על צמחונים והישרדות

Fairywitch

New member
../images/Emo203.gifעל צמחונים והישרדות

תהייה שמטרידה אותי לפעמים... ככל הידוע לי לפחות - קימי מעונה שנייה הייתה צמחונית היחידה שאי פעם השתתפה בתכנית. היא הייתה די מסכנה (בעיקר מאלישיה
), וזה מדהים איך היא המשיכה לעמוד בצמחונות שלה כנגד כל הסיכויים (למרות שלא ברור לי למה תולעת כן מותר לאכול, אבל ניחא). כאב לי כשהעיפו אותה
זה הזמן לגלות שגם אני צמחונית, והזדהיתי איתה בכל רגע קשה
לדעתי, כצמחונית, הבעיה לא נגמרת באתגר האוכל המגעיל- גם על האי (או כל מקום אחר) הם חיים בעיקר מדגים וחיות, הפרסים הם הרבה פעמים בלתי אכילים לצמחונים- מעט מאוד קרה שהם זכו בפיצה או צ'יפס- לרוב הם זוכים בסטייקים והמבורגרים! אני לא הייתי אפילו מנסה (מכל מיני סיבות, הצמחונות היא אחת הקטנות שבהן), כי נראה לי שאם לא היו מעיפים אותי- הייתי בכל מקרה מתה מרעב...
אז מה אתם חושבים על צמחונים במשחק? יש להם טעם להגיע בכלל ולהשתתף בתכנית? או שהניסיון של קימי מראה שעדיף שלא? ואם הם כבר באים- יש להם סיכוי להגיע רחוק? ובכלל- זה צריך לדעתכם להוות שיקול אם להצביע נגד מישהו?

Fairywitch

New member
אגה, ועוד משהו...

כאוהבת בע"ח נורא קשה לי עם הצייד שהם עורכים שם. דייג הכריש לפני כמה פרקים עשה לי רע, ממש העברתי ערוץ. זה לא היה סתם דייג, זה היה אכזרי
מהפרק הזה והלאה שנאתי את טום ה"גבר-גבר" שראה חיה מתפתלת ככה והמשיך בשלו
גם שחיטת התרנגולות בד"כ לא ממש כשרה (שחיטה כשרה היא הומנית, אגב- החיה מתה מייד ובלי סבל), החיות סובלות לפני שהם מתות
עם כל הכבוד לזה שזאת באמת הישרדות- זה עדיין משחק בתכנית טלויזיה, ופוגעים בבע"ח בשביל זה וזה כואב לי. באחת העונות הקיזו דם לפרה (האתגר היה לשתות את הדם הזה. נדמה לי שב"הישרדות-אפריקה"), ובשבוע שעבר ראינו איך הם אכלו את הבולוט הזה עם עובר של אפרוח
אני חייבת להודות שאלו קטעים שקשים לי לצפייה, ובד"כ אני נמנעת מלצפות בהם. למען האמת, חברות שלי מופתעות שאני לא מחרימה את הסדרה... למזלי זה רק חלק קטן מהתכנית. אני בטוחה שאני לא היחידה שקשה לה עם קטעים כאלה- מה דעתכם? עוד מישהו פה מעביר ערוץ לכמה דקות במקרים כאלה?

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאת מתכוונת לכשרות יהודית?

אם כן, אז דעי שעכשיו היא ממש לא נחשבת להומנית. לחיה לוקח לפעמים עד שתי דקות עד שהיא מתה. היום, כשיש אמצעים כמו סימום, היא נחשבת לאכזרית. ואגב, אם את מתנגדת לרצח של בעלי חיים, כדאי לך להימנע גם ממוצרי חלב וביצים. הסברים ניתן למצוא בקישור: http://www.free.org.il/

Fairywitch

New member
אני לא חושבת שהרג הוא הומני-

אבל הוא עדיף על שחיטות שלא מקפידות אפילו על זה. ואני בכלל צמחונית, אז ודאי הבנת שאני נגד שחיטות. אני אהיה טבעונית כשיהיה תחליף לביצים וגבינות כמו שיש תחליף לבשר.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלבשר אין ממש תחליף.

לשום דבר שטעמתי לא היה טעם של בשר. יש חלב סויה וגבינות טופו. יש תחליפים לביצים בעוגה או בפשטידות. גם אם תהיי כמעט טבעונית ותאכלי רק ביצה מקושקשת, זה עדיין יעזור. זה לא הכל או כלום ^^"

Fairywitch

New member
חלב סויה../images/Emo5.gif

אין טעם לנסות לשכנע אותי להיות טבעונית יותר מלשכנע אותי לחזור לאכול בשר... סורי. אני משתדלת לעבור לביצי חופש וחלב אורגני, רק שהדברים האלה עולים הון

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאיזה חלב סויה?

