חברים מצויירים

לא מבינה מה עוד אפשר להוסיף

על ההסופר גיבורים. נראה לי שכולם זה מיחזור של דמויות. בסופו של דבר הם דומים מאוד אחד לשני למעט צבע החליפה.

האמנם

כמה חוברות שונות של סופר-גיבורים קראת? השוני, לדוגמא, בין Green Lantern לבין Flash הוא תהומי, לא רק בגלל ההבדלים בין הכוחות, אלא בגלל ההבדלים באישיויות של הגיבורים, ויש עוד דוגמאות בשפע. זה כמו לאמר שכל הטלנובלות הן אותו הדבר, שכל סדרות הטלויזיה על שוטרים / רופאים / עורכי דין וכיו"ב הן בעצם אותו הדבר. אין סופר גיבור טוב או לא טוב, יש חוברת טובה, הנובעת מיוצרים טובים.

11 בספטמבר:

האם התאריך הזה השפיע על הקומיקס האמריקאי באמת? אם כן, במה? יש איזשהו מקום שבו מדינת ישראל מוזכרת בצורה בולטת?

ועוד שאלה בכלל לא קשורה:

אומרים שיש לעיתים בקומיקס הרבה רמיזות על זוגות gays (לדוגמא: באטמן ורובין). האם זה נכון לדעתך, והאם זה השפיע על ה- gay comics?

לא יודע

הרמיזות על זוגות הומוסקסואליות (בייחוד Batman & Robin) נרמזו בזמנו (1954) ע"י פרופ´ פרדריק ורטהיים בספרו Seduction of the Innocents שהביא בסופו של דבר להקמת ה- CCA, הקוד של הקומיקס. אינני חושב שהיה בין זה לבין Gay Comics דבר. GC החלו לצאת בסוף שנות ה- 60 כחלק מהתמרדות הנוער במוסקמות במסגרת ילדי הפרחים ומלחמת וייטנאם.

11/9 + ישראל

כפי שהסברתי בעבר, אירועי 11/9 השפיעו על יוצרי הקומיקס, על לא הרבה על החוברות. השינוי הגדול ביותר היה ביטול הסדרה Authority המעולה (ועומדת לחזור בחודשים הקרובים). גם הגילגול החדש של Captain America נבע לא מעט מן האירוע הנ"ל. אשר לאיזכורה של מדינת ישראל בצורה בולטת, התשובה היא לא. היתה מיני-סדרה בשם Palastine בתחילת שנות ה- 90, ואני לא חושב שיש צורך להכביר במילים את עמדת היוצרים על ארצנו. ישראל הופיעה בכמה חוברות של Marvel (בעיקר ב- Hulk עם Sabra, וב- X-men עם גבריאלה הלר (אהובתו לשעבר של פרופ X) אך כאמור, לא בצורה בולטת.

SpideyBoy

New member
עוד על ישראל

יש דמות נשית ישראלית מאד חשובה גם Y האיש האחרון !

KerenWelling

New member
שאלות שאלות....

האם יש לך חוברות של הקומיקס של סופרמן. 1) אם כן, כמה חוברות יש לך, מה שמן ומאילו שנים? וכמה הן כבר שוות? 2) בן כמה אתה, ומאיזה גיל התחלת לאסוף חוברות קומיקס? 3) האם יש לך את החוברות של "ליגת הצדק", אם כן, אז מה שמן, ומאילו תאריכים, והאם יש לך את המהדורה האחרונה שלהן עד כה... 3) האם אתה בעצמך יודע לצייר קומיקס? 4) מאיפה אתה משיג את כל החוברות?, מה ערך כל האוסף, וכמה חוברות יש לך?

תשובות, תשובות

1. יש לי מאות חוברות של סופרמן, כאשר המוקדמת ביותר היא משנת 1964. על אף הפופולאריות שלו, הרי חוברות סופרמן מ- 30 השנים האחרונות אינן בעלות ערך רב (בעיקר משום שהם מאד נפוצות). 2. אני אהיה בן 37 בינואר. התחלתי אישית לאסוף ב- 1977, אך לפני כן אסף אחי הגדול. 3. יש לי למעלה כ- 200 חוברות של JLA המקורי, עם רצף מ- 108-261. יש לי את רוב החוברות של הגירסה השניה (ואת כל החוברות של Giffen/DeMattias, Bwah-Ha-Ha). יש לי את כל הסדרה הנוכחית. 3.(שני) לצערי, לא. 4. אני משיג את החוברות מ- Mile High Comics ומקבל משלוח כל חודש. יש לי כ- 30,000 חוברות, ואני מעריך את ערכן בלמעלה מ- $100,000

spown1

New member
חוברות ספון.

היכן ניתן להשיג חוברות spown ? מה שוויין בשוק?

SpideyBoy

New member
גם אני רוצה לדעת

ראיתי כאן פרסום לכמה מקומות כמו CNV (שאין להם ספון חדש) ועולם הקומיקס (לא מצאו חן בעיני, לא יודע למה). אני גם ראיתי כאן אחד שמוכר את האוסף שלו באתר אינטרנט (אני חושב שקוראים לו יוסי) - מישהו קנה ממנו ? הוא אמין ?

יוסי

אני מכיר אישית את יוסי קוניין ואני סבור שהוא מאד אמין, אך אינני יודע אם הוא מכר את חוברות ה- spawn

ykonijn

New member
אני חושב שאני אמין ../images/Emo6.gif

קודם כל תודה לצבי על הפירגון. אם אתה מחפש SPAWN אז עדיין יש לי, בוא לבדוק באתר -www.comics-sale.com

אודי א

New member
היי

רציתי לשאול מה דעתך על הקומיקס בישראל והאם אנחנו מסוגלים לעמוד מבחינת איכות (ותוכן) מול הקומיקס בשאר העולם? האם אתה אוסף חוברות גם מאנגליה ואוסטרליה? או רק מאמריקה?

לא יודע

הקומיקס האמריקאי הוא מאד ייחודי. רק בארה"ב נוצרו הסופר-גיבורים ומשם זה עבר גם למדינות דוברות אנגלית אחרות (כמו אנגליה ואוסטרליה). ביפן, הקומיקס הם על כל נושא שהוא. כך גם בצרפת ובספרד. אני חושב שאנחנו מסוגלים, מבחינה תיאורטית, לעמוד מול כל קומיקס אחר (כך גם בקולנוע), אך זה קשור באנשים ולא במדינות. אך הבעיה היא שכדי שקומיקס יצליח, צריך שיקראו אותם ואם הקומיקס בעברית, קהל היעד מוגבל. לאחרונה הוציא אחד יוצר ישראלי (וחבר טוב שלי) אורי פינק חוברת בארה"ב. נקווה שזה יצליח.

SpideyBoy

New member
אורי פינק !???

זה לא זה שעושה את זבנג ? זה עלבון לקומיקס ישראלי.

comicsgirl

New member
תרגע!

אורי פינק הוא אחלה בן-אדם שעושה אחלה קומיקס! עלבון?-ככה אתה חושב!!!

למעלה