האלבום האחרון - סיבוב 8

../images/Emo187.gif האלבום האחרון - סיבוב 8

5 האלבומים הטובים ביותר של הפלויד, עומדים לבחירתכם. התחרות נמשכת, והאכזריות חוגגת. כל פסילת אלבום כאן כרוכה, מן הסתם, בכאב עמום (או קהה, לפי העניין). מי יהיו אמיצים ויצביעו? האלבומים לבחירתכם בסיבוב זה: The Piper at the Gates of Dawn - May 1967 Atom Heart Mother - October 1970 Meddle - 1971 Dark Side of the Moon - March 1973 Wish You Were Here - September 1975 כזכור, עליכם לבחור באלבום שלדעתכם הוא הפחות טוב מבין הרשימה, ולתת את שמו בכותרת הודעתכם. לאלו שיסבלו מכאבים קשים עקב ההצבעה, מובטחת כוס תה. |כוס תה|

Artoo Detoo

New member
The Piper At The Gates Of Dawn

אלבום טוב מאוד ללא ספק, אבל אני לא חושב שהוא יותר טוב מכל שאר האלבומים המדהימים שנותרו שנותרו. פעם לא ממש אהבתי את האלבום הזה, היום אני יותר מעריך אותו, אבל הוא לא משקף את פינק פלויד בהמשך דרכם (אף אחד לא אמר שהוא חייב להיות כזה).

ובכל זאת...

השרשור הקודם עבר כבר לעמוד הבא, וחדשים לא יידעו מדוע ולמה הצבעתם כפי שהצבעתם. אז תנו לפחות כמה מילים... תשוו עם האלבומים האחרים עמם הבחירה שלכם מתמודד(ת)... מה שבא לכם.

RoieL

New member
פיפר

האמת שאני אוהב בערך רק חצי אלבום, והאחרים שנשארו הם 4 האלבומים האהובים עלי של הפלויד.

itaikuskus

New member
AHM

האלבום הכי מפתיע ברשימה, איך הוא הגיע כל כך רחוק וכו', בכל מקרה, עכשיו הוא בליגה של הגדולים באמת, עם ווויש ו-דרק סייד האדירים, ומדל המצוין, ומעל כולם, הפייפר, שהוא בעצם האלבום הכי טוב איי פעם. זמנך הגיע.

FunkyMonk

New member
נכון בהחלט - האלבום המפתיע!

אמנם אני מאד אוהב את AHM (למרות שפה כבר יש לו תחרות נגד החלילן אצלי), אבל באמת מפתיע שהוא הגיע כל כך רחוק.

atom heart mother

חוץ מהיצירה עצמה אני לא ממש אוהב את האלבום לעומת האחרים שהם פשוט לא נמאסים!

FuryUri

New member
AHM

בס"ד. כי כל השאר טובים...והוא...לא? שיר הנושא, או איך שלא קוראים לזה(כי אני בספק אם אפשר לקרוא לדבר הזה שיר) משעמם אותי. לאדע למה. פשוט ככה.

holo

New member
AHM

בצער רב אני נאלץ להוציא אותו, שכן, הוא לא עומד מול שאר האלבומים שברשימה, שהם מבחינתי בהגדרה של מושלמים. אם לא היצירה הפותחת והמסיימת האלבום הזה היה יכול להיות כמעט מושלם (בכל זאת, 3 שירים לא מספיקים להחזיק אלבום שלם).

avki

New member
אני חושב שAHM הוא בהחלט אלבום

מדהים, אבל תחשוב על זה אחד אחד - AHM - היא יצירה שרחוקה מלהיות מושלמת. יש בה קטעים מתים, היא לא אחידה ברמתה, היא יותר מדי 'פרוגית' (לטעמי), וכדו'. If - אמנם זה שיר מדהים, ותאמין לי שאני מת על השיר הזה ומבין את הגאונות שבו, אבל בכל זאת, הוא פשוט מינורי וזניח מדי יחסית לרמות השירים שמתחרים נגדו (אקוז, שיין און, בייק, אני קולור יו לייק ועוד המון). Summer 68' - שיר מדהים בהחלט של רייט, אבל אם תשאלו אותי הביצוע הפרוגי מוריד מערכו של השיר. היו צריכים לעשות את זה באווירת פינק פלויד יותר קלאסית. אבל זה פינק פלויד, הם ניסו כיוונים שונים בתקופה ההיא, מותר להם. ובכל זאת, השיר נפגע מהעיבוד המתיימר, לעומת הלחן והמילים הפשוטות. Fat Old Sun - אין לי מילים. אחד המושלמים של הפינק פלויד. APB - יצירה שרוב הקטעים בה נמשכים, מתים, ואמנם יש הרבה מוטיבציה ורעיונות יפים, אבל הרוב נמרח ומבולגן. הרעיון טוב אמנם, אבל הביצוע רחוק מלרגש.

holo

New member
לא יודע מה איתך

אבל שלושת השירים האלה עושים לי צמרמורת כל פעם שאני שומע אותם, ככה שהעיבודים- מינמליסטיות לצד בומבסטיות, לא ממש משנים את היחס שלי. אחרי הכל, המטרה של שיר היא להעביר מסר מסויים ולדעתי הם עושים את זה בצורה מושלמת. אני דווקא אוהב את כל הנשיפה ב Summer '68, מרשים ומצמרר ביותר.

new revolution1

New member
The Piper at the Gates of Dawn

מבין כל האלבומים האחרים שהם הוכחה להשגת אופי עצמאי משלהם, האלבום הזה הכי חלש בעיניי. זה אלבום די ילדותי (שזה גם מה שיפה בו...) ולא מגובש, אני למשל רואה הרבה יותר גיבוש וייחוד של פ"פ באלבומים האחרים שמצויינים. זה שירים קליטים ולא מיוחדים למדי לעומת שירים אחרים שכלולים באלבומים האחרים למרות שגם בו אפשר לראות את הצד של פ"פ, אך לפי דעתי פ"פ לא מסתכם בראיה יחידה- יש לו תקופות שונות, מצבים שונים, גידול ודעיכה, התפרצויות (מהמובן הטוב), אך אלבום ספציפי זה הכי פחות מראה לי את האופי, הייחוד- יותר מראה לי את הייחוד של בארט שהוא חלק בלתי נפרד מהלהקה. אך יש את הלהקה, יש את סיד בארט ויש את שניהם. והמשפט הבא עלול לעורר מחלוקות וכעס אצל אחרים אבל אני חושבת שהם היו באמת מסוגלים לפרוש כנפיים אחרי שבארט לא נכח, אני חושבת שכל החוויה ביגרה אותם ולקחה אותם לכיוון שונה של מוסיקה. אני שואלת את השאלות הללו הזו שוב ושוב- מה היה קורה ללא סיד בארט? האם בכלל היה את פ"פ? ואם היה קיים גם בלעדיו, האם היו מגיעים לאותו הרף שהגיעו אליו?

שלום חן

New member
והם באמת פרסו כנפיים...

גבוה גבוה, ואת האמת שהמשחק יגמר באמת צריך לדון בסוגיה, כיצד היו נראים פינק פלויד עם סיד בארט.

loomer3

New member
The Piper at the Gates of dawn

אלבום טוב, אפילו טוב מאוד, אבל זה פשוט לא הפינק פלויד שאני באמת אוהב.

earth quake

New member
Meddle

animals עף, הא? אני אשאר עם הבחירה שלי מהסיבוב הקודם. Meddle עדיין פחות טוב מהשאר.

למעלה