יש בארץ את של צוריאל, של תנובה ושל אלפרו, ולכל אחד מהם יש כמה סוגים, שלכולם טעם שונה. זה לא משהו שיש לו טעם אחיד ^^" כדאי לך לנסות כמה סוגים, ולראות אם אחד מהם טעים לך. בכל אופן, רק רציתי להסביר שגם בתעשיות אחרות מהחי יש רצח המוני של בעלי חיים, ולכן, אם את מתנגדת לזה, כדאי לעבור לתזונה טבעונית ^^" מעבר לזה, עוגות ופשטידות ניתן להכין גם בלי ביצים, למשל. כך גם לגבי מוצרים אחרים: אפשר לקנות שוקולד "פרווה" במקום חלבי, או שוקולד מריר, או דגני בוקר שלא מכילים חלב. כל הדברים האלה תורמים.

NamelessGirl

New member
כל חלב סוייה יותר דוחה מהשני

השוקו של אלפרו יחסית סביר אבל גם זה צובר טעם לוואי מזעזע אם שותים אותו יותר מדי בקיצור- אלא אם אין ברירה- תגידו לא לסוייה! ואגב גם שוקולד פרווה זה דוחה כי זה בעצם שוקולד מריר וזה אממ מר!

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאז תאכלי שוקולד מריר לא בעברית ../images/Emo3.gif

ברוב השפות שאני מכירה הוא "שוקולד שחור"
ולא כל טבעוני חייב לאהוב חלב סויה. אני לא אוהבת טופו, ואני לא חושבת שזה נותן לי איזושהי זכות לאכול בעלי חיים שנרצחו ^^"

NamelessGirl

New member
גם אם קוראים לו שוקולד שחור

שזה די גזעני למען האמת, זה לא עושה אותו לפחות מר וברור שלא כל טבעוני חייב לאהוב חלב סוייה. אני לא טבעונית ואני עדייןלא אוהבת חלב סוייה:)

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo6.gifשחור זה לא גזעני../images/Emo6.gif

יש גם עוגה כושית
אותי חלב סויה דוחה, כל סוג שלא יהיה, ומאכלי פרווה הם חסרי טעם לחלוטין. אבל שוקולד מריר זה הכי טעים שיש (לא זה מהארץ, כל אלה של LINDT ומחו"ל... יקרים אבל שווים כל שקל!).

Skeleton Kiss

New member
בהחלט..

שוקולד מריר גם יותר איכותי כי לשוקולד חלב מוסיפים אבקת חלב בשביל שיהיה יותר זול.

Skeleton Kiss

New member
יש גם חלב אורז אורגני וחלב שקדים

ובודאי עוד מלא סוגים.. רציתי לציין גם את זה. ולחיות זה לא כל כך משנה אם חלב סויה דוחה אותנו- הן ממשיכות להיהרג בהתאם לדרישות הצרכנים.

Fairywitch

New member
צריך להילחם במערכת שמאפשרת תנאי גידול

מזעזעים. בעקרון שתיית חלב לא אמורה להרוג חיות. בכל אופן, ממש סטינו מהנושא והגענו לדמגוגיה, אז בואו נעצור כאן.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifדמגוגיה?

איפה? בלתי ניתן לקיים את תעשיות הביצים והחלב בלי מוות של בעלי חיים. גם אם תנאי הגידול של הפרות מעולים, אין איך ואיפה לגדל את העגלים שנולדים מההריון [שממנו נוצר החלב...], ובתעשיית הביצים אין מה לעשות עם האפרוחים הזכרים שלא מטילים ביצים. ועכשיו אני אפסיק

Fairywitch

New member
טוב, לא בדיוק דמוגוגיה, אבל...

מסע השכנועים הזה נורא מעיק, אפילו עליי כצמחונית. והוא גם גורר ויכוחים, בד"כ בלי ששום צד ישתכנע. זה מיותר בפרט שהוא סוטה לגמרי מהנושא הראשי, והופך לחלק יותר גדול מהשרשור.

NamelessGirl

New member
זה עדיין מגעיל

לא משנה כמה ינסו- אין תחליף ראוי לחלב! תאמינו לי, ניסיתי

Fairywitch

New member
חחח, בטח שכן. זה קקאו ממותק.

מה שטוב במריר זה שהוא שוקולד טהור ואמיתי. אני אוהבת במיוחד את אלה שממולאים בקרם אגוזים

למעלה