האלבום האחרון בהחלט

Adidason326655

New member
סוף סוף הסוף!

אני רוצה להגיד לטובת יוזם ה"משחק", אחד ה"משחקים" היותר טובים שהיו בתפוז. ובקשר לבחירה שלי. אני בוחר בצד האפל של הירח כאלבום הטוב ביותר של הפינק פלויד. המוסיקה מצויינת ללא ספק, שירים שאפשר להתפרע עליהם עם גיטרה, לרקוד אותם, לבכות אותם. אני לא חושב שיש הגדרה לדארק סייד. אם היו שואלים אותי על אלבום שלא הייתי משנה בו דבר (לא היה כזה אבל נניח שהייתי צריך לבחור אחד) הייתי בוחר בדארק סייד. למען האמת אני חושב ש-ON THE RUN באמת מיותר אני לא מוצא בו שום יופי. חוץ מזה, אין שיר אחר באלבום שלא התאהבתי בו. גיליתי את דארק סייד בגיל 13 אולי ואני מכיר אותו מצויין. בתור גיטריסט אני גם מכיר כל תו בו אבל לא מנסה להשתוות לעבודה המצויינת של גילמור, כי אי אפשר. דבר אחד שאני לא אוהב בדארק סייד הוא שהוא הולך ונהיה שחוק עם הזמן, אבל לא ניתן לזה לקרות נכון? בכל מקרה, בין הצלילים הנפלאים נמצאת גם ליריקה מצויינת שמשאירה המון מקום למחשבה.

טוב...

הגענו לאלבום האהוב עליי, ולאחד מחמשת האלבומים האהובים עליי.. אז את מה נבחר.. מצד אחד, דארק סייד פשוט.. דארק סייד.. אין מילה אחרת.. בריט', אחד השירים האהובים עליי, שמתחיל באופטימיות מסויימת, ואז עובר לדיכאונות הגאונית.. מאון דה ראן אני אתעלם, כי אני ממש לא אוהב אותו.. טיים, בלי ספק אחד מעשרת השירים הלועזיים האהובים עליי, שפשוט כל שנייה בו גאונית.. TGGITS, שהקול המעלף של הזמרת נשמע, מעבר יותר רגש מכל המילים שנכתבו אי פעם ביחד, מוני, שגם עליו אני לא מת, אבל הסולו סקסופון בסוף והמילים שלו מצויינות.. על UAT אני לא אגיב, כי לדעתי זה השיר הכי אוברייטד של פינק פלויד בפורום [לא בכלל, כי אז דה ABITW2 (למרות שאני חושב עדיין שUAT מעולה)], ACYL, שלדעתי זה קטע נגינה פשוט מדהים, והיה פה הסבר של מישהו שהסביר לי על פורד ועל מה שהוא אמר.. BD+E, אחד מהסיומים הגדולים של דיסקים אי פעם, אם לא הכי גדול... ומצד שני.. WYWH... אוי.. תמיד שאני שומע את התיבה הקטנה והמדהימה הזאת, הטו, טו, טו, טא.... יש לי פשוט עור ברווז.. השיר האהוב עליי בכל הזמנים, כל קטע בו גאוני... WTTM.. מילים מדהימות, לחן פחות אוהב.. לא אכביר במילים עליו.. HAC, אחד מהשירים האהובים עליי.. שיר ציני בדיוק במידה הנכונה, פתיחה מדהימה, לחן מעולה, מה עוד צריך? WYWH, שבאמת, אולי המילים עם הכי הרבה רגש שווטרס כתב.. פשוט פיסת גאונות קטנה.. וSOYCD השני, שאותו אני פחות אוהב מהראשון כמובן, אבל באמת באמת שזה שיר מדהים.. אז מה נבחר, האלבום הכי שלם או הכי מרגש? הכי טוב או הכי נוגע ללב? בשני המקרים, אני הולך על התשובה השנייה.. דארק סייד יותר טוב, אבל וויש יו וור היר זה האלבום המנצח בשבילי..

loomer4

New member
זה מה שחשבתי שיהיה בגמר.

למרות אהבתי הגדולה אל האלבום, אני נאלץ להוריד את ויש יו ור היר. בויש יו ור היר פינק פלויד נכנסים (או יותר נכון רוג'ר מכניס אותם) לציניות והמרמור שאיפיינו אותם בסוף השבעים, תחילת שמונים, ואין משהו בפינק פלויד שאני פחות אוהב מזה.

טוב

אני בוחר בוויש יו וור היר כהאלבום הכי אהוב טוב שלהם! כי פשוט שיין און מכניס אותי לעולם מיסטי וגורם לי לחשוב טוב טוב על עצמי והצלילים... זה לא מוסיקה זה לא מוגדר בכלל זה משהו אלוהי! ובשבילי שם אני עובר התגלות אלוהית עם האגדה בת האלמוות סיד בארט!

