על צמחונים והישרדות

אנחנו לא מנסים לזה שלא יהרגו חיות.

כאילו, לא תהיה לנו בעיה אם זה ייקרה. אבל זה כמו שאני אגיד שאם אתה לא תלך ותרצח אנשים ברחוב, זה לא ייגרום לזה שבאמת אנשים יפסיקו להיהרג. אותנו מגעיל לאכול גופות של חיות שמתו בסבל וייסורים, זה הכל.

Fairywitch

New member
אותי דווקא לא מגעיל-

זה כבר פשוט לא אוכל בעיניי. כמו מקל של ארטיק- אני לא אוכל אותו לעולם, אבל לא מפריע לי שהוא שם... ההחלטה שלי על צמחונות הייתה מחושבת מאוד, ולא כי נגעלתי. אני מכירה שזה כ"כ מגעיל אותה, שהיא מבקשת מחבר שלה לצחצח שיניים לפני שהם יוצאים אם הוא אכל בשר, אחרת היא לא מתנשקת איתו

Fairywitch

New member
כל אחד הוא אור קטן, וכולנו אור איתן-

ככל שיש יותר צמחונים- באמת נהרגות פחות חיות. אני הייתי אוכלת בממוצע כ-3 עופות בשבוע (לא שלמים, חלקים). אני צמחונית כבר 17 שנה. יש 52 שבועות בשנה- תעשה את החשבון. עשיו תכפיל את זה במאות אלפי צמחונים, ו... מקווה שהבהרתי את הנקודה.

Fairywitch

New member
*אופס, 15 שנה, טעיתי בחישוב.

בגיל כמעט 16 (חודשיים לפני) התחלתי, 28.9.1992.

CoolBoy 17

New member
לא נראה לי שנהרגות פחות חיות

פשוט יש קצת יותר לכל מי שלא צמחוני

Fairywitch

New member
../images/Emo6.gif זה ממש לא עובד ככה.

מי שאוכל רבע עוף כל יום לא יעבור לאכול עוף שלם רק כי אני הפכתי צמחונית
בפירוש נהרגות פחות חיות. (למען האמת, קראתי על זה, וסטטיסטית כל מי שהופך להיות צמחוני מונע הרג של כ-10,000 בע"ח (אולי יותר, זה הסכום שאני זוכרת. אפשר לברר בפורום צמחונות). למשל, לפי החשבון הנ"ל, אני נמנעתי מלאכול כ-2250 עופות ב-15 השנה האחרונות, ואלה רק עופות! איפה כל שאר הדברים שאכלתי? ואני אישית אכלתי המון...

Fairywitch

New member
אף אחד לא צריך לבכות-

לאו דווקא צמחונים. זה שליסי התבכיינה כל הזמן היה הרבה יותר גרוע מהרחמים של קימי על התרנגולות.

חשוב להבדיל

חשוב להבחין בין ציד חיות שנמצאות על האי לבין הרג של חיות שמובאות למשתתפים על ידי הפקת התוכנית. עונה 10- טום וחבריו רעבים ועל מנת להקל במעט על הרעב, הם צדים כריש שחי בטבע / בסביבה הטבעית שלו. עונה 2- מייקל צד חזיר בר. אמנם, מדובר בחזיר קטן ועל כן אני לא תומך במעשה, אך עדיין מדובר בציד של חיה שמסתובבת באופן חופשי (אעפ"י שאני די מאמין שלהפקת התוכנית הייתה יד בדבר על מנת לשוות אמינות הישרדותית לתוכנית). אתגרי פרסים וחסינות- לדוגמא בעונה 3 (הישרדות: אפריקה)- באתגר החסינות השני נדקרה פרה אפריקנית בגרונה על מנת למלא כד בדם ועל חברי שני השבטים הוטל לשתות כוס דם. זו דוגמא לאתגר אשר פוגע בבעל חיים שלא לצורך, כיוון שהפגיעה אינה נובעת מהתמודדות המתחרים עם התנאים, אלא מתוך רצון לפלפל את התחרויות ולהזרים (דם) רייטינג לתוכנית. ההפקה לוקחת חיה בכוח ומכניסה אותה לתוך התחרות, תוך שפוגעת בה. באופן דומה, כל פרסי התרנגולות למיניהן פסולים בעיניי. המתחרים הם ששמו עצמם בתוכנית ולא החיות המסכנות. אם מדובר ב"הישרדות", אז אני מעוניים לראות מתחרים שצדים חיות על מנת להזין עצמם ולא באנשים שזוכים בחיות מסכנות שנכלאו על מנת שישחטו כדי שהצופה שיושב בבית יזיל ריר.

