מעב"ר

היה מפחידומצחיק בייחד

ת'אמת זה לא היה מוגדר כשיעור. באתי לחווה בבוקר היום לעזור למדריך שלי על הסוסים והכל, וכבר הוא אמר שאני ארכב עלייה במקום האימון שלו. ירדתי למגרש, והתחלתי ג'וג, הלכ סבבה. ואז המדריך שלי נכנס עם הטרקטור למגרש כדי לשדד, והסוסה נורא נבהלה, והתחילה לבעוט לי כל פעם ששמתי עלייה רגל כדי לעבור לקאנטר. כשהוא סיים לשדד הוא קרא לי לשיחה (מן שיחת מוטיבציה כזאת), ואמר לי שאני לא יכולה להיות פראיירית של הסוסה, ושאם היא בועטת אני אבעט בה בחזרה יותר חזק כדי שתלמד לא לחזור על זה. ואז המשכתי לרכב, והיא המשיכה לבעוד והחזרתי לה, והמדריך שלי צועק לי מה לעשות (כי הוא היה על סוס אחר), ואני עושה וצוחקת ועוד שנייה נופלת ומתה מפחד! בסוס היה סבבה, וגם עבדנו על עצירות (למי שעדיין לא הבין אני רוכבת רכיבה מערבית), והסוסה עצרה סבבה! יש לי סוסה נורא מוזרה, יש לא מצבי רוח מפחידים למדי. היא יכולה להיות הכי חמודה בעולם, ואז פתאום עשית משהו שהיא ממש ממש לא אהבה אז היא נהיית הכי מגעילה שיש. ***בסוף הרכיבה המדריך שלי אמר לי שמה שהשגנו בעצם ברכיבה הזו, זה שהיא תהיה יותר קשובה לי (וזה מעולה!), ואני הרגשתי גם שהישיבה שלי בעצירות השתפרה יותר, ושאני יודעת יותר מה לעשות במצבים כמו אלו שהסוסה בועטת לי, או עושה 'קונצים' (לדברי המדריך שלי...חח). הסוסה

פרדוש

New member
../images/Emo98.gifכמה שאלות..

אוקי אני לא רוכבת רכיבה מערבית אני רוכבת אינגליש.. עז מעניין אותי לדעת מזה ג'וג..?? שמאתי ת'מילה הזאת פעם..אבל אין לי מושג מה הפירוש שלה.. את מתחרה על הסוסה שבתמונה?זאת הסוסה שלך?? ו..אני שמחה בישבילך שלא נפלת חח ושיצא לך טוב בסוף מהשיעור... מטל..

עונההה

ג'וג זה כמו טרוט ישיבה. הסוס רץ לפי אותן פעימות (סדר הנחת הרגליים על הקרקע) רק לאט יותר, והרוכב יושב (מקווה שעניתי על השאלה הזו. אם יש עוד שאלות תשאלי). הסוסה שבתמונה שלי, ואני מתחרה עלייה בריינינג. תודה שאת שמחה שלא נפלתי...חח. ועוד תמונה של הסוסה
*אם את מעוניינת בעוד תמונות תגידי לי.

פרדוש

New member
חח.ווא עניין..../images/Emo188.gif

בעניין הרכיבה המערבית.. רכיבה מערבית וווסטרן זה בעצם אותו דבר..נכון?? כמה זמן את כבר רוכבת ווסטרן?? (איך קוראים לך?..חח לי טל נעים להכיר ..חח) תודה שאת עונה על השאלות..כי אני רוכבת דרסז' (את יכולה גם לשאול עם באה לך) ואני לא בידיוק מבינה מה זה רכיבה מערבית..מה הפויינתה בזה.. ראיתי רק פעם אחת בסוסידה שרדפו אחרי עגלים משהוא כזה..

עונה אחרי דיי הרבה זמן...סליחה

רכיבה מערבית ו-ווסטרן = אותו הדבר. אני רוכבת כבר 3 וחצי שנים, ומאז ומתמיד אני רוכבת ברכיבה מערבית. קוראים לי עמית, אני בת 14 וחצי, ורוכבת בחוות אלונים. יש לי סוסה פרטית פיינטית בת 4.5 (הסוסה שבתמונות למעלה). בקשר ל"מהי רכיבה מערבית?|, ראיתי שקצת הסבירו לך למטה, אבל הינה קישור נוסף לאתר של החווה שלי, יש שם הסברים על כמעט כל סגנונות הרכיבה המערבית (קאטינג, ריינינג, טרייל קלאס, קאו-הורס...)- http://www.alonimranch.com/school.asp

oO nam nam Oo

New member
ג'וג זה יותר מטרוט ישיבה../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

זה אותו דבר מבחינת הנחת הרגליים, אבל התנועה יותר מגיעה מהכתף של הסוס, פחות הברך (בטרוט התנועה יותר מהברך מאשר הג'וג)... וזה יוצר צעד שטוח שבאמת הרבה יותר נוח לשבת עליו

גם ברכיבה מערבית יש ג'וג...

