הפרק השבועי - 2X20

NaCarmon

New member
פאקקק...

איזה פרק ענק
אני כבר לא יכול לחכות לשבוע הבא! ואני מקווה שפורמן ימות בן ז***!!! איזה תרגיל מסריח עשה לקמרון

Hieros Gamos

New member
זה לא אותו הדבר

הוא לא ניסה להדביק מישהו במחלה כדי שהוא יעזור לו, הוא ניסה לרפא אותו (גם אם יש לזה מניעים אגואיסטיאים של להרשים את סטייסי ולפתור את הפאזל). הוא לא ניסה להרוג אותו

סלוניק

New member
גם פורמן לא ניסה להרוג אותה,

הוא ניסה להציל אותה. בסופו של דבר גם בפרק הזה וגם בפרקים הקודמים פורמן מתנהג באופן דומה לזה של האוס, והסיבה שאנשים לא אוהבים את זה היא שהאוס אחד זה סביר, שניים זה כבר מטריד.

סלוניק

New member
לא אותה כמובן,

אלא את עצמו, אבל עדיין הרבה יותר משמעותי (חוץ מזה חשוב לזכור שהוא תחת השפעת המחלה).

Hieros Gamos

New member
תראה, עם דבר אחד שאתה אומר אני

מסכימה וזה עם הדימיון של פורמן להאוס. כבר כמה פעמים טענתי שיש הרבה פרקים שמנסים להראות את הדימיון של השניים וזה די ממשיך גם בפרק הבא ובפרק שאחרי זה אבל לדקור אותה כדי להציל את עצמו ולהזריק לחולה משהו כדי להציל את החולה, עם כל המניעים הנוספים של האוס, זה לא אותו הדבר והשפעת המחלה זה בולשיט, המחלה היא לא זו שגרמה לו להשתגע ולדקור את קמרון. הפחד מהמחלה כן, ללא ספק. המחלה עצמה לא.

סלוניק

New member
המחלה משפיעה על התנהלות הרגשות

שלו, אין ספק שהיא גם תוביל לחוסר יכולת שיפוטית בסופו של דבר (בואי נאמר שבית משפט לא יקבל אותו כעד כשיר). גם אם רק הפחד מהמחלה היה גורם לו את זה זה עדיין מאמת את הטענה של האוס לפיה אנשים שיודעים שהם גוססים יעשו הכל כדי להציל את עצמם.

לדעתי זה שילוב של שניהם

גם האופי שלו, אבל המחלה לקחה חלק ב"לדחוף" אותו לזה, לעשות משהו פזיז שאם השיקול דעת שלו היה כשיר לא בטוח שהיה עושה. [אולי בתיאוריה הוא היה חושב על זה, אבל ממש לדקור ולהדביק את קמרון, לא נראה לי מעשה שהוא או האוס היו עושים]

באמת?

פורמן נורא אגואיסט. ההתנהלות שלו בפרקים האחרונים מוכיחה את זה נהדר.

סלוניק

New member
יש פער בין אגואיסט לבין מה שהוא עשה

א. אני לא חושב שהוא היה עושה את זה לולא המחלה. ב. חלק מהפואנטה היא לשאול האם העובדה שפורמן והאוס גלויים לגבי המטרות שלהם לא משקפת עלינו כבני אדם שגם נוהגים באגואיזם אבל מדחיקים אותו. בסופו של דבר כל דמות בסדרה (כולל קמרון) מכתיבה את הפעילות שלה בהתאם לאינטרסים אישיים.

לולא המחלה ששיבשה לו את הדעת

או לולא המצב שאליו הוא הגיע? בני אדם נוטים לעשות דברים שלא היית מצפה שהם יעשו כשהם יודעים שהחיים שלהם בסכנה, כתבו את זה מתישהו בשרשור. לטעמי זה די עלוב, אבל מניחה שלא באמת אדע עד שלא אעמוד בעצמי במצב כזה.

סלוניק

New member
גם וגם.

אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא *כן* היה תחת השפעה של מחלה שפוגמת בכושר השיפוט שלו.

J e i n

New member
אם אתם מתכוונים לזה שראו שהמחלה

משפיעה על רגשות, אז אני לא חושבת שהיה קשור לזה, כיוון שהקטע שהיא עיוותה להם את הרגשות הסתיים עם האופוריה עד אז. אבל מצד שני, כמובן הייתה העובדה שהוא היה מפוחד מאוד, והבהלה דחפה אותו לעשות את זה. אבל לדעתי יכול להיות שאולי הוא ידע בדיוק מה הוא עושה, והראש שלו היה צלול לחלוטין. כנראה שלא נדע.

ToryMaster

New member
היא משפיעה על שיקול הדעת

לא המחלה עצמה כמו האימה הטהורה שהוא הרגיש, הוא היה נואש להינצל, זה מעבר לאנוכיות, לדעתי.

J e i n

New member
אני אעתיק לפה מה שכתבתי כבר פעמיים

אני לא חושבת שפורמן באמת האמין ש*זה* מה שיציל אותו. אני חושבת שהוא פשוט חש חסר אונים, כעס באופן כללי שהוא נקלע למצב הזה, ושהוא עלול למות. הוא ידע שזה לא אשמתם של קמרון והשאר, אבל הוא רצה להוציא את הכעס שלו איכשהו ולהתנקם בהם על זה שכביכול הם לא מתאמצים מספיק בשביל להציל אותם, כאילו "אם אני נופל אז אתם (והוא בחר בקורבן שהתאים לו הכי הרבה) באים איתי". לדעתי הוא אכן היה נואש, אבל לא מעבר לאנוכיות.

Shexy Peanut

New member
כן אבל אפשר לראות

שפורמן עושה את כל הדברים האלה כי הוא אנוכי ואגואיסט וחושב רק על עצמו

למעלה