משחק "האלבום האחרון"

הביטלס הביאו את הפסיכודליה

למיינסטרים של סוף שנות השישים. היו להקות פסיכודליות שפעלו לפני שהביטלס הכניסו למוסיקה שלהם אלמנטים פסיכודלים, אבל הגדולה שלהם שהם הביאו את זה מהשוליים ושמו את זה בדיוק במרכז. בין היתר גם בגלל היותם הביטלס.

itaikuskus

New member
מלבד זה, הביטלס חידשו גם ברובד ה

אומנותי. כלים שמנוגנים אחורה, שימוש בפידבק, כלים אוריינטלים, הלחנים, גם אם בכמה מהדברים האלה הביטלס לא היו הראשונים, אחריהם הסטנדרטים היו שונים לגמרי.

נכון

ההשפעה של הביטלס היתה עצומה, ו-Revolver הוא אלבום גדול, בכל קנה מידה. גם אם הם לא היו הלהקה הכי פופולרית ביקום, באותם ימים, האלבום הזה בפני עצמו היה אבן דרך בהתפתחות המוסיקה. מעבר לכך, לטעמי זה לא ממש משנה מי היה הראשון או השני. וכמובן, אני לא בדעה שמוסיקה נהייתה טובה יותר עם הזמן ועם השינויים האופנתיים.

Jason2

New member
אי אפשר למדוד מוזיקה

במושגים של קו זמן, אפשר לסקר את ההיסטוריה של המוזיקה אבל אי אפשר להגיד שמוזיקה נעשית טובה יותר או טובה פחות. בקיצור אני מסכים איתך. ואגב המוזיקה מאז הביטלס כן הייתה טובה עד שבא הדיסקו והרס הכל. וכשאת אומרת לא פופולריים באותם ימים, את מדברת על שריפת התקליטים והמחאות? כי הבנתי שזה היה מיעוט קנאי שעשה יותר רעש ממה שזה היה באמת.

לא, לא...

לא הבנת. התכוונתי שהם *כן* היו הלהקה הכי פופולרית ביקום, אבל גדולתו של "Revolver" והשפעתו אינה נובעת דווקא מהפופולריות שלהם, אלא מזה שהאלבום הוא פשוט טוב. אגב: הדיסקו של שנות השבעים לא הרס כלום. זה היה עוד ז'אנר מוסיקלי, וכמו כולם הוא בא והלך.

FunkyMonk

New member
היי היי חמודילה..

בלי הדיסקו של שנות השבעים לא היה לנו את האחלה דבר שנקרא פ'אנק.

Jason2

New member
הוא חושב

שהדיסקו המציא את הפ'אנק ולא הבלוז של דרום ארה"ב וזה לא משנה שמוטאון נוסדה כמה שנים לפני הדיסקו.

FunkyMonk

New member
דיסקו, יקירתי

דיסקו של שנות השבעים. earth wind and fire, כמדומני הם דוגמא טובה, לא מתעמק כל כך בחרא הזה. הדיסקו פיתח את המקצבים, הסגנון החיצוני. הדברים האלו התפתחו אחר כך לשירים כמו You Can Leave You're Hat On שאח"כ התפתחו לדברים כמו פרימוס ורד הוט צ'ילי פפרס. בחוגים מסויים המילה Funk מגיעה לתאר את הדיסקו של שנות השבעים, והמילה Funk-Rock מגיעה לתאר את RHCP פרימוס כו'.

פאנקי חמוד (ואני מתכוונת לזה)

תן לי לתת לך, ממש בקיצור, את ה-timeline של הסגנונות האלו משנות השבעים. כולם היו התפתחות טבעית של ה-R&B. soul - שנות השישים, עד סוף העשור, תחילת שנות השבעים. funk - תחילת/אמצע שנות השבעים (פרלמנט, פאנקדליק, סליי והפמילי סטון) דיסקו - דיסקו התפתח באמצע וסוף העשור. תחילתו היתה ב"צליל של פילדלפיה" שפיתחו מספר מפיקים, כגון קני גמבל וליאון האף, תום בל ואריף מארדין. הצליל של פילדלפיה היה "רך", מלודי ופופי יותר מהפאנק, ששאב מרוק, ג'ז, מוסיקה אפריקאית ועוד ירקות. אם לקחת השוואה משנות השישים, זה כמו ההבדל בין הטמפטיישנס לבין ג'יימס בראון. גם בפילי סאונד, הדגש היה על להקות ווקאליות ("שלוש המעלות", ה"סטייליסטיקס"). על פאנק תוכל לקרוא כאן, ממש בקיצור ועל קצה המזלג: http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=77:13 על ה"צליל של פילדלפיה" כאן: http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=77:2635 דיסקו היה, כאמור, פיתוח של הצליל של פילדלפיה: קטעי פופ שנשענו על ביטים כבדים, ריפים מלודיים ושטחיים, ושנועדו לריקודים בדיסקוטקים. דיסקו היה פחות ז'אנר מוסיקלי, ויותר "שגעון", fad, משום שהוא היה מראשיתו אלמנט נלווה, אלמנט משני, לתרבות המועדונים של אותה תקופה. על דיסקו תוכל לקרוא כאן: http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=77:16 פאנק, פילי סאונד ודיסקו לא היו "חרא". בכל אחד מהם נעשו שירים נהדרים, וגם שירים גרועים. בוודאי בדיסקו היו שירים גרועים רבים, כאשר רבים - במיוחד מפיקים לבנים ואירופאים, ניסו להעתיק את הנוסחה ולעשות קופה, ללא הבנה של התרבות ממנה הדיסקו בא. You Can Leave Your Hat On הוא, למיטב ידיעתי, שיר של רנדי ניומן שנכתב בשנות השישים. אין לי מושג מדוע הזכרת אותו. פרימוס ורד הוט צ'ילי פפרז, הם להקות לבנות משנות השמונים והתשעים, ששאבו השראה מה-funk השחור של תחילת שנות השבעים, ופיתחו אותו, עם דגש רב יותר על אלמנט הרוק. אבל השורשים שלהם הם בשנות השבעים. אני ממליצה לך להאזין לאלבום One Nation Under A Groove של פאנקדליק - אני בטוחה שזה יאיר את עיניך.

melancholy man

New member
אני חושב שהוא התכוון לביצוע

של ג'ו קוקר, שהיה קצת יותר בלוזי/ פאנקי, אבל גם כך אין לי מושג מה הקשר.

מורנא007

New member
מה זה תרבות פרוג?

לא שמעתי על כך... אולי את מתכוונת לספרות מדע בדיוני ופנטסיות?

eliavtu

New member
Relics

כי זה לא אלבום אולפן.. אני לא מאמין שהוצאתם את הפיינל קאט הוא טוב מכמה אלבומים ברשימה הזאת

מורנא007

New member
Relics

גם אני שייך למי שמעדיף אלבומי קונספט על פני אוספי שירים. אחרי הכל מדובר בלהקה שהוציאה לא מעט אלבומי קונספט ראויים. לא מדובר באיזו פיסת פסיכדליה נדירה, שיצאה רק באוסף או בסינגלים.

FunkyMonk

New member
החומה, כמובן.

ברור שהבחירה הזו לא משנה שום דבר. חבל שרליקס יוצא. אני לא מבין איך MORE הזה מורח את עצמו כל כך הרבה.. אומאגומא ואבסקיורד הרבה, הרבה, הרבה יותר טובים ממנו.

למעלה