שרשור אחה"צ
יום 77 בוילה
11/9/11

goodpink

New member
מלא הערכה לאדם שנפל והצליח לקום בחזרה

ולשקם את חייו. בנקודה הזו מסכימה ביותר. יחד עם זאת זה לא רלוונטי לתוכנית מלבד להבין בצורה כלשהי את התנהגות שלו. אני מסתכלת על האדם שנמצא כרגע בתוכנית לא האדם שהוא היה בעבר...זה הבעיה שיש לי איתו עם כל ההבנה שהוא בן אדם מורכב עם הרבה חסכים. אישית אני בן אדם מאוד אמפטי לאנשים והעניין שהוא לא מעורר בי אמפטיה בדרך שהוא מספר את זה בגלל שזה חסר רגש ופוקר פייס. הוא סיפר איך הוא בדיוק הגיע לסמים? בנוגע לתוחשת השייכות קבוצת פוטבול מבינה מה את אומרת עדין קשה לי לא יודעת איך בדיוק זה נותן לו תחושת שייכות הרי כל אחד לבדו לדוגמא אם היה חבר באיזה קבוצת אוהדים פעילה עם פעילות משותפת וכו' מובן אבל הוא אמר שזה הזמן שלו לבד שהוא צופה במשחק במחשב. אבל כנראה שזה התחושה שלו. לדוגמא בכתבה שהיתה בערוץ 2 על המרכז שהוא עובד בו היה ילד מאריאל שהגיע למקום ואצלו כדי הרגשתי תחושה של חוסר שייכות והוא לא היה צריך להגיד שום דבר...אחד הקטעים לדעתי הנוגעים בכתבה היה שהוא התחיל לנגן בגיטרה...זה נתן לו מעין קצת תחושת שייכות עם האנשים במקום...משם התחיל להיפתח...

עדיין רלוונטי לתוכנית בגלל שהאדם שנמצא בה

כרגע הוא אותו אדם שעבר את מה שעבר, עובר עכשיו ועתיד לעבור בהמשך הדרך , בגלל התמודדות אינסופית ברמת היומיום. לי אישית הרגיש אמיתי באופן שדיבר, נגע לי ולכן הגבתי. יכולה גם להבין את ענין השייכות לקבוצת הפוטבול. קחי אנשים שמכונים נורמטיביים. נאמר בעלי מקצועות חופשיים בתחומים שונים מכורים לספורט למשל כדורגל. החבורתא שיוצרת אהדה לקבוצה מסויימת הינה לאורך שנים רבות, סוג של תרפיה מתלאות החיים. סוג של ביחדנס.. מדברים נושמים מתעדכנים נפגשים מפרשנים וחיים כדורגל. למה המקרה דנן שונה,? נהפוכו החיבור וההשענות עשויים להיות גדולים הרבה יותר, לדידי אדם כמו גב, ושכמותו הינם הגיבורים האמיתיים של החיים. זה לא חוכמה להגיע ממקום מפנק ואוהב, ולהצליח ולנסוק בתחומים שונים, הגבורה האמיתית להתמודד עם הכאוס של עצמך מרמת הבסיס לנסוק מעלה מעלה ולעמוד בו. בלי שום קשר לתוכנית האווילית,

goodpink

New member
לא מסכימה החוכמה האמיתית לא להיכנס לזה בכלל

החוכמה היא לא לקום כאשר נופלים זה מראה על כושר השרדות חוזק ודברים אחרים החוכמה האמיתית היא לא ליפול לדברים האלה בכלל לכל הפיתויים האלה. אמרתי ראיתי בעיקר את סוף השיחה אצפה שוב שיעלה בVOD אשפוט יותר טוב. כמובן שאדם הוא מכלול של עברו אבל אנחנו ההווה שלנו זה מה שאנחנו יכולים להשפיע מה שאנחנו יכולים לעצב וזה מה שאני רואה העבר הוא סיפור רקע להסביר למה יש לו את החסכים למה הוא אדם מורכב וכו'. אבל זה לא נותן לו לגיטמציה להתנהג ביום יום כמו שהוא מתנהג כמו BUM בהתנשאות ילדותיות וכו' הוא עושה בחירות בהווה כיצד להתמודד עם מישהו עכשיו. זה לא משנה מאיזה נקודת פתיחה התחלת החוכמה היא לנצל את היתרונות שיש לכל אחד יש או לשאוף כל הזמן לטוב יותר תוך כדי שלמות עם מי שאתה. כל מקרה לגופו. בנוגע לקבוצת פוטבול המקרה קצת שונה כאן מאחר ואין כאן ביחדנס מאחר וגב אמר הוא צופה בזה לבד אז היכן הביחדנס? זה וירטואלי. אני אצפה שוב בקטע השלם ואגיב.