Fairywitch

New member
וואו, תשובה מושקעת../images/Emo70.gif

אהבתי את ההפרדה וההסבר (למרות שלי 2 המקרים המציקים באותה מידה, אבל אני בהחלט רואה את ההגיון בזה). ההתעללות רק בשביל משחק הורסת אותי.

גיאcho

New member
לפי מה שהבנתי בנוגע לפרה

אני לא זוכר מילה במילה אבל הנימוקים היו משהו כזה: אמרו שזה מועיל לה לאבד דם,היא יוצרת חדש וטוב יותר. משפר את המצב הבריאותי שלה. ואפריקה זה לא מקום אידאלי בשביל פרה.

NoaDe

New member
שתיית הדם זה מנהג אפריקאי

אני יודעת שבהרבה שבטים בקניה הם כמעט ולא אוכלים בשר (חוץ מבאירועים מיוחדים כמו חתונות וכו'...) ונוהגים שם לשתות חלב פרה מעורב בדם. לא נראה שהפרה נהנית מההקזה אבל היא ממשיכה לחיות כרגיל אח"כ. ככה שהאתגר הזה היה קשור למקום, ואפילו אפשר לראות בתוכנית "פעם בחיים" בערוץ 2 שנתנו ליעל בר זוהר בקניה לשתות גם כן דם ואיך מקיזים אותו.

בדיוק כפי שכבר נכתב- מיותר!

פגיעה בחיה לצורך תוכנית טלויזיה, לבטח כשמדובר במשחק, הינה מאד לא הכרחית ועל כן מיותרת! נועד רק לצורך סיפוק תאבת הרצח של הצופים. כשהשבטים האמיתיים שותים דם הם עושים זאת כדי לשרוד. אין שום הצדקה שחבורה של אנשים שהכניסו עצמם מרצון למשחק בו הם סובלים יגרמו סבל לחיות ללא הצדקה. רוצים לאכול, לשתות- לכו תצודו!!!

Confide In Adam

New member
מסכים לגמרי!!

אני אמנם לא צמחוני (ובעל הרבה רגשות אשם על זה), אבל אני פשוט שונא לראות הרג של חיות בטלוויזיה, לא משנה אם זה ריאליטי או מבויים.. וזאת בהחלט אחת הסיבות שכל כך שנאתי את תום ומייקל, לדוגמא, הקלות שבה הם פשוט רדפו אחרי החיות כדי לצוד אותן... אני תמיד מעביר ערוץ בקטעים האלו.. קימי הייתה אחת מהאהובות עליי בעונה השנייה, ואף פעם לא הבנתי למה הרבה אנשים לא אוהבים אותה... אני דווקא מאוד מעריך אותה..

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifאמן לכל מילה.

אני מניחה שבעיני מי שלא מבין- קימי נראתה מעצבנת עם "העקרונות הדביליים שלה" (כי זה גם יחס שצמחונים זוכים לו במציאות, לצערי. משהו בסגנון? פחחח, את צמחונית? את לא יודעת מה את מפסידה!" אני שונאת שעושים לי את זה!!!). מי שמבין אהבת חיות מהי (כמוך, למשל, וגם אמא שלי שהיא לא צמחונית אהבה מאוד את קימי)- מבין שזה מאוד יפה שהיא עמדה נחושה על העקרונות שלה.