RoieL

New member
טוב

למרות פנינים כמו Eclipse, Brain Damage, Time... נראה לכם? ועכשיו ברצינות. כמו שכתבתי פה בערך כמספר העותקים שהצד האפל מכר, האלבום השחור עם המשולש היה אלבום הרוק ששמעתי ואולי האלבום היחיד שכלל מילים ששמעתי בצעירותי, ההורים שמו בעיקר מוזיקה קלאסית ואמא שלי החליטה שגם האלבום הזה הוא סוג של מוזיקה קלאסית. בכל זאת, גיל שנתיים. התחלתי להתעניין בפינק פלויד לפני כמה שנים שוב, וכשהחלו השמועות על ההופעה של ווטרס שמעתי אותם קצת יותר לעומק, ומאז הם הפכו להיות הלהקה האהובה עלי. למרות שתמיד התחלתי את רצף ההאזנות עם רצועות 4-5 מהצד הראשון של החומה, הפעם הראשונה בה קלטתי מי הם פינק פלויד הייתה הפעם הראשונה שבה הקשבתי לצד אפל בלי לעשות משהו במקביל. Wish You Were Here לעומת זאת, הוא אחד מהפנינים היפות שנכתבו. המילים המרגשות, היצירה הארוכה שעוטפת את האלבום, הקטע הפשוט לכאורה שכדי לנגן אותו צריך רק גיטרה אקוסטית אבל בדיעבד מעביר וויברציות מדהימות, הסולו הענק של גילמור בסוף Have A Cigar ושני הנושאים שהופכים את האלבום לאלבום קונספט, שניהם אישיים של הפלויד. ללא ספק עומדים פה שני האלבומים הגדולים של הפלויד לדעתי [ביחד עם Atom Heart Mother]. בשקלול, אני חושב שהצד האפל ינצח, בגלל הכל. האלבום האהוב עלי. כל צליל בו הוא גאוני. מליוני אנשים בעולם מדקלמים כל צליל שהחברה הפיקו מהכלים [או שעונים או מכונות רישום ומטבעות כסף] בלי למצמץ. החבר'ה כתבו את האלבום הזה בשלב הבשל שלהם ובתנאים המושלמים- אלבום נסיוני [מעניין שדווקא שיר עם 7/8 ברובו יצא כסינגל ראשון מהאלבום], ליריקות גאוניות, הפלויד הקליטו באבי רוד בתנאי מצוינים באולפן 2, עוד לא התחילו פה הריבים. המילים מצוינות ולא סרקסטיות מדי כמו שנשמע מווטרס מ- Welcome To The Machine ו- Have A Cigar בעוד שנתיים, שלא לדבר על שלושת האלבומים שלו [אה, של פינק פלויד] שבאו אחריו. גם העטיפה, כ"כ פשוטה אבל כ"כ נחרטת בזיכרון. איזון מושלם בין המילים ללחן. הפלויד גיבשו פה את דרכם המוזיקלית. פשוט אלבום מושלם. פלא שהחזיק מעמד במצעדים עד היום? האלבום כולל את הקטע המוזיקלי האהוב עלי [שלושת הרצועות האחרונות] ובהחלט אני אשמח לשמוע את Eclipse כשיר בלוויה שלי אם זה יהיה אפשרי [כמובן שיהודים לא עושים את זה ומתים לא שומעים מוזיקה, אבל ניחא]. מהפתיחה המפתיעה, שמגיעה לצלילים האלוהיים שגילמור מפיק עם הסלייד [גם פה גילמור התפתח, תראו אותו בבומבי ב- One Of These Days], ועד לסיום הטוב ביותר שנכתב לאלבום, אלו ללא ספק ה- 42 דקות ו- 54 שניות [עפ"י המאסטרינג הראשון לאלבום] היפות ביותר ששמעתי בחיי. ולכן הבחירה שלי היא, עם כל הכאב ו4 התווים הגאוניים, להדיח את Wish You Were Herre.

RoieL

New member
ואני חייב להוסיף

שאחרי אלבום כמו AHM הפלויד הצליחו להתעלות על עצמם עוד 3 פעמים ברצף. פשוט הלהקה הטובה בהיסטוריה.

עמבה21

New member
דארק סייד עדיף

אני לא מבין למה וויש יו הגיע לגמר. החומה, מדל ואנימלס עדיפים בהרבה, למרות שגם וויש יו נהדר, אבל אצל פינק פלויד נהדר זה לא מספיק. שמעתי את דארק סייד רצוף בפעם הראשונה השנייה השלישית והאחרונה בלי הקטיעות הקטנות שבסי-די והרבה זמן לא היה לי מושג איפה נגמר קטע ואיפה מתחיל חדש ותאמת זה לא נחוץ . אלבום שלם ומושלם שאסור להפסיק באמצע או לשמוע שירים בנפרד! בגלל brain damage,eclipse,time,breath בעיקר וכל השאר אני בוחר בדארק סייד. מדהים איך באלבום אחד יש ריכוז של שירים שכל אחד מהם הוא נדיר! למרות הכל החומה היא הפייבוריט שלי.. חבל שלא הגיע רחוק בפורום אז "נסתפק" בדארק סייד

Anuerysm

New member
הבחירה שלי

היא לא בגלל מה שאני חושב שיותר טוב, היא סתם בגלל מה שהיה לו חלק חשוב יותר בחיים סך הכל לקח לי המווווון זמן עד שהתחברתי לכל הקטעים בוויש יו וור היר כשאת דארק סייד אהבתי מהשמיעה הראשונה אני זוכר שחזרתי מהחרמון כשהיה באוטו רק את פולס והשיר שהכי הדהים אותי היה Breath Reprise שהיה כל כך טוב באותם רגעים ממאני גם התלהבתי למשך תקופה ממושכת ובערך בחודש הלימודים האחרון של שנה שעברה השעון המעורר שלי היה דארק סייד וזה היה ממש כיף דארק סייד נשאר, וויש יו וור היר הולך

שלום חן

New member
תגידו תאמת...

זה יעזור אם אני אבחר ב- Wish You Were Here כי נראה לי שהוא הולך להפסיד בגדול

בטח שיעזור!

תצביע תשפיע....זה נכון שדרק סייד מוביל..אבל אי אפשר לדעת מה יקרה בסוף...יש עוד המון אנשים שלא הצביעו

RoieL

New member
האמת שחשבתי למרות הכל להצביע לאלבום

כי לא היה לי נעים ממנו

למעלה