!!!!!!!!!!!

• פותח הנושא Oaf
  • פורסם בתאריך
על כריכה

זה טיפשי להגיד דבר כזה ועוד מישהו שקרא את הספרים. גוד דאמט בכלל הבנת אותם? כי אם אתה אומר דבר כזה, רואים שלא הבנת כלום. ועוד דבר על מה לעזאזל התסריטאים של מכושפות מרחו חמש עונות(בלי להעליב צחי ולין) הרי מאז שפרו מתה העלילה גרועה כי זה פשוט ניסיון עלוב להפוך סוף רע להפי אנדיג.

charmedman

New member
קובי../images/Emo70.gif|באפיז"ל|../images/Emo121.gif../images/Emo176.gif

חצי מהאנשים פה רואים מכושפות כולל אותי, ואתה לא מכיר/רואה מכושפות מספיק טוב כדי להבין איך אפשר לעשות 5 עונות.

SaberTooth

New member
בטח שהבנתי...

מה יש לא להבין בהארי פוטר
זה לא כאילו הספר עמוק במיוחד. מעריצי ה"פ, לא להתנפל עלי. אני רק אומר את דעתי. אולי עדיף שלא תמשיכו לקרוא... בתכלס, הספר די שטוח. הדמויות עצמן שטוחות וסטריאוטיפיות בטירוף (הרמיוני החרשנית, הארי הגיבור, דראקו האנטי-גיבור, האדריג הענק הטיפש אך טוב הלב וכו' וכו'). העלילה לא גאונית במיוחד, עלילה אופיינית לספר הרפתקאות ובדרך כלל מסתיימת בטוויסט "מפתיע" (רק הסוף של הספר השני באמת הפתיע אותי). ספר הרפתקאות חביב שפונה יותר לקהל הילדים, למרות שהוא מתיימר לפנות גם לקהל המבוגרים. כמו שאמרתי כבר, חביב אך לא יצירת האומנות הספרותית שאנשים עושים מהספר.

Kryptonite

New member
נכון,../images/Emo168.gif

הסוף של הספר השלישי כל כך צפוי... והדמויות ממש לא סטריאוטיפיות כמו שהצגת אותן, היו לנו הרבה דיונים על זה בפורום ואתה יכול לקרוא אותם.

Kryptonite

New member
אתה יכול לחפש לבדך...../images/Emo168.gif

ואחד מהדיונים שאני זוכר - רון בספר הרביעי.

Snitch

New member
הייתי אומרת אז"ש ../images/Emo108.gif

אבל זה כבר פאסה אז אסור לי.. אותה הכוונה, אניוואי.
הספר הזה מאוד לא שטוח לדעתי. הדבר היחיד ששטוח בו זו הכריכה.. ספר שיש בו עלילה מסובכת\מורכבת לא יכול להיות שטוח, וה"פ עומד בהגדרה הזו. הדמויות מאוד לא סטריאוטיפיות, וזה מה שטוב בהן. למשל.. הארי בכלל לא מתאים לתפקיד הגיבור. רוב ה"גיבורים" הם יפים, חכמים, מוכשרים, מוצלחים וכו', והארי הוא בסך הכל אידיוט עם מטאטא.. בכלל לא ה"גיבור" שכולם מצפים לו. גם הרמיוני כזו. חנונה טובה וחרשנית, אבל בניגוד לרוב החנונים החרשנים הרגילים יש לה אומץ, היא מתחברת למין השני [!], יש איזה מקובאל שמעריץ אותה [ויקטור
] וגם היא בעצם לא כל כך מתאימה. כנ"ל לגבי כל הדמויות- אי אפשר לאפיין אותן. תמיד הן עושות משהו מפתיע שלא מתאים להן.. וזה משהו שג'יי קיי מאוד הצליחה בו. חוץ מהדמויות, גם העלילה מיוחדת.. קראת באיזשהו ספר על בית ספר לקוסמים או על שיעורים לקוסמים? לא. הספר כתוב ממש טוב ובצורה מעניינת.. ג'יי קיי מפרטת על הארי ועל כל התכונות שבו, כולל המגרעות. וגם על בית הספר לקוסמות ומה שמתרחש בו.. זה ממש לא "סתם ספר הרפתקאות", כנראה קראת את הספר סתם ברפרוף. ואגב, אותו הדבר אפשר להגיד על "מכושפות".. הדמויות שטוחות וסטריאוטיפיות [פרו קפדנית, פייפר מתוסבכת, פיבי ילדותית וכו'] והעלילה צפויה [שלושת האחיות נלחמות נגד שדים ומנצחות אותם תמיד].. אבל זה לא ככה. ההתאמה בין העלילה לדמויות והעניין שבעלילה יוצרת את התוכנית. ככה זה גם בספר, וזה מה שעשה אותו להצלחה גדולה.