ולגבי צמחונים

צמחונים בהחלט יכולים להגיע רחוק במשחק הזה ואף לנצח! אך רק כל עוד לא מציבים בפניהם אתגרים שדורשים מהם לאכול מן החי. על מנת לשרוד הם ייאלצו להסתפק באכילת פירות ואת מנות האורז שמתקצבים להם. גם ככה, לא בדיוק עושים שם כל יום על האש!!! כנ"ל לגבי נושא הכשרות של מתמודדים יהודים ומוסלמים (אשר שומרים על כשרות)

NamelessGirl

New member
הם קצת כן עושים שם כל היום על האש..

לפחות בעונות האחרונות כשכבר לא מספקים להם אורז או תירס אז הם ניזונים בעיקר מדגים שהם תופסים או צדפות שהם אוספים (צדפות אמנם לא אוכלים על האש אבל זה עדיין יצור חי). במקרים נדירים יש להם מזל שהם מוצאים איזשהם פירות על האי לאכול...זה לא קורה הרבה. ולגבי היהודים והמוסלמים- זה לא לגמריייי לא אותו דבר! אני לא יודעת מה להגיד לך על מוסלמים כי אין לי מושג מה הרגלי האכילה שלהם אבל לגבי יהודים- זה בכלל לא אישו. כשאית'ן לדוגמה היה בעונה השלישית הפעם היחידה שזה הפריע שהוא אוכל כשר זה כשהוא זכה בבשר חזיר באחת התחרויות זה הכל. מעבר לזה אין לעניין הכשרות בכלל חשיבות כי זה לא שיש להם שם חלב האי...מקסימום אם הם זוכים באיזו ארוחה שמכילה גם חלב וגם בשר אז הבנאדם בוחר מה הוא יאכל, זה לא שחסר שם אוכל בארוחות האלה...

כלל לא מדויק

טעות בידך, כיוון שלעניין הכשרות משמעות רבה. מי ששומר על כשרות כמעט שלא יכול להזין עצמו מהסביבה ועילו להסתפק בפירות או במנות האורז הניתנות לשבטים. את שוגה מכיוון שאת מסיקה שכשרות מתמצה רק באכילת חזיר ובעירוב בין בשר לחלב. מי שמקפיד על כשרות מנוע מלאכול כמעט כל יצור חי שגדל על האי ועל כן אותו מתמודד/ת בהחלט מצמצם את מעגל האפשרויות להזין עצמו לפירות ולאורז בלבד!!! כמובן, ניתן לצפות למאכלים כשרים ומזינים במשימות הפרס, אך ברור שלא ניתן להסתמך על פרסים אלה, מכיוון שפרס ניתן רק מדי מספר ימים (את צופה בפרק בן 40 דקות, אבל אותו אדם ממתין כבר זמן רב למנת מזון נוספת) ומעבר לכך חשוב לזכור שבפרס צריך לזכות ועל כן מנות האוכל כלל לא מובטחות. לכן, זה בהחלט Issue! ולגבי אופן הסקת מסקנותייך: הסקת מסקנות מעצם היותו של אית'ן יהודי מאד דומה לבורות שטום הפגין כלפיו. את סבורה שמכיוון שהוא יהודי אז ניתן להסיק מסקנות לגבי כל אוכלי הכשרות למיניהם, גישה מכלילה ומאוד לא מושכלת.

NamelessGirl

New member
למה נראה לך??

אנשים שאוכלים כשר יכולים לאכול דגים!! וזה בעיקר מה שאוכלים שם ולגבי הסוף של הפסקה שלך- אני מאוד משתדלת להתעלם...כי לא כדאי לך שאני אתחיל לריב איתך.

למעלה