Ninaz

New member
לא ממש ראיתי שהוא שיקם את חייו להיות מדריך

ולהיות עדיין אחרי 7 שנים בקבוצת תמיכה לא מצביע על שיקום חיים. אולי לרוץ מריאליטי אחד לשני זה מראה על שיקום

חוסר הרגש כך הינך מתארת, בפורום בו נמצא

באופן יחסי מלא ברגש, גם אם לסחוט אמפטיה כדבריך, בהחלט נושא כבד, ולא חשוב מאין בא הצורך לדבר, כל כך מדבר לי לבד מבודד שונה מחוץ לגדר. עם כל הפוזה בו מתיימר והתיימר להציג עצמו, אינו יכול לברוח מעצמו מעברו מעתידו. קיים בו לעד. דיברתם על התמודדות מול היצר המיני שקיים בכל גבר ממוצא מול אשה מפתה מכל סוג שהוא, כל כך זניח לעומת מה שעובר ברמה היומיומית שזה מצחיק. תנסו ולו במקצת להבין ולהעמיק בנושא, תבינו באיזה קושי מטורף נמצא.

goodpink

New member
זה שהוא לא יכול לברוח מעצמו וזקוק למישהו

מחבריו מובן לי ואמרתי את זה מספר פעמים בפורום. בסופו של דבר הוא לבד במקום הזה הוא לא היה צריך להגיד את זה היה מובן הוא כל כך מסתיר הכל שאפילו לצופים קשה להבין מה אמיתי אצלו מה לא אפילו רגש ואפילו באינטרקציה עם הבנים. אמרתי כמעט מהתחלה שצריך להכניס לו מישהו חבר שלו שיהיה איתו ככה הוא יכול לדבר בלי מגננות באמת מה שעל ליבו מישהו שיבין אותו וכך גם הצופים יוכלו להבין אותו יותר מה אמיתי אצלו ומה לא אחרת קשה להתחבר אליו. עם כל מה שאמרתי זה לא מצדיק חלק מהתנהגויות שלו הילדותיות התנהגות כמו BUM התנשאות לפעמים וכו'. לא ראיתי את כל השיחה אראה בVOD שיעלו את זה אבל מה שראיתי פשוט לא עורר בי סימפטיה ובדרך כלל אפשר לעורר בי סימפטיה מהר מאוד שזה משהו אמיתי גם אנשים שלא אוהבת.

easternstar

New member
גב לא נשמע חסר רגש. הוא מסתיר את חוסר הבטחון

ואת האפשרות לפגיעה. הוא מנסה להתקבל. הוא משחק מול קרן כי הוא חסר ביטחון מולה. היה עצוב והיה מובן. הבנתי יותר מאין דפוסי ההתנהגות שלו. סיפור לא קל והתמודדות קשה.

רגע של זיכוך והזדככות, רגע של אמת נדירה התרחש

לפני דקות ספורות. דיאלוג בין גב לאיתן. בנושא ההתמכרות הגמילה התמיכה ההזדהות של המכורים בינם לבין עצמם. מרגיש גלמוד ולבד. זקוק לחברים מהבית. בין 'יציאה' להתרסה לעקיצה וסרקזם שאותי משעשע, שווה לשמוע. בי נגע

easternstar

New member
גם בי גב נגע. לדעתי הוא היה אמיתי.

הבנתי יותר מאיפה הוא מגיע ומה המניעים שלו ואפילו הבנתי את הרצון הנואש "להיות מקובל ומוערך במיין סטרים." ההפקה היתה דפוקה כשלא נתנה לנו לשמוע שיחה אחת מההתחלה עד הסוף כדי להבין מי עומד מולנו.
לגבי גב אני מתחיל להבין למה בחר "במלכת הכיתה". הוא צמא להכרה חברתית וחייב לבחור במישהי שבעיניו היא "מקובלת". אני חושב שכל השחצנות והעקיצות הם פוזה. מתחת מסתתר בחור פגיע מאוד.

poseidon111

Active member
גם אם נכונה התיאוריה אני לא מבין

ממתי פגיעות של אחד יכולה להוות הצדקה לפגיעה באחר.אגלה לך משהו.אחד מהעקרונות המקודשים של הנגמלים היא קבלת האחר, כפי שהוא.הנסיונות החוזרים ונשנים שלו לגמד את קרן ולהוכיח לה מי הבוס,אין להם הצדקה כלשהי,ובטח אין לתלות אותם בעברו.לעניות דעתי עברו משמש כעלה תאנה על מנת להסוות את גישתו לנשים.מה ההסבר שעם הגברים שם אינו נוהג כך? הרי הרצון ללגיטימציה מצידו,במקרה והתיאוריה נכונה, היה אמור לפסוח על המינים.

easternstar

New member
לדעתי הוא מנסה להצטייר כ"מאצ'ו"

הוא שוביניסט גברי שחושב שהגבר צריך להצטייר כמאצ'ו.
הוא חושב שהיא משכילה ממנו ולכן מנסה להראות לה שהוא יודע יותר ממנה. שמעתי אותו אומר בציניות היום שהוא מרגיש שרוצים אותו רק בגלל הגוף והוא רוצה שירצו יותר מזה. כביכול זו עקיצה של דיבורים נשיים אבל הוא היה קצת מהורהר. הפסיכולוגיה בגרוש שלי טוענת שהוא סיפר שהיתה לו בעיה עם גבולות. הוא מנסה מתי קרן תציבים את הגבול. הוא סיפר על "האהבה" הקודמת שלו שכבר התחתנה ויש לה ילדים. מה שאמר עליה היה רק:"היא אהבה אותי במידה שאי אפשר לתאר". "זה, יותר מהכל, חסר לי." אני חושב שקרן לוקחת אותו רק למיליון, אבל לא בטוח שגב רואה את זה כך. לפעמים כשהוא מדבר אני חושב שהוא מפנטז שנשים, כמו קרן, תיקחנה אותו ותצלחנה להציל אותו מעצמו. או שהוא שחקן מצויין או שיש בו גם ילד אבוד בגוף של גבר חזק.
ריחמתי עליו.

poseidon111

Active member
תיאוריה מעניינת איסטרן.אני רק יכול לומר

שאני לא מאמין לו ולא מאמין בו. סורי.

למעלה