שווין של חוברות קומיקס
אבא שלי אמר לי לפני שנים רבות, שאם אני אוסף קומקס בשביל הערך, חבל על הכסף, ואני מסכים איתו. שווה לרכוש חוברות קומיקס שאתה נהנה לקרוא. אני, לדוגמא, רוכש כיום חוברות בעיקר לפי כותבי הקומיקס. אני חולה על Brian Michael Bendis וקונה כל מה שהוא כותב (כיום: Ultimate Spiderma, Alias, Daredevil ולפי דעתי הטוב מכולם Powers). אני אוהב גם את Garth Ennis ואת Paul Jenkins (ויש עוד). בנוסף, אני חייב לציין כי בעבר הייתי ממשיך עם סדרה כיוון שיש לי רצף ואני פוחד שזה יתחיל להיות טוב ואז אצטרך למצוא את החוברות שפיספסתי. בכל מקרה, אני מציע לבדוק ב- Previews לגבי מה עומד לצאת. אפשרות אחרת היא לבדוק ב- www.milehighcomics.com מבחינת ערך, קשה לדעת מה לרכוש. רוב החוברות העכשיויות ה"שוות" מכונות Sleepers". מי ציפה שערכו של Ultimate Spiderman # 1 יגיע לסכום שהגיע? לא אני. ניחוש איזה חוברת תעלה במחיר דומה לניחוש איזו מניה תעלה בבורסה. אני עדיין לא קיבלתי את Y: the last man אך אני יודע שכבר יצאו עם הדפסה שניה ואני צופה שערכה יעלה. אשר לחוברות ישנות מאד (Silver Age), אלו הן תמיד השקעה טוב וסולידית, אך בשביל זה צריך הרבה כסף... אשר ל"מי הופכך חוברת למוצר אספנות", הרי התשובה לשאלה מה שווה כל דבר היא פשוטה - כמה שמישהו מוכן לשלם עבורו. או במילים אחרות: אנחנו! בשורה התחתונה: קראו קומיקס בשביל ההנאה ולא בשביל הרווח. הרווח, אם יבוא, מהווה בונוס בלתי צפוי.