חשוב להבדיל
חשוב להבחין בין ציד חיות שנמצאות על האי לבין הרג של חיות שמובאות למשתתפים על ידי הפקת התוכנית. עונה 10- טום וחבריו רעבים ועל מנת להקל במעט על הרעב, הם צדים כריש שחי בטבע / בסביבה הטבעית שלו. עונה 2- מייקל צד חזיר בר. אמנם, מדובר בחזיר קטן ועל כן אני לא תומך במעשה, אך עדיין מדובר בציד של חיה שמסתובבת באופן חופשי (אעפ"י שאני די מאמין שלהפקת התוכנית הייתה יד בדבר על מנת לשוות אמינות הישרדותית לתוכנית). אתגרי פרסים וחסינות- לדוגמא בעונה 3 (הישרדות: אפריקה)- באתגר החסינות השני נדקרה פרה אפריקנית בגרונה על מנת למלא כד בדם ועל חברי שני השבטים הוטל לשתות כוס דם. זו דוגמא לאתגר אשר פוגע בבעל חיים שלא לצורך, כיוון שהפגיעה אינה נובעת מהתמודדות המתחרים עם התנאים, אלא מתוך רצון לפלפל את התחרויות ולהזרים (דם) רייטינג לתוכנית. ההפקה לוקחת חיה בכוח ומכניסה אותה לתוך התחרות, תוך שפוגעת בה. באופן דומה, כל פרסי התרנגולות למיניהן פסולים בעיניי. המתחרים הם ששמו עצמם בתוכנית ולא החיות המסכנות. אם מדובר ב"הישרדות", אז אני מעוניים לראות מתחרים שצדים חיות על מנת להזין עצמם ולא באנשים שזוכים בחיות מסכנות שנכלאו על מנת שישחטו כדי שהצופה שיושב בבית יזיל ריר.