מעב"ר

fliperit

New member
הטענה שלך לא ממש נכונה

אף אחד לא חושב שמגיל 18 הראש שלו בלתי שביר, פשוט מגיל 18 מותר לו, לפי הביטוח, לרכב בלי. זה סיכון שהרבה מאוד אנשים מוכנים לקחת...וזה הוכיח את עצמו, כי יש מעט תאונות עם פגיעת ראש- במיוחד בווסטרן

Half Halt

New member
אני מסכים איתך.

אבל אני לא רואה הבדל בפגיעות מהווסטרן לדרסאג' לדוגמא...

fliperit

New member
מהאוכף בווסטרן

יותר קשה ליפול. אם תסתכל על אחוז הרכיבות שנופלים בהן בווסטרן מול האינגליש, תראה שבאינגליש נופלים יותר.

fliperit

New member
לא...ב*אינגליש* נופלים יותר

כולל בדרסז'. מספיק להסתכל על המבנה של האוכף בשביל להבין את זה..

The Bitter End

New member
שטויות, ממש אבל.

אין כמעט נופלים בדרסז'. נדירות אולי, כשהסוס מתחרפן או משהו.

fliperit

New member
כשהסוס קופץ

בדרסז', הסבירות שתעוף ממנו, הרבה יותר גדולה מבווסטרן- ומכיוון שמקרים כאלה הם לא ממש נדירים- אז הסבירות לעוף בדרסז' גבוהה יותר מבווסטרן...מה הבעיה פה?

ToryMaster

New member
לדעתי זה לא קשור

העובדה היא שלמדריכים יש אחריות שהיא מעבר להדרכה נטו, הם צריכים לשמש סוג של דוגמה לתלמידים שלהם, איך אפשר לצפות מתלמיד לקבל ולהבין שצריך להתאמן עם קסדה, כשבפועל מי שאמור לשמש דוגמה ולהראות מה צריך, מי שהתלמדי לרוב מעריץ ונושא עיניים אליו - עושה בדיוק ההיפך? זה לשדר מסרים סותרים, זה אף פעם אל משהו חכם אצל מורים.

fliperit

New member
המדריכים שלי

מאז ומעולם רכבו בלי קסדה..ומאז ומעולם הבנתי שביני לביניהם- יש הבדל. להם מותר, ולי אסור. זה טוב מאוד שהמדריך לא שווה לתלמיד.

gili600

New member
למה להם מותר?

כמו שכבר אמרו כאן "למאמנים יש חיזוק מתכת נוסף סביב הגולגולת או דבק על התחת, ככה שהם לא יכולים ליפול ולהיפגע?" רק בגלל שהם רוכבים יותר טובים מאיתנו לא אומר שהם לא יכולים ליפול או להיפגע!! עד עכשיו לא התערבתי וקראתי בשקט אבל עכשיו אני פשוט לא מבינה איך זה הגיוני שדווקא למדריך מותר לרכב בלי קסדה.. (אני לא עצבנית אני סתם לא יודעת לבטא את עצמי כמו שצריך
)

MAYA 4827

New member
כמו שאמרת-

הם רוכבים יותר טוב מאיתנו ולכן הסיכוי שייפלו הוא יותר קטן. כשמישו נופל זה לא רק בגלל הסוס ואני בטוחה שנפילות שקרו לך כשהיית קטנה וידעת לרכב פחות טוב לא היו קורות אם היית רוכבת יותר מנוסה וטובה. המדריכים יודעים מה הם עושים והם יודעים מה הסכנות שבכל זאת יכולות לקרות ועובדה שאין הרבה תאונות אם מדריכים (לפי מה שהבנתי למדריכה שדובר עלייה קודם בכלל לא הייתה תעודת הדרכה כך שזה לא נחשב...)

segev 007

New member
את צודקת גילי.....

אני מצדיק אותך אבל ביכלל שזה שהם מאמנים והם רוכבים יותר טובים אז ביגלל זה הם יכולים לירכב בלי קסדה ככה זה גם אני לא ממש מבין את זה אבל ככה זה. לי זה ניראה כאילו ביגלל שהם מאמנים והם רוכבים טובים אז הם מראים משהו אני יודע מה אבל את צודקת וגם אני שואל לעצמי את השאלה הזאת.....

fliperit

New member
קודם כל, הם רוכבים יותר טוב

והסיכוי שלהם ליפול הוא יותר קטן. דבר שני- הם מעל גיל 18, והתלמידים לא. החוק מרשה להם- ותלמידים לא. וחוץ מזה- הם ברשות המדריך, והמדריך ברשות עצמו. זאת אומרת שאם לתלמיד קורה משהו- המדריך אשם, ואם למדריך קורה משהו, אז אין לו את מי להאשים. זה עצוב מאוד אם את לא מבינה שלמדריך יש זכויות יתר

gili600

New member
ברור שיש לו יותר זכויות מלתלמידים..

אבל גם אם הסיכוי שלו ליפול אפסי הוא עדיין צריך (לדעתי לפחות) ללבוש קסדה! אם ילד קטן עובר ורואה אותו וחושב "הוא בלי קסדה והוא לא נופל גם לי מותר" אח"כ יש לו ויכוחים נוראיים עם המורה על הקסדה והוא צצורח ובוכה וראיתי אפילו תלמיד שפשוט ברח משם כי המדריכה שלו אמרה לו לשים קסדה

fliperit

New member
כמו שאמרתי

מאז ומתמיד המדריכים שלי רכבו בלי קסדה, ולא עלה על דעתי שמותצר גם לי לפני גיל 18. כל רוכב מעל גיל 18 יכול להחליט בעצמו אם הוא מוכן או לא מוכן לקחת את הסיכון. אני מוכנה לקחת אותו...וזה לא עננינו או פתוח לדיון עם אף אחד.

Blue Eyessss

New member
אוי נו../images/Emo47.gif

אני יודעת שמבחינת ביטוח אפשר אבל בשביל מה לקחת את הסיכון הזה?

fliperit

New member
כי זה לא סיכון גדול כ"כ

ויש אנשים שבשבילם זה שווה את זה.

לא סיכון כל כך גדול???

לדעתי הגזמת קצת. אנשים שוכחים שאחרי הכל סוס הוא סוס, חיה ולא מכונה וקורים דברים בלתי צפויים. לכל מדריך כמעט יש את הסיפור על הסוס שעלה לו על שתיים והתהפך, על המכשול שהוא התרסק לתוכו עם סוס צעיר או הסוס שהחליק לו בין הרגליים, אז אולי בפעמים האלו היה להם מזל והעניין הסתיים בכמה חבול אבל בפעם הבאה אין הבטחה שזה יהיה ככה. ומצטרפת לשאלה של נטע...מה שווה בזה?

למעלה