר). breath damage ולבסוף eclipse המסכם את כל החוייה בפיצוץ של צלילים ומילים. אם אדם אשר לא מכיר את פינק פלויד ונותרו לו 40 דקות לחיות יבקש ממני לשמוע אלבום אחד של פינק פלויד ואז למות, אני אשמיע לו את דארק סייד ואז הוא יוכל לנוח על משכבו בשלום. לכן האלבום הטוב ביותר מבחינתי הוא Dark Side Of The Moon.

jony543

New member
שמע...

זה באמת דרך נכונה לבחור בין 2 אלבומים כאלה, התגובה הראשונית. [מבחינתי דארק סייד לוקח אותו כי זה מהאלבומים האלה שאחרי ששמעתי פעם ראשונה אמרתי וואו והחזרתי להתחלה.] אבל הדארק סייד אוף דה מון זה הדבר האחרון שהייתי רוצה לשמוע שעה לפני שאני מת.

bscom

New member
Wish You Were Here בצער רב

אם נבחן כל שיר ושיר אז TDSOM הרבה יותר טוב WYWH לא נכתב כיצירה אחת ארוכה בין השירים Welcome To The Machine ל Have A Cigar אין המשיכיות . לאלבוo יש שני נושאים אחד הוא געגועים לסיד והשני ביקורת קשה על עולם המוזיקה (הרוקריסט הצעיר שאמור להפיץ להיטים כמו מכונה ולעבוד גם אם מי שהוא לא רוצה כדי להתקדם ) . לעומתו TDSOM נכתב כרצועה אחת ארוכה וטובה , כל סוף של שיר הוא התחלה של שיר חדש התעסקות אם כלי הנגינה והמציציה שלהם עד לרגע אחד לפני ההתרסקות ההפקה של האלבום היא מדהימה ,לחשוב שעשו אות לפני 30 שנה שלא היה שום דבר ממוחשב והכל נעשה בידייים ביט אחר ביט (הייתי מת לשמוע אותו אם הכלים של היום ) . המילים של השירים בשני האלבומים הן מילים חזקות אם הרבה מאוד משמעות לכל מילה אך ב Dark Side of the Moon יש הרבה רוחניות למילים שאני אישית מאוש אוהב . איפה עוד אפשר לישמוע את השפט הזה "כל מה שהיקום מכיל נמצא מתחת לשמש , אבל השמש בקלות יכולה להעלם ע"י הירח . " תודו שגם בעברית זה נשמע טוב . בקיצור ולעיניין Dark Side of the Moon האלבום הכי טוב של Pink Floyd .

flowerboy69

New member
בלי לחשוב אפילו לשניה אחת!

זה לא סוד.האלבום שאני הכי אוהב מזמן הושלך מפה.הרי זה the final cut.נשארו 2 אלבומים מהטובים בהסטוריה של המוזיקה.אחד הוא מסע לתוך החיים של כולם אולי והשני הוא מסע געגועים לחיים של אדם אחד-סיד.את הדרק סייד שמעתי בגיל 9 או 10 כשאח שלי הביא לי מתנה את הקלטת של האלבום ליום ההולדת.אני זוכר עד היום שהיה לי רדיו גדול שחיברתי אליו אזניות ושמעתי את זה לראשונה.הבנתי שזו הייתה חוויה ייחודית.שונה.אבל לקח לי הרבה זמן להתחבר לאלבום.לחפש את המילים והמשמעויות שלהם.את wish you שמעתי זמן קצר אחר כך.הוא ריגש אותי עוד בפעם הראשונה ששמעתי אותו לפני שידעתי עליו משהו.אני חושב שכל אדם היה רוצה משהו שיגרום לאנשים לזכור אותו אחרי מותו והרבה היו חולמים על יצירה כמו wish you שתהיה המזכרת שלהם.המצבה.ככה אני רואה את האלבום הזה.אני מדמיין מצבה ענקית כשמילות השירים מהאלבום כתובים עליה ובאמצע הסמל העגול של הזרועות הרובוטיות מהעטיפה.אולי מבחינת ההיסטוריה הdark side ייחשב לאלבום נמכר וחשוב יותר אבל עכשיו פה להצבעה הזו אני בוחר את האלבום wish you כהכי טוב של הפלויד.