למשל בטרייל כלאס... ורכיבה מערבית מתחלקת להרבה תחומים למשל טרייל כאלס זה מכשולי שדה רינינג זה תצוגת שליטה ועוד נוספים....

סוני DSCH1

New member
אחרי

שקוראים את זה הרבה וכותבים ושומעים. כול הנוער היה אצלנו בחווווווווה אז יודעים את כול השמעות של כולם ושל הסוסים המאמנים ווווווווו את המקצים

fliperit

New member
רק ברכיבה מערבית יש ג'וג

המושג הזה מקורו בריכבה מערבית ונדמה לי שלא משתמשים בו באינגליש..

fliperit

New member
היה מעולה.

שינינו קצת את השיטת עבודה וזה עשה פלאים. וונדי פשוט עובדת מקסים.

אני לא מאמינה...

שבחרתי לעשות את זה... זה היה מעשה טיפשי שלא יחזור עליו!! אני לא יפספס יותר שיעורי רכיבה בגלל השטויות האלה... אבל למזלי אני ארכב ביום אחר במקום...
אוף...

cavallo

New member
שיעור אחרי שבועיים בלי רכיבה...

היה נהדר עבדתי עם טלי והתינוקי על סידור צעדים בקפיצות ושהוא יסכים להוריד סופסוף את הראש, ובסוף זה הצליח!!! ~מאושרXD~

שירלי317

New member
../images/Emo184.gif../images/Emo193.gif../images/Emo5.gifהממממ

רכבתי היום למרבה הפלא, הייתי אמורה להתעורר ב6, ללכת לרכב ואז שאורלי תאסוף אותי ב9 וניסע לכנות ביחד.. בסוף לא הצלחתי להתעורר, אז קמתי רק ב 8 וחצי- חצי מתה. האף שלי סתום בצורה שלא מאפשרת נשימה וכואב כאבי תופת, הגרון שורף כאילו מישהו עושה שם מדורה, המוח כואב ואני בכל זאת קמה, הולכת לבית מרקחת לקנות כמה דברים לגרון וכ'ו, קופצת לסופר לקנות בקבוק מים ולימון (אכן החלטתי להתעלל בעצמי כדי שהגרון לא יכאב יותר מדי וסחטתי לימון היישר לגרון
בכל אופן, הגעתי לחווה, אחרי הליכה מייגעת של חצי שעה, הכנתי את קים (שאגב הפצע שלה כבר כמעט נסגר לגמרי, נשארו משו כמו 3 מילימטרים שצריכים להסגר לגמרי
) עליתי לרכב, בלי גרמניות הפעם. הלך לא רע האמת.. הרגשתי שאני יושבת בסדר פחות או יותר, אפילו הארכתי את הארכובות.. רק מדי פעם קלתי את עצמי נוטה למטה עם כתף ימין בגלל העקמת והשתדלתי לתקן את עצמי. ניסינו לעבור לקנטר והיא עברה כולה מבולגנת מרב התלהבות.. אז ניסיתי להחזיר אותה לטרוט ובאשמתי, בגלל שהחזקתי אותה חזק מדי, היא נעמדה לי על שתיים, לא נר אבל גם לא סתם איום, בהחלט מפחיד. אבל נכנסתי בה קצת כדי שלא תחזור על זה שוב ואז המשכתי כרגיל עוד קצת טרוט ואז מעבר מעולה לקנטר זורם, משם הכל הלך חלק לגמרי, אני נורא גאה בעצמי האמת, שלא נלחצתי מזה שהיא נעמדה על שתיים והמשכתי ברוגע וקוליות שכזו
היה היום די חמים ושמש אז שטפתי אותה סופסוף, בדרך כמעט הקאתי ופתאום נזכרתי שאני לא מצליחה לנשום ויש מצב שיש לי חום.. ניגבתי אותה והכל ושחררתי אותה למגרש. אבל השמנה החליטה לעשות לי דווקא, וברגע ששחררתי אותה היא רצה לה לאיים על הסוסה היחסית חדשה שעוד לא התקבלה לעדר המצומצם של 2 נקבות משוגעות וישר התחילה להתפלש
עשתה מעצמה שניצל.. יופי! אבל לפחות הצלחתי לצלם אותה ויצאו תמונות מצחיקות
חזרתי הבייתה בקושי חיה ומאז אני מרגישה כמו סמרטוט רצפה, כן, לצערי מסתבר שאני חולה
למה בחופש??!?!? למה?!?

עדימ

New member
תרגישי טוב מותק! ואולי פעם הבאה

לפני שאת עולה עליה תעשי לה 10 דקות משהו כזה לונג' כדי שתוציא תשטויות וכשתעלי היא לא תתלהב כל כך עד כדי שתים ומרץ וזה. בייחוד אם את מרגישה שאת לא בריאה מאה אחוז.

למעלה