SaberTooth

New member
../images/Emo6.gif

הארי לא הגיבור הממצוצע
אוקיי, הוא תמיד שם כשיש צרות, הוא תמיד יודע מה לעשות כשיש צרות, הוא תמיד רגוע כשיש צרות, הוא אמיץ וחכם. כאילו, Come on, הוא הגיבור הטיפוסי של כל ספר הרפתקאות ממוצע. אולי את זו שקראת את הספר בריפרוף, אבל הספר פשוט שטוח. אין לו שום עלילה מסובכת והדמויות מאוד סטריאוטיפיות - לכל אחת התפקיד המוגדר משלה וחס ושלום שהיא תחצה אותו. מתי ראית את רון, למשל, קופץ לפני הסכנה ומציל את כולם
או מתי ראית את הארי יושב וחורש על הספרים וחושב לעצמו "שיקפוץ לי הנחש הענק שמאבן את כל הבצפר, יש לי מבחן חשוב מחר
"
הממ... ברומח הדרקון יש בית ספר לקוסמים (מאגים, למרות שבתירגומים מסויימים הם נקראים קוסמים) והרומח יצא הרבה לפני ה"פ הראשון. המממ... בעונה הראשונה של מכושפות הדמויות די סטריאוטיפיות, אבל אחר כך כל אחת מאמצת לה הרבה תפקידים. פתאום גם פיבי, שהיית זו שמצפצפת על כל העולם, מוצאת לעצמה תפקיד אחרי ולא פחות חשוב מזה של פרו בשלישיה. ועוד ועוד.

Charmed 4ever.

New member
אם אתה רוצה לרדת על תום |חלב|

רד על אנדרומדה! לא על מכושפות! (בלי להעליב את אנדרומדה כמובן, מצידי) ובעיקר לא את פייג'!

SaberTooth

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo175.gif

*הולך להיקרע מצחוק בפינה* *מתאושש* *חוזר לכתוב* פייג'
מושלמת
פייג' ממש דמות עלובה. לא אוהב אותה בכלל. היו לה פרק או שניים טובים, אבל היא בכלל לא מושלמת. מושלמת....

Charmed 4ever.

New member
../images/Emo46.gif |חלב|../images/Emo54.gif|מיוחדת|

סתום ת'פה! ותזהר ממני! מהר! ואני מתכוונת לזה! היא הדמות האהובה עליי מכל הסדרות שאני רואה ואני מתה עלייה! אז שוש!

Charmed 4ever.

New member
ואל תקרא לה עלובה! |חלב|

וזו אולי דעתך, אבל לי זה גורם להיעלב ולהרגיש כאילו אתה טוען שאני שטחית!

Kryptonite

New member
פרו ופייג' הן דמויות שונות.../images/Emo168.gif

אי אפשר להשוות ביניהן. זה תלוי לפי סוג האופי שלך, ואם את מי אתה יותר אוהב. אני אישית אוהב את שניהן באותה מידה.

Charmed Gal

New member
לפרו../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif|../images/Emo56.gif../images/Emo185.gif

לפרו אתה מתגעגע ואת פייג'י לא אוהב
זה פשוט...

Charmed Gal

New member
התמונה לא הועלתה../images/Emo70.gif../images/Emo56.gif../images/Emo185.gif

ננסה שוב...

למעלה