פיינאל קאט אלבום ממש טוב

אבל גם את החומה העיפו. זה דיי ברור שרוב האנשים כאן לא אוהבים את הדומיננטיות של ווטרס ומשלבים את זה כאחד השיקולים שלהם, למרות שזה אמור להיות פחות רלוונטי. אני רוצה לראות מישהו אחד כאן קם ואומר שהלחן של Comfortably Numb פחות טוב מהלחן של ECHOES. אנשים יכולים להכפיש את החומה וגם את הפיינל קאט כמה שהם רוצים, אבל עדיין הם חלק עצום מהיצירה של הפלוידים.

flowerboy69

New member
לי נראה שזה רק למי שחופר

ומכיר את הסיפור שמסביב לאלבום.אם מישהו שלא מכיר יקח ויקשיב לו הוא יאהב אותו ויראה אותו כחלק מהחומה.הרי אני שמעתי ככ הרבה דברים של הפלויד ואם בעיני final cut הוא הכי טוב יש לזה סיבה והיא גם בגלל המילים שמרגשות וגם בגלל דרך ההמשך של הרעיון של החלום שאחרי המלחמה וגם בגלל השיר final cut שנמצא יחד עם comfotably numb במקום הראשון כשיר הכי טוב שאני מכיר.כשווטרס אומר שבעיניו amused to death הוא חלק מיצירות המופת שהוא קשור אליהם אני בהחלט מסכים ורואה את החיבור הישיר בין האלבומים כמו עוד שלב בחיים של הגיבור שעליו ווטרס שר כבר שנים.

שלום חן

New member
amused to death ...

תקליט מדהים, טוב ומצויין, פשוט לא יאמן עד כמה אני נהנה לשמוע אותו כל פעם מחדש. יש לי את הדיסק בריכבי הפרטי וכל הזמן שאני מחפש מה לשמוע, די כמה אפשר לטחון את האוספים של הפלויד, amused to death עושה לי את זה. ווטרס גאון, אבל רודן.

CrazySheep1

New member
אני קם ואומר

הלחן של comfortably numb פחות טוב משל אקוז. אפשר לומר שעד הדקה 5 ומשהו, השיר הוא מאוד קלאסי, 4-5 אקודרים, ליריקה, קצוב...עד שמגיע הסולו האגדי. אבל זאת בכלל לא הנקודה. אני אישית מאוהב בחומה בצורה בלתי רגילה. לא נמאס לי לשמוע את האלבום, אני מסוגל לשמוע אותו שבע פעמים בשבוע. והזכרתם את The Final Cut ודווקא באלבום הזה אני אסכים עם כל מי שנגד הדומיננטיות של ווטרס. הוא פשוט מדכא.

Liorking

New member
Dark Side of the Moon

האלבום הזה מושלם. זה המקום להתחיל את ההיכרות עם פינק פלויד, כאן נמצא הצליל הפלוידי במלואו עם כל החדשנות. זה האלבום מס' 1 מבחינתי בכלל. כמו כן ב-Wish You Were Here השיר Welcome to the Machine קצת הורס את האלבום (לא סובל את השיר הזה).

לא מה שציפיתי שיהיה

אני נאלץ להוציא את ויש יו ור היר לדעתי הוא גם לא האלבום השני הכי טוב שלהם. הוא אלובם טוב אבל גם הפייפר וגם החומה יותר טובים ממנו. ובהחלט שגם הדארק סייד

earth quake

New member
האלבום הכי טוב.

מהשניים שנשארו, אני בוחר ב-WYWH כאלבום הכי טוב של פינק פלויד.

למעלה