על צמחונים והישרדות

NamelessGirl

New member
טוב נו אני חייבת אבל אני אעשה את זה יפה

לא שמעת אף פעם על המילה דוגמה? אני כתבתי "אית'ן לדוגמההההההה". מה לא ברור? אז איך מזה הסקת שאני מסיקה מכך מסקנות לגבי כל אוכלי הכשרות למיניהם? אני אשמח לפרט לך את המשמעות של המילה דוגמה למקרה שאת לא יודעת... ובקשר ל"בורות" שטום הפגין כלפיו- תרגע. אני לא באה לפה ומתחילה להגיד לך שאתה מטומטם אז אל תעשה את זה גם לי. אפשר לנהל דיון בצורה מתורבת בלי להתחיל לזרוק שמות. וכן אמנם אמרת את זה בצורה יותר מתוחכמת עלק ופלצנית- אבל זה בעצם מה שאמרת. ואני בכלל לא זוכרת שטום הפגין כלפיו בורות למען האמת. כל מה שאני זוכרת זה שכשהם זכו בארוחה ביחד שכללה חזיר אז טום אמר יששששש אית'ן לא יכול לאכול את זה כי הוא יהודי. מה שנכון במקרה שלו. מצד שני ראיתי את העונה הזאת כבר די מזמן אז אולי אני מפספסת משהו.. ולגבי כל הפירוט שלך על המשימות פרס- תפסיק לחשוב שאתה יודע הכל כל כך יותר טוב מכולם. תאמין לי שאני יודעת טוב מאוד מזה המשימות האלה ואני יודעת כמה זמן הם מחכים בין משימה למשימה. בכלל לא חשבתי על המשימות פרס כשכתבתי את מה שכתבתי, מבחינתי זה בכלל לא רלוונטי מסיבה הפשוטה שזוכים בהם (חוץ מהמשתתפים הממש תותחים שזכו כל הזמן) רק לעיתים ממש רחוקות במהלך המשחק אם בכלל.

Fairywitch

New member
מנסה לענות לשניכם-

כשרות כן עלולה להיות אישו, אם כי לא כמו צמחונות. צמחונים חייבים לחיות רק מפירות וירקות שם, וזאת בעיה. כי למרות שזה כל מה שהם יכולים לאכול- שאר בני השבט ירצו שאם יש 10 בננות (לדוגמא)- זה יחולק שווה בשווה בין כולם. הם לא יתנו לצמחוני 3 בננות ולשאר רק אחת לכל אחד ! הם גם לא ייצאו מגדרם כדי למצוא בשבילו יותר ירקות ופירות- זה ייפול עליו. למה? כי סביר שהשאר יעדיפו להשקיע יותר מאמצים בדייג. לגבי כשרות- שניכם צודקים, כל אחד קצת. קודם כל- לא כל יהודי שומר כשרות, ומי שכן שומר- לא תמיד באותה מידה. מי שרק מפריד בין בשר לחלב ולא אוכל חזיר- לא תהיה לא יותר מדי בעיה. פה ניימלס שלנו צודקת. אבל- ופה ש.חסינות שלנו צודק- כשרות לא מסתכמת בזה למי שממש שומר. יש את עניין השחיטה הכשרה, שתקף גם לגבי דגים אאל"ט. הדרך שבה נשחטו התרנגולות או החזיר- שומר כשרות לא יכול היה לאכול אותן! גם לא כל דג כשר, יש סוגים שלא (כריש הוא דוגמא מצויינת). אז הכל מסתכם בכמה המתחרה מקפיד על כשרות. בצמחונות, לעומת זאת, אין מצב ביניים בד"כ. אני יודעת שיש צמחונים שאוכלים דגים (מעולם לא הבנתי את זה), אבל הרוב לא- ואז יהיו להם חיים הרבה יותר קשים.

Fairywitch

New member
*אופס- את החזיר הוא לא היה אוכל בכל מקרה...

רואים שאנ צמחונית, ורואים שלפני שהייתי צמחונית גם לא שמרתי כשרות

נקודה נוספת שיש לקחת בחשבון

סוגיית הצמחונות (וגם הכשרות) משפיעה לא רק על רעבונו של המתמודד/ת, אלא גם על נושא מרכזי מאד והוא- אופן העברת שעות הפנאי של המתמודדים. מי שאינו אוכל בשר אף ימנע מהשתתפות בדיג, ציד, איסוף (
)- לכאורה, יופי טופי! המתמודד זוכה לשעות מנוחה
. בפועל, חוסר המעש רק מזיק למתמודד זאת מכיוון שמרבית הזמן המתמודדים מתבטלים ועל כן כל פעילות הינה מבורכת (
) . כלומר, לא די בכך שהצמחונים יותר רעבים, הרי הם אף יותר משועממים, כך שהתנאים שלהם אכן קשים יותר אך לא בלתי אפשריים. לגבי סוגיית הרעב- תיתכן אפשרות בה מתמודדים צמחוניים יזכו במנת אורז גדולה יותר, מכיוון שהם לא שותפים לאכילת הדגים / בשר, אך מתמודדים אלו מצויים במלכוד- מכיוון שמדובר בשבט של אנשים רעבים, אז אף אחד מהם לא ישמח לשמוע שמפחיתים את הכמות הדלה שלה הוא זוכה ולכן המתמודד הצמחוני מנוע מליזום את המהלך בעצמו, כך שהסיכויים שזה יקרה קלושים. במצבים קשים אנשים נוטים להגן על המעט שברשותם, כך שצמחוני יתפס בעיניהם כמי שמוותר על מנת הבשר מרצון ועל כן אין להקל עימו- הוא מכניס עצמו למשחק כשהוא מודע לכך שהוא ימצא במצב של רעב ללא יכולת לאכול מן הציד והם (יתר המתמודדים) לא צריכים להיפגע בגלל בחירתו.

Fairywitch

New member
בדיוק../images/Emo45.gifועוד משהו-

לגבי מה שאמרת- אם הוא לא ישתתף בפעילות הנ"ל- אין ספק שיתעוררו כלפיו רגשות שליליים. הוא ייתפס כבלתי תורם. יש נטייה לא לכבד את האמונה של צמחוני (בעוד שאמונה דתית זוכה להרבה יותר סבלנות וסובלנות). ועוד משהו- אם המועמד לא יוכל לאכול באתגר אוכל ובגללו הם יפסידו- אין ספק שהוא יעוף ומהר! קבוצה עלולה להחליט להעיף אותו בשלב הרבה יותר מוקדם- רק כדי להקדים רפואה למכה.

snier1991

New member
עזבו צמחונות משהו אחר שמטריף אותי מספר ימים

יש שם כ10 בנות בכל עונה כולן בין 20 ל50 כל היום קופצות ומקפצות תגידו לאף אחת אין מחזור? כאבים משהו? איך הן מטפלות בכלל אין טמפון או משהו שמחלקים בכניסה מה בדיוק קורה בכל הקשור לזה במיוחד שבהישרדות נצפו כמה בחורות שבריריות במיוחד שלא יסתדרו עם המחזור ועוד לרוץ ולשחות כמו מטורפות

בדיוק

המפיקים כבר אמרו, זו לא תוכנית ריאלטי, זו סדרה ללא תסריט. הם מחלקים להם טמפונים וסכיני גילוח (לבנות), שמת לב שהרגליים ובתי השחי שלהם חלקות? (טוב, חוץ מאנג'י....).

נכון, שימי לב

גם מראים לפעמים את הרגלים שלהם (שנהיה מזועזעים מהעקיצות) ותראי שהם חלקות!!!

NamelessGirl

New member
מעניין אם אומרים להן בכוונה לא לדבר על זה

או שפשוט לא משדרים את הדיבורים...כאילו...הן בטוח מתלוננות אחת לשניה..בנות תמיד מתלוננות כשהן במחזור חח במיוחד אם הן צריכות להשתתף בתחריות כאלה שצורך מהם להיות מאוד פעילות מבחינה גופנית...

Fairywitch

New member
גם אותי זה הטריד לא פעם, למען האמת...

חשבתי שבגלל תנאי הרעב- המחזור נפגע. וחלק מהבנות עפות נורא מהר... אבל אלה שניצחו? לא ברור, אולי באמת מחלקים להן (למרות שאלה שמסתובבות בתחתונים- לא ברור איפה זה מתחבא
) אבל סטינו מהנושא...

NamelessGirl

New member
חחח מזאת אומרת?

גם אם הן עם תחתונים לא אמורים לראות את זה... ואני לא חושבת שהמחזור נפגע כל כך מהר..זה לא השואה פה. חודש אחד של אכילה קצת פחות מבדרך כלל לא פוגע במחזור למיטב ידיעתי..

Fairywitch

New member
תלוי בתחתונים- עם חוטיני זה לא יעבוד../images/Emo3.gif

או עם בגד ים בהיר כמו שאמבר לבשה... תלוי באמצעים, כמובן. ויש כאלה שזה כן נפגע אצלן מהר- גם זה אינדיבידואלי.

NamelessGirl

New member
מי הלכה שם עם חוטיני?

גם אם היו כאלה (זכור לי אחת אבל אני לא זוכרת מי חח) אני מניחה אז שדווקא זו שהייתה עם חוטיני לא יצא לה להיות במחזור במהלך שהותה בתוכנית...כנ"ל לגבי מי שהייתה עם בגד ים בהיר (למרות שגם שם אני לא מבינה מה הבעיה כל כך...זה לא ממש אמור לדלוף אם עושים את זה נכון..)

באתי מהראשי

למה ציפיתם?? מילת המפתח- השרדות!! הם מנסים לשרוד! להדליק אש ביכולת עצמם, לבנות מחסה, ולחפש אוכל!! ככה עשינו במשך מאות אלפי שנים וככה נמשיך לעשות. אני אישית לא ראיתי שום זוועה ולא הזדעזתי כשהם צדו חיות. למרות שחשבתי שאסור לצוד כריש כי זאת חיה מוגנת והם כן צדו, אז כנראה שאני טועה.

Skeleton Kiss

New member
החיות שאנחנו קונים

אנחנו קונים אותן עטופות בניילון בסופר- כאנשים אחרים עשו לנו את העבודה המלוכלכת. יש הבדל בין זה לבין לצוד חייה בטבע בכוחות עצמך.

